Kinnevik aktie

Köpa Kinnevik aktie (KINV) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

Kinnevik är ett svenskt investmentbolag som inriktar sig mot digitala konsumentverksamheter och på lång sikt äga sina innehav genom aktiv delaktighet i sin portfölj av bolag. Bolaget grundades 1936. Kinnevik har idag sitt huvudkontor i Stockholm. På den här sidan har vi samlat in all information om Kinnevik för att kunna investera i bolaget och köpa Kinnevik aktier.

Sveriges bästa nätmäklare
Avanza bank
5.0
Fördelar:
 • Vi använder själva Avanza bank!
 • Stort utbud av spar- & investeringsmöjligheter
 • Gratis aktiehandel upp till 50.000kr
 • Vunnit "Årets nöjdaste sparare" +13 år i rad
 • Bra sidor för inspiration & utbildning
 • Insättningsgaranti & investeringsskydd
Nackdelar:
 • Erbjuder inte alla tjänster storbanker gör
 • Inte bästa alternativet för traders
Öppna konto Avanza recension
Affiliatelänk. *Läs fullständiga villkor på Avanza.se

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Kinnevik?

Om du är ute efter att köpa aktier i ett bra investmentbolag så kan det absolut vara aktuellt att titta vidare på Kinnevik. Det är ett spännande bolag där du får en mängd fördelar när du investera i aktien.

Investmentbolag är samtidigt i allmänhet en bra investering eftersom du får ta del av en mängd olika företag genom bolagets innehav, samtidigt som du ibland kan få dessa på rabatt genom att bolagets aktie är billigare än värdet på deras innehav.

Investera i flera olika bolag

Att investera i ett investmentbolag som Kinnevik ger dig en investering inom en mängd olika företag. Det här kan till viss del jämföras med att investera i fonder. För många småsparare kan det här vara ett smart alternativ eftersom du själv inte måste välja ut enskilda aktier, utan istället kan du investera i ett erfaret och professionellt bolag.

Ta del av mindre teknikbolag

Kinnevik har genomgått en del förändringar när det gäller sina investeringar och en sådan är att man idag äger allt mer mindre teknikbolag. Ett par exempel på sådana är Zalando och MatHem.

Det här kan göra Kinnevik till en intressant investering för den som är intresserad av just mindre teknikbolag men som inte är tillräckligt insatt för att kunna välja ut dessa bolag på egen hand.

Bra riskfördelning

En annan klar fördel med ett investmentbolag som Kinnevik är att du får en bättre riskfördelning med den här typen av investering. Ditt kapital läggs visserligen på aktier i Kinnevik, men du får indirekt en investering i deras olika innehav.

Så kan du köpa Kinnevik aktier

För att kunna köpa Kinnevik aktie så måste du först öppna ett konto hos en nätmäklare som har den aktien i sitt utbud. Det tar inte många minuter och vi brukar rekommendera att du använder Avanza, en av Sveriges bästa mäklare.

Så här gör du för att köpa aktier i Kinnevik…

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Avanza är Sveriges ledande nätmäklare och erbjuder ett stort utbud med många olika aktier. Här hittar du också ett bra utbud med certifikat, fonder och andra investeringar som du kan göra.

Att skapa ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du använder ditt BanKID för att bekräfta din identitet. När du har öppnat ditt konto hos Avanza så kan du gå vidare till nästa steg.

Sveriges bästa nätmäklare
Avanza bank
5.0
Fördelar:
 • Vi använder själva Avanza bank!
 • Stort utbud av spar- & investeringsmöjligheter
 • Gratis aktiehandel upp till 50.000kr
 • Vunnit "Årets nöjdaste sparare" +13 år i rad
 • Bra sidor för inspiration & utbildning
 • Insättningsgaranti & investeringsskydd
Nackdelar:
 • Erbjuder inte alla tjänster storbanker gör
 • Inte bästa alternativet för traders
Öppna konto Avanza recension
Affiliatelänk. *Läs fullständiga villkor på Avanza.se

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto (ISK)

När du har öppnat ditt konto hos Avanza så är det dags att öppna ett investeringssparkonto. Ett ISK är där du förvarar dina aktier och innehav. Du betalar sedan en låg skatt på hela ditt innehav.

Det finns också vanliga aktiekonton där du kan förvara dina innehav, men med dessa så måste du istället betala 30% skatt på all din vinst. Oftast är det mer förmånligt att använda ett ISK för sina innehav. När du har skapat ditt ISK så kan du också sätta in pengar på det.

Steg 3: Sök efter Kinnevik

Längst upp i högra hörnet på Avanza ser du en sökfunktion. Du kan där skriva in Kinnevik för att få fram aktien. Du får då fram både Kinnevik B och A. För småsparare så är det oftast Kinnevik B som man väljer, men det går egentligen bra att köpa båda.

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

När du har valt aktien så kommer du in på sidan för Kinnevik B. Här hittar du information om P/S och P/E tal, aktiekurs, direktavkastning, huruvida aktien har utdelning och mycket mer. Den här informationen är bra för att du ska kunna göra din egen analys innan du inkluderar aktien i portföljen.

Det är också på den här sidan du kan genomföra dina köp av Kinneviks aktie. Du anger helt enkelt hur mycket du ska köpa för eller antalet aktier du vill ha. När du sedan är färdig så läggs din order. Du gör likadant när du vill sälja aktier, men det kan du också göra direkt i din portfölj.

Presentation av Kinnevik

Kinnevik är en av Sveriges större investmentbolag och har under många år varit en het aktie bland investerare. Genom att ha aktien i portföljen får du ta del av deras olika innehav. Investmentbolag är populära att äga just för den kapitalfördelning som man får genom aktien.

Innan du gör en investering så kan det vara bra att lära sig mer om deras tjänster och hur man tjänar sina pengar. Samtidigt kan det vara bra att känna till Kinneviks historia, både på och utanför börsen.

Vi ska därför gå igenom en del om verksamheten så att du får chansen att lära dig mer om bolaget och deras olika investeringar. När du har läst färdigt så kommer du ha en bättre inblick i bolaget och kan då lättare ta ett beslut om huruvida aktien passar dig eller inte.

Så tjänar Kinnevik pengar

Kinnevik är ett investmentbolag och tjänar därför sina pengar genom deras olika innehav. Utöver rena investeringar så utvecklar man också varumärken där man har gjort stora investeringar.

Det är i grunden ett ganska enkelt koncept och är på så vis inte annorlunda från andra investmentbolag. Det som är intressant med Kinnevik är deras olika innehav. Du hittar allt från stora och etablerade varumärken som HungryPanda, BudBee, Lunar och Babylon, men också mindre investeringar där man inte har gått in med något märkvärdigt kapital.

Det här gör också aktien lite mindre riskfylld, man har trots allt ett ganska stor antal innehav. Innan du köper aktien så kan det vara bra att du själv tittar över deras olika investeringar, det är trots allt Kinneviks olika innehav som är det relevanta och som till stor del kommer att påverka bolagets aktiekurs.

Så grundades Kinnevik

Kinnevik är ett ganska gammalt bolag och grundades redan 1936 av familjerna Stenbeck, Klingspor och von Horn. Verksamheten har däremot förändrats en del under åren och idag ligger mycket av deras fokus på digitala konsumentbolag.

Idag så har bolaget cirka trettio stora ägarandelar och en del mindre, men deras största innehav är bland annat Zalando, Tele2, Global Fashion Group, Babylon Health och Livongo. Som du kan se så finns det en del variation i branscherna man äger verksamheter i, vilket är bra för riskfördelningen.

Tidigare har man bland annat ägt varumärken som Metro och Rocket Internet, men som alla professionella investmentbolag så förändras verksamheten kontinuerligt och så även deras innehav.

Investera i liknande bolag som Kinnevik

Det finns gott om investmentbolag på den svenska marknaden och om Kinnevik är intressant för dig så kan det vara bra att även titta på några andra alternativ. Det här är bra för att fördela risken men du får då också chansen att investera i lite fler olika branscher.

Investor

Investor är Sveriges ledande investmentbolag och bildades av familjen Wallenberg redan 1916. Bolaget har stora innehav som ABB, AstraZeneca, Atlas Copco, Electrolux, Ericsson, EQT och Nasdaq.

Latour

Latour grundades 1985 och fokuserar framförallt på långsiktiga investeringar i bolag med sina egna produkter och gärna med en potential för internationalisering, alltså att företaget kan expandera globalt. Några av deras innehav är bland annat Alimak Group, Securitas, Sweco och HMS Networks.

Industrivärden

Industrivärden har funnits sedan 1944 och fokuserar på svenska börsnoterade bolag med långsiktig potential. Några av deras stora innehav är Ericsson, Essity, Skanska, Handelsbanken och Volvo.

Ska man investera i Kinnevik?

Kinnevik kan vara en bra investering om du är intresserad av teknikbolag. Man äger både noterade och onoterade sådana vilket ger dig chansen att investera tidigt i en del bolag som du kanske inte hade hittat på egen hand.

Det är däremot inte utan nackdelar. Innan du gör ett köp så ska vi därför gå igenom vilka för- och nackdelar du får med aktien och vad bolaget kan ha för potential.

Fördelar

Bland fördelarna med Kinnevik har du:

Nackdelar

Nackdelarna med aktien är:

FAQ - Vanliga frågor om Kinnevik

Innan du går in i denna aktie kan det vara bra att dubbelkolla att du känner till grunderna om bolaget. Här kommer därför ett par vanliga frågor som andra investerare har, och svaren på dessa.

Finns Kinnevik på börsen?

Kinnevik finns på börsen och är listat på Stockholmsbörsen. Det här innebär att mer eller mindre alla svenska nätmäklare bör ha deras aktie.

Vart kan jag investera i Kinnevik?

Deras aktie finns som sagt hos de allra flesta nätmäklare, men vi rekommenderar Avanza. Det är en av Sveriges ledande mäklare för aktier, både Kinneviks och andra investmentbolag finns bland annat.

Hur mycket ska man investera i Kinnevik?

Hur mycket du ska investera i aktier är upp till dig, men det är bra att fördela risken. Köp därför inte bara en aktie, utan fördela ditt kapital över flera olika. Vi listade tidigare några olika aktier du kan titta på om Kinnevik intresserar dig. Det är också viktigt att inte investera mer pengar än du har råd att förlora. Det finns aldrig en garanti att en aktie ska gå upp, så det är bra att ta det försiktigt och alltid läsa på om en aktie innan du köper något. Tänk också på att aldrig investera kapital som du inte har råd att förlora, det kan hända mycket oväntade saker på börsen så det gäller att vara försiktig och ansvarsfull med sina aktieköp.

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Avanza logo

Aktieskolan rekommenderar:

5/5

About The Author