Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Aktier för daytrading – 13 bästa daytrading aktierna 2022

Bästa daytrading aktierna

När man köper och säljer aktier som daytrader är det viktigt att man köper rätt aktier för att tjäna pengar. Inom den här typen av trading så är det aktier med bra likviditet, hög handelsvolym och en tät spread som är intressanta och det finns många aktier att titta på för köpare och säljare.

Här nedanför har vi listat de bästa aktierna för daytrading som har en hög handelsvolym.

etoro logo
4,0 av 5
4/5

Betyg i hämtat från Trustpilot.com

Disclaimer: 78% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.

Innehållsförteckning

Bästa aktierna för daytrading

Här nedanför har vi listat de aktier där det skapats flest antal affärsnotor per kund som handlat aktien under det senaste året och baseras på de 500 mest ägda aktierna bland Avanzas kunder.

Listan är uppdaterad: 2022-04-07

Nr.Aktie1 årÄgare hos Avanza
1.Realty Income Corp9,47%9 490
2.myFC Holding-54,00%4 871
3.Pfizer47,26%2 734
4.Autoliv SDB-15,83%7 946
5.Lucara Diamond Corp-8,45%77
6.Equinor98,64%2 444
7.AAC Clyde Space-13,96%11 465
8.Copperstone Resources B34,09%9 874
9.AT&T Inc-22,28%6 955
10.Eyeonid Group-88,00%4 419
11.G5 Entertainment-59,44%7 882
12.Apple Inc34,34%51 121
13.Xbrane Biopharma10,07%4 559

Bästa svenska aktierna för daytrading

Här nedanför har vi listat svenska aktier där det skapats flest antal affärsnotor per kund som handlat aktien under det senaste året och baseras på de 500 mest ägda aktierna bland Avanzas kunder.

Listan är uppdaterad: 2022-04-07

 Aktie1 årÄgare hos Avanza
1myFC Holding−54,00%4 830
2Autoliv SDB−15,83%7 967
3AAC Clyde Space−13,96%10 696
4Copperstone Resources B34,09%10 419
5Eyeonid Group−88,00%4 479
6G5 Entertainment−59,44%8 254
7Xbrane Biopharma10,07%4 591

Bästa nätmäklaren för daytrading av aktier

När du handlar aktier så är det väldigt viktigt att du också har en bra mäklare som riktar sig till den som handlar med aktier och tjänar pengar på sin handel, och inte en vanlig sparplattform. Vi rekommenderar därför eToro som erbjuder ett stort utbud och som har många bra funktioner där du kan applicera din strategi på bästa sätt.

Lär dig mer om olika daytrading strategier i vår guide.

eToro erbjuder ett flertal olika värdepapper att handlar med.

  1. Aktier
  2. Råvaror
  3. Valutor
  4. Börshandlad fonder /ETF
  5. Index

Det finns också mäklare här i Sverige som Avanza, där man också kan köpa många olika aktier, fonder och så vidare. Deras plattform är däremot bäst för att göra affärer långsiktigt, alltså för ett sparande och många av deras produkter riktar sig till just detta och inte den som vill vara en trader.

När du ska börja handla så finns det flera saker du kan titta på men det är en viktig del att det finns bra verktyg för att göra en teknisk analys, stop loss och hävstång. Det här är anledningen till varför det är så bra med ett konto hos eToro, som erbjuder allt detta. 

Om du redan är en aktiv trader och nu vill börja med daytrading så är det bra att du tittar på din mäklare om det här finns, innan du börjar köpa och sälja någon aktie. Daytrading är trots allt väldigt annorlunda jämfört med långsiktiga investeringar.

Det här betyder däremot inte att Avanza på något vis är en dålig plattform och längre ned kan du läsa om vad du kan handla på deras sida. Vi rekommenderar deras plattform för de långsiktiga sparandet och det är ingen direkt brist på aktier där, men deras verktyg är inte riktigt lämpade för daytrading.

1. eToro

eToro är en internationell sida för trading där man ofta sitter på innehavet bara under en dag, eller ett par dagar om man är mer intresserad av swingtrading. Att sätta in pengar går snabbt och du kan sedan på en gång börja handla aktier, fonder, valutor, krypto och råvaror. Med hävstång så finns det goda möjligheter att göra bra köp, och du kan också göra en vinst på att ta en kort position, alltså att du tror att värdepappret ska gå ned i värde.

Du kan göra många affärer på sidan och enkelt applicera dina olika strategier när du handlar i utbudet. Att det finns krypto är såklart väldigt bra, men tänk på den väldigt höga risken det medför. För många inom daytrading är det tillräckligt att handla aktier, men det är upp till dig.

Sidan finns tillgänglig på svenska och har ett i allmänhet lättanvänt gränssnitt. Du behöver med andra ord inte kunna engelska för att börja handla en aktie på sidan. När du handlar kan du också sitta och diskutera med andra användare, så det är samtidigt lite av ett socialt medie. Samtidigt så erbjuder sidan copy trading, vilket låter en kopiera den position som en annan trader gör.

eToro är med andra ord en av marknadens bästa alternativ för den som ska börja med daytrading av aktier och andra värdepapper. Avgifterna är inte höga och det finns goda möjligheter för den som baserar sin handel på en dag eller ett par dagar, så swingtraders bör också vara nöjda med sidan.

eToro 
AktierJa
Forex/ValutorJa
RåvarorJa
CFDJa
Övriga finansiella instrumentIndex, ETF:er

Den är däremot inte lika bra för långsiktigt sparande, inte minst då sidan inte erbjuder ISK, ett investeringssparkonto. Det är viktigt för småsparare och det är då vi istället rekommenderar Avanza. Du kan med fördel använda båda mäklarna samtidigt, den ena för din daytrading och den andra för ditt sparande.

etoro logo
5/5

Vårt betyg för daytrading på eToro är 5,0 av 5,0

Disclaimer: 78% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.

2. Avanza

Avanza är Sveriges ledande nätmäklare och erbjuder ett väldigt stort utbud av aktier och fonder. Det är inte en plattform vi kan rekommendera för daytrading, men den är bra för det långsiktiga sparandet.

En klar fördel med att ha sitt sparande hos Avanza är att du får möjligheten att använda ett ISK. Det här innebär en låg skatt på hela ditt innehav, istället för en kapitalskatt på vinsterna. I många fall är det här enklare och mer fördelaktigt för småsparare.

I utbudet hittar du bland annat svenska aktier, men det finns också ett väldigt stort utbud av utländska aktier. Du är med andra ord inte begränsad här och kan göra köp på den marknad som intresserar dig mer, eller en blandning vilket är vanligt.

Avanza är en av Sveriges största nätmäklare av en anledning, annars skulle man inte ha över 1,3 miljoner användare. Du hittar allt du kan tänkas behöva och det finns även många smidiga listor som du kan använda för att hitta fler investeringar som du sedan kan ta in i din portfölj.

Du kan som sagt ha ett konto på båda sidorna, ett hos Avanza för ett långsiktigt sparande i stabila och bra bolag, och ett hos eToro där du utför din daytrading där du behöver ha tillgång till lite andra verktyg.

Avanza_logotyp
4/5

Vårt betyg för daytrading på Avanza är 4,0 av 5,0