Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Köpa Neonode aktie (NEON) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

Neonode aktie

Så kan du köpa aktier och investera i Neonode aktie (NEON)

Teknikbolaget Neonode drive en global verksamhet där bolaget erbjuder optiska sensorlösningar för geststyrningar, touch samt detektering av omgivningar och objekt. Neonodes produkter återfinns inom konsumentelektronik, medicinteknik, flyg- & bilindustrin. Bolaget grundades 2001. Företaget har idag sitt huvudkontor i Stockholm. På den här sidan har vi samlat in all information om Neonode för att kunna investera i bolaget och köpa Neonode aktier.

Neonode logo

BOLAGSNAMN

Neonode Inc

ADRESS

Karlavägen 100
115 26 Stockholm

TICKER

NEON

SEKTOR & BRANSCH

IT

MARKNADSPLATS

NASDAQ

LAND

USA

Avanza logo
5/5

Avanza bank är en partner till Aktieskolan

Neonode aktiekurs

Här nedanför visas Neonodes aktiekurs i realtid (fördröjt ca 15 minuter). Grafen gäller för Neonodes aktie som är noterad på den Amerikanska börsen.

Välj nätmäklare utefter om du vill investera långsiktigt i bolaget eller om du vill handla aktien kortsiktigt
Vi rekommenderar Sveriges ledande nätmäklare Avanza bank för dig som vill investera långsiktigt och en av världens ledande tradingplattformar, eToro, för dig som vill köpa och sälja aktier mer frekvent.

Avanza logo
5/5

Bästa nätmäklaren för att spara långsiktigt på börsen.

etoro logo
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar.

Disclaimer: När du investerar dina pengar så utsätter du ditt kapital för risk. Sidan kan innehålla/innehåller annonslänkar och reklam. Läs full disclaimer längst ner på sidan.

Innehåll och snabbnavigering

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Neonode Inc aktie?

Det finns flera anledningar till varför du borde genomföra investeringen. Vi tar nedan upp de tre främsta anledningarna enligt oss. 

Aktiva i techbranschen - en bransch med fokus på digitalisering

Bolaget är aktiva i teknikbranschen. Denna typ av bolag har nära till digitalisering och automatisering vilket gör att affärsmodellen blir skalbar och oftast väldigt lönsam. Techbranschen utvecklas mycket och skapar kontinuerligt nya produkter och tjänster. Flera av de absolut bästa aktierna på börsen de senaste åren är faktiskt just teknikaktier.

Digital säkerhet förutspås accelerera tillväxt

Enligt en artikel publicerad hos Avanza i slutet av oktober 2021 förutspås digital säkerhet att accelerera sin tillväxt framöver. I och med att samhället digitaliseras i större utsträckning finns det ett stort behov av även den digitala säkerheten. För Neonode, som bland annat arbetar med mjukvarulösningar för förar- och kabinövervakningssystem, är detta något positivt.

Redeye höjer det motiverade värdet för Neonode

I en annan artikel hos Avanza från sista september 2021 kan vi läsa att Redeye höjer det motiverade värdet för Neonode kraftigt. Något som är väldigt positivt för Neonode och dess aktie.

Så kan du köpa Neonode Inc aktier

Det är enkelt att köpa aktier i Neonode. Nedan guidar vi dig genom processen uppdelad i fyra simpla steg.  

Så här gör du för att köpa Neonode aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Det hela börjar med att du behöver öppna ett konto hos en nätmäklare, det vill säga den aktör som ska hjälpa dig att genomföra köpet av aktien. Vi rekommenderar att du använder dig av Avanza som är den ledande nätmäklaren i Sverige.

Du kan även öppna ett konto hos eToro där du kan börja med trading. eToro är ett bättre val om du skulle vilja handla aktien och andra aktier mer kortsiktigt.

Bästa nätmäklaren långsiktiga investeringar!
Avanza logo
Aktieskolans omdöme:
5/5

Avanza bank är en partner till Aktieskolan.

Bästa nätmäklaren för trading!
etoro logo
Aktieskolans omdöme:
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos den här leverantören. CFD-handel innebär hög risk. eToro är en partner till Aktieskolan.

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto (ISK)

Nu behöver du öppna ett investeringssparkonto, även förkortat ISK. Det är i detta kontot du kommer förvara dina aktier. Detta kontot skapar du i samband med att du skapar ditt konto.

Steg 3: Sök efter Neonode Inc

Då var det dags att hitta aktien du vill köpa. Det gör du genom att använda sökfunktionen på webbplatsen och söka efter “Neonode”. Då kommer du direkt få träff och kunna klicka dig in till landningssidan för aktien.

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

Väl på landningssidan för aktie Neonode Inc kommer du kunna läsa mer om aktien men också kunna genomföra köpet. Du köper enkelt aktien genom att klicka på knappen “köp” och följer instruktionerna.

Så här ser landningssidan ut där du kan genomföra köp av aktie hos Avanza. Köp-knappen finns till höger. Den klickar du på för att genomföra köpet av aktien.

Presentation av Neonode

Neonode är ett globalt bolag inom teknikbranschen. Företaget erbjuder optiska sensorlösningar för touch, geststyrning samt detektering av omgivningar och objekt. Neonodes kunder finns inom bland annat flyg- och bilindustrin, medicinteknik och konsumentelektronik. Neonode finns börsnoterade på Nasdaq Stockholm.  

Så tjänar Neonode pengar

Bolaget tjänar pengar på sina tekniska lösningar som de erbjuder till sina kunder. 

Så grundades Neonode

Bolaget grundades 2001. Faktum är att från början var de tillverkare av mobiltelefoner. De har under åren tillverkat flertalet mobiltelefoner men också andra tekniska produkter i form av touch-teknik, perskärmssensorer och sensormoduler. 

I slutet av 2020 passerade antalet produkter som innehåller Neonodes teknik hela 73 miljoner. 

Investera i liknande bolag som Neonode

Intresserar du dig i Neonode kanske det låter intressant att även läsa på mer om liknande bolag som du också genomföra köp av aktier i. Nedan radar vi upp tre liknande bolag.

Nvidia Corp (NVDA)

Nvidia Corporation är ett teknikbolag som utvecklar och tillverkar datorkomponenter och tjänster. De erbjuder ett flertal produkter som berör grafikkort, grafikbehandlings-enheter och artificiell intelligens (AI). Det kan exempelvis vara lösningar för självkörande bilar. 

Intellego Technologies (INT)

Intellego, även kallat Intel, är en leverantör av teknik såsom mikroprocesser, nätverkskort och moderkort. De har flertalet kända varumärken under sig såsom Pentium och Core. Kanske du sett märkningen “intel inside” på din dator. Det betyder att processorn kommer från just Intellego Technologies.

Verizon Communications Inc (VZ)

Verizon Communications är ett telekombolag som erbjuder internet och mobilnät via bredband och fiber. De äger även andra mediebolag såsom Yahoo, TechCrunch och HuffPost. VD på Verizon är svensken Hans Westberg. 

Ska man investera i Neonode?

Över till frågan du förmodligen ställer dig själv just nu. Borde jag investera i Neonode genom att genomföra köp av aktier? För att avgöra det bör du gå igenom de fördelar och nackdelar som finns med investeringen. Nedan går vi igenom just precis det. Häng med!

Fördelar

Fördelarna med den här aktien:

Nackdelar

Som med alla aktier så finns det också nackdelar:

FAQ - Vanliga frågor om Neonode

Nedan svarar vi på de vanligaste frågorna vi får om köp av Neonode aktie.

Finns Neonode på börsen?

Neonode finns på Nasdaq under kortnamnet NEON.

Vart kan jag investera i Neonode?

Vi rekommenderar dig att genomföra köp hos Avanza som är den ledande nätmäklaren i Sverige. I denna artikeln har vi presenterat hur du genomför köp hos Avanza i fyra enkla steg.

Hur mycket ska man investera i Neonode?

Det är mycket viktigt att du sprider dina risker genom att äga flera aktier. Hur mycket du bör investera i just denna aktie beror helt på din situation. Du behöver ha råd att förlora pengarna du investerar så att du inte skuldsätter dig själv. Du behöver räkna med förluster.

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Avanza logo

Aktieskolan rekommenderar:

5/5