Köpa AMC aktie (MA) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex olika bolag och har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex bolag. Han har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare i Kungsbacka. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

AMC Entertainment Holdings är tillsammans med dotterbolag verksamma i nöjesindustrin i USA. Utbudet av biografer är varierat och vissa erbjuder vip-loger och bar i loungen. Bolaget grundades 1920 och är ett dotterbolag till Dalian Wanda Group. AMC har idag sitt huvudkontor i Leawood, Kansas, USA. På den här sidan har vi samlat in all information om AMC Entertainment Holdings för att kunna investera i bolaget och köpa AMC aktier.

amc logo

BOLAGSNAMN

AMC Entertainment Holdings Inc

ADRESS

Leawood, Kansas, USA

TICKER

AMC

SEKTOR

Underhållning

MARKNADSPLATS

NYSE

LAND

USA

Våra favoritmäklare!
Börja investera idag!
5.0

Vi rekommenderar Avanza bank för dig som vill investera långsiktigt och eToro för dig som vill börja handla aktier och värdepapper kortsiktigt (trading).

Vi använder själva båda plattformarna och kan därmed gå i god för att båda aktörerna är ett mycket bra val.

Fördelar:
  • Låga avgifter
  • Användarvänliga plattformar
  • Mycket bra produktutbud
  • Avanza: Bästa valet för långsiktiga investeringar
  • eToro: Bästa valet för traders
Öppna konto på Avanza.se Öppna konto på eToro.com
Disclaimer: 51% av privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos den här leverantören. Denna information är endast avsedd för informations- och utbildningsändamål och ska inte betraktas som investeringsrådgivning eller investeringsrekommendation. Tidigare resultat är inte en indikation på framtida resultat.

AMC aktiekurs

Här nedanför visas AMC:s aktiekurs i realtid (fördröjt ca 15 minuter). Grafen gäller för AMC:s aktie som är noterad på den Amerikanska börsen.

Innehåll och snabbnavigering

INTRODUKTION

Varför ska man investera i AMC?

Ja, varför ska man investera i AMC-aktier? Vi svarar på frågan här med tre punkter. Notera att AMC-aktien inte är något för dig som siktar på ett långsiktigt sparande, här har vi nämligen en volatil aktie som inte har lysande framtidsutsikter på lång sikt. Med det sagt, här 

Momentum

Att AMC lyckades i sista stund räddas från konkurs bidrog till aktiens momentum. Det är inte för sent att hoppa på tåget, utan ett sådant momentum som ledde till att AMCs aktievärde ökat så markant kommer säkerligen hålla i sig så länge som företaget fortsätter locka stora mängder småsparare och reddit-investerare.

Du söker spänning och har eget kapital som du kan förlora

Kanske är du en aspirerande daytrader, eller bara någon som gillar att investera i aktier på samma sätt som du satsar pengar på sportsbetting och odds? Då är AMC definitivt en aktie värd att kika närmare på. Här kan du nämligen både vinna och förlora, AMC-aktier följer nämligen inte företagets värde utan priset bestäms av de som investerar.

Potential till snabb avkastning

Du ska inte investera i AMC om du planerar att exempelvis spara till pensionen. Aktien är otroligt volatil, och AMCs framtidsutsikter ser inte jättebra ut. Visserligen har företaget nya idéer och påstår sig kunna vända den nedåtgående trenden inom lönsamhet, men hotet om konkurs finns trots allt kvar. Med det sagt har aktien tidigare skjutit i höjden flera gånger, vilket har lett till att många småsparare tjänat stora pengar vid försäljning om de lyckats sälja innan kurvan dippat igen.

Så kan du köpa AMC aktie

Det är enkelt och smidigt att köpa aktier nu för tiden. Se bara till att göra ordentligt med research för att minska risken, oavsett vilket bolag du väljer att investera i.

Så här gör du för att köpa aktier i AMC Entertainment Holdings Inc…

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

För att kunna köpa och sälja aktier måste du använda dig av en nätmäklare, eller en annan typ av finansiellt verktyg, som exempelvis din bank. Nätmäklare är helt klart enklast och otroligt prisvärt. Avanza är Sveriges ledande nätmäklare, därför rekommenderar vi att du öppnar ett konto där. Det är kostnadsfritt och tar bara ett par minuter.

Våra favoritmäklare!
Börja investera idag!
5.0

Vi rekommenderar Avanza bank för dig som vill investera långsiktigt och eToro för dig som vill börja handla aktier och värdepapper kortsiktigt (trading).

Vi använder själva båda plattformarna och kan därmed gå i god för att båda aktörerna är ett mycket bra val.

Fördelar:
  • Låga avgifter
  • Användarvänliga plattformar
  • Mycket bra produktutbud
  • Avanza: Bästa valet för långsiktiga investeringar
  • eToro: Bästa valet för traders
Öppna konto på Avanza.se Öppna konto på eToro.com
Disclaimer: 51% av privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos den här leverantören. Denna information är endast avsedd för informations- och utbildningsändamål och ska inte betraktas som investeringsrådgivning eller investeringsrekommendation. Tidigare resultat är inte en indikation på framtida resultat.

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto (ISK)

När du skapat ett konto och loggat in hos Avanza.se är nästa steg att välja vilka tjänster du vill använda. Investeringssparkonto förkortas ISK, och det är detta konto som du ska välja när du ska investera i aktier och andra värdepapper.

Ett investeringssparkonto är kostnadsfritt och det går snabbt att komma igång. När du öppnat ditt ISK sätter du in önskat belopp som du vill investera.

Steg 3: Sök efter AMC

Du kan hitta AMC Entertainment Holdings Inc i aktielistan som finns i huvudmenyn, eller använda sökfunktionen för att snabbt hitta rätt. På AMCs aktiesida kan du läsa mer information om aktien, och själv undersöka om den är värd en investering.

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

Nu är du redo att köpa aktien. Klicka på köp och invänta bekräftelsen. När aktieköpet gått igenom kommer detta synas på ditt konto, och du kan följa värdeutvecklingen på Avanza.se under mina sidor. 

AMC aktiekurs

Presentation av AMC

AMC Entertainment Holdings, Inc. bedriver verksamhet för biografer genom sina dotterbolag. De verkar inom segmenten USA Markets och International Markets. Segmentet USA är involverade i verksamheten i USA, särskilt i New York, Los Angeles, Chicago, Atlanta och Washington, DC. 

Segmentet Internationella marknader fokuserar verksamhet i Storbritannien, Tyskland, Spanien, Italien, Irland, Portugal, Sverige, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Norge och Danmark. Företaget grundades av Barney Dubinsky, Maurice Durwood och Edward Durwood 1920, och har sitt huvudkontor i Leawood, Kansas.

Så tjänar AMC pengar

AMC driver över 11 tusen biografer runt om i världen, varav den stora majoriteten finns i USA. Merparten av företagets intäkter genereras av kostnaden för biobiljetter, men försäljningen av mat och dryck har också varit en stabil intäkt under åren. 

Under företagets räkenskapsår 2020 rapporterade AMC Theatres årlig intäkt på 1,24 miljarder US-dollar, en dramatisk minskning från tidigare år, som en konsekvens av covid-19-pandemin. Företaget hade innan det upplevt en stark intäktstillväxt sedan lågpunkten 2012 – det året var intäkterna bara 811 miljoner dollar.

Efter en lång period av nedgång förvärvades AMC Theatres av Dalian Wanda Group 2012, ett förvärv som resulterade i år av ökade intäkter och etablering. Under 2018 rapporterade företaget en total vinst på nästan 360 miljoner, en summa som representerar en massiv vändning i intäkter sedan de 60 miljoner som rapporterades år 2012.

Så grundades AMC

AMC Theaters har sedan start varit en pelare av Amerika och den amerikanska underhållningsindustrin. Därför ville vi undersöka närmare hur AMC grundades, eftersom att det också kan spegla bolagets framtidsutsikter. 

AMC Theatres grundades 1920 av Maurice, Edward och Barney Dubinsky, som tillhörde ett resande teatersällskap tillsammans med bland annat den berömda skådespelerskan Jeanne Eagels. Bröderna Dubinsky köpte sedan Regent Theatre, en liten teater i centrala Kansas City, Missouri. Familjen Dubinsky bytte så småningom namn till Durwood, och företaget de grundade blev så småningom känt som Durwood Theatres. Snabbt expanderade de utbudet och förvärvade teatrar i fler städer: St. Joseph och Jefferson City i Missouri, och Leavenworth och Topeka i Kansas.

När Edwards son Stanley lämnade det amerikanska flygvapnet efter andra världskriget gick han med i företaget 1945. Han övertalade sin far att bygga drive-in-teatrar. 1947 expanderade de ytterligare med förvärvet av Liberty Theatre i centrala Kansas City som de gjorde om och döpte om till Roxy. 

1961 tog Stanley kontrollen över Durwood Theatres, som då var en liten kedja med tio teatrar. Här någonstans insåg man att intäkterna kunde fördubblas om man dubblerade antalet biodukar. Och som alla som någon gång har varit på bio vet, var det ett vinnande koncept. Idag är det inte ovanligt med biosalonger som erbjuder så mycket som 10 olika filmer samtidigt på olika biodukar. Detta var Durwood Theaters alltså först med, och vi kan därför slå fast att biografföretaget verkligen utvecklade branschen till vad den är idag. 

Branschen anammade snabbt multiplexkonceptet, där ytterligare skärmar betydde mycket liten skillnad i personal- och driftskostnader men resulterade i en betydande vinstökning. Konceptet gav också fler filmval på en plats, vilket lockade större publik. Det gav också ägarna flexibiliteten att visa stora blockbusters på fler skärmar, och de blev mindre beroende av att en enskild film skulle locka all publik.

Stanley döpte om Durwood Theatres till American Multi-Cinema, Inc. den 1 oktober 1968. 

När skedde AMCs Börsintroduktion (IPO)?

På 1980-talet upplevde företaget en stark tillväxt och 1983 introducerades det på börsen. AMC Entertainment Theatres byggde den första multiplex-salongen utomlands 1985, i Storbritannien. AMC Theatres megaplex-biografer gjorde succé även utomlands, bland annat i Portugal och Japan. I USA började man också ta emot företagskunder, som kunde hålla konferenser i biosalongerna och visa presentationer på biodukarna.

2004 förvärvades AMC Theatres av Marquee Holdings Inc., ett investeringsföretag som kontrolleras av dotterbolag till J.P. Morgan Partners, LLC, private equity-delen av JPMorgan Chase, och Apollo Global Management, ett privat investeringsföretag. Vid den tiden handlades AMC Entertainment på AMEX under koden AEN.

Under 2006 tillkännagav företaget en ny börsintroduktion (IPO) som förväntas vara värd cirka 789 miljoner USD; Men ogynnsamma marknadsförhållanden fick företagets ledning att ändra sig och ta tillbaka ansökan. Företaget ansökte igen om en börsnotering på 450 miljoner dollar den 14 juli 2010.

Förvärv av Wanda Group (2012–2021)

I maj 2012 förvärvades AMC Theatres av det kinesiska konglomeratet Wanda Group, med huvudkontor i Dalian, som betalade 2,6 miljarder dollar för att förvärva AMC:s alla 5048 biodukar på 347 biografer i USA och Kanada. Affären slutfördes den 4 september 2012. Förvärvet gjorde Wanda till världens största biografkedja. Wang Jianlin, VD för Dalian Wanda Group, meddelade att företaget planerade att spendera 500 miljoner dollar på att renovera AMCs biografer.

Gerardo I. Lopez tillkännagav sin avgång som VD för AMC Entertainment i augusti 2015. Craig Ramsey utsågs till tillfällig VD av bolagets styrelse. I december 2015 tillkännagav AMC att Adam Aron skulle bli bolagets nya vd och verkställande direktör, samt ledamot i bolagets styrelse, från och med den 4 januari 2016.

I september 2018 gjorde Silver Lake Partners en investering på 600 miljoner dollar i AMC Theatres, vars intäkter användes för att återköpa cirka 32 % av Wanda Groups klass B aktier. Röststyrkan för AMC:s aktier är dock strukturerad på ett sådant sätt (vilket ger tre röster per aktie för varje B-aktie om dess andel i bolaget är över 30%) att även efter att ha minskat sitt ägande av aktier till under 50 % i slutet av 2019, fortsatte Wanda Group att behålla majoritetskontrollen över AMC Entertainment:s styrelse.

I oktober 2019 började AMC Entertainment erbjuda on-demand uthyrning och köp av digitala filmsläpp under bannern AMC Theatres On Demand. Servicen är knuten till företagets lojalitetsprogram Stubs.

Investera i liknande bolag som AMC

Även om GameStop är kungen av Reddit-aktier, är biografkedjan AMC Entertainment Holdings (NYSE:AMC) den näst mest populära. AMC Entertainment var en av marknadens mest shortade aktier i slutet av januari 2021, och penny-aktiekursen verkade som en omättlig lockelse för unga investerare.

Utöver Reddit-frenzyn uppmuntras optimistiska investerare också av återöppningen av den amerikanska ekonomin efter nedstängningar i och med pandemiåret 2020-2021. Biografer runt om i landet börjar öppna igen, och en stor del av den amerikanska befolkningen har fått minst en dos vaccinet mot coronaviruset. En återgång till det normala verkar vara inom räckhåll, och många investerare satsar stort på att AMC Entertainment ska ta igen förlorade intäkter när folk kan börja gå på bio igen som vanligt.

Tyvärr är den optimismen inte förankrad i verkligheten. Det är ännu inte klart om tillräckligt många amerikaner kommer att få vaccinet, vilket tyder på att flockimmunitet kan dröja länge. Mutationer och varianter av coronaviruset hotar också att minska effektiviteten hos vaccin som är godkända för akut användning.

Ännu mer oroande är att AMC Entertainment med nöd och näppe undvek att ansöka om konkursskydd tidigare i år. Man tvingades sälja närmare 165 miljoner aktier och emitterade mer än 400 miljoner dollar i skuldkapital för att lyckas undvika konkurs. Det är osäkert om AMC Entertainment kommer att ha tillräckligt med kapital för att överleva ett år till – speciellt om det blir pandemirelaterade.

Värst av allt är att AMC Entertainment:s kärnverksamhet är hotad. Med konsumenter som tillbringar mer tid i sina hem,  har streamingtjänster blivit konkurrenter. Till exempel släpper WarnerMedia alla sina filmer 2021 på HBO Max, samma dag som de kommer på bio. Walt Disney planerar att göra något liknande med några filmer på sin Disney+ streamingplattform. Varför ska man då betala dyra pengar för en biobiljett, när man kan få liknande upplevelser hemma?

Alternativ till AMC Entertainment: Dessa innovativa aktier har betydligt lägre risk

Poängen är att AMC är en farlig investering med hög risk. Istället för att köpa aktier i ett företag som hänger i luften, kan du överväga att köpa följande tre lönsamma aktier, som alla har möjlighet att ge stabil avkastning.

Ping Identity

Det finns vissa trender som erbjuder tvåsiffrig tillväxtpotential under en tioårsperiod, och cybersäkerhet kan vara en av de säkraste trenderna att investera i. Allt eftersom fler företag drivs online, och i allt större grad flyttar sin (och sina kunders) data till moln, kommer ansvaret att skydda denna data alltmer tillfalla tredjepartsleverantörer. Det är där Ping Identity Holding (NYSE:PING) gör entre.

Ping Identity Holding Corp. verkar som Ping Identity Corporation, och tillhandahåller intelligenta identitetslösningar för företag i USA och internationellt. Deras Ping Intelligent Identity-plattform ger kunder, arbetare och partners tillgång till moln, mobil, Software-as-a-Service och lokala applikationer. Företagets plattform erbjuder säkerhetslösningar, såsom säker inloggning; multifaktorautentisering; säkerhetskontroll för applikationer och API:er, och åtkomstsäkerhet.

Netflix, Inc. (NFLX)

Netflix, Inc. tillhandahåller underhållningstjänster. Det erbjuder TV-serier, dokumentärer och långfilmer inom olika genrer och språk. Företaget ger strömmande innehåll genom en mängd internetanslutna enheter, inklusive TV-apparater, digitala videospelare, TV-set-top-boxar och mobila enheter. Det tillhandahåller också medlemstjänster för DVD-per-post. Företaget har cirka 204 miljoner betalande medlemmar i 190 länder. Netflix, Inc. grundades 1997 och har sitt huvudkontor i Los Gatos, Kalifornien.

Amazon.com, Inc. (AMZN)

Amazon.com, Inc. grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Seattle, Washington. De bedriver detaljhandel med konsumentprodukter och prenumerationer i Nordamerika och internationellt. Företaget verkar genom tre segment: Nordamerika, International och Amazon Web Services (AWS). 

Amazon.com, Inc. säljer varor och innehåll från tredjepartssäljare genom fysiska butiker och onlinebutiker. Företaget tillverkar och säljer också elektroniska enheter, inklusive Kindle, Fire-surfplattor, Fire TV-apparater, Echo och andra enheter. Vidare tillhandahåller företaget beräknings-, lagrings-, databas-, analys-, maskininlärningstjänster och andra molntjänster med Amazon Web Services.

Dessutom erbjuder de Amazon Prime, ett medlemskapsprogram som ger gratis frakt, tillgång till streaming av filmer och TV-avsnitt; och andra tjänster. Företaget riktar sig till konsumenter, säljare, utvecklare, företag och innehållsskapare. 

Ska man investera i AMC?

Bolagets aktier skjuter i höjden, vilket gör att vissa känner att de går miste om chansen att tjäna snabba pengar. Men nackdelar och risker med att investera i AMC Entertainment måste övervägas. 

AMC Entertainment Group Inc (NYSE:AMC) har många nya investerare. Aktien har fått många rubriker under 2021, och AMC är en källa till frekventa diskussioner på sociala medier och diskussionsforum.

AMC-aktien steg med nästan 2 000 % år 2021, och det får många att fråga sig om de går miste om sitt livs resa. Låt oss titta närmare på den populära meme-aktien och avgöra om du ska köpa AMC-aktier just nu.

Varför fortsätter AMC-aktien att klättra?

För det första är det viktigt att notera att företagets stigande aktiekurs inte har mycket att göra med dess operativa resultat. AMC Entertainments verksamhet var ödelagd under pandemin. Medan lönsamheten sakta studsar tillbaka, förlorar företaget fortfarande pengar varje kvartal. Det finns inget som säger när eller om företaget kommer att generera vinster igen.

Snarare stiger aktiekursen på grund av att en stor grupp individer kollektivt bestämmer sig för att köpa och hålla aktien. Liksom många finansiella tillgångar rör sig priset uppåt när efterfrågan ökar.

Vad är short squeeze?

En short squeeze uppstår när en aktie eller annan tillgång “hoppar”, alltså snabbt ökar kraftigt i värde. Detta tvingar investerare som satsat på att priset på en aktie skulle falla, att köpa aktien för att förhindra ännu större förluster. Men som vi vet så ökar priset på en aktie om efterfrågan går upp, så köpen bidrar bara till att trycka upp aktiens pris ännu mer.

På grund av Robinhood-publikens stöd har AMC Entertainments aktie alltså tredubblas under 2021. Det är trots att de förlorade 4,5 miljarder dollar förra året (1,42 dollar per aktie), då den pandemidrabbade biopubliken stannade hemma. AMC Entertainment har även noterat en förlust på 500 miljoner dollar under 2021 års första kvartal. 

Resultatet för andra kvartalet, beräknat fram till den 9 augusti, visar en mindre förlust, med bara 91 cent per aktie. Under januari-mars hade antalet biografbesökare minskat med nästan 90 %, jämfört med samma period föregående år.

AMC:s operativa prestanda

Eftersom AMC Entertainment genererar nästan alla sina intäkter från personer som besöker biosalonger, var coronavirus-pandemin en katastrof. Dessutom var AMC fortfarande tvungna att fullfölja hyresbetalningar för sina teatrar och räntebetalningar till sina långivare. Ledningen har sedan förhandlat fram vissa förseningar av dessa betalningar, men de ackumuleras fortfarande.

Till skillnad från ett företag med en hög grad av rörliga utgifter som Uber, som bara betalar förare om de tjänar intäkter, har AMC Entertainment höga fasta utgifter som inte minskade i takt med de minskade intäkterna. AMC:s affärsmodell fungerar bra när intäkterna växer eftersom kostnaderna förblir relativt oförändrade när intäkterna stiger, men detta verkar motsatt för företaget när försäljningen sjunker.

Faktum är att AMC Entertainment rapporterade en rörelseförlust på 1,5 miljarder dollar år 2020, och har rapporterat förluster under tre av de senaste fyra åren.

Minskade intäkter historiskt

Ett sammanflöde av faktorer gör att färre besöker biografer för att titta på film. Från 2002 till 2019 minskade antalet biljetter som såldes vid biografer i USA och Kanada från 1,58 miljarder till 1,24 miljarder. En stor anledning till detta är den minskade graden av kvalitetsskillnad mellan att titta på film hemma och på biograf. 

TV-apparater har högre kvalitet, bättre ljudsystem, och streamingtjänster fortsätter att förbättra tittarupplevelsen hemma. Samtidigt har den enda märkbara uppgraderingen som biografer gjort varit att byta ut sina tygstolar mot läderstolar med elektriska fällbara funktioner – visserligen en förbättring, men det har också inneburit att priset för en biobiljett höjts.

Konsumenter kan numera prenumerera på Disney+ och HBO Max för mindre än $15 per månad, och ett Netflix-abonnemang kostar mindre än $10 per månad. Att se en film på bio kostar i USA över $10 per biljett, eller högre i vissa städer. Filmstudior visar allt oftare sina storfilmer direkt på sina streamingtjänster, vilket ger tittarna ännu mindre anledning till att lämna hemmet.

Det är osannolikt att denna trend kommer att vända, eftersom filmproducenterna behåller en högre andel av filmintäkterna om de inte behöver dela sig till biografer som AMC.

Den nuvarande driftsmiljön för AMC Entertainment är kraftigt begränsad, med ett dödligt virus fortfarande i omlopp. På längre sikt är streamingtjänsternas popularitet och den ökande kvaliteten på tittarupplevelsen i hemmet dåliga nyheter för AMC Entertainment. Om du endast tittar på företagets affärsutsikter bör du alltså inte investera i AMC-aktier just nu.

Fördelar

Det finns många fördelar med att investera i AMC, men här har du tre bra skäl till att köpa och investera i AMC aktier:

Nackdelar

Det finns alltid risker  aktier, men det är upp till dig om du tycker att det är avgörande nog för att hålla sig ute ur branschen eller inte.

FAQ - Vanliga frågor om AMC

Vanliga frågor som dykt upp under researchen angående AMC Entertainment aktie. 

Finns AMC på börsen?

AMC Entertainment Holdings Inc. finns på amerikanska NASDAQ.

Vart kan jag investera i AMC?

Du kan investera i AMC Entertainment-aktier hos din nätmäklare eller annan typ av finansiell rådgivare. Vi rekommenderar Avanza.se, som är Sveriges största nätmäklare med över en miljon kunder.

Hur mycket ska man investera i AMC?

Investera aldrig mer än vad du har råd att förlora. Aktiemarknaden går alltid både upp och ner, och det finns inga garantier för att du kan få tillbaka dina investerade pengar. För att minska risken och öka lönsamheten är det därför viktigt att investera brett i olika bolag.

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Bild av Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Artikeln är faktagranskad och publicerad av Anton Gustafsson, VD och grundare av Consilium Online AB som i sin tur äger Aktieskolan.se. Anton har startat och drivit olika företag sedan 18 års ålder och investerat pengar i aktier och fonder i över 15 år.

Artikeln är faktagranskad och publicerad i enlighet med vår Policy för faktagranskning och vår Redaktionella policy.