Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Köpa Sinch aktie (SINCH) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

köpa sinch aktie

Sinch är ett världsledande bolag inom molnbaserade kommunikationstjänster. Bolaget är verksamma världen över där deras tjänster används av exempelvis flygbolag, teknikbolag, banker samt aktörer inom sjukvården. Bolaget startades 2008. Sinch har sitt huvudkontor i Stockholm. På den här sidan har vi samlat in all information om Sinch för att kunna investera i bolaget och köpa Sinch aktier.

Sinch logo

BOLAGSNAMN

Sinch AB

SINCH

Lindhagensgatan 74
112 18 Stockholm
Sweden

TICKER

SINCH

SEKTOR

IT

MARKNADSPLATS

Large Cap 

LAND

Sverige

Avanza logo
5/5

Avanza bank är en partner till Aktieskolan

Sinch aktiekurs

Klicka här för att se Sinch aktiekurs i realtid. Grafen gäller för Sinch aktie som är noterad på den Svenska börsen. 

Välj nätmäklare utefter om du vill investera långsiktigt i bolaget eller om du vill handla aktien kortsiktigt
Vi rekommenderar Sveriges ledande nätmäklare Avanza bank för dig som vill investera långsiktigt och en av världens ledande tradingplattformar, eToro, för dig som vill köpa och sälja aktier mer frekvent.

Avanza logo
5/5

Bästa nätmäklaren för att spara långsiktigt på börsen.

etoro logo
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar.

Disclaimer: När du investerar dina pengar så utsätter du ditt kapital för risk. Sidan kan innehålla/innehåller annonslänkar och reklam. Läs full disclaimer längst ner på sidan.

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Sinch?

Sinch är en ganska het aktie när det kommer till IT-företag i Sverige. Företaget är verksamt inom SMS-trafik och erbjuder en smidig plattform för kunder som har ett behov av att kunna enkelt och snabbt kunna kommunicera med sina kunder över SMS. Bolaget har flera goda fördelar jämfört med sina konkurrenter.

Innehåll och snabbnavigering

En av världens största inom SMS-trafik

Sinch har sedan företaget grundades blivit en av världens största inköpare av SMS-trafik. Man har också gjort stora förvärv för att ytterligare etablera sig som en dominant aktör på marknaden. SMS-trafik är inte den största marknaden inom IT, men det används av de allra flesta stora bolag idag och därför har också aktien en hel del potential.

God tillväxt

Sinch har visat på en god tillväxt och det är enkelt att förstå varför. Det är framförallt den amerikanska teknikindustrin som drar här, där 8 av USA:s 10 största teknikbolag är kunder och många av dessa använder aktivt plattformen som Sinch erbjuder.

God konkurrenskraft

Det finns inte många bolag som har samma storlek som Sinch. Totalt är man ansluten till över 300 teleoperatörers system vilket vidare etablerar Sinch som en dominant aktör på marknaden. Det är som sagt få som kan erbjuda den här typen av global verksamhet.

Så kan du köpa Sinch aktier

Det är väldigt lätt att köpa Sinch aktie och den finns tillgänglig hos svenska nätmäklare, det är trots allt ett svenskt bolag. Rekommendationen är att du använder Avanza, det är Sveriges största nätmäklare och har ett enormt utbud av aktier.

Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Avanza är som sagt Sveriges ledande nätmäklare och erbjuder ett enormt utbud med både svenska och utländska aktier. Där kan du köpa Sinch aktier för ett förmånligt pris med låga avgifter.

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Bästa nätmäklaren långsiktiga investeringar!
Avanza logo
Aktieskolans omdöme:
5/5

Avanza bank är en partner till Aktieskolan.

Bästa nätmäklaren för trading!
etoro logo
Aktieskolans omdöme:
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos den här leverantören. CFD-handel innebär hög risk. eToro är en partner till Aktieskolan.

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto (ISK)

När du har ett konto så är det dags att ordna ett konto där du förvarar dina aktier. Här är ett ISK förmånligt då det ger dig en låg skatt på hela innehavet. Väljer du istället ett vanligt aktiekonto så betalar du en vinstskatt på 30%. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Steg 3: Sök efter Sinch

När du nu är redo att köpa aktier så kan du se ett sökfält i det övre högra hörnet. Där kan du skriva in Sinch och sedan välja alternativet som kommer upp i listan.

På sidan för aktien kan du se saker som P/E tal och P/S tal, aktiens börsvärde, direktavkastning, omsättning, om aktien har utdelning och mycket mer. Den här sidan är bra att läsa en del på innan du går in med något kapital i en aktie.

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

Till höger på sidan ser du knappar för köp och sälj. Där kan du trycka på köp och sedan ange hur mycket du ska investera, eller hur många aktier du vill köpa. Titta på priset och se att allting är rätt, sedan är det bara att genomföra köpet.

Presentation av Sinch

Sinch är ett bolag som gör det enkelt för företag i hela världen att kommunicera med sina kunder via SMS. Det är en av världens största och har därför ett stort övertag när man jämför med många av konkurrenterna.

Så tjänar Sinch pengar

Sinch får in sina pengar genom deras kunder. Dessa kunder använder plattformen för att aktivt kunna kommunicera med sina egna kunder över SMS. Det här handlar ofta om stora utskick av meddelanden och erbjudanden till hela kundregister.

Så grundades Sinch

Sinch grundades 2014 av Andreas Bernström i Stockholm och San Francisco. Redan i slutet av samma år var man igång med sitt nya SMS API. Det var 2016 som man köptes upp av CLX Communications och i 2019 slog man ihop sina varumärken och Sinch är därför ett ganska annorlunda bolag idag. Man finns idag på Large Cap listan på Stockholmsbörsen. 

Investera i liknande bolag som Sinch

För att fördela risken så kan det vara en god idé att titta på bolagen nedan, som är i samma bransch som Sinch.

Link Mobility Group Holding

Link Mobility är en direkt konkurrent till Sinch och jobbar med utveckling av olika lösningar inom mobilkommunikation. Det som skiljer LINK åt är att man är det ledande bolaget i Europa. Man har däremot ingen verksamhet i resten av världen, vilket är det övertag som Sinch har.

Twilio Inc

Twilio är den amerikanska konkurrenten till Sinch. Det är en väldigt stor aktör som har lyckats etablera sig väldigt väl. Man erbjuder bland annat lösningar för SMS-, röst- och videokommunikation och har flexibel prissättning.

Vonage Holdings Corp

Det här är inte en direkt konkurrent till Sinch men erbjuder också lösningar inom mobilkommunikation. I första hand arbetar man med teknik som erbjuder sina kunder att använda deras befintliga Internetanslutning för att ta emot samtal med en touchtone-telefon.

Ska man investera i Sinch?

Sinch är ett väldigt intressant bolag tack vare deras globala verksamhet. Det finns som sagt inte många konkurrenter. Även om du tittar på till exempel Link Mobility eller MessageBird så har dessa inte samma stora verksamhet. Samtidigt så har Sinch också en fördel genom olika förvärv man har gjort under åren.

Fördelar

Nackdelar

FAQ - Vanliga frågor om Sinch

Innan du gör en investering så är det viktigt att du lär dig mer om det här bolaget. Det här gäller alla företag på börsen, ju mer information du har om aktien desto bättre känns investeringen.

Finns Sinch på börsen?

Sinch aktie finns listad sedan 2015 på Stockholmsbörsen. 2019 tog man sig in på Mid Cap men idag finner du Sinch aktie på Large Cap.

Vart kan jag investera i Sinch?

Du kan köpa aktien hos Avanza, en av Sveriges ledande nätmäklare. Där hittar du också bra information om P/S tal och P/E tal, utdelning, börsvärde, direktavkastning och mycket annat. Det finns också många andra värdepapper att titta på.

Hur mycket kostar det att investera i Sinch?

Sinch aktie har utvecklats en hel del sedan 2015 och dess börsvärde har gått upp en hel del. När du köper denna aktie genom Avanzas plattform så kan du alltid se det slutgiltiga priset innan du godkänner köpet, så du vet alltid vad kostnaden blir. Tänk på att courtage och liknande avgifter kan tillkomma.

Hur mycket ska man investera i Sinch?

Innan du går in med något kapital i bolaget bör du först göra en enkel teknisk analys, exempelvis genom Avanzas uppgifter om direktavkastning, P/E, omsättning och så vidare. Sedan så är det alltid bra att fördela riskerna en aning, eftersom du aldrig vet hur dess utveckling på börsen kan förändras. Gå aldrig in med mer pengar än du har råd att förlora, man vet aldrig vad som kan hända och det gäller alltid att hålla sig säker med sina investeringar.

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Avanza logo

Aktieskolan rekommenderar:

5/5