Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

BetterWealth avgifter – Så ser BetterWealths avgifter ut [2022]

BetterWealth avgifter

Vill du lära dig vilka avgifter BetterWealth har? 

Bra!

Betterwealth är en av de mest populära fondrobotarna på marknaden. Tjänsten har låga avgifter i jämförelse med liknande tjänster och har även gett en god historisk avkastning. Dessutom är Betterwealth tillgänglig även för företag. Om du har frågor om tjänstens avgifter har du kommit till rätt ställe, för i denna artikel ska vi gå igenom alla Betterwealths avgifter och hur de ser ut.

I denna artikel går vi igenom följande BetterWealths avgifter och mer!

Häng med!

Artikelns innehållsförteckning

Avgifter som tillkommer med BetterWealth

Betterwealth är transparenta när det gäller avgifter. På deras webbsida listar de tydligt vilka avgifter de tar och varför. För att summera det hela, innan den mer utförliga redogörelsen nedan, tar Betterwealth en fondavgift, en transaktionsavgift och en förvaltningsavgift. Hur stora eller små dessa avgifter är beror på vilken portfölj du har valt.

Kostnader

För det första tar Betterwealth en fondavgift på mellan 0,17-0,23%. Tjänsten tar även en avgift för transaktioner, och denna avgift ligger på 0,05%. Tillsammans med tjänstens förvaltningsavgift på 0,09% kommer alltså den totala kostnaden för tjänsten att hamna på 0,36-0,94%, beroende på vilken portfölj du har valt.

Förvaltningsavgifter

Betterwealth tar en förvaltningsavgift för hanteringen av din portfölj. Förvaltningsavgiften är låg i jämförelse med liknande tjänster på marknaden. Förvaltningsavgiften är endast 0,09%. Dock tillkommer andra avgifter för exempelvis de underliggande fonderna och även för transaktionskostnader vid köp och försäljning av fonder.

Det som här bör nämnas är att förvaltningsavgiften för den dynamiska portföljen är högre, hela 0,65%. Detta eftersom portföljen kräver en aktivare förvaltning.

Hur ser avgiften ut gentemot andra fondrobotar?

FondrobotAvgift till fondrobotTotal avgiftPartnerlänkar
Lysa0,15-0,24%0,30-0,41%Till erbjudandet
Opti0,50%0,82-0,88%Öppna konto
Better Wealth0,09-0,65%0,25-0,93%Öppna konto
Sigmastocks0,35%0,35-0,39%Öppna konto
Fundler0,15-0,49%0,22-1,23%Öppna konto
Avanza0,20%0,33-0,37%Öppna konto
Nordnet0,50%0,90-0,98%Öppna konto

Känner du nu att du vill lära dig ännu mer om Betterwealth så rekommenderar vi att du läser vårt Betterwealth omdöme & recension för att lära dig mer om tjänsten samt hur man öppnar ett konto och börjar investera.

Läs mer om Betterwealth