Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Sveriges bästa aktieforum december 2022 [Topplista]

Sveriges bästa aktieforum

Är du intresserad av att gå med i ett aktieforum?

Perfekt!

I Sverige finns en mängd olika aktieforum du kan gå med i helt gratis. Allt från privata Facebook grupper till aktieforum som drivs av både Avanza och Nordnet. Att gå med i ett aktieforum kan vara ett bra sätt att få nyheter och tips från bolag du kanske aldrig har hört talats om.

I denna artikeln kommer vi lista 9 stycken olika aktieforum som du kan gå med i. Vi kommer även gå igenom för och nackdelar med aktieforum.

Häng med!

Innehållsförteckning

Vad är ett aktieforum?

Vill du gå med i det bästa communityn för aktiehandlare? På ett aktieforum kan du få information och dela handelsidéer i realtid med handlare från både Sverige och hela världen.

Det finns många ämnen som diskuteras när det kommer till aktiehandel. Vilka är de bästa utbildningsresurserna om aktieinvesteringar? Vilka verktyg är bäst när det kommer till handel? Vilka är de bästa aktiemäklarna? Det som kan sammanfläta alla dessa ämnen är den sociala aspekten av aktieinvesteringar. Det är här de bästa aktieforumen kommer in i bilden. 

Aktieforum är en gemenskap där likasinnade investerare kan diskutera, lära sig och dela erfarenheter i en miljö som gör att alla kan dra nytta av och förbättra sina handelsstrategier. Aktieforum är otroligt värdefullt och det finns hundratals investeringsforum som investerare kan välja mellan. 

9 bästa tipsen på aktieforum

Det är svårt att veta vilket aktieforum som passar bäst för just dig. Varje forum har egna styrkor, fokus och målgrupp. Därför har vi gjort allt förarbete för att kunna presentera en pålitlig lista över de bästa aktieforumen 2022.

Disclaimer. Aktieskolan har ett eget aktieforum som vi är mycket stolta över. Men avsikten med det här inlägget är att kasta ljus över alla bra forum där ute med sina unika erbjudanden. Bara för att du letar efter ett forum betyder det inte att Aktieskolans forum passar dig bäst. 

Här är listan över de bästa aktieforumen:

Aktieskolans egna aktieforum - Aktier och Sparande

Detta aktieforumet är vårt egna och finns idag på Facebook. Denna grupp har över 30 000 medlemmar i skrivande stund där många människor frågar och besvarar frågor kring finans världen.

Nordnets egna aktieforum - Shareville

Shareville är Nordnets aktieforum där du både kan samtala med andra användare och kika in i framgångsrika handlares aktieportföljer. För att ta del av alla funktioner måste du vara kund hos Nordnet, men vem som helst kan läsa inlägg och artiklar.

Dagens Industris aktieforum

Börssnack är Dagens Industris egna aktieforum och Sveriges största mötesplats på nätet för dem som är intresserade av börs, näringsliv, aktieplaceringar, och ekonomi.

På Börssnack kan du läsa tusentals nya kommentarer en normal börsdag. Börssnack kan användas som en live-stream med kommentarer från dagens börshändelser, så om du vill ha aktuella synpunkter samtidigt som saker händer i realtid, är börssnack något för dig.

Aktier

Aktier på Facebook har över 70 000 medlemmar, och det postas ca 6 inlägg om dagen. I den här gruppen läggs mycket vikt i samtalston och faktagranskning, och uppmuntran eller hets till köp accepteras inte. Gruppen är modererad och har speciella trådar för nybörjare.

Aktier Aktieforum mm

Flashback forum är Sveriges mest ö(kända) forum, och här finns mängder av trådar i aktieforumet. Om du redan har ett konto hos Flashback kan det kännas naturligt att börja här. Inläggen är modererade, men det betyder inte att all information som postas är korrekt.

Nyemissioner.se

Nyemissioner.se startades 2001 och är ett forum som bevakar både noterade och onoterade svenska företag som söker kapital eller planerar en notering. Idag är Nyemissioner det ledande forumet och informationscentralen i Sverige gällande börsnoteringar och nyemissioner. Det är kostnadsfritt att bli medlem i forumet, och icke-medlemmar kan inte posta inlägg. Nyemissioner har också sociala medier, där de postar informationsinlägg och inspiration, men själva forumet finns endast på webbplatsen.

Aktieraketer.com

Aktieraketer är, precis som namnet antyder, ett forum för att diskutera och tipsa om raketer på börsen. Tanken är att investerare helt enkelt ska kunna ligga steget före den övriga marknaden. Aktieraketen finns på Facebook, med över 170 000 medlemmar.  Det är i Facebookgruppen som investerare kan kommunicera med varandra, och hemsidan fungerar främst som en blogg med informationsläsning och tips från skribenter.

Aktieportföljen

Aktieportföljen Sverige är en Facebook grupp, eller forum, som dagligen diskuterar aktier, fonder, emissioner, kryptovalutor och övriga ekonomirelaterade ämnen. Idag har gruppen ​​knappt 60 000 medlemmar, och det läggs upp ca 8 nya poster om dagen.

Avanzas egna aktieforum

Avanzas egna aktieforum är ett av dem större forumen idag, men är tyvärr avstängd då den renoveras.

Vilka fördelar finns med att gå med i ett aktieforum?

Fördelarna med aktieforum är enorma. Många investerare använder aktieforum online för att få kontakt med andra investerare, dela information och upptäcka lönsamma handelstips.

Här är de tre främsta fördelarna med aktieforum:

1. Det finns forum för olika ämnen och intressen

Många forum fokuserar på ett specifikt ämne eller en grupp av ämnen, som att investera i optioner, ädelmetaller, börshandlade fonder (ETF) eller råvaror. Dessa forum låter läsare att interagera med människor som delar liknande intressen eller har specialiserad kunskap inom ett visst område. Huvudfunktionen är att tillhandahålla ett forum där läsare och användare kan dela sina tankar.

2. Ställ frågor till andra investerare

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren investerare är chansen stor att du har frågor och funderingar. Eftersom aktieforum är en så populär del i aktiekulturen, finns det många människor som gladeligen svarar på alla möjliga frågor. En annan fördel är att du kan få svar på din fråga från flera olika personer, som alla kan ha en unik synvinkel.

3. Ta del av information och utbildningsmaterial

Forum är en guldgruva när det gäller information och research-material. Oavsett vad du är intresserad av, eller hur erfaren du är, kan ett bra aktieforum ge dig mängder av fakta. Vissa aktieforum har egna fakta- eller nyhetsbloggar, how-to’s, videor och samlad statistik. Medlemmar skriver ofta inlägg som kan vara väldigt informerande, samt postar länkar till andra bra webbplatser.

Vad är viktigt att tänka på innan du följer tips på ett aktieforum?

Aktieforum är jättebra, oftast. Dessa tre saker är viktigt att tänka på när du spenderar tid på ett forum:

1. Dubbelkolla alltid fakta med pålitliga källor

Finansforum är ofta fyllda med heta aktieidéer och värdefull tips och information. Men det är viktigt att komma ihåg att många forum främst innehåller information från privatpersoner, ibland helt utan faktagranskning och i värsta fall utan verklighetsförankring. Dubbelkolla alltid information som framställs som fakta, innan du baserar några investeringsbeslut på något du läst i ett forum.

2. Identifiera trovärdiga tips

Uppenbarligen kan det vara svårt att bekräfta referenser och legitimitet på internet. Men det går. Trovärdiga inlägg med tips gör ofta sin identitet känd, och det finns länkar till deras personliga sociala medier, företagswebbplatser eller meritförteckningar. Dessutom kommer legitima inlägg ofta att fokusera på fakta eller tillhandahålla opartiska källor för att backa upp sina synpunkter och information.

3. Det finns alltid nejsägare och troll

Det är också viktigt att förstå att det ofta finns nejsägare på forum, dvs individer som kommer att inta en motsatt position till andras inlägg. Dessa människor kan bli ganska fientliga vid försök att debattera och påverka andras åsikter.

Risker med aktieforum

Det finns flera risker med aktieforum, men så länge du vet om dessa är det relativt enkelt att undvika fällorna.

Även om det finns många pedagogiska och informativa fördelar med aktieforum, måste investerare vara uppmärksamma för att undvika att fatta investeringsbeslut baserat på vilseledande, felaktiga eller bedrägliga inlägg.

Här är de tre största riskerna med aktieforum:

1. Det är enkelt att sprida falsk information

Det dyker alltid upp medlemmar som skriver inlägg där uppgifterna helt enkelt inte stämmer, eller till och med försöker vilseleda andra läsare.

Dessa inlägg kan blunda för fakta och citera andra tvivelaktiga källor, samt försöka avleda uppmärksamheten från de verkliga frågorna. De kan tillhandahålla vilseledande fakta för att stärka sina argument, slänga ut imponerande statistik och felaktigt citera ett företags siffror, såsom pris-till-vinst-kvot (P/E-tal), avkastning på investeringen (ROI) eller direktavkastning.

Innan du investerar i en aktie baserat på någon annans analys, var noga med att göra uträkningar själv.

2. En medryckande stämning kan leda till förhastade beslut

Känslan av community är för det mesta härlig, men det är viktigt att då och då ta ett steg bort från forumet och tänka igenom eventuella investeringsbeslut en gång till. Det är lätt att bli hetsad till att fatta snabba beslut som kan komma att kosta mycket, speciellt om du blir lockad att haka på trender som “meme-stocks” och satsar på volatila aktier i ett försök att tillsammans med andra småsparare påverka marknaden.

3. Negativa kommentarer kan kosta

Om du planerar att göra ett aktieköp som du skriver ett inlägg om på forumet, finns det alltid en chans att nejsägare och troll kryper fram för att förstöra din goda idé. Givetvis är det bra att lyssna och fundera över konstruktiva kommentarer, men det är lika viktigt att urskilja dom som bara vill förstöra och provocera.