Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Köpa Netflix aktie (NFLX) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

Netflix aktie

Så kan du köpa aktier och investera i Netflix aktie (NFLX)

Netflix är ett globalt ledande leverantör av tv, streaming och underhållstjänster. Större del av bolagets applikationer nås via digitalt via mobil eller datorer. Bolaget grundades 1997. Företaget har idag sitt huvudkontor i USA. På den här sidan har vi samlat in all information om Netflix för att kunna investera i bolaget och köpa Netflix aktier.

Netflix logo

BOLAGSNAMN

Netflix Inc

ADRESS

100 Winchester Circle Los Gatos, CA 95032

TICKER

NFLX

SEKTOR & BRANSCH

Film & Underhåll

MARKNADSPLATS

NASDAQ

LAND

USA

Avanza logo
5/5

Avanza bank är en partner till Aktieskolan

Netflix aktiekurs

Här nedanför visas Netflix aktiekurs i realtid (fördröjt ca 15 minuter). Grafen gäller för Netflix aktie som är noterad på den Amerikanska börsen.

Välj nätmäklare utefter om du vill investera långsiktigt i bolaget eller om du vill handla aktien kortsiktigt
Vi rekommenderar Sveriges ledande nätmäklare Avanza bank för dig som vill investera långsiktigt och en av världens ledande tradingplattformar, eToro, för dig som vill köpa och sälja aktier mer frekvent.

Avanza logo
5/5

Bästa nätmäklaren för att spara långsiktigt på börsen.

etoro logo
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar.

Disclaimer: När du investerar dina pengar så utsätter du ditt kapital för risk. Sidan kan innehålla/innehåller annonslänkar och reklam. Läs full disclaimer längst ner på sidan.

Innehåll och snabbnavigering

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Netflix?

Det finns många goda skäl att köpa en aktie som Netflix. Bara att Netflix ingår i akronymen FAANG är ett gott tecken på att bolaget är väldigt framgångsrikt. Lär dig mer om vilka bolag som ingår i FAANG. Det är även en av världens största streamingtjänster med mer än 200 prenumeranter världen över. Det här ger bolaget en mängd olika fördelar som också gör deras aktie till en god investering. Här kommer därför tre utav dessa skäl.

Den kom före andra streamingtjänster

Den som är först har en mängd fördelar. Idag finns det andra streamingtjänster som Disney+, Prime Video, HBO och Viaplay. Netflix har däremot ett enormt övertag då man var den första stora aktören på marknaden.

Bolaget tar också många initiativ som andra bolag inte gör. Genom att vara nyskapande och kreativ med sin verksamhet så kan man enklare komma flera steg före konkurrenterna.

Ledande skapare inom underhållning

Netflix skapar många originella shower vilket lockar användare till deras plattform. Det ger företaget samtidigt en rejäl fördel då det finns goda skäl till att använda just deras tjänst. 2021 drog man till exempel in 35 Oscars, nämn en enda produktionsstudio som gjort det.

Netflix har också lyckats bli en påverkande kraft inom kultur. Deras show Queen’s Gambit lyckades inte bara bli en av deras lyckade satsningar någonsin, det ledde också till ett enormt ökat intresse i schack.

Andra innehållskällor kan komma

Netflix är nu i ett perfekt läge att börja expandera till annan typ av underhållning och inkomstkällor. Man har redan börjat titta på att sälja produkter i en egen webbutik.

Ett intressant rykte är också att Netflix vill börja skapa spel. Det här skulle ge företaget en enorm inkomstkälla då många av deras tittare redan troligtvis spelar dator- eller TV-spel.

Så kan du köpa Netflix aktier

Det är väldigt enkelt att köpa Netflix aktie, inte minst då det är ett så stort bolag. Det här innebär att du hittar aktien hos nästan alla mäklare och då kan börja investera i den. Det finns däremot vissa mäklare som är bättre än andra.

Vi rekommenderar Avanza då det är en av Sveriges bästa plattformar för att köpa aktier och fonder. Det finns däremot andra mäklare som erbjuder Netflix aktier.

Så här gör du för att köpa aktier i Netflix…

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Om du ska köpa Netflix Inc hos Avanza så måste du först skaffa ett konto, vilket inte tar lång tid. Du använder helt enkelt ditt BankID och får då snabbt ett konto på Sveriges ledande mäklare.

Du kan sedan logga in och börja sätta in pengar, öppna ett ISK eller titta på aktier du vill köpa.

Bästa nätmäklaren långsiktiga investeringar!
Avanza logo
Aktieskolans omdöme:
5/5

Avanza bank är en partner till Aktieskolan.

Bästa nätmäklaren för trading!
etoro logo
Aktieskolans omdöme:
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos den här leverantören. CFD-handel innebär hög risk. eToro är en partner till Aktieskolan.

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto (ISK)

Innan du börjar titta på finansiella instrument som Avanza erbjuder så är det rekommenderat att du först öppnar ett ISK. Det här är en typ av konto där du sedan förvarar dina aktier och fonder som du vill investera i.

När du har ett ISK på webbplatsen så får du billiga aktier då det blir en väldigt låg skatt på hela ditt innehav. Det här är förmånligt framförallt för småsparare som ska ha långsiktiga innehav på plattformen.

Steg 3: Sök efter Netflix

Längst upp i högra hörnet hos Avanza så ser du en sökfunktion, du kan använda denna för att hitta aktien. Skriv bara in Netflix eller NFLX och tryck på sökresultatet som dyker upp i listan. Du kommer då in på Avanzas egna sida för aktien, en sida som du bör bekanta dig med.

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

Innan du gör ett köp så bör du titta på den information du får om företagets verksamhet på aktiesidan. Det du ser här är finansiella uppgifter som Avanza samlat in om företaget och den här informationen kan vara bra för att göra en egen analys.

När du har läst färdigt och känner att du vill köpa aktien så är det bara att använda knappen för det. Du anger där antalet Netflix aktier du vill köpa eller hur mycket pengar du vill investera. Du lägger sedan din order och du bör då väldigt snart få dina aktier.

Netflix aktiekurs

Presentation av Netflix

Netflix är en av världens största streamingtjänster och utöver ett enormt utbud med serier och filmer så har man även börjat producera sina egna serier. Det är samtidigt också en av marknadens mer kända streamingjättar, inte minst tack vare en bra marknadsföring från företaget.

Innan du går in och investerar i bolaget så kan det vara bra att lära dig mer om deras verksamhet och historia. Du bör såklart också göra din egen analys av bolaget inna du köper Netflix aktier, till exempel kan det vara värt att titta på deras finansiella uppgifter och analysera vilka risker man får med en investering i Netflix Inc.

Så tjänar Netflix pengar

Netflix är en streamingtjänst och tjänar större delen av sina pengar på att kunder prenumererar på deras tjänst. Det handlar om månadskostnader så man får in en ganska stadig inkomst, under förutsättningen att antalet kunder inte minskar.

Man har vuxit en hel del genom åren och idag har man över 200 miljoner kunder. Det här säkrar företagets plats som världens största streamingtjänst och ger en otroligt bra inkomst för företaget.

Man har på senare också börjat expandera sin verksamhet för att bättre kunna vinna över sina konkurrenter. Man har bland annat öppnat Netflix.shop, en webbutik där man säljer en mängd olika saker. Framförallt säljer man merch, alltså samlarsaker och dylikt kopplat till deras olika serier och filmer, men det finns även en del annat i utbudet.

Så grundades Netflix

Netflix är faktiskt ett mycket äldre företag än många tror. Det grundades redan 1997 men var då ett ganska annorlunda bolag från det vi känner till idag som den största streamingtjänsten i världen.

På den tiden var man ett företag som var först ut i världen med att hyra ut DVD:er online. Det var alltså ett företag där man fick sina produkter direkt i brevlådan. Det här var en väldigt unik och samtidigt ganska framgångsrik idé, man erbjöd även prenumerationer ett tag.

Det var först 2007 som man lanserade sin streamingtjänst som man med tiden skulle bli känd för. När man lanserade tjänsten så hade företaget bara 1000 filmer i utbudet, vilket är en otroligt låg siffra när man tittar på vad detta företag erbjuder idag på marknaden. 2007 var också ett annat viktigt år för deras ursprungliga verksamhet, det var då man nådde en miljard levererade DVD:er.

Investera i liknande bolag som Netflix

Det finns ganska många steamingtjänster på marknaden idag och det finns även företag som på andra sätt påverkar den här industrin. Många av dessa kan vara värda att titta på för att hitta en framtida investering.

Netflix må vara väldigt stort men det är inte troligt att man får ett monopol på marknaden. Så även om man är det största företag sett till prenumeranter så kan det fortfarande vara intressant att titta på deras konkurrenter, då dessa har sina egna unika fördelar och ofta har man exklusiva titlar i sitt utbud.

Walt Disney Co

Disney är kända för sina filmer och serier som riktar sig till barn och med Disney+ så har man lyckats locka till sig även vuxna. Det är inte en lika stor plattform som Netflix men man erbjuder många exklusiva titlar och har lyckats marknadsföra sig som barnens bästa streamingtjänst. Med originalserier som The Mandalorian har man även lyckats etablera sig på marknaden för vuxna.

Discovery Communications Inc

Discovery har lanserat sin egen streamingtjänst och genom ens rättigheter så har man lyckats etablera sig ganska väl på marknaden. Discovery Channel och deras andra kanaler är såklart sevärda, men du hittar även andra kanaler som Animal Planet och Eurosport. Man har bland annat en del exklusiva rättigheter när det gäller sport, vilket lockar många användare till deras plattform.

Amazon

Amazon är en shoppingjätte men med Amazon Prime Video så är man en konkurrent till Netflix Inc. Tjänsten är inte riktigt lika etablerad som Netflix men man har lyckats börja locka till sig en del prenumeranter. Vidare så är Amazon en bra aktie med tanke på deras shoppingplattform och nu även deras storsatsningar inom datorspel som New World.

Ska man investera i Netflix?

Det finns många goda skäl till att göra en investering och köpa Netflix aktier. Det betyder däremot inte att aktien är helt utan risker, så det är viktigt att man tittar på både för- och nackdelar innan man lägger pengar på aktien.

Som världens ledande streamingtjänst så har du inte direkt någon risk som att företaget ska gå i konkurs, men det betyder inte att deras aktiekurs inte kan gå ned. Mycket kan hända inom aktier och det kan även drabba den här stora aktien.

Vi ska därför gå igenom några positiva saker om företaget som kan motivera till en investering i deras plattform. Utöver det så ska vi också gå igenom en del nackdelar som du bör tänka på när du köper Netflix aktier.

Fördelar

Fördelarna med den här aktien:

Nackdelar

Som med alla aktier så finns det också nackdelar:

FAQ - Vanliga frågor om Netflix

Det finns en hel del saker som kan vara värda att tänka på när det gäller en aktie som Netflix. Det är alltid viktigt att göra sin egen analys om man till exempel ska köpa Netflix aktier, men det finns också en del vanliga frågor som andra investerare har. Vi har därför besvarat dessa här nedanför så att du snabbt kan få svar på dessa.

Finns Netflix på börsen?

Netflix är idag listat på Nasdaq, vilket innebär att den är väldigt enkel att hitta för investerare. Man har gjort sig ganska känd på börsen för den enorma avkastning som många investerare har fått genom aktien, men det är såklart inte en garanti för framtida avkastning för den som investerar idag.

Vart kan jag investera i Netflix?

Om du vill köpa Netflix aktier så är det väldigt enkelt tack vare att företaget är listat på Nasdaq, det innebär att alla större mäklare erbjuder aktien. Vi rekommenderar att man köper Netflix aktier hos Sveriges ledande nätmäklare, Avanza.

Hur mycket ska man investera i Netflix?

Exakt hur mycket du bör investera är upp till dig som investerar ditt kapital, men det är viktigt att du har en bra riskfördelning. Du bör därför gärna dela upp ditt kapital så att du äger flera olika aktier, vi rekommenderade tidigare ett par företag som liknar Netflix. Du har till exempel Discovery som också är listat på Nasdaq. Du bör inte heller gå in med mer kapital än du har råd att förlora. Gå därför inte in med pengar som du behöver i vardagen, en aktiekurs kan trots allt alltid gå ned oavsett hur bra den ser ut.

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Avanza logo

Aktieskolan rekommenderar:

5/5