Köpa Coinbase aktie (COIN) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex olika bolag och har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex bolag. Han har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare i Kungsbacka. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Coinbase Global är en världsledande handelsplattform för trading, lagring och överföring av kryptovalutor. Plattformen används idag av cirka 68 miljoner människor. Coinbase Global verkar i största uträckning i Nordamerika. På den här sidan har vi samlat in all information om Coinbase Global för att kunna investera i bolaget och köpa Coinbase Global aktier.

BOLAGSNAMN

Coinbase Global Inc

TICKER

COIN

SEKTOR

Finans & bank

MARKNADSPLATS

NASDAQ

LAND

USA

Våra favoritmäklare!
Börja investera idag!
5.0

Vi rekommenderar Avanza bank för dig som vill investera långsiktigt och eToro för dig som vill börja handla aktier och värdepapper kortsiktigt (trading).

Vi använder själva båda plattformarna och kan därmed gå i god för att båda aktörerna är ett mycket bra val.

Fördelar:
  • Låga avgifter
  • Användarvänliga plattformar
  • Mycket bra produktutbud
  • Avanza: Bästa valet för långsiktiga investeringar
  • eToro: Bästa valet för traders
Öppna konto på Avanza.se Öppna konto på eToro.com
Disclaimer: 76% av privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos den här leverantören. eToro är en investeringsplattform för olika tillgångar där värdet på dina investeringar kan gå upp eller ner, du utsätter ditt kapital för risk.

Coinbase aktiekurs

Här nedanför visas Coinbase aktiekurs i realtid (fördröjt ca 15 minuter). Grafen gäller för Coinbase Globals aktie som är noterad på den Amerikanska börsen.

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Coinbase Global?

Det finns ett enormt intresse för kryptovalutor just nu, men det är inte alltid enkelt att veta var man ska börja. Du kan såklart lära dig mer om krypto och börja köpa olika valutor, men det är inte det enda alternativet du har.

Coinbase är ett stort företag som driver en kryptomäklare och är en av världens mest framgångsrika. Plattformen har mycket att erbjuda och har varit med tidigt när kryptobranschen främst bestod av Bitcoin. Man har alltså mycket erfarenhet och kan marknaden bättre än nästan någon annan mäklare.

Innehåll och snabbnavigering

En av marknadens största kryptoplattformar

Coinbase är en enorm plattform inom marknaden och har idag över 68 miljoner användare. Dessa finns i 100 olika länder och företaget har också över 2100 anställda. Det här gör Coinbase Global till en gigant inom krypto, och är samtidigt bland relativt få kryptoföretag som finns att köpa på börsen.

Det här gör Coinbase Global väldigt intressant bara det. Kryptovalutor har en hel del risk, men genom en investering i det här företaget så får du exponering utan att behöva köpa krypto, samtidigt som det är ett stort och etablerat varumärke.

Är en av marknadens mest erfarna

Coinbase har varit med sedan 2012 och var därför väldigt tidiga när det gällde kryptovaluta. På den tiden fanns det inte alls lika många kryptomäklare och väldigt få som var professionella. Det här orsakade en hel del bekymmer då många användare hade svårt att hitta seriösa alternativ.

Det var också här Coinbase stack ut en del. Sidan var väldigt professionell och påminde mycket om professionella aktiemäklare. Det här och deras låga avgifter gjorde det till ett väldigt lockande alternativ för många användare och under åren har man lärt sig mycket.

En enorm tillväxt

Man ska verkligen inte underskatta Coinbase Global och deras framfart på marknaden. Under 2020 hade man en inkomst på 1,28 miljarder dollar. Det kanske låter mycket, men man växte väldigt snabbt och under det första halvåret i 2021 drog man in 4,03 miljarder.

Det här återspeglas också i andra siffror. Deras handelsvolym i 2020 var på 193,1 miljarder dollar, men redan första kvartalet 2021 låg den på 335 miljarder.

Det som förändrats är det enorma intresset som världen har fått för krypto. Det här gör att fler handlar och det gör i sin tur att sidor som Coinbase drar in mer, inte minst då det är en av marknadens största aktörer.

Presentation av Coinbase Global

Coinbase är en av marknadens ledande sidor för att köpa kryptovalutor. Utbudet är stort och avgifterna är väldigt rimliga. Det här har varit ett väldigt bra recept för plattformen och har som sagt lockat mer än 68 miljoner användare.

Innan du börjar investera kan det vara bra att du känner till lite mer om företaget och dess bakgrund. Nedan kan du läsa om hur Coinbase faktiskt tjänar sina pengar och hur bolaget grundades.

Så tjänar Coinbase Global pengar

Coinbase tjänar pengar på liknande sätt som andra nätmäklare. Det är med andra ord i första hand genom transaktioner som man får in pengar. Vi nämnde tidigare deras inkomster och det syns tydligt att deras omsättning går upp, och det ganska snabbt.

När kryptovalutor får mer uppmärksamhet så får också sidor som Coinbase fler användare. Det här ökar i sin tur också sidans transaktioner och på så vis får man in mer pengar. Andra sätt för Coinbase att tjäna pengar är genom olika avgifter på plattformens olika tjänster och genom ränta på det kapital som användarna förvarar på sidan.

Så grundades Coinbase Global

Coinbase grundades 2012 av Brian Armstrong. Armstrong var tidigare en ingenjör på Airbnb, men ville sedan starta något eget. Han fick till att börja med 150,000 dollar för sin start-up och Fred Ehrsam, en trader från Goldman Sachs, hoppade in i projektet som medgrundare.

Under 2013 så fick man två stora investeringar från riskkapitalbolag, en på 5 miljoner dollar och lite senare en på 25 miljoner. Det här kapitalet gjorde det också möjligt för Coinbase att göra aggressiva expansioner och gav företaget fördelar över andra aktörer, som ofta inte hade den här typen av kapital och affärskontakter att röra sig med.

Investera i liknande bolag som Coinbase Global

Det finns många olika bolag på marknaden som arbetar med kryptovaluta. Samtidigt är det en ganska ny bransch så det gäller att man hittar bra alternativ som har potential. Med många risktagande företag inom krypto så är det inte alla företag som kommer att överleva.

Nedan kan du se ett par exempel på bolag inom krypto som kan vara värda att investera i. Du får också veta lite mer om vilka tjänster man erbjuder.

Marathon Digital Holdings Inc

MARA är ett företag som fokuserar på att bryta kryptovaluta men har också investeringar inom andra digitala tillgångar. Företaget är en enorm verksamhet med tusentals anställda och äger idag flera tusen Bitcoins. Aktien är listad på Nasdaq verksamheten finns i USA.

Riot Blockchain

Det här är också ett amerikanskt bolag som sysslar med brytning av kryptovaluta. Det är ett mycket mindre bolag än till exempel MARA. Även denna aktie är listad på Nasdaq och aktien har haft en del större svängningar.

Hut 8 Mining Corp

Om du är intresserad av ett nyare bolag med lite mer risk så kan Hut 8 vara ett alternativ. Det här är ett kryptobolag som har varit listat på Nasdaq sedan 2021. Företaget arbetar till viss del med att bryta kryptovaluta, men också med att reparera och serva MicroBTs, som används för att bryta kryptovalutor. Ett lite mer riskfyllt alternativ men värt att titta på med tanke på att deras verksamhet har växt snabbare än företagets egna beräkningar.

Ska man investera i Coinbase Global?

Coinbase är ett företag i en väldigt riskfylld bransch. Med tanke på företagets enorma tillväxt så kan det absolut vara värt att titta på, men du bör samtidigt vara försiktig med riskerna som du får med en investering i Coinbase.

Även om det finns en del risker med Coinbase så kan det vara värt för investerare att gå in i bolaget. Men det viktiga är att du tittar på både för- och nackdelar innan du tar ett beslut. Det du måste fråga dig själv är om du tycker att risken är värd den potential som finns.

Fördelar

Nackdelar

Så kan du köpa Coinbase Global aktier

Det är väldigt enkelt att köpa Coinbase Global aktie. Det finns ganska många mäklare i Sverige som erbjuder Coinbase, men Avanza är den som vi rekommenderar. Det är en stor och välkänd plattform som erbjuder många fördelar.

Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Det allra första du behöver göra är att öppna ett konto hos en nätmäklare. För dig som vill investera i aktien och bolaget långsiktigt så rekommenderar vi Sveriges ledande nätmäklare, Avanza bank. Vill du istället handla aktien mer aktivt och försöka tjäna pengar genom trading så rekommenderar vi istället eToro som är en av världens ledande plattformar för kortsiktig handel.

Våra favoritmäklare!
Börja investera idag!
5.0

Vi rekommenderar Avanza bank för dig som vill investera långsiktigt och eToro för dig som vill börja handla aktier och värdepapper kortsiktigt (trading).

Vi använder själva båda plattformarna och kan därmed gå i god för att båda aktörerna är ett mycket bra val.

Fördelar:
  • Låga avgifter
  • Användarvänliga plattformar
  • Mycket bra produktutbud
  • Avanza: Bästa valet för långsiktiga investeringar
  • eToro: Bästa valet för traders
Öppna konto på Avanza.se Öppna konto på eToro.com
Disclaimer: 76% av privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos den här leverantören. eToro är en investeringsplattform för olika tillgångar där värdet på dina investeringar kan gå upp eller ner, du utsätter ditt kapital för risk.

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto (ISK)

När du har öppnat ett Avanza-konto så är det dags att öppna ett ISK. Det är ett investeringssparkonto och är det vanligaste alternativet för att förvara aktier i Sverige. För att komma igång med det så går du in på ditt konto hos Avanza och väljer alternativet för att öppna ett ISK.

Det tar inte lång tid och du kan sedan börja använda det på en gång. När du har ett ISK så betalar du en skatt på hela ditt innehav, men den är väldigt låg. Använder du istället ett vanligt aktiekonto så måste du betala en skatt på den vinst du gör, men den ligger på 30%. För småsparare så är det ofta mer förmånligt med ett ISK.

Tänk på att du sedan ska föra över pengar till ditt konto innan du kan börja köpa aktier. Det här görs väldigt snabbt hos Avanza, du kan till exempel använda Swish för att omedelbart föra över pengar direkt från ditt bankkonto.

Steg 3: Sök efter Coinbase Global

Nu har du öppnat ett konto hos Avanza, du har ett ISK och har satt in pengar att investera. Du är nu redo att köpa dina första aktier i Coinbase. Längst uppe i högra hörnet på Avanza ser du en sökfunktion. Här skriver du Coinbase och du får då upp aktien i sökresultatet.

När du klickar på Coinbase tas du direkt till Avanzas sida för aktien. Det här är en sida du bör bekanta dig med eftersom den har mycket nyttig information för dig som investerare. Alla aktier hos Avanza har den här typen av sidor så det är bra att du lär dig vilken typ av information som finns här.

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

Innan du gör ett köp så är det bra att titta på informationen som finns om aktien. Det första du ser är grafen med aktiens utveckling. Här kan du se hur det har gått och du kan enkelt ändra vilken tidsperiod som ska visas.

Utöver det så hittar du bland annat pressmeddelanden och andra nyheter om aktien eller som kan påverka aktien. Du hittar också forumet Placeras tråd om aktien där du kan läsa vad andra investerare säger om den. Du kan också själv delta i diskussionerna om du vill.

Annan information som finns är bland annat om bolaget, om den har en utdelning och så vidare. Det finns egentligen allt du kan tänkas behöva.

Till höger om grafen ser du också knappar för att köpa och sälja aktien. Genom att trycka på Köp så får du möjlighet att ange det antal aktier du vill ha. Om du har pengarna på kontot så kan du då lägga en order.

Coinbase Global aktiekurs

FAQ - Vanliga frågor om Coinbase Global

Det finns mycket att känna till om Coinbase och vi har därför samlat några vanliga frågor och svaren på dessa. Det här kan ge dig lite av en sammanfattning om bolaget innan du gör en investering.

Det kan också vara bra att läsa på mer om bolaget, inte minst på deras egen sida. Om du är intresserad av kryptomarknaden i allmänhet så är det inte en dum idé att testa den på egen hand, det tar inte många minuter att skapa ett konto på deras sida.

Det kan också vara bra att titta på vad användarna själva säger om Coinbase, exempelvis på sociala medier.

Finns Coinbase Global på börsen?

Coinbase finns listat på Nasdaq och är baserat i USA. Det här gör det lite säkrare att köpa aktier i bolaget då USA redan har en del reglering kring kryptomarknaden.

Vart kan jag investera i Coinbase Global?

För att köpa deras aktie så måste du ha ett konto hos en mäklare med finansiella instrument för detta. Vår rekommendation är Avanza då det är Sveriges ledande nätmäklare, där hittar du egentligen allt du kan tänkas behöva inom aktier, fonder och sparande.

Hur mycket kostar det att investera i Coinbase Global?

Priset ändras hela tiden och det är viktigt att du tittar på hur deras aktie ligger till innan du gör en investering. Gällande avgifter och courtage så får du det på rimliga nivåer när du har ett konto hos Avanza. Oavsett vilken sida du använder så är det viktigt att du tittar på detta så att du vet totalpriset innan du köper en aktie.

Hur mycket ska man investera i Coinbase Global?

Hur mycket du ska investera i aktier är upp till dig, men det finns en del att tänka på. Du bör till exempel inte gå in med allt ditt kapital på en enda aktie, det ger dig en onödig risk och kan sluta med förluster. Sprid hellre ut dina risker genom att äga flera bolag inom kryptomarknaden. Vidare så ska du inte gå in med kapital som du inte har råd att förlora. Det kan alltid hända oväntade saker och det finns ingen garanti att en aktie kommer att gå upp, så gå endast in med pengar som du faktiskt har råd att förlora.

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Picture of Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Artikeln är faktagranskad och publicerad av Anton Gustafsson, VD och grundare av Consilium Online AB som i sin tur äger Aktieskolan.se. Anton har startat och drivit olika företag sedan 18 års ålder och investerat pengar i aktier och fonder i över 15 år.

Artikeln är faktagranskad och publicerad i enlighet med vår Policy för faktagranskning och vår Redaktionella policy.