Avanza eller Nordnet? Här är bästa valet enligt oss 2024

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex olika bolag och har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex bolag. Han har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare i Kungsbacka. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Frågan tusentals svenskar ställer sig varje månad: 

Ska man välja Avanza eller Nordnet

Jag använder själv båda aktiemäklarna och har gjort det i flera år. Därmed vet jag att jag kan ge dig den informationen du behöver för att göra det bästa valet för just dig. 

Jag håller den ena nätmäklaren betydligt högre än den andra och berättar mer om det längre ner i artikeln.

I den här artikeln får du mitt omdöme och min recension när det kommer till både Avanza och Nordnet.  

Nu kör vi igång!

Avanza eller Nordnet - vilken nätmäklare är bäst?

Det finns två renodlade nätmäklare för aktier och fonder på den svenska marknaden. Men är Avanza eller Nordnet bäst? Båda har gjort mycket bra för oss sparare, och förändrat marknaden enormt mycket de senaste åren. 

De har gett oss bättre erbjudanden, fler produkter, gjort det enklare att spara och till lägre kostnader än hos de traditionella bankerna. 

Det är viktigt att spara och att få sitt kapital att växa, både om du vill sätta en guldkant på din tillvaro, skapa extra trygghet eller inte minst för att en dag få bättre pension. 

För oss som vill spara och investera pengar är det viktigt att det finns bra och prisvärda verktyg för det.

Båda nätmäklarna är mycket likvärdiga - men det finns en vinnare!

Avanza och Nordnet verkar vid en snabb jämförelse helt likvärdiga. Men det finns givetvis skillnader. Vilken är den bästa nätmäklaren för oss sparare? 

Förutom vanligt sparande är tjänstepensioner ett viktigt erbjudande från båda bankerna. Det är en stor marknad, båda erbjuder ett fritt sätt för kunderna att själva förvalta sina tjänstepensioner. En ny produkt för både Avanza och Nordnet är att de erbjuder bolån. 

Sveriges bästa nätmäklare
Avanza bank
5.0

Avanza bank är Sveriges största och ledande nätmäklare för den som vill spara och investera långsiktigt. Vi på Aktieskolan har själva använt Avanza i många år och anser att de är den bästa aktiemäklaren i Sverige.

På Avanza.se erbjuds du att spara i flera olika kontotyper och kan välja mellan många olika investeringsprodukter. Exempel på dessa är: aktier, fonder, certifkat, ränteprodukter, warranter och optioner.

Du kan även pensionsspara, ansöka om bolån och flytta tjänstepensionen till Avanza bank.

Fördelar:
 • Vi använder själva Avanza bank!
 • Stort utbud av spar- & investeringsmöjligheter
 • Gratis aktiehandel upp till 50.000kr
 • Vunnit "Årets nöjdaste sparare" +13 år i rad
 • Bra sidor för inspiration & utbildning
 • Insättningsgaranti & investeringsskydd
Nackdelar:
 • Erbjuder inte alla tjänster storbanker gör
 • Inte bästa alternativet för traders
Öppna konto Avanza recension
Affiliatelänk. *Läs fullständiga villkor på Avanza.se
Gratis aktiehandel upp till 80.000 kr
Nordnet
4.5

Nordnet är Sveriges näst största nätmäklare och har idag över 1,6 miljoner kunder som sparar och investerar pengar på deras plattform. De erbjuder ett brett utbud av olika investeringsprodukter som t.ex. aktier, fonder, certifkat, ränteprodukter, warranter och optioner.

Du kan även pensionsspara, ansöka om bolån och flytta tjänstepensionen till Nordnet.


Fördelar:
 • Gratis aktiehandel upp till 80.000 kr*
 • Nio egna indexfonder (3 helt kostnadsfria)
 • Nordens största sociala nätverk, Shareville
 • Youtube-kanal med bra utbildningsmaterial
 • Insättningsgaranti & investerarskydd
Nackdelar:
 • Lite sämre upplevelse i app och hemsida jämfört med Avanza bank
Kom igång nu
Affiliatelänk. *Se fullständiga villkor på Nordnet.se
Avanza logo

Presentation av Avanza bank

Avanza grundades 1999 som en renodlad nätmäklare för aktier. De har sedan dess vuxit och ser sig nu som den aktör som har det bredaste utbud för olika former av sparande. Avanza är endast verksam på den svenska marknaden och har fler än 1.700.000 kunder. 

De har fått utmärkelsen “Sveriges nöjdaste sparare” 13 år i rad – imponerande! Avanza har ofta varit tidigt ute med olika innovationer, exempelvis när de lanserade Avanza Zero, Sveriges första helt avgiftsfria fond eller införde ett enkelt och prisvärt sätt att belåna aktier. Avanza är noterat på den svenska börsen och en av huvudägarna till bolaget är den kände finansmannen Sven Hagströmer. 

Sveriges bästa nätmäklare
Avanza bank
5.0
Fördelar:
 • Vi använder själva Avanza bank!
 • Stort utbud av spar- & investeringsmöjligheter
 • Gratis aktiehandel upp till 50.000kr
 • Vunnit "Årets nöjdaste sparare" +13 år i rad
 • Bra sidor för inspiration & utbildning
 • Insättningsgaranti & investeringsskydd
Nackdelar:
 • Erbjuder inte alla tjänster storbanker gör
 • Inte bästa alternativet för traders
Öppna konto Avanza recension
Affiliatelänk. *Läs fullständiga villkor på Avanza.se

Driver även nyhetssida, tidning och ett populärt forum

Avanza driver även Placera.se, en bra nyhetssida om börsen, fonder och sparande som till viss del är integrerat med Avanzas hemsida. Placera erbjuder även ett forum där privata sparare kan skriva om aktier. 

På varje sida för en aktie på Avanzas hemsida finns en forumdelen för det företaget. Det kan vara intressant att se vad andra personer skriver om det bolaget, även om man alltid skall göra sin egen analys. 

De äger även Börsveckan, en ansedd tidning om börsen och med vassa analyser av aktier. De agerar inte rådgivare som de traditionella bankerna gör, men genom att ge spararna verktyg kan de göra bra analyser själva.

Nordnet logo

Presentation av Nordnet

Nordnet var en av de allra första nätmäklarna i Norden och grundades 1996. Till skillnad från Avanza som bara är  verksamt i Sverige finns Nordnet även i Norge, Finland och Danmark. Nordnet har knappt 1.600.000 kunder totalt i de nordiska länderna. 

Nordnet har tidigare varit noterat på den svenska börsen, men blev 2017 utköpta därifrån. De noterades återigen i november 2020.

Bolaget grundades av Öhmangruppen, som drivs av en känd svensk finansfamilj och ägs idag av dem tillsammans med riskkapitalbolaget Nordic Capital.

Både Avanza och Nordnet har under åren vuxit genom sammanslagningar och uppköp av andra mindre fristående nätmäklare.

Gratis aktiehandel upp till 80.000 kr
Nordnet
4.5
Fördelar:
 • Gratis aktiehandel upp till 80.000 kr*
 • Nio egna indexfonder (3 helt kostnadsfria)
 • Nordens största sociala nätverk, Shareville
 • Youtube-kanal med bra utbildningsmaterial
 • Insättningsgaranti & investerarskydd
Nackdelar:
 • Lite sämre upplevelse i app och hemsida jämfört med Avanza bank
Kom igång nu
Affiliatelänk. *Se fullständiga villkor på Nordnet.se
Årets bank enligt Privata affärer

Nordnet blev utsedde till ”Årets bank” av Privata affärer 2022.

Socialt community genom Shareville

En unik tjänst från Nordnet är Shareville, ett socialt nätverk för sparare där man kan följa varandras investeringar och sparande i realtid. Alla kunder i Nordnet har möjlighet att vara med där, du kan välja om du vill vara det under eget namn eller ett alias. Inga summor i kronor visas upp, utan bara vad du köper och vilken andel det har av din portfölj.

Är Nordnet eller Avanza billigast?

Både Avanza och Nordnet har varit banbrytande på den svenska spar- och investeringsarenan genom att aktivt arbeta för att sänka priserna på courtage och andra avgifter till fördel för sina kunder. Dessa företag strävar efter att erbjuda konkurrenskraftiga kostnader och minimera avgifter för sina användare.

Till exempel finns det hos både Avanza och Nordnet ingen avgift för kapitalförsäkring eller för Private Banking, vilket annars ofta är en extra kostnad hos traditionella banktjänster. När det kommer till courtage tillämpar båda nätmäklarna ett liknande strukturerat upplägg baserat på både antalet och storleken på de affärer som görs. Kunderna har möjlighet att välja den courtagestruktur som bäst passar deras behov och preferenser.

Avanza och Nordnet erbjuder även omfattande guider och verktyg för att hjälpa kunderna att välja den mest fördelaktiga courtagenivån baserat på deras individuella spar- och investeringsmål. Det är enkelt för användarna att hitta en nivå som erbjuder konkurrenskraftigt courtage anpassat efter deras unika sparprofil och investeringsstrategi.

Jämförelse av avgifterna

MäklareCourtageMinicourtagePassar bäst för:Partnerlänkar
Avanza0,000-0,251% 0-99 krLångsiktigtÖppna ett konto
Nordnet0,000-0,250% 0-99 krLångsiktigtÖppna ett konto

Avanza courtage

Hos Avanza har nya kunder möjlighet att handla till 0 kr i courtage om de har mindre än 50 000 kr i sparande hos dem. Detta erbjudande gäller för ett visst antal affärer och utgör en utmärkt start för dig som vill komma igång med ditt sparande.

För befintliga kunder eller de som har mer sparande finns olika courtagenivåer beroende på storleken på de affärer som vanligen genomförs. Det finns också flexibilitet att ändra courtageklass snabbt om dina förutsättningar eller investeringsmål förändras.

Marknadsplats
Start
Mini
Small
Medium
Fast
Stockholmsbörsen
    Rörligt courtage
0 %
0,25 %
0,15 %
0,069 %
0 %
    Lägsta courtage
0 SEK
1 SEK
39 SEK
69 SEK
99 SEK
    Telefonorder via mäklare, rörligt courtage
0,30 %
0,30 %
0,15 %
0,069 %
0,045 %
    Telefonorder via mäklare, lägsta courtage
238 SEK
238 SEK
198 SEK
198 SEK
198 SEK
First North
    Rörligt courtage
0,25 %
0,25 %
0,15 %
0,069 %
0 %
    Lägsta courtage
1 SEK
1 SEK
39 SEK
69 SEK
99 SEK
    Telefonorder via mäklare, rörligt courtage
0,30 %
0,30 %
0,15 %
0,069 %
0,045 %
    Telefonorder via mäklare, lägsta courtage
238 SEK
238 SEK
198 SEK
198 SEK
198 SEK
NGM & Nordic MTF
    Rörligt courtage
0,25 %
0,25 %
0,15 %
0,069 %
0,045 %
    Lägsta courtage
19 SEK
19 SEK
39 SEK
69 SEK
99 SEK
    Telefonorder via mäklare, rörligt courtage
0,30 %
0,30 %
0,15 %
0,069 %
0,045 %
    Telefonorder via mäklare, lägsta courtage
238 SEK
238 SEK
198 SEK
198 SEK
198 SEK
Spotlight Stock Market
    Rörligt courtage
0,25 %
0,25 %
0,15 %
0,069 %
0,045 %
    Lägsta courtage
19 SEK
19 SEK
59 SEK
69 SEK
99 SEK
    Telefonorder via mäklare, rörligt courtage
0,30 %
0,30 %
0,15 %
0,069 %
0,045 %
    Telefonorder via mäklare, lägsta courtage
238 SEK
238 SEK
198 SEK
198 SEK
198 SEK
Inofficiella (beQuoted)
    Rörligt courtage
0,25 %
0,25 %
0,15 %
0,069 %
0,045 %
    Lägsta courtage
119 SEK
119 SEK
119 SEK
119 SEK
119 SEK
    Telefonorder via mäklare, rörligt courtage
0,30 %
0,30 %
0,15 %
0,069 %
0,045 %
    Telefonorder via mäklare, lägsta courtage
238 SEK
238 SEK
198 SEK
198 SEK
198 SEK

Nordamerika

USA USA
Kan handlas på sajten, i appen och via mäkleriet.
 

 

Start
Mini
Small
Medium
Fast
Alla värdepapper

 

 

 

 

 

Rörligt courtage
0,25 %
0,25 %
0,15 %
0,089 %
0,079 %
Lägsta courtage
1 USD
1 USD
6 USD
8 USD
12 USD
Telefonorder via mäklare, lägsta courtage
29,95 USD
29,95 USD
17,95 USD
17,95 USD
17,95 USD

Vid handel med utländska värdepapper kan det tillkomma administrativa avgifter och skatter.

 

 

Kanada Kanada
Kan handlas på sajten, i appen och via mäkleriet.
 

 

Start
Mini
Small
Medium
Fast
Alla värdepapper

 

 

 

 

 

Rörligt courtage
0,25 %
0,25 %
0,15 %
0,089 %
0,079 %
Lägsta courtage
1 CAD
1 CAD
7 CAD
10 CAD
15 CAD
Telefonorder via mäklare, lägsta courtage
69 CAD
69 CAD
49 CAD
49 CAD
49 CAD

Vid handel med utländska värdepapper kan det tillkomma administrativa avgifter och skatter

 

 

Norden

Danmark Danmark
Kan handlas på sajten, i appen och via mäkleriet.
 

 

Start
Mini
Small
Medium
Fast
Aktier

 

 

 

 

 

Rörligt courtage
0,25 %
0,25 %
0,15 %
0,069 %
0 %
Lägsta courtage
1 DKK
1 DKK
39 DKK
69 DKK
99 DKK
Telefonorder via mäklare, lägsta courtage
238 DKK
238 DKK
198 DKK
198 DKK
198 DKK
Finland Finland
Kan handlas på sajten, i appen och via mäkleriet.
 

 

Start
Mini
Small
Medium
Fast
Aktier

 

 

 

 

 

Rörligt courtage
0,25 %
0,25 %
0,15 %
0,069 %
0 %
Lägsta courtage
0,95 EUR
0,95 EUR
4,95 EUR
7,95 EUR
10,95 EUR
Telefonorder via mäklare, lägsta courtage
26,95 EUR
26,95 EUR
21,95 EUR
21,95 EUR
21,95 EUR
 
Norge Norge
Kan handlas på sajten, i appen och via mäkleriet.
 

 

Start
Mini
Small
Medium
Fast
Aktier*

 

 

 

 

 

Rörligt courtage
0,25 %
0,25 %
0,15 %
0,069 %
0 %
Lägsta courtage
1 NOK
1 NOK
39 NOK
69 NOK
99 NOK
Telefonorder via mäklare, lägsta courtage
238 NOK
238 NOK
198 NOK
198 NOK
198 NOK

*Onoterade norska aktier: 0,30 % / 395 NOK. Vid handel med utländska värdepapper kan det tillkomma administrativa avgifter och skatter

Nordnet courtage

Nordnet erbjuder i princip samma courtagestruktur som Avanza. Du har möjlighet att välja den courtagenivå som bäst passar din typ av aktieaffärer. Det är värt att notera att hos Nordnet kan du endast ändra courtageklass en gång var 30:e dag.

Det är viktigt att vara medveten om att det finns olika priser för olika börser hos både Avanza och Nordnet. Förutom Stockholmsbörsen finns även NGM och Spotlight i Sverige. Dessutom har du tillgång till många andra marknader runt om i världen. Det är viktigt att noggrant undersöka vilka villkor som gäller för dessa marknader.

Som nybörjare har du möjlighet att handla aktier utan courtage om du har högst 80 000 kr sparade hos Nordnet. För fullständiga villkor kan du läsa mer på Nordnet.se.

CourtageklasserCourtage NordenMinsta avgift NordenCourtage utanför Norden
Minsta avgift utanför norden
Mini0,25%1,00 kr0,25%9,00 kr
Liten0,15%39,00 kr0,15%49,00 kr
Mellan0,069%69,00 kr0,089%69,00 kr
Fast99,00 kr99,00 kr0,079%99,00 kr

Är Avanza eller Nordnet bäst för aktiehandel?

Det finns en fin linje mellan dessa två nätmäklare när det gäller vilken som är bäst för aktiehandel. Genom Avanza får du tillgång till aktier från fler länder direkt via webbplattformen. Dessutom är Avanzas gränssnitt för orderläggning enklare att förstå och innebär färre steg än Nordnets.

Avanza har ofta legat lite före Nordnet när det gäller utvecklingen av tjänster och webbplats. Till exempel var det först i det senaste bytet av webbplattform som Nordnet började erbjuda automatisk uppdatering av realtidskurser på aktier.

För de som är mer avancerade och aktiva erbjuder Avanza möjligheten att bygga en egen börsskärm med valfri information, såsom nyheter, utveckling av olika aktier, index och valutor med mera. Denna funktion är mycket användbar och kan anpassas efter individuella behov och preferenser.

Skillnaden är dock marginell för en vanlig sparare mellan Avanza och Nordnet, men till fördel för Avanza. 

Bästa banken för sparkonto

Den här ronden vinner Avanza utan konkurrens. Avanza erbjuder möjlighet att spara hos flera nischbanker, bland annat Collector, Santander och Klarna direkt via Avanzas webbplattform. Det ger en enkel hantering då du sköter allt från deras hemsida. 

Nordnet erbjuder ett eget sparkonto med statlig insättningsgaranti.

Bästa banken för att spara i fonder

Både Avanza och Nordnet erbjuder en mängd fonder från många olika fondförvaltare. Både Nordnet och Avanza har också egna fonder. Nordnet har en egen gratis indexfond för varje av de nordiska länderna. 

Båda nätmäklarna har ett utbud av fonder som räcker till för de allra flesta spararnas behov.

Ett bra första steg för den som aldrig sparat i aktier eller fonder tidigare och vill lära sig mer är indexfonder. Både Avanza och Nordnet erbjuder flera egna gratis/billiga indexfonder är ett stort plus.

Bästa kundsupporten (Avanza eller Nordnet)

Både Avanza och Nordnet erbjuder kundsupport via telefon, mejl och i meddelandeläge i inloggat läge. Båda nätmäklarna erbjuder generösa öppettider på telefonsupport. 

De är också aktiva på twitter, både genom kundsupport och flera av deras duktiga medarbetare. De ger båda ett ärligt intryck om att bry sig om sina kunder. 

Avanza vinner över Nordnet sett till gränssnitt och utseende

För oss sparare och kunder är det avgörande med en användarvänlig och enkel hemsida. Utbudet av sparprodukter är omfattande, och vi vill kunna hitta det vi söker eller filtrera ut rätt produkter på ett smidigt sätt. Avanza har nyligen genomgått en omfattande uppfräschning av sin hemsida, medan Nordnet har lanserat en helt ny webbplats.

Vilken hemsida som är bäst eller mest tilltalande är naturligtvis en smaksak. Enligt vår uppfattning erbjuder Avanza en snyggare, mer lättöverskådlig och lättanvänd hemsida än Nordnet. Det sagt har Nordnet nyligen lanserat en helt nyrenoverad webbplats som är värd att besöka och utforska.

Startsida

Före inloggning presenterar både Avanza och Nordnet information och reklam om sina tjänster samt betonar vikten av sparande och varför man bör bli kund hos dem.

Efter inloggning, vanligtvis med mobilt bank-id, erbjuder Avanzas startsida en mix av nyheter, blogginlägg och marknadsuppdateringar som är relevanta för din portfölj. Du får också en översikt över de viktigaste indexen och kan snabbt se kommande händelser för din portfölj, såsom delårsrapporter, på en separat flik. Avanzas startsida är överskådlig och ger dig en tydlig vägledning för att navigera på plattformen.

På Nordnets startsida efter inloggning visas värdet på alla dina konton, deras utveckling samt de viktigaste indexen. Nordnet har satsat väl på sin startsida, och den erbjuder en användarvänlig översikt över viktig information.

Vilken startsida man föredrar är en smaksak. Nordnets startsida är en av de aspekter som de har lyckats bäst med på sin nya hemsida, medan Avanza erbjuder viktig information på ett snyggt och överskådligt sätt.

Kontoöversikt

Avanzas kontoöversikt ger en snabb bild över dina kontons totala utveckling och värde. Du byter lätt till fliken innehav för att se dina innehav preciserade. 

Nordnets sida för kontoöversikt är lite mer komplicerad. Efter överblicken på startsidan behöver du klicka dig fram mellan de olika kontona för att se dina innehav på respektive konto. 

Varför har man många konton? Många har både ett ISK-konto och en kapitalförsäkring för långsiktigt sparande. I KF placerar du främst utländska utdelningsaktier. Kanske vill du dela upp det än mer och ha olika konton för olika typer av aktier. Utdelningsaktier, tillväxtbolag, fonder etc? Du kanske sparar med olika mål eller olika förmånstagare? Det är enkelt att ha bra översikt om du delar upp det på olika konton. Det underlättar för din egen uppföljning av ditt sparande. 

Du kan ha så många ISK och KF som du önskar. Här kan du läsa mer om du bör välja ISK eller KF. Har du dessutom förmånen att ha en arbetsgivare där du kan placera din tjänstepension hos någon av nätmäklarna ser du den här. 

Avanzas kontoöversikt ser vi som mer lättöverskådlig än Nordnets. Men det är återigen marginellt.

Aktievy

Aktievyn är platsen där du kan genomföra köp av aktier. Både Avanza och Nordnet erbjuder olika temasidor för att hjälpa användare att navigera genom marknaden och hitta potentiella investeringsmöjligheter.

Nordnet har delat upp sina temasidor baserat på olika marknader, där användare kan utforska de mest omsatta aktierna och de aktier som ägs av flest av Nordnets kunder. De erbjuder också några andra blandade temasidor.

På Avanza finns det flera direktknappar till olika typer av information, såsom värde, kursvinnare och utdelningsaktier. De har valt att fokusera på både svenska och amerikanska bolag.

Om du vill filtrera aktier själv kan du på Avanza välja mellan olika nyckeltal att söka bland. Nordnet erbjuder en förbestämd lista som är uppdelad i olika flikar, vilket kan göra den något mindre överskådlig jämfört med Avanzas mer flexibla system.

Vi föredrar Avanzas upplägg för att söka och filtrera ut olika aktier och information om dem.

Fondvy

Avanzas och Nordnets fondvyer är i grund och botten ganska lika. Med tanke på det enorma utbudet av fonder är det avgörande att kunna filtrera och hitta det man söker på ett enkelt sätt. Båda plattformarna erbjuder något som de kallar ”Fondinspiration”, där man kan hitta urval av fonder som presterat bra, har låga avgifter, är klimatsmarta eller annat.

Om du föredrar att filtrera fonder själv kan du gå till fondlistan. Hos Nordnet är listan ordnad alfabetiskt, medan Avanzas lista är sorterad efter utvecklingen det senaste året. Det är intressant att snabbt kunna få en överblick över vilka fonder som gått bra. Avanzas lista inkluderar också information om hur många av deras kunder som investerat i en viss fond.

Att många har valt en viss fond är inte en garanti för att de gjort rätt, men det är ändå en intressant aspekt att beakta vid bedömningen av fonder. När det gäller denna kategori är det svårt att välja mellan Avanza och Nordnet, men om du föredrar ett snyggare gränssnitt kan Avanza vara det rätta valet.

Slutsats - Är Avanza eller Nordnet bästa nätmäklaren?

Avanza och Nordnet är verkligen två duktiga nätmäklare med bra erbjudanden och produkter för oss sparare. Det är utan tvekan de två bästa alternativen för dig som vill spara i fonder och aktier idag. Både vad det gäller utbud och hemsidor ligger de långt före de traditionella bankerna. De är också fortfarande prisledande.

Det är inte lätt att utse en vinnare av dessa två när de är likvärdiga på courtage och avgifter och har ett brett erbjudande till oss sparare. 

Se gärna vår jämförelse av alla Sveriges bästa nätmäklare.

Sveriges bästa nätmäklare
Avanza bank
5.0
Fördelar:
 • Vi använder själva Avanza bank!
 • Stort utbud av spar- & investeringsmöjligheter
 • Gratis aktiehandel upp till 50.000kr
 • Vunnit "Årets nöjdaste sparare" +13 år i rad
 • Bra sidor för inspiration & utbildning
 • Insättningsgaranti & investeringsskydd
Nackdelar:
 • Erbjuder inte alla tjänster storbanker gör
 • Inte bästa alternativet för traders
Öppna konto Avanza recension
Affiliatelänk. *Läs fullständiga villkor på Avanza.se

Avgörande faktorn

Det som fäller avgörandet då är Avanzas hemsida som är enklare att navigera i, ger bra information och många möjligheter att på ett enkelt och lättöverskådligt sätt filtrera ut aktier och fonder du själv söker. 

Att Avanza även erbjuder några egna riktigt billiga indexfonder är också ett stort plus. De kan vara en naturlig del av en sparportfölj eller ett bra start för dig som just skall börja spara i aktier och fonder. 

Vår rekommendation är att du väljer Avanza som din nätmäklare, du kommer med all säkerhet bli nöjd med dem, det är det många som är – de har fått utmärkelsen “Sveriges nöjdaste sparare” i över 12 år i rad!

0/5 (0 Reviews)
Picture of Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Artikeln är faktagranskad och publicerad av Anton Gustafsson, VD och grundare av Consilium Online AB som i sin tur äger Aktieskolan.se. Anton har startat och drivit olika företag sedan 18 års ålder och investerat pengar i aktier och fonder i över 15 år.

Artikeln är faktagranskad och publicerad i enlighet med vår Policy för faktagranskning och vår Redaktionella policy.