Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Bästa trading plattform Sverige november 2022 [Topp 3]

Bästa trading plattform Sverige

Letar du efter den bästa trading plattformen för att investera med?

Bra!

Det finns flera bra trading appar att välja mellan för 2022. De senaste åren har trading blivit mer populärt bland både småsparare och professionella investerare, och detta speglas i utbudet av tradingmäklare.

Så vilken är den bästa trading appen i Sverige för att köpa och handla värdepapper med? Det ska vi ta reda på i denna artikeln.

I den här jämförelseartikeln tittar vi närmare på våra favorit mäklare för trading. Dessa är:

  1. eToro
  2. IG (tidigare IG Markets)
  3. Skilling

Bästa mäklaren för trading

etoro logo
Bästa nätmäklaren för trading!
5/5
Disclaimer: 78% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.
IG-logotyp

Aktieskolans omdöme:

4/5
Disclaimer: 79% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.
skilling-logotyp

Aktieskolans omdöme:

3.5/5

Innehållsförteckning

Sammanfattning - bästa plattformen för trading

Den bästa tradingplattformen 2022 är den allt mer populära courtagefria handelshubben eToro. 

Du kanske har hört många beskriva eToro som en av de bästa plattformarna för trading och valutahandel. Det är mycket mer än så.

eToros trading-plattform erbjuder ett brett utbud av investeringsmöjligheter för investerare som vill bygga en hållbar inkomst från råvaror, forex och ETFer, för att nämna alternativ.

Vad kan du trada på eToro?

eToro är en mångsidig plattform där investerare kan komma åt flera olika marknader, för att köpa eller sälja tillgångar. eToro fungerar som en onlinemäklare som assisterar miljontals investerare från alla delar av världen. Dessutom låter plattformen dig investera i mycket efterfrågade aktier och andra tillgångar från bland annat USA, Storbritannien och många andra blomstrande globala marknader.

Huvudattraktionen till sajten är dock dess trading-plattform för handel med valuta. Att använda en sådan diversifierad investeringsplattform som eToro öppnar upp många möjligheter att komma in på internationella finansmarknader utan språk- eller gränsbarriärer.

Råvaror

De olika tjänsterna på plattformen inkluderar investeringar i råvaror som guld och andra värdefulla metaller. Den goda nyheten är att för alla dessa investeringar kan du behålla en låg kapitalinsats på endast $50, enligt eToros riktlinjer.

RåvarorHandla råvaran*Investeringsguide
Typ av råvara
GuldHandla nuInvestera i GuldMetaller
SilverHandla nuInvestera i uranMetaller
KopparHandla nuInvestera i KopparMetaller
UranHandla nuInvestera i uranMetaller
AluminiumHandla nuIngen guide tillgängligMetaller
PlatinaHandla nuIngen guide tillgängligMetaller
PalladiumHandla nuIngen guide tillgängligMetaller
NickelHandla nuIngen guide tillgängligMetaller
LitiumInget instrumentInvestera i LitiumMetaller
NötkreaturInget instrumentIngen guide tillgängligLivestock/Boskap
GrismagarInget instrumentIngen guide tillgängligLivestock/Boskap
SlaktsvinInget instrumentIngen guide tillgängligLivestock/Boskap
SojabönorInget instrumentIngen guide tillgängligLivestock/Boskap
MajsInget instrumentIngen guide tillgängligLivestock/Boskap
VeteHandla nuIngen guide tillgängligLivestock/Boskap
RisInget instrumentIngen guide tillgängligLivestock/Boskap
HavreInget instrumentIngen guide tillgängligLivestock/Boskap
VattenInget instrumentInvestera i vattenMat/Softs
KaffeInget instrumentInvestera i kaffeMat/Softs
KakaoHandla nuInvestera i KakaoMat/Softs
SockerHandla nuInvestera i sockerMat/Softs
BomullHandla nuInvestera i bomullMat/Softs
TimmerInget instrumentIngen guide tillgängligMat/Softs
ApelsinjuiceInget instrumentIngen guide tillgängligMat/Softs
OljaHandla nuInvestera i OljaEnergi
NaturgasHandla nuInvestera i NaturgasEnergi
*Samarbetslänkar till eToro.com. 68% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören. Trading innebör hög risk.

Aktier

Med eToro kan du bygga en imponerande portfölj med högt värderade aktier. Fördelen med att använda eToro är att du har enkel tillgång till några av de mest prestigefyllda börsbolagen i Europa och andra delar av världen. Genom eToro kan du till exempel köpa in dig i företag som Royal Mail, flera oljeföretag, AstraZeneca, energijättar som BP och många fler.

eToro har organiserat sin katalog efter bransch, med kategorier såsom teknik, hälsovård och konsumentvaror. Du kan också söka på en specifik börs. När du har gjort detta kan du sortera aktierna, till exempel efter prestanda under vissa perioder och alfabetiskt.

Dessutom ger plattformen dig obegränsad tillgång till amerikanska aktier noterade på New York-börsen och NASDAQ. Du kan alltså handla både Facebook- eller Tesla-aktier.

Slutligen är eToro är den ledande onlinemäklaren på de stora brittiska, europeiska och amerikanska marknaderna som Stockholm, Zürich, London och Hong Kong.

ETF (Börshandlade fonder)

eToros investeringsmöjligheter i ETFer är en annan anledning till varför det är den bästa tradingplattformen. ETFer kan ge regelbunden utdelning för alla investerare, och det är ganska enkelt att investera i dessa tillgångar. Allt du behöver göra är att investera i en ETF eller trust. Din investering kvalificerar dig sedan för regelbunden utdelning, utbetald enligt din ETF:s prestation.

För att komma igång måste du välja bland de indexfonder som finns tillgängliga på plattformen. Alternativen inkluderar Dow Jones, FTSE 100, S&P 500 och NASDAQ. Plattformen gör investeringsprocessen så enkel eftersom du kan identifiera aktier som går bra på marknaden och sedan investera i dessa företag. Övervakningsprocessen är baserad på eToros djupgående analys, som är utarbetad och tillförlitlig.

Många av de recensioner som skrivna av aktiva användare hos eToro indikerar att du inte kommer att betala några avgifter för aktier eller ETF:er som handlas med eToro. Detta är en stor fördel eftersom många andra plattformar tar ut avgifter för den här typen av tjänster.

Du kan tjäna och behålla mer pengar genom att använda plattformar som tar noll avgifter som provision. Dessa plattformar är istället beroende av avgifter de andra transaktionerna när du tjänar vinster, som att sälja aktier.

Index

Ett index är en indikator som spårar och mäter prestanda för ett värdepapper som en aktie eller obligation.

Vill du läsa mer om du börj välja ETF:er eller indexfonder så har vi skapat en artikel där vi går igenom allt du behöver veta.

Varför ska man välja eToro?

eToro har ett relativt enkelt gränssnitt och användbara verktyg för nybörjare, samt mer avancerade funktioner för erfarna traders. Men det som verkligen skiljer eToro från många andra plattformar är dess extrafunktioner.

För att få den bästa upplevelsen när du använder eToro behöver du veta allt om de olika funktionerna som finns på plattformen. Vi har granskat dessa funktioner och de fungerar utmärkt. Fortsätt läsa för att veta mer:

CopyTrade och demoportfölj

eToro erbjuder unika funktioner för nybörjare och mer erfarna traders som vill interagera med, och lära sig av, andra investerare. Du kan kommunicera med andra användare och läsa kommentarer som de delar om sina egna investeringsstrategier. Du kan till och med följa andra användares portföljer genom copy-trading. 

Kom ihåg att du inte bör se dessa erfarenheter eller strategier som rekommendationer, och du bör vara beredd på riskerna med att följa någon annans investeringsstrategi. Dessa användare är inte experter och inte kvalificerade att ge några professionella investeringsråd.

Till att börja med kan du använda eToros demo-portfölj för att handla upp till $100 000 i virtuella övningsfonder innan du investerar några av dina riktiga pengar. Du kan också göra din investering mer social genom att följa och införliva handelsstrategier från plattformens främsta användare (detta är icke-experter som uppfyller kriterierna baserat på hur lång tid de har handlat på plattformen, investerat belopp och riskprofil).

Den virtuella demo-portföljen gör eToro till ett bra val för nybörjare som inte riktigt är redo att investera sina egna pengar, men som vill få lite erfarenhet av marknaden. 100 000 USD är förmodligen mycket mer än du tänkt investera, men att ha en stor mängd falska pengar i din demo-portfölj kan vara ett bra sätt att lära sig om marknaderna.

eToro Club

Medlemsskap i eToro Club är användbara. Medlemmar kommer att få speciella förmåner som en dedikerad kontoansvarig, ett nyhetsbrev med kvartalsvisa analyser, streamade webbseminarier, en tracking-app, prioriterad kundservice, med mer funktioner på gång.

Förmånsnivån beror på ditt kapital, vilket i grunden är summan pengar du har satt in eller handlat till en realiserad vinst. Ju mer du handlar med eToro, desto högre nivå i programmet, som sträcker sig över fem nivåer från silver till diamant.

Sociala funktioner

Sociala medierna på eToro kan vara ett användbart sätt för traders att kommunicera med varandra. Det är ett naturligt komplement till funktionen “copy-trade”.

Inte bara kommer du att kunna följa specifika tillgångar, utan du kommer också att kunna spåra rörelser för sajtens mest populära traders, de som deltar i det populära investerarprogrammen.

Denna sammansmältning av sociala medier gör att eToro känns som ett innovativt och nytänkande val.

Topp 3 bästa plattformarna för trading

Att investera sina pengar är ett av de bästa sätten att spara till pensionen eller öka din förmögenhet. För att kunna investera måste du öppna ett konto hos en börsmäklare eller trading-plattform.

Lyckligtvis är det lättare än någonsin att köpa och sälja investeringar via tradingmäklare online, många erbjuder till och med fullt funktionella trading-appar. Mest anmärkningsvärd är att handelsplattformen eToro, som är känd för att erbjuda courtagefri handel genom sin mobilapp, vilket lockar många nya investerare att ta sig in på aktiemarknaden.

Med tanke på eToros växande popularitet, har många andra tradingplattformar försökt öka konkurrensen genom att sänka sina avgifter, och nu finns flera andra som också erbjuder courtagefri handel. Dessutom har flera plattformar slopat minimikravet på insättningar, och flera slopade avgifter. Detta gör investeringar ännu mer överkomliga 2022.

Tänk på att bara för att en tradingplattform inte erbjuder någon handels- eller provisionsavgift, betyder det inte att det inte finns några avgifter. Du kommer inte att debiteras för transaktionerna som utför handeln, men de enskilda investeringarna själva kan ta ut kostnadskvoter eller förvaltningsavgifter.

För att hjälpa dig komma igång med trading 2022 har vi granskat onlinemäklare, och presenterar här de tre bästa, med fokus på plattformar med brett utbud av investeringsalternativ, användarvänlig teknik, högkvalitativ kundsupport och utbildningsresurser. Det är viktigt att notera att oavsett vilken investeringsväg du väljer är det absolut nödvändigt att du förstår vad du ger dig in på, inklusive risken för förluster.

Här är vår topp-3 över de bästa tradingplattformarna 2022:

1. eToro

eToro toppar listan. Alla transaktioner på plattformen sker i realtid. Dessutom har de en mobilapp som låter dig använda plattformen från vilken plats som helst, vilket är bekvämt. Du kan också aktivera flera funktioner som syftar till att skydda dina investeringsintressen.

Vi gillar också det faktum att eToro har tagit bort många av de vanliga avgifterna som andra plattformar tar ut. Således gör de det enkelt för nya användare att tjäna betydande vinster utan stress.

Läs mer om eToro i vårt omdöme & recension.

etoro logo
5/5
Disclaimer: 78% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.

För- & nackdelar med eToro

Här nedanför kommer jag gå igenom fördelar och nackdelar med eToro.

2. IG

Det är tydligt att se varför IG har skaffat sig ett utmärkt rykte inom trading-arenan. Med över fyra decennier av erfarenhet har IG lockat mer än 178 000 kunder över hela världen. I spetsen för mäklarens framgång är dess betydande handelsarena. Detta inkluderar över 17 000 finansiella instrument över massor av tillgångsklasser.

Kontotyper täcker segmenten CFD/forex, spreadbetting, och aktier. I de flesta delar är avgifterna mycket konkurrenskraftiga på IG. Detta inkluderar spreadar som börjar på bara 0,1 punkter och inga provisioner på CFD:er (icke aktier). Å andra sidan kan IG bli dyrt om du planerar att handla aktier i form av CFD:er, inte minst för att den använder en modell med hög lägsta kommission.

Vidare har handlare tillgång till en mängd utbildningsresurser som gör det möjligt för dem att hålla sig a jour och skapa de bästa strategierna på marknaden. IG Markets har en robust kommunikationsstrategi där användare kan nå kundtjänst via olika kanaler, som alltid är aktiva. IG Community är också en utmärkt plattform där handlare delar sina erfarenheter och svarar på en rad frågor.

Läs mer om IG i vårt omdöme & recension om IG.

IG Markets logo
4/5
Disclaimer: 79% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.

För- & nackdelar med IG

3. Skilling

Skillings tradingplattform är en väldesignad och lättanvänd handelsplattform. För det första finns det finns inget behov av att ladda ner plattformen, du kan registrera dig och logga in på instrumentpanelen från din webbläsare. Plattformen är lätt att förstå och du behöver inte spendera för mycket tid på att försöka lära dig hur du använder plattformen.

I likhet med den webbaserade handelsplattformen erbjuder Skilling en lättanvänd och intuitiv tradingapp som är tillgänglig på iOS och Android. Plattformen ger samma funktioner som är tillgängliga på den webbaserade plattformen och du kan enkelt upprätthålla ett handelskonto via den mobila plattformen.

skilling-logotyp
3.5/5

För- & nackdelar med Skilling

Så öppnar du ett konto

Det är enkelt att komma igång med trading, och speciellt med plattformen eToro, som är mycket plattformen är användarvänlig. Nya investerare kommer att gilla den här smidiga processen.

1. Besök en av trading plattformarna och öppna ett konto

Beroende på vilken tradingplattform du väljer kommer registreringsprocessen att se annorlunda ut. Vanligtvis går det snabbt, och tar endast ett par minuter. För att du ska kunna börja trada behöver du ange några personliga uppgifter och verifiera din identitet. 

etoro logo
5/5
Disclaimer: 78% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.
etoro registrering

2. Sätt in pengar

När du har verifierats kan du sätta in pengar och börja handla. Olika mäklare har olika regler för minimibelopp som kan sättas in. Om du har valt ett demokonto behöver du inte sätta in några pengar, utan kan gå vidare till nästa steg. 

3. Köp och ta en position

Med ditt tradingkonto kan du köpa och sälja tillgångar, samt ta del av utbildningsmaterial. Du kan exempelvis handla aktier, ETF:er, index, råvaror och valutor. 

När du bestämt dig för vad du vill handla, är det dags att köpa och ta en position. Aktier eller valuta? Lång eller kort position? Vilka andra verktyg vill du använda, hävstång eller stop loss? Detta ska du ha koll på innan du klickar på köp.

4. Sälj och stäng din position

Att sälja din tillgång betyder att du stänger din position. Detta sker antingen automatiskt, om du har använt ett verktyg som stänger din position vid en viss signal (vanligtvis när värdet på tillgången har nått en specifik nivå). Eller så säljer du manuellt genom att helt enkelt klicka på säljknappen. 

Vilken är den bästa appen för trading?

eToro har utvecklat den bästa appen för trading 2022. Det finns en eToro-app tillgänglig för både Android- och iOS-användare. Plattformen körs samtidigt på mobilappen och skrivbordsversionen, så du kan hantera dina investeringar när du är på språng.

Appen är användarvänlig och den är fri från buggar. Huvudfunktionerna har i skrivandes stund inga buggar. Med hjälp av eToros tradingapp kan du köpa och sälja dina tillgångar eller aktier när som helst på dygnet. Appen fungerar i realtid, vilket är utmärkt för trading.

Alla användare som laddar ner och installerar eToros mobilapp uppmanas att ställa in sina aviseringar för att undvika att missa några erbjudanden som dyker upp på marknaden ofta.

Vad gör eToro till den bästa appen för trading?

Det finns många anledningar till varför eToro är den bästa appen för trading. Förutom ett fullt utbud av produkter och handelsverktyg, vill vi lyfta fram två otroligt viktiga funktioner som ibland överses i tradingappar.

Oslagbar säkerhet

För det första vet vi att FCA auktoriserar och reglerar eToro, vilket gör det till en trovärdig plattform för investeringar. Det är viktigt att kontrollera om nätmäklaren du använder är övervakad av en erkänd myndighet. På så sätt upprätthåller de standardprocesserna som syftar till att få användarna att tjäna mer vinst.

För det andra kan vi bekräfta att eToros trading app är säker och välorganiserad. Detta innebär att det knappast kan förekomma ett dataintrång som äventyrar den känsliga informationen du angav när du skapade ditt konto.

För det tredje har vi sett plattformens engagemang för att följa finansiella lagar och förordningar. De förhindrar alla former av penningtvätt på plattformen genom att se till att alla användare slutför KYC-processen. Detta inkluderar att tillhandahålla aktuell leditimering oh autentisering.

Slutligen är recensionerna om eToro utmärkta. Många av användarna har varit på plattformen i flera år. Dessa investerare tjänar betydande vinst regelbundet och har inga klagomål på de tjänster som tillhandahålls.

Kundservice

Plattformen erbjuder kundtjänst online. Det är en live-tjänst som är väldigt bekväm, och tillgänglig 24/7.

Kundtjänsten stöder snabba och effektiva kontaktkanaler såsom e-post, telefonsamtal eller livechatt. Utbudet är obligatoriskt för en högkvalitativ trading app, då det hjälper användarna att snabbt få den support de behöver.

FAQ - Vanliga frågor om tradingplattformar

Här kommer svar på de mest vanliga frågorna om tradingplattformar.

Vilken är den bästa tradingplattformen?

I den här artikeln har vi konstaterat att eToro är den bästa tradingplattformen 2022. Observera att detta inte betyder att du direkt ska öppna konto och investera alla dina besparingar där, utan du måste göra egen research för att se vilken plattform som är bäst för dig.

Vilken är den billigaste tradingplattformen?

Det går inte att säga vilken tradingplattform som är den billigaste, då olika plattformat tar ut olika avgifter. Vissa är courtagefria, samtidigt som de tar ut administrationsavgifter för annat. Se alltid över plattformens kostnader innan du börjar investera.

Vilken tradingplattform bör jag välja?

Du bör välja den tradingplattform som passar dina behov. Det finns många att välja mellan, och beroende på dina investeringsmål måste du undersöka de olika alternativen innan du bestämmer dig. Att läsa artiklar som denna är ett bra första steg, och vi rekommenderar att du tittar närmare på mäklarna som vi skriver om.

Övrigt bra att veta innan man väljer tradingplattform

Som alltid måste plattformens utvecklare att tjäna vinst, så även eToro. Därför är det jätteviktigt att du håller koll på de avgifter som tillkommer även hos den här typen av “kostnadsfria tradingplattformar”. Du måste helt enkelt betala specifika avgifter för att få tillgång till deras tjänster. Vi har undersökt kostnaderna och skrivit om dem nedan.

Det är viktigt att du förstår hur tradingplattformen tar ut dessa avgifter för att hjälpa dig organisera dina investeringar.

En sak som sticker ut är att eToro förmodligen har de mest överkomliga avgifterna på marknaden. Det är därför vi anser att det är ett utmärkt val för både nya och erfarna investerare.

Plattformen erbjuder ett arrangemang som gör att du får betala avgifter som baseras på värdet på den tillgång du vill investera i. Du kommer dock att behöva betala avgifter för andra funktioner på plattformen, som att ta ut dina intäkter eller göra insättningar.

Dessa är administrationsavgifter som är ganska överkomliga. Plattformen använder dessa avgifter för att själva betala avgifter till sina leverantörer. Vi vet dock att eToro har tagit bort många av de avgifter du hittar på andra plattformar som erbjuder liknande tjänster.

Här är de olika aspekterna som kan kräva att du betalar avgifter:

  • Handel med ETF och aktier

Många av recensionerna skrivna av aktiva användare indikerar att du inte kommer att betala några avgifter för aktier eller ETF:er som du handlar med eToro. Detta är en stor fördel eftersom många andra plattformar tar ut avgifter för sådana tjänster.

Du kan tjäna och behålla mer pengar genom att använda plattformar som tar noll avgifter som provision. Dessa plattformar är beroende av avgifter från andra transaktioner när du tjänar betydande vinster, som att sälja aktier.

  • Inga avgifter för stämpelskatt

Vanligtvis förväntas du betala 0,5 % av din investering i aktier som stämpelskatt. eToro har dock tagit bort denna avgift, vilket gör att dess användare kan tjäna mer pengar.

  • Användare betalar endast spread-avgifterna

Spridningsvärdet är skillnaden mellan priset du vill sälja och den genomsnittliga marknadskursen. Till exempel, om en aktie kostar 5 000 USD på marknaden och du ber om 3 000 USD, är spreaden för en sådan transaktion 2 000 USD. Du kommer att överföra dessa pengar till eToro efter att du har slutfört affären. Om du köper en tillgång måste du överväga spreaden. Det är bäst att se till att du kan sälja tillgången för en mycket högre vinst som täcker spreaden du betalade under den första affären. Generellt erbjuder eToro ett standardvärde för olika typer av erbjudanden. . Dessutom är spreaden för valutaaffärer ungefär en pip, och värdefulla metaller börjar från 2 pips.

  • Insättnings- och uttagsavgifter

Plattformen tar ut en uttags- och insättningsavgift. Priset för uttag är endast $5, och du kan behöva betala upp till 0,5 % av värdet av din insättning i GBP.

  • CFD-avgifter

I vissa handelssituationer kan du behöva hålla din CFD-position medan du observerar marknaden. Om du bestämmer dig för att behålla din position i mer än 24 timmar måste du betala en avgift för dessa timmar efter att marknaden stängt.

  • Avgifter för inaktiva konton

Plattformen försöker uppmuntra sina användare att handla aktivt. Det är så de kan tjäna mer pengar. De tar ut en avgift från de konton om det finns pengar på saldot men där ingen aktivitet skett på tolv månader. Det är en liten avgift på endast $10, men du bör alltid se till att du är aktiv (eller tömmer kontot) för att undvika att betala priset.

På sajten kan du när som helst kunde se över de avgifter de tar ut. eToro kommer också att meddela alla användare om det sker någon förändring i standardkostnaderna.

Disclaimer

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 78%-79% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital. Aktieskolan.se har ett partnerskap tillsammans med IG.com.