Nordnet recension: Läs vårt ÄRLIGA omdöme 2024

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex olika bolag och har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex bolag. Han har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare i Kungsbacka. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Nordnet.se är en populär handelsplattform med en riktigt vass hemsida i ett användarperspektiv. Men hur bra är egentligen plattformen för dig som vill börja investera?

I den här recensionen om Nordnet.se går vi igenom följande:

Vi skrev den här recensionen i samband med att vi testade Nordnet.se och det slutade i en lång artikel. Så vi börjar med en sammanfattning av våra egna åsikter för dig som inte vill läsa hela omdömet.

Gratis aktiehandel upp till 80.000 kr
Nordnet
4.5

Nordnet är Sveriges näst största nätmäklare och har idag över 1,6 miljoner kunder som sparar och investerar pengar på deras plattform. De erbjuder ett brett utbud av olika investeringsprodukter som t.ex. aktier, fonder, certifkat, ränteprodukter, warranter och optioner.

Du kan även pensionsspara, ansöka om bolån och flytta tjänstepensionen till Nordnet.


Fördelar:
 • Gratis aktiehandel upp till 80.000 kr*
 • Nio egna indexfonder (3 helt kostnadsfria)
 • Nordens största sociala nätverk, Shareville
 • Youtube-kanal med bra utbildningsmaterial
 • Insättningsgaranti & investerarskydd
Nackdelar:
 • Lite sämre upplevelse i app och hemsida jämfört med Avanza bank
Kom igång nu Jämförelse mellan Nordnet och Avanza
Affiliatelänk. *Se fullständiga villkor på Nordnet.se

Sammanfattning - vad tycker vi om Nordnet?

Vi uppskattar Nordnets erbjudande om gratis aktiehandel och tillgången till kostnadsfria indexfonder, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för både nya och erfarna investerare. Shareville-nätverket är också ett stort plus, då det möjliggör kunskapsutbyte mellan användare. 

Dock anser vi att användarupplevelsen kunde förbättras för att göra tjänsten mer tillgänglig, särskilt för nybörjare. Sammantaget finner vi Nordnet vara en stark aktör på den nordiska marknaden för värdepappershandel.

Fördelar och nackdelar med Nordnet

Nordnet är en bra nätmäklare som har betydligt fler fördelar än nackdelar. Plattformen är trots allt en av de populäraste handelsplattformarna i Sverige (och Norden), och ingen plattform är så pass populär utan att ha suveräna verktyg och funktioner. Nedan listar vi flera för- och nackdelar med Nordnet som du bör vara medveten om innan du börjar handla på plattformen.

Fördelar

Nackdelar

Så börjar du investera idag

Det är väldigt enkelt och smidigt att skapa ett konto på Nordnet och att komma igång med sparandet. Plattformen har satsat ordentligt på användarvänlighet och detta syns tydligt redan när man besöker förstasidan och när man ska köpa och sälja aktier och fonder. Nedan beskriver vi allt du behöver veta för att komma igång med plattformen.

Öppna konto ett Nordnet konto

1. Öppna ett konto på Nordnet.se

Det första du ska göra är att skapa ett konto på Nordnet. Gå in på deras webbsida och tryck på knappen “Bli kund” uppe i högra hörnet. Att öppna ett konto tar endast några minuter. Ange ditt personnummer och följ instruktionerna. Ange all nödvändig information, identifiera dig själv och godkänn användarvillkoren. Nu har du öppnat ditt konto!

Gratis aktiehandel upp till 80.000 kr
Nordnet
4.5
Fördelar:
 • Gratis aktiehandel upp till 80.000 kr*
 • Nio egna indexfonder (3 helt kostnadsfria)
 • Nordens största sociala nätverk, Shareville
 • Youtube-kanal med bra utbildningsmaterial
 • Insättningsgaranti & investerarskydd
Nackdelar:
 • Lite sämre upplevelse i app och hemsida jämfört med Avanza bank
Kom igång nu Jämförelse mellan Nordnet och Avanza
Affiliatelänk. *Se fullständiga villkor på Nordnet.se

2. Öppna ett ISK, aktie- och fondkonto eller KF konto

Nästa steg är att öppna ett ISK, aktie- eller fondkonto, eller ett KF-konto. Vilken kontotyp du bör välja beror helt enkelt på vad ditt mål är. Den allra vanligaste kontotypen är ett investeringssparkonto (ISK), med vilket du inte behöver deklarera vinster och förluster till Skatteverket. I stället betalar du en årlig schablonavgift. 

Ett kapitalförsäkringskonto (KF) är mycket likt ett ISK, men den stora skillnaden är att du inte har rösträtt på bolagsstämmor och att du inte kan skicka över befintliga värdepapper till kontot. 

Ett aktie- och fondkonto (AF) är också vanligt. Med ett sådant konto betalar du skatt på eventuella vinster (vinsterna kan dock kvittas mot förluster). Med ett AF-konto betalar du ingen årlig avgift.

3. Sätt in pengar på ditt nyöppnade konto

På Nordnet är det enkelt att sätta in pengar. Du kan välja mellan att skicka över pengar via RTMT eller banköverföring. Med en banköverföring finns pengarna på kontot inom en bankdag.

4. Sök efter en tillgång och genomför ett köp

Det är nu det roliga börjar! Kolla igenom Nordnet stora utbud av fonder, aktier, ETF:er och mycket mer. När du har hittat det du vill köpa, välj antal och summa och tryck därefter på köpknappen. Nu är du investerare på riktigt.

Vad kan man handla hos Nordnet?

Nordnet har, precis som många andra populära handelsplattformar, ett stort utbud av investerings- och handelsmöjligheter. Här listar vi allt du kan handla med på Nordnet.

Aktier

Nordnet erbjuder sina kunder möjligheten att handla aktier på flera av världens ledande börser. Som kund kan du investera i ett brett utbud av aktier och därmed bli delägare i olika företag, med chansen att dra nytta av företagens tillväxt och framgångar. 

Nordnet tillhandahåller verktyg och resurser för både nybörjare och erfarna investerare, inklusive utbildningsmaterial genom Nordnet Academy och möjligheten att få inspiration från andra investerare via Shareville.

Fonder

Genom Nordnet kan investerare placera sitt kapital i en mängd olika fonder, vilket erbjuder en enkel väg till diversifiering av investeringar. 

Fonder samlar pengar från många investerare för att köpa en portfölj av värdepapper, vilket minskar risken jämfört med att investera i enskilda aktier. 

Nordnet erbjuder ett brett urval av fonder, inklusive indexfonder, aktivt förvaltade fonder och specialfonder, vilket gör det möjligt för investerare att hitta alternativ som passar deras individuella riskprofil och investeringsmål.

ETF:er

ETF:er (Exchange Traded Funds) är fondliknande produkter som handlas på börsen och erbjuder diversifiering genom en samling tillgångar, likt traditionella fonder, men med den tillägda fördelen av kontinuerlig handel under börsens öppettider. 

Nordnet ger tillgång till en mängd ETF:er som täcker olika marknader, sektorer och investeringsstrategier, vilket gör det möjligt för investerare att enkelt sprida sina risker och utforska globala investeringsmöjligheter.

Kryptovaluta (Certifikat)

Nordnet ger även tillgång till handel med kryptovalutor genom certifikat, vilket möjliggör för investerare att ta position i kryptovalutamarknaden utan att direkt inneha de digitala valutorna. 

Detta tillvägagångssätt erbjuder en enklare och mer reglerad väg till investeringar i kryptovalutor, med alla transaktioner som sker inom ramen för den traditionella finansmarknaden. 

Det är dock viktigt att notera att investeringar i kryptovalutor, även genom certifikat, kan vara högriskfyllda och präglas av stor volatilitet

Valutor/Forex

Nordnet erbjuder valutahandel med hävstång via Nordnet Markets, där investerare kan ta positioner i olika valutapar. 

Denna form av handel, även känd som FX-handel, utgör den största finansiella marknaden globalt och kännetecknas av hög likviditet och möjlighet till handel dygnet runt. 

Investerare kan spekulera i prisrörelser på valutamarknaden genom att gå långa eller korta, med potential för både hög avkastning och risk. Det är dock viktigt att vara medveten om att produkter med hävstång kan förstora både vinster och förluster

Index

Nordnet erbjuder flera indexprodukter på flera olika marknader till sina kunder. Nordnet erbjuder följande indexprodukter: OMXS30, OMXC25 och OBX i Norden, DAX30 och EURO STOXX 50 i Europa, och S&P 500 och Nasdaq 100 i USA.

Råvaror

Investering i råvaror via Nordnet kan ske genom flera olika instrument, inklusive ETF:er, certifikat och andra börshandlade produkter. 

Dessa instrument ger investerare möjlighet att spekulera i prisrörelser på råvarumarknaden utan att direkt äga den fysiska råvaran. 

Det finns produkter för ett brett spektrum av råvaror, såsom guld, olja, och andra basmetaller. Att investera i råvaror kan vara ett sätt att diversifiera sin portfölj och skydda sig mot inflation.

Obligationer & Ränteprodukter

Hos Nordnet kan du diversifiera din portfölj ytterligare genom investeringar i obligationer och andra räntebärande produkter. 

Dessa investeringar erbjuder vanligtvis lägre risk jämfört med aktier och kan ge en stadig inkomst i form av räntebetalningar. Obligationer är i grund och botten lån till utgivaren, vilket kan vara statliga institutioner eller företag, som återbetalar lånet med ränta vid löptidens slut. 

Nordnet tillhandahåller ett urval av obligationer och ränteprodukter för att möta olika investeringsstrategier och risktoleranser.

Bull & Bear-certifikat

Bull & Bear-certifikat är börshandlade produkter som erbjuds via Nordnet och är avsedda för mer erfarna investerare som söker exponering mot marknadsrörelser och har förmågan att hantera högre risker. 

Dessa instrument möjliggör spekulation i både uppåt- och nedåtgående marknader genom att använda hävstång, vilket kan förstärka både vinster och förluster. Nordnets utbud av Bull & Bear-certifikat kan erbjuda intressanta möjligheter för de som vill agera snabbt på marknadens svängningar.

Trackers

Trackers är en typ av finansiella instrument som erbjuds av Nordnet och är designade för att följa prestationen av en underliggande tillgång eller index. 

Dessa är särskilt populära bland investerare som önskar exponering mot specifika marknader eller sektorer utan att direkt köpa de underliggande tillgångarna. Trackers kan erbjuda en kostnadseffektiv och flexibel lösning för att diversifiera en investeringsportfölj och hantera risk.

Mini Futures

Mini Futures är en annan form av hävstångsprodukter som finns tillgängliga hos Nordnet. De låter investerare spekulera i prisrörelser på olika marknader, som aktier, råvaror eller index, med möjlighet till hög avkastning vid rätt marknadsrörelse. 

Risken är dock högre, och det är viktigt att förstå hur dessa instrument fungerar, inklusive deras inneboende hävstång och risk för förlust, innan man gör en investering.

Unlimited Turbos

Unlimited Turbos är ännu en typ av hävstångsprodukt som Nordnet erbjuder, vilken ger investerare möjlighet till stor exponering mot en underliggande tillgång för en relativt liten initial investering. 

Liksom Mini Futures, är de utformade för mer erfarna investerare som har en god förståelse för de risker som är involverade och som kan hantera potentiella snabba och stora fluktuationer i investeringens värde.

Certifikat

Certifikat är finansiella instrument som erbjuder investerare exponering mot en mängd underliggande tillgångar utan att faktiskt äga tillgången. Nordnet erbjuder ett brett utbud av certifikat, inklusive de som är kopplade till råvaror, valutor, och aktieindex. 

Dessa instrument kan vara attraktiva för investerare som söker som vill diversifiera sin portfölj utan den direkta exponeringen som traditionella köp innebär. Med certifikat kan investerare spekulera i prisrörelser och dra nytta av både upp- och nedgångar i de underliggande tillgångarnas värde.

Warranter

Warranter är optioner som ger rätten men inte skyldigheten att köpa eller sälja en underliggande tillgång till ett förutbestämt pris inom en viss tidsperiod. 

Nordnet erbjuder handel med warranter som ett sätt för investerare att spekulera i framtida prisrörelser eller som ett verktyg för riskhantering. Warranter kan vara komplexa och innebär ofta hög risk, varför de främst är lämpliga för den mer erfarna investeraren.

Optioner och terminer

Optioner och terminer är derivatprodukter som gör det möjligt för investerare att spekulera i framtida prisrörelser på marknaden eller att skydda sina portföljer mot prisvolatilitet. Optioner ger rätten, men inte skyldigheten, att köpa eller sälja en tillgång till ett förutbestämt pris. 

Terminer är bindande avtal om att köpa eller sälja en tillgång till ett framtida datum och pris. Nordnet erbjuder handel med dessa instrument, vilka kräver en god förståelse för marknaden och en välutvecklad riskhanteringsstrategi.

Varför ska man investera med Nordnet?

Här nedanför har vi listat 5 anledningar varför Nordnet är ett bra val som investeringsplattform.

1. Nordnet är säker och omtyckt

Nordnet har nästan en miljon runtom i Norden och är en av Sveriges mest populära plattformar. Nordnet har ett gott rykte och plattformen har under sina verksamma år satsat på allt: användarvänlighet, smidighet, och mångsidighet för att bygga upp företagets trovärdighet på marknaden. 

Utöver plattformens genomtänkta design är den även säker. Som kund är du skyddad av både investerarskyddet och insättningsgarantin, så du behöver inte vara rädd att du blir av med dina pengar.

2. En användarvänlig plattform

Om du är en ny investerare är plattformen utmärkt. Den är användarvänlig men samtidigt informativ och utrustad med avancerade verktyg och funktioner. Både webbsidan och mobilappen är enkel att använda och ger dig en god översikt över din portfölj.

3. Låga avgifter

Nordnet har väldigt låga avgifter. Plattformen erbjuder exempelvis flera olika courtageklasser som är betydligt lägre än hos storbanker och traditionella mäklare. Under de 6 första månaderna är handeln gratis så länge du har max 80 000 kr på ditt konto. Du kan även välja mellan en courtageklass med låga minimiavgifter eller låga fasta avgifter – och du kan även byta courtageklass om du önskar.

4. Billiga privat- och bolån

Nordnets bolån är tillgängligt för både kunder som har besparingar hos Nordnet och för kunder som inte har några sådana besparingar. Du får låna upp till 60% av fastighetens värde, men du kan även använda deras privatlån för att låna en del av de 40% som återstår. Hos Nordnet kan du ta ett privatlån på upp till 500 000 kr.

5. Nordnet hjälper dig bli en bättre investerare

Nordnet har ett väldigt stort utbildningsmaterial både för nybörjare och professionella. Det finns Kunskapsbanken som utbildar dig om finansiella instrument, Nordnetbloggen som publicerar nyheter, krönikor och information, video, expertanalyser, och veckobrev.

Gratis aktiehandel upp till 80.000 kr
Nordnet
4.5
Fördelar:
 • Gratis aktiehandel upp till 80.000 kr*
 • Nio egna indexfonder (3 helt kostnadsfria)
 • Nordens största sociala nätverk, Shareville
 • Youtube-kanal med bra utbildningsmaterial
 • Insättningsgaranti & investerarskydd
Nackdelar:
 • Lite sämre upplevelse i app och hemsida jämfört med Avanza bank
Kom igång nu Jämförelse mellan Nordnet och Avanza
Affiliatelänk. *Se fullständiga villkor på Nordnet.se
Testa att investera genom Nordnets egna automatiserade investeringstjänst

Testa investera genom Nordnet One

Nordnet One erbjuder en automatiserad investeringstjänst där du kan välja mellan olika risknivåer för att matcha din riskprofil. Detta inkluderar en noggrant utvald portfölj av fonder som regelbundet anpassas och omviktas för att optimera avkastning i förhållande till risk. Med Nordnet One får du tillgång till en diversifierad investering med låga avgifter och minimal ansträngning från din sida.

Så börjar du investera med Nordnet One

Här nedanför kommer vi nu simpelt förklara hur du öppnar ett konto för att börja investera med Nordnets automatiserade investeringstjänst.

1. Ladda ner Nordnets app

Börja med det enklaste steget. Klicka på den knapp du önskar för att ladda ner Nordnets investeringsapp till din telefon eller gå in på Nordnets hemsida genom att klicka på en av våra länkar som tar dig direkt till registreringsprocessen.

Handla även aktier i kontot
Nordnet One
4.5

Nordnet One är robotrådgivaren från en av Sveriges största nätmäklare. Banken har idag över 1,6 miljoner kunder som sparar och investerar pengar på deras plattform. Du kan även köpa aktier och fonder manuellt utöver de automatiserade sparandet du har i fondroboten.

Avgifter:
 • Avgift till fondroboten: 0,35%
 • Total avgift: 0,35%
Fördelar:
 • Automatisera dina investeringar
 • Passar bra för både nybörjare och rutinerade
 • Nio egna indexfonder (3 helt kostnadsfria)
 • Nordens största sociala nätverk, Shareville
 • Youtube-kanal med bra utbildningsmaterial
 • Låga avgifter
 • Insättningsgaranti & investerarskydd
Nackdelar:
 • Lite sämre upplevelse i app och hemsida jämfört med Avanza bank
Kom igång nu Läs vår recension
Annonslänk

Steg 2. Kom igång snabbt och enkelt i appen

När du öppnar appen så registrerar du enkelt ett konto med en e-mailadress och Bank-ID.

Steg 3. Svara på enkla frågor

Här kommer du få svara på lite frågor om dig själv och investeringsplaner om vilken av de 3 fond alternativen du vill välja.

Steg 4. För över pengar och börja investera!

Nu har du öppnat kontot, svarat på frågorna, valt vilken typ av fond du vill investera i och då är det dags för att sätta in pengar. Detta gör du enkelt via en banköverföring eller Swish.

Hur fungerar roboten?

Nordnet One är en digital investeringstjänst designad för att göra det enklare för investerare att få tillgång till diversifierade portföljer. Genom att använda avancerad teknik och expertis, skapar Nordnet One en skräddarsydd investeringsplan baserad på din risktolerans och ekonomiska mål, vilket gör det till ett utmärkt verktyg för både nya och erfarna investerare.

Så fungerar det

Nordnet One fungerar genom att använda avancerade algoritmer och modern portföljteori för att skapa och underhålla en diversifierad investeringsportfölj som är anpassad efter din valda risknivå. Detta innebär att din portfölj regelbundet övervakas och justeras automatiskt för att säkerställa att den fortsätter att följa din investeringsstrategi även när marknadsförhållandena förändras.

 • Välja din risknivå

Du börjar med att välja en av tre fördefinierade risknivåer: försiktig, balanserad eller offensiv. Ditt val avgör hur din portfölj kommer att struktureras, med en lämplig blandning av aktier och räntebärande tillgångar som stämmer överens med din riskaptit.

 • Investeringsstrategi och allokering

Nordnet Ones algoritmer skapar en portfölj baserad på modern portföljteori, vilket innebär att dina investeringar fördelas över flera tillgångsslag och marknader för att minska risk och sträva efter en optimal avkastning.

 • Automatisk omviktning

Portföljen övervakas kontinuerligt och omviktas automatiskt för att upprätthålla den ursprungliga riskbalansen, vilket säkerställer att din investeringsstrategi alltid är i linje med dina mål, även när marknadsförhållandena förändras.

Investeringsalternativ nordnet one

Investeringsalternativ

Nordnet One erbjuder tre huvudalternativ för investerare att välja mellan, var och en anpassad för olika risknivåer och avkastningsmål. Dessa alternativ, nämligen ”Nordnet One Försiktig,” ”Nordnet One Balanserad” och ”Nordnet One Offensiv,” ger dig flexibilitet att välja den portfölj som bäst passar din riskaptit och investeringshorisont.

1. Nordnet One Försiktig

Detta alternativ är idealiskt för investerare som föredrar en lägre risk och önskar en stabil avkastning genom en större andel räntebärande tillgångar i sin portfölj.

2. Nordnet One Balanserad

Balanserad portfölj är utformad för investerare som söker en medelhög risknivå, med en jämn fördelning mellan aktier och räntebärande tillgångar för att erbjuda en balans mellan avkastning och risk.

3. Nordnet One Offensiv

För investerare som är villiga att acceptera högre risker för chansen till högre avkastning, fokuserar den offensiva portföljen mer på aktier och andra tillväxtorienterade investeringar.

Vad kostar Nordnet One?

Avgiften för Nordnet One är årligen 0,34% och i avgiften ingår samtliga kostnader för de fonder som fonden investerar i. Dessutom behövs ju förstås ett startkapital – men detta är ju inte en egentlig avgift. Du behöver till en början föra över minst 100 kr för att påbörja ditt sparande.

Nordnet One jämfört med andra fondrobotar

Vad kostar One jämfört med andra fondrobotar? Om man jämför One med andra fondrobotar på marknaden är den något dyrare än de andra. De totala avgifterna för de olika fondrobotarna ser ut som följande: Lysa (0,30-0,41%), Opti (0,82-0,88%), Avanza Auto (0,40-0,50%), Fundler (0,24-1,13%), BetterWealth (0,25-0,98%) och Nordnet One (0,34%).

FondrobotAvgift till fondrobotTotal avgiftPartnerlänkar
Lysa0,15-0,24%0,30-0,41%Till erbjudandet
Avanza0,20%0,33-0,37%Öppna konto
Sigmastocks0,35%0,35-0,39%Öppna konto
Nordnet0,34%0,34%Öppna konto
Opti0,50%0,82-0,88%Öppna konto
Better Wealth0,09-0,65%0,25-0,93%Öppna konto
Fundler0,15-0,49%0,22-1,23%Öppna konto

Ska man välja ISK, aktie- och fondkonto eller kapitalförsäkring?

Vet du inte vilken kontotyp som är rätt för dig? Inga problem, här ger vi dig en snabbguide för att göra beslutet enklare för dig. Du bör som sagt välja kontotyp utifrån vad ditt investerings- eller sparmål är. 

Den allra vanligaste kontotypen är ett investeringssparkonto (ISK). Med ett sådant konto behöver du inte deklarera vinster och förluster till Skatteverket, utan i stället betalar du en årlig schablonavgift. 

Ett kapitalförsäkringskonto (KF) är mycket likt ett ISK, men den största skillnaden är att du inte har rösträtt på bolagsstämmor och att du inte kan överföra befintliga värdepapper till ditt konto. Om du inte bryr dig om att ha rösträtt eller om du inte regelbundet överför värdepapper mellan dina konton är nog ett ISK att överväga.

Ett aktie- och fondkonto (AF) är också vanligt. Med ett sådant konto betalar du skatt på eventuella vinster (men dessa kan kvittas mot förluster). Med denna kontotyp betalar du ingen årlig avgift. Denna kontotyp är lämplig för de som är mest intresserade av aktiv aktie- eller fondhandel.

För att göra det enkelt kan vi säga så här: om du vill månadsspara eller inte bryr dig så värst mycket om aktiehandel, välj ett ISK. Om du aktivt vill syssla med aktier och fonder, välj i stället ett aktie- och fondkonto.

Avgifter och kostnader

Nordnet har väldigt få (och låga) avgifter. Som kund hos detta företag kan du enkelt köpa och sälja aktier och fonder och utföra annan handel med värdepapper utan att behöva oroa dig över skyhöga avgifter. Läs vidare nedan för att få reda på mer om avgifterna och kostnaderna hos Nordnet.

Courtage aktiehandel

Nordnet har lågt courtage för aktiehandel. Hur dessa avgifter ser ut beror på vilken courtageklass du har valt och hur stora affärer du gör. Gör du mindre affärer blir kostnaden lite högre, men gör du stora affärer blir kostnaden lägre. Vid stora affärer kan du även välja att ha ett fast courtage (detta går inte vid små affärer).

Mini-klassen gäller för köp/försäljning av aktier för upp till 15 600 kr per order, och courtaget ligger på 0,25% i Norden. Liten-klassen gäller för 15 600-46 000 kr per order, och courtaget ligger på 0,15%. Mellan-klassen gäller för köp/försäljning av aktier för mellan 46 000-143 478 kr per order, och courtaget ligger på 0,069%. Fast-klassen gäller för de som köper eller säljer för mer än 143 478 kr per order, och courtaget ligger på 99 SEK i Norden och 0,079% utanför Norden.

Växlingsavgifter

Hos Nordnet kan du växla valuta på två sätt: själv via valutakonton eller genom automatisk växling. Med ett valutakonto växlar du själv på nordnet.se till en kurs 0,075% över underleverantörens pris, med detaljer under ”transaktioner och notor”. 

Vid automatisk växling är kursen 0,25% från den preliminära kursen. Exempel: köp av aktier för 1 000 euro kan kosta 10 025 SEK och försäljning ger 9 975 SEK, utgående från en eurokurs på 10 SEK.

Värdepappersflytt

Uttag till förutbestämt konto är gratis, medan uttag via meddelande eller blankett kostar 200 kr. Expressöverföring samma dag har en avgift på 499 kr, med bryttid kl 14:30. Interna överföringar via hemsidan är kostnadsfria, vilket underlättar snabba omfördelningar inom egna konton.

Uttag av likvida medel

Det kostar inget att ta ut eller sätta in pengar.

FAQ

FAQ - Vanliga frågor om Nordnet

Har du fortfarande frågor om Nordnet? Oroa dig inte, vi har nedan samlat ihop all information som du behöver veta om plattformen. Läs vidare nedan för att få svar på dina frågor.

Vad är Nordnet?

Nordnet är en handelsplattform där du kan månadsspara eller investera i finansiella instrument såsom aktier, fonder, index, råvaror och mycket mer.

Vad kan man handla på Nordnet?

Hos Nordnet kan du utföra handel med aktier, fonder, index, råvaror, certifikat, ETF:er och valutor.

Hur fungerar skatten på plattformen?

Med ett ISK behöver skatten inte räknas ut och deklareras, allt sker i stället automatiskt av Nordnet utifrån gällande schablonskatt. För tillgångar som inte är inom ett ISK sker deklaration enkelt via tjänsten Nordnet Deklaration.

Hur fungerar Nordnet?

Nordnet är ett företag som tillåter dig att handla med olika finansiella instrument och att ta del av investeringsidéer från andra användare.

Vilka avgifter tar Nordnet?

I de flesta fall tar Nordnet inga avgifter alls, men det finns till exempel courtage och andra kostnader för värdepappersflytt och valutaväxling.

Erbjuder Nordnet utbildning?

Plattformen har ett stort urval av utbildningsmaterial.
Gratis aktiehandel upp till 80.000 kr
Nordnet
4.5

Nordnet är Sveriges näst största nätmäklare och har idag över 1,6 miljoner kunder som sparar och investerar pengar på deras plattform. De erbjuder ett brett utbud av olika investeringsprodukter som t.ex. aktier, fonder, certifkat, ränteprodukter, warranter och optioner.

Du kan även pensionsspara, ansöka om bolån och flytta tjänstepensionen till Nordnet.


Fördelar:
 • Gratis aktiehandel upp till 80.000 kr*
 • Nio egna indexfonder (3 helt kostnadsfria)
 • Nordens största sociala nätverk, Shareville
 • Youtube-kanal med bra utbildningsmaterial
 • Insättningsgaranti & investerarskydd
Nackdelar:
 • Lite sämre upplevelse i app och hemsida jämfört med Avanza bank
Kom igång nu Jämförelse mellan Nordnet och Avanza
Affiliatelänk. *Se fullständiga villkor på Nordnet.se
0/5 (0 Reviews)
Picture of Aktieskolan

Aktieskolan

Artikel är skriven av Anton Gustafsson, VD och grundare till Consilium Online AB som i sin tur äger Aktieskolan.se. Vem är Anton? Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har hög kompetens inom aktier, fonder och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Anton bloggar och twittrar på fritiden på Västkustinvesteraren.se. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida. Vilka är Consilium Online AB? Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Aktieskolan är bolagets huvudsajt i nätverket som sedan består av mer nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier. Bolagsnamn: Consilium Online AB Organisationsnummer: 556014-6725 Hemsida: www.consiliumonline.se Mailadress: hello@consiliumonline.se

Artikeln är faktagranskad och publicerad i enlighet med vår Policy för faktagranskning och vår Redaktionella policy.