Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Bästa trading apparna i Sverige november 2022 (Topp 3)

Trading appar

Letar du efter den bästa trading appen för 2022?

Bra!

Det finns flera bra trading appar att välja mellan för 2022. De senaste åren har trading blivit mer populärt bland både småsparare och professionella investerare, och detta speglas i utbudet av trading appar.

För bara ett par år sedan erbjöds i stort sett bara webbläsarbaserade tradingplattformar, som bara kunde nås via datorns webbläsare, med några få undantag.

Så vilken är den bästa trading appen i Sverige 2022? Det ska vi ta reda på här. I den här jämförelseartikeln tittar vi närmare på våra favoritappar för trading. Dessa är:

 1. eToro
 2. IG (tidigare IG Markets)
 3. Skilling

   

Vi kommer redogöra både fördelar och nackdelar med de olika apparna, diskutera vem de kan passa för, vilken typ av trading de erbjuder, och hur höga avgifterna är. Om du endast vill ha en snabb överblick kan du kolla in tabellen nedan. Men vi rekommenderar såklart att du tar dig tid att läsa hela artikeln, eftersom att det är viktigt att vara så informerad som möjligt.

Bästa appen för trading

etoro logo
Bästa nätmäklaren för trading!
5/5
Disclaimer: 78% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.
IG-logotyp

Aktieskolans omdöme:

4/5
Disclaimer: 79% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.
skilling-logotyp

Aktieskolans omdöme:

3.5/5

Innehållsförteckning

Bästa trading appen i Sverige 2022

Den bästa appen för trading 2022 är eToro enligt oss. Här finns ett stort utbud av handel, service och support. Om eToro inte möter dina preferenser, är IG och Skilling också mycket bra alternativ. Här kollar vi närmare på de olika apparna.

Vill du lära dig mer om daytrading så rekommenderar vi att du läser vår totala guide där vi går igenom allt om daytrading.

Aktiehandel har blivit en av de mest populära typerna av investeringar. Genom att köpa aktier köper du en viss andel av ett företag och gör vinst utan att behöva göra något. Naturligtvis sitter personer som investerar större belopp och får en majoritetsandel i styrelsen och ingår i beslutsprocessen, men för att göra det behöver du mycket pengar.

I den här artikeln ville vi fokusera på något annat. Trading-appar har blivit populära den senaste tiden eftersom de ger investerare ett effektivt sätt att följa de senaste uppdateringarna på marknaden och investera i tillgångar med bara några få tryck på skärmen.

Vissa appar är lätta att använda, medan andra är komplicerade och kräver att du skaffar dig en viss expertis innan du kan använda dem. eToro och IG är rankade som de bästa tradingapparna för nybörjare eftersom de har ett mycket rent gränssnitt som gör det enkelt för nybörjare att hitta tillgångar som de vill investera sina pengar i.

MäklareeToroIGSkilling
Registrering av kontoJaJaJa
Courtage0krJaJa
Årlig avgift0kr0kr0kr
Uttagskostnad5 USD0krJa (varierar beroende på metod)
Insättningskostnad0kr0kr0kr
Växlingsavgift0,10% – 0,50%0,5 %0,70%
Minsta insättning50USD0kr100USD
Support/kundtjänstJaJaJa
CFDJaJaJa
TurbowarranterJaJaJa
ETFJaJaJa
BarriersJaJaJa
Vanilla-optionerJaJaJa
Kryptovalutor Ja (CFD)Ja (CFD)
IndexJaJaJa
OptionerJaJaNej
RåvarorJaJaNej
ValutorJa (27 st)JaJa
ObligationerJaJaNej
Gråhandel (Ta position innan IPO)JaJaJa


Mer erfarna handlare söker efter mer avancerade appar eftersom de behöver mer information. Några av funktionerna som erfarna handlare söker efter i en app är kopieringshandel, bevakningslistor, handelskalkylatorer, marknadsorder, delaktier och hävstång. Ju fler av dessa funktioner en app har, desto bättre är den och desto sannolikt är den att hjälpa dig att investera smart och göra en vinst.

För att kunna använda tjänsterna från varje app måste användarna göra en insättning. Efter att ha gjort en insättning kan du använda pengarna till att investera i olika tillgångar. Minsta insättning varierar från en trading-app till en annan, därför är det viktigt att undersöka och ta reda på vilket belopp som passar dig.

Om du är nybörjare så är det smart att söka efter appar som har en ganska låg minsta insättning då du kan vara mer flexibel med dina investeringar. Mer erfarna handlare är öppna för att använda appar som har högre insättningsgränser.

Att se till att appen har massor av accepterade betalningsmetoder är också värt att nämna. Ju fler betalningsmetoder appen accepterar, desto mer valmöjligheter har du. När du kontrollerar betalningsalternativ är det klokt att se om ytterligare avgifter tas ut för insättningar och uttag.

1 - eToro

eToro är en relativt nykomling på marknaden. eToro-plattformen erbjuder bland annat 27 kryptovalutor, en transparent avgiftsstruktur och en aktiv gemenskap av användare. Om allt du vill ha är en prisvärd eWallet, bör du vara uppmärksam på att eToro tar ut jämförelsevis höga handelsavgifter. Om du däremot handlar med ETFer, är eToro det bästa valet just nu. 

Läs mer om eToro i vårt omdöme & recension.

etoro logo
5/5
Disclaimer: 78% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.

Varför ska man välja eToro?

eToro-appen erbjuder ett bra urval av standardfunktioner, som bevakningslistor, prisuppdateringar, nyhetsflöden och anpassade diagram. Men där appen verkligen glänser över konkurrenterna är dess unika community och automatiserade handelsmodeller.

CopyTrader och Popular Investor är sidor av samma mynt. När användare registrerar sig i CopyTrader, de kan duplicera handelsstrategier från framgångsrika handlare, som också kallas populära investerare.

Lär dig mer om daytrading strategier i vår artikeln där vi går igenom alla de olika strategierna du kan använda.

Det kostar ingenting att delta, och populära investerare kompenseras direkt av eToro. När du lärt dig att göra egna framgångsstrategier kan du själv ansöka om att bli en Popular Investor.

eToro använder en prismodell som är lite mer komplicerad än de som erbjuds av några av dess rivaler. Normalt betalar du en given spread varje gång du köper eller säljer en tillgång. På eToro betalar du för ”tur och retur” i förväg. Det betyder att du betalar en spread för den eventuella försäljningen av tillgången i förväg, plus en spread på köpet. Med det sagt så är avgifterna relativt låga, och så länge du förstår hur systemet fungerar bör du inte stöta på problem.

Copytrading

Hos eToro är copytrading en stor fördel. Plattformen erbjuder funktioner som låter dig kopiera investeringsstrategier från framgångsrika handlare, och du blir själv belönad om någon kopierar din portfölj. Det betyder att nybörjare enkelt kan hitta en framgångsrik strategi med copytrading, samtidigt som erfarna investerare kan tjäna upp till 2% av vinsten där någon kopierat deras portfölj. Win win!

Obegränsat utbud av research- och utbildningsverktyg

Alla vet att research är grundpelaren för framgång inom trading. Ju mer du kan läsa på, desto lägre blir risken för dåliga investeringsbeslut. eToro har satsat stort på att bygga ett enormt bibliotek av information för investerare, där du kan ta del av obegränsade faktatexter, how-to’s, nyhetsflöden och uppdateringar, samt ett enormt community där medlemmar diskuterar, ställer frågor, och ger tips och råd.

För- & nackdelar med eToro

Här nedanför kommer jag gå igenom fördelar och nackdelar med eToro.

2. IG

IG rekommenderas för handlare på alla erfarenhetsnivåer som letar efter en lättanvänd handelsplattform. IG Markets startades i Storbritannien 1974, och är en av de största CFD-mäklarna i världen. IG Group är noterat på London Stock Exchange.

Mäklaren anses säkert eftersom de är noterade på en börs, redovisar sin ekonomi och övervakas av flera tillsynsmyndigheter.

CFD:er är komplexa instrument och kommer med en hög risk att förlora pengar snabbt. 73 % av privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD hos IG. Det är jätteviktigt att du förstår hur CFD:er fungerar, och att du har råd med den höga risken att förlora dina pengar.

Läs mer om IG i vårt omdöme & recension om IG.

IG Markets logo
4/5
Disclaimer: 79% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.

Varför ska man välja IG?

IG’s app är lätt att använda och har fantastiska funktioner, ett stort utbud av varor, teknisk analys och anpassningsbarhet. Oavsett om du vill handla med CFD:er av valutapar, aktieindex, aktier, ETF:er, råvaror, obligationer, terminer, hittar du ett utomordentligt brett utbud av produkter hos IG.

IG har främst blivit så populärt på grund av handel med hävstång. Att ändra hävstångseffekten manuellt är en mycket användbar funktion när du vill minska risken för din handel. Var försiktig med valuta- och CFD-handel, eftersom de förinställda hävstångsnivåerna kan vara höga.

Notiser och varningar skickas enligt önskemål

För att hålla koll på din viktiga aktivitet med din trading app, erbjuder IG möjligheten att själv bestämma hur du vill få uppdateringar av viktiga händelser, varningar och ingångsmöjligheter. Både notiser, varningar och aviseringar är tillgängliga. De kan ställas in genom att gå till ’MyIG’, sedan ’Settings’ och klicka på ’Communication Preferences’.

Du kan välja mellan flera varningar och aviseringar om handel/affärer:

 • Prisvarning (priserna når en viktig nivå)
 • Indikatorvarning (tekniska verktyg når en viktig nivå)
 • Ekonomisk varning (stora ekonomiska meddelanden)
 • Automatisk eller manuell öppning/stängning
 • Automatisk eller manuell positionsredigering
Användarvänlig design och intuitiv layout

IG-handelsplattformen är en av de mest intuitiva och väldesignade trading appar vi har recenserat. Den kan enkelt anpassas och den flexibla designen gör att du kan flytta runt fönster och spara layouter. Du kan skapa bevakningslistor och det finns också en handelsfunktion som du når med ett klick.

Du kan enkelt ställa in tvåfaktorsautentisering. För att göra det, ladda ner appen ’IG Authentication’ på din mobil och aktivera tvåfaktorsautentisering.

Tydliga avgifter som är enkla att förstå

IG tar inte ut några konto-, insättnings- eller uttagsavgifter. Det tillkommer en inaktivitetsavgift på 12 USD per månad, men den debiteras först efter 2 års inaktivitet. Denna avgift kan dock skilja sig beroende på juridisk person: för kunder som tillhör Bermuda-enheten, till exempel, är den 18 USD per månad efter 2 års inaktivitet.

IGs handelsavgifter är genomsnittliga. Avgiftsstrukturen är transparent, du hittar lätt all nödvändig information på webbplatsen. Det finns separata avgiftsstrukturer för olika tillgångsklasser:

Handelskommission för aktie-CFD:er, riktiga aktier och optioner.

All-inclusive spreadar för valutakurser, aktieindex-CFD:er, råvaru-CFD:er och obligations-CFD:er. Sedan tillkommer administrationsavgift och spreadar för Smart Portfolios.

För- & nackdelar med eToro

3. Skilling

Skilling grundades 2016 och är auktoriserad och reglerad av Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) och Financial Services Authority (FSA) på Seychellerna. Mäklaren är också en officiella partnern till Aston Villa Football Club.

Traders kan handla från två huvudkategorier av handelskonton. Standardkontot erbjuder provisionsfri handel med spreadar från 0,7 pips. Premiumkontot erbjuder spreadar från 0,1 pips med provision från $35 per miljoner kronor. Användare kan finansiera konton från bara 100 USD / EUR och mäklaren erbjuder även professionella konton med noll provision för insättningar och uttag.

Skilling erbjuder mer än 850+ finansiella CFD-instrument, dessa täcker Forex, aktier, index, råvaror och kryptovalutor. Mäklaren ger möjligheten att handla från den globalt erkända MetaTrader 4-, cTrader- och Skilling Trader-plattformen för desktop, webb och mobil.

skilling-logotyp
3.5/5

Varför ska man välja Skilling?

Skilling erbjuder användare möjligheten att få tillgång till mobilhandel från MetaTrader 4, cTrader och Skilling Trader-appen för både Android- och iOS. Appens nedladdningslänkar finns på mäklarens webbplats eller i Google PlayStore eller Apple AppStore.

Trading-apparna erbjuder majoriteten av samma funktioner och funktionalitet som motsvarande webbaserade plattform som inkluderar möjligheten att komma åt flera marknader, se priser i realtid och handla direkt från appen. 

För att handla effektivt med Skilling är det viktigt att ha en god förståelse för Skillings handelsverktyg och marknaderna. Se till att du använder alla utbildningsverktyg fullt ut. Detta inkluderar utbildningsverktyg både hos Skilling och externt.

Skilling erbjuder ett bra urval av utbildningsresurser. Ta god tid på dig, och lär dig hur finansmarknaderna rör sig. Se till att lära dig hur din handelsplattform fungerar. Gör köp/sälj affärer, lär dig hur du drar fördel av globala handelstider och viktigast av allt lär dig hur du minskar och hanterar investeringsrisker.

Att ha ett analytiskt förhållningssätt kan vara ett bra sätt att närma sig handel med Skilling.

Ta dig tid att se dig omkring i Skilling-appen och träna på att tänka mer systematiskt och logiskt om marknaderna. Det är en ny kompetens för många, men det är vad marknaden kräver av dig. Tänk på att professionella kunder förlorar pengar även om de är pålästa. Det finns ingen garanti att du inte kommer förlora dina pengar, men du kan minska risken betydligt genom att göra smarta och välinformerade val.

Flera olika sorters konton att välja mellan

Skilling erbjuder det största utbudet av kontotyper. Det betyder att du kan anpassa ditt konto efter dina behov, oavsett om du är sugen på CFD-handel eller kryptotrading. Nedan ger vi en översikt över de kontotyper som Skilling erbjuder. Oavsett vad du vill handla kommer de olika kontotyperna att ge dig det du behöver. 

 • Demo account
 • Micro account
 • Mini account
 • Standard account
 • STP account
Skilling tar inte ut insättningsavgifter

Du måste alltid se över insättningsavgifter eftersom vissa tradingmäklare kan ta ut en avgift när du sätter in pengar till ditt tradingkonto. Detta beror på att betalningsmetoden som du använder för att sätta in pengar på ditt konto kan komma att debitera en avgift. 

Avgiften kan vara en fast avgift när du sätter in en specifik valuta på ditt konto. Till exempel är avgifter kända för att vara höga vid insättning av pengar från ett kreditkort, medan direktöverföringar från exempelvis Trustly ofta är kostnadsfria.

Skilling tar ingen avgift för inaktiva konton

En inaktivitetsavgift är en avgift som tas ut när kunden inte varit aktiv på plattformen under en viss period. Mäklare kan ha vissa krav på handelsaktivitet som kunderna kan behöva uppfylla enligt kontons villkor.

Alltså, om en kunds handelskonto inte har någon köp- och försäljningsaktivitet under en tidsperiod som dikterats av mäklaren kan en inaktivitetsavgift behöva betalas.

Inaktivitetsavgifter är inte unika för trading-appar. Många finansiella företag kan ta ut avgifter för inaktivitet. Kolla därför på mäklarens webbplats och se till att du är medveten om och är nöjd med alla tjänster och avgifter som du kan komma att debiteras.

Om du inte längre använder ditt handelskonto, stäng det. Och se till att du har en bekräftelse på att eventuella återstående avgifter inte ska betalas.

Beroende på vilken typ av konto du har registrerat dig för kan du endast debiteras en inaktivitetsavgift under vissa omständigheter. Vissa aktiemäklare kan ta ut avgifter för inaktivitet som kompensation för att behålla ditt konto på sina dyra handelsplattformar, i ett försök att få tillbaka intäkter för bristen på provisionsavgifter från din handel.

Skilling tar ingen avgift för inaktiva konton

FAQ - Vanliga frågor om trading apparna

Här är några av de vanligaste frågorna om aktieappar.

Kan jag ladda ner aktie appar till både iOS och Android?

Du kan ladda ner aktieappar till både iOS och Android.

Är trading apparna gratis att ladda ner?

Apparna för trading är ofta gratis att ladda ner, men det kan tillkomma vissa avgifter när du ska öppna ett konto, sätta in pengar, och köpa eller sälja tillgångar.

Har alla trading apparna svensk kundservice?

Även om de flesta apparna erbjuder svensk kundservice, är det inte tillgängligt överallt.
Disclaimer

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 78%-79% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital. Aktieskolan.se har ett partnerskap tillsammans med IG.com.