Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Investera i socker – så kan du handla socker 2022

köp och investera i socker

Socker är en vara som används till mycket. Det används i t.ex. sötning av livsmedel. Det kan tyckas vara svårt att investera i just detta men med rätt nätmäklare så kan du investera enkelt i socker.

Vi kommer i denna artikeln gå igenom 3 olika nätmäklare där du kan investera i socker. Vi har även listat 3 stycken bolag/aktier i socker branschen som du kan köpa och investera i.

etoro logo
4,0 av 5
4/5

Betyg i hämtat från Trustpilot.com

Disclaimer: 78% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.

Innehållsförteckning

Bästa nätmäklaren för att investera i socker

Den bästa nätmäklaren för att investera i socker enligt oss är eToro. Vi anser att de har flest fördelar jämfört med konkurrenterna. De har också allra störst erfarenhet och kundbas. Nackdelen med att investera i socker hos eToro är att du inte kan handla med ISK, investeringssparkonto, vilket gör att du behöver betala mer i skatt. Däremot rekommenderar vi ingen annan konkurrent där du kan handla med ISK. 

Planerar du att investera i socker rekommenderar vi helt enkelt eToro och deras mycket användarvänliga och enkla plattform online.

Du kan även läsa om fler tradingmäklare på vår sida där vi går igenom allt om de olika mäklarna.Om du är ny till trading så rekommenderar jag även vår artikel där vi går igenom allt om daytrading.

1. eToro

eToro lanserades 2007 och är i nutid en av de största handelsplattformarna på marknaden med sina 17 miljoner användare.

Plattformen är väldigt enkel att använda och är anpassad både för nybörjare och mer erfarna. Du kan investera både i aktier, kryptovalutor och CFD med eller utan hävstång. Såklart kan du också investera i råvaror.

Avgifter 
Registrering av konto0 USD
Courtage0 USD
Årlig avgift0 USD
Uttagskostnad5 USD
Insättningskostnad0 USD
Växlingsavgift50 PiP
Minsta insättning50 USD

Fördelar med eToro:

Nackdelar med eToro:

etoro logo
5/5

Vårt betyg för trading på eToro är 5,0 av 5,0

Disclaimer: 78% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.

2. IG

Bolaget IG grundades 1974. De fungerar som en nätmäklare som erbjuder dig tusentals finansiella marknader. De har alltså ett stort utbud av bland annat index-, valuta-, och aktiemarknaden. Självklart kan du också investera i socker och andra råvaror. I nuläget har de över 313 000 kunder. 

Avgifter 
Registrering av konto0 SEK
CourtageInkl. i Spread
Årlig avgift0 SEK
Uttagskostnad0 SEK
Insättningskostnad0 SEK
VäxlingsavgiftBeror på basvaluta

Fördelar med IG:

Nackdelar med IG:

IG Markets logo
4/5

Vårt betyg för trading på eToro är 4,0 av 5,0

Disclaimer: 79% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.

3. Avanza

Avanza grundades år 1999 med målet att erbjuda sina kunder en enklare och billigare aktiehandel än konkurrenterna. Det har de lyckats med.

Avanza har vuxit enormt sedan starten 1999 och är idag Sveriges största nätmäklare. Utbudet är som allra störst inom aktier.

Avgifter 
Registrering av konto0 SEK
CourtageFrån 0 SEK
Årlig avgift0 SEK
Uttagskostnad0 SEK
Insättningskostnad0 SEK
Växlingsavgift0,25%

Fördelar med Avanza:

Nackdelar med Avanza:

Avanza_logotyp
4/5

Vårt betyg för trading på Avanza är 4,0 av 5,0

Varför ska man investera i socker?

Att investera i socker kan vara viktigare än vad du tror. Nedan tar vi upp tre anledningar till att investera i socker. Häng på!

Kan bidra till en god diversifiering i din portfölj

Det är viktigt att du har en god diversifiering i din portfölj för att få ett så lyckat sparande som möjligt. Lite som uttrycket “lägg inte alla ägg i samma korg”. Att investera i socker kan göra att din portfölj blir mer diversifierad.

Stor del av ekonomin i många länder

Faktum är att socker är en stor del av ekonomin i flertalet länder. Det är inget som kommer försvinna, den närmsta tiden i alla fall.

Påverkas inte lika starkt av börsen som aktier

Investeringar i socker påverkas inte lika starkt av börsen som aktier gör vilket kan ses som en fördel för dig som investerar. 

Top 10 största sockerproducenterna

De länderna som producerar mest socker är Brasilien, Indien, Kina och Thailand. Här nedanför visar vi cirka hur mycket de producerar och vart på världskartan produktionen pågår.

  1. Brasilien – 740 000 kg/per år
  2. Indien – 350 000 kg/per år
  3. Kina – 125 000 kg/per år
  4. Thailand – 90 000 kg/per år
  5. Pakistan – 65 000 kg/per år
största socker exportörerna

Investera i sockeraktier

Nedan radar vi upp 3 bolag vi tycker är intressanta inom aktier inom socker. Spana in dem du också!

Suedzucker AG (SZUd)

Suedzucker är verksamma inom livsmedelsindustrin där den största verksamheten sker inom tillverkning av sockerprodukter. Tillsatserna används i bland annat råvaror och drycker. Störst verksamhet återfinns inom den europeiska marknaden. Bolaget grundades år 1926 och har sitt huvudkontor i Mannheim, Tyskland. 

Disclaimer: 78% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.

Rogers Sugar Inc (RSI)

Rogers Sugar är även dem ett livsmedelsföretag som tillverkar och distribuerar socker. Bolaget grundades 2008 och huvudkontoret ligger i CA, Canada.

Disclaimer: 78% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.

Cosan SA (CSAN)

Cosan SA är ett bolag som delvis producerar bioetanol och råsocker av sockerrör. Bolaget grundades 1936 och har sitt huvudkontor i Sao Paulo, Brasilien.

Disclaimer: 78% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.

Vad är socker?

Du vet förmodligen redan vad socker är. Råvaran som är en välkänd ingrediens i såväl matlagning, bakning, läskedrycker och godis.

Dagens samhälle är otroligt sockerberikat trots att det inte finns några kända positiva hälsoeffekter av råvaran. 

Hur framställs socker?

Som vi nämnde ovan vet du förmodligen redan vad socker är, men vet du hur det framställs? Om inte, ska vi nu råda bot på just det.

Socker utvinns av sockerrör eller sockerbetor. Sockerrören växer på fält i tropiska klimat som frodas av mycket regn. Detta i länder såsom Brasilien.

Betorna däremot skördas en gång per år och trivs allra bäst i medeltemperaturer med lagom regn. De allra flesta betorna återfinns i Europa och USA.

Disclaimer: 78% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.

Vanliga frågor om socker (FAQ)

Nedan svarar vi på de vanligaste frågorna vi får om socker och, såklart, att investera i socker.

1. Vad är socker?

Socker är en välkänd ingrediens i bakning, matlagning och sötsaker.

2. Varför investera i socker?

Det finns flera anledningar. Det kan ge dig en god diversifiering av din portfölj, investeringen påverkas inte av börsen på samma sätt som andra aktier och socker är en stor del av ekonomin i många länder världen över.

3. Vad avgör priset på socker?

Utbud och efterfrågan avgör priset på socker. Finns det exempelvis ett litet utbud men stor efterfrågan blir priset högt.

4. Vart köper man socker?

Vanligt socker köper du i mataffären. Men tänker vi på investeringen i socker genomför du den hos en nätmäklare. Vi rekommenderar att du använder eToro.

5. Är socker en bra investering?

Vi anser att socker är en bra investering om du investerar på rätt sätt, och såklart inte investerar mer än vad du har råd med. Det är viktigt att du överväger fördelarna respektive nackdelarna med investeringen.
Disclaimer

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 78%-79% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital. Aktieskolan.se har ett partnerskap tillsammans med eToro och IG.com.