Betterwealth för företag

Öppna enkelt ett Betterwealth konto för företag [2022]

Med Betterwealth för företag är det enkelt att börja investera med Betterwealth som företagskund, för tjänsten sköter det mesta åt dig. Allt du egentligen behöver göra är att trycka på “Bli kund”-knappen och sedan hjälper Betterwealth dig med resten. Du får sedan förslag på vilken fondportfölj som passar dig och ditt företag utifrån de uppgifter du har angett om exempelvis risker och sparmål.

I denna artikeln kommer vi gå igenom följande:

  • Öppna ett konto företagskonto
  • Så fungerar ett företagskonto
  • Avgifter
  • Varför man bör välja Betterwealth 

Häng med!

BetterWealth robotrådgivning
5/5

Kom igång på bara 5 minuter

Öppna ett företagskonto genom Betterwealth

Att öppna ett konto och investera pengar med Betterwealth är lika enkelt för företagare som det är för privatpersoner. Nedan går vi igenom de fyra stegen i registreringsprocessen.

1. Skapa ett konto hos Betterwealth

Det första du ska göra är att trycka på knappen “Bli kund”. Därefter följer du bara instruktionerna och svarar på de frågor som tjänsten ställer. Betterwealth behöver ställa dig frågor för att kunna skräddarsy en lämplig sparstrategi. Du får sedan några förslag på portföljer och strategier, och då kan du välja den du tycker ser mest lockande ut.

2. Överför valfritt belopp

Nu behöver du bara överföra ett valfritt belopp. Minsta insättningen som tjänsten godkänner är 1000 kr för portföljerna, medan dynamiska portföljer kräver ett minimibelopp på 50 000 kr.

Ju högre belopp du sätter in som företagskund, desto större avkastning har du möjlighet att få. Det är med andra ord lönsamt att sätta in ett så stort belopp som du bara kan.

3. Välj investeringsstrategi

När du har överfört ett startkapital kan du välja den strategi som passar dig. Tjänsten ger dig förslag baserat på de svar du har angett tidigare – så valet för dig är enkelt.

Du kan även välja bort branscher som du anser är oetiska eller som du inte är intresserad av. Betterwealths kunder har med andra ord möjlighet att skräddarsy deras investeringsstrategi. 

Genom att välja bort oetiska branscher kan du säkerställa att portföljen följer företagets värderingar för hållbarhet. Som företagskund kan du även välja vilken risknivå du vill ha för investeringar i aktier.

4. Dina pengar investeras automatiskt

Dina pengar investeras nu automatiskt. Luta dig tillbaka och se pengarna växa. Tjänsten erbjuder god riskspridning och automatiska rebalanseringar och reoptimeringar som hjälper dig att hålla portföljen stabil när marknaden är i gungning.

Så kan du som företagskund investera i Betterwealth

Att investera i Betterwealth som företagskund är inte annorlunda än för privatpersoner. Tjänsten sköter jobbet åt dig – du behöver inte lyfta ett finger. Du kan när som helst ta ut ditt kapital om du så önskar.

Så fungerar det som företagskund hos Betterwealth

Som sagt – det är enkelt att investera som företagskund hos Betterwealth. Allt du behöver göra är att skapa ett konto, logga in på Betterwealth, överföra ett valfritt belopp och börja investera. Du kan när som helst ta ut pengarna eller byta portfölj. 

Som företagskund behöver du dock ha koll på insättningar, uttag och vinster, eftersom du måste använda dessa som underlag till revisorn. Men tjänsten gör även detta enkelt för dig.

Vilka avgifter och kostnader har Betterwealth?

Den totala avgiften för tjänsten är 0,3-0,94% per år, beroende på vilken risknivå du har valt, och beroende på om du har valt en strategisk eller dynamisk portfölj.

Tjänsten tar en förvaltningsavgift på 0,09%, deras fondavgift ligger på mellan 0,17-0,23% och transaktionskostnaden är 0,05%.

Betterwealth må säga att de endast tar en avgift på 0,09% – alltså förvaltningsavgiften, men den totala avgiften blir nog lite högre med tanke på alla andra avgifter som tillkommer och beroende på vilken typ av portfölj du väljer.

Betterwealth erbjuder dock en prisgaranti som innebär att de betalar mellanskillnaden om du som företagskund hittar en billigare likvärdig fond än vad de använder. Trots att deras avgift inte är riktigt så låg som 0,09% är tjänstens avgifter dock bland de lägsta på marknaden – samtidigt som tjänsten även har bland de högsta och mest stabila avkastningarna. 

Att investera, oavsett om du gör det själv eller genom en fond- eller sparrobot, innebär alltid en risk. Men genom Betterwealths aktiva förvaltningstjänst och smarta algoritmer får du en relativt säker chans på avkastning till ditt företag.

Varför ska man investera i Betterwealth med sitt företag?

Men varför ska du investera i Betterwealths med ditt företag? Det finns otaliga fördelar med sparroboten – den har exempelvis låga avgifter. 

Med tjänstens låga avgifter och stabila avkastning är fondroboten ett smart alternativ för de som vill ha chans till bra och stabil avkastning på sitt kapital. 

Läs gärna vidare nedan där vi listar tre anledningar till varför tjänsten kan vara ett alternativ för dig som inte är intresserad av endast aktier.

Fokusera på det som är viktigt

Det krävs både tid och kunskap att hålla koll på börsen hela tiden, och det är inte alla som har tid, kunskap eller lust att ständigt sitta och stirra på börsens trendlinje. 

Genom att använda Betterwealth istället för att handla med andra finansiella instrument sköter tjänsten sig själv och du kan istället fokusera på det som är viktigt.

Fonder ger säkrare avkastning än aktier

Trots att fonder tenderar att ge lite lägre avkastning än till exempel aktier, ger de emellertid vanligen en mer stabil avkastning. Betterwealths användare kan således ta del av tjänstens stabila avkastning utan att behöva ligga vaken om nätterna. Att välja Betterwealth är således ett smart val.

Låga avgifter till dig som företagskund

En av de bästa sakerna med Betterwealth är tjänstens låga avgifter. Den totala avgiften för tjänsten är 0,3-0,94% per år, beroende på vilken risknivå du har valt, och beroende på om du har valt en strategisk eller dynamisk portfölj. Tjänsten tar en förvaltningsavgift på 0,09%, deras fondavgift ligger på mellan 0,17-0,23% och transaktionskostnaden är 0,05%.

Fondrobotens historiska avkastning är stark och ger en god riskjusterad avkastning över lång tid. Avkastning är dock ingen garanti för framtida avkastning – ditt företags kapital kan både öka och minska i värde. Det innebär alltid en risk att ha i aktier i din portfölj och det finns ingen garanti för att du får tillbaka det investerade kapitalet. 

Känner du nu att du vill lära dig ännu mer om Betterwealth så rekommenderar vi att du läser vårt Betterwealth omdöme & recension för att lära dig mer om tjänsten samt hur man öppnar ett konto och börjar investera.

Läs mer om Betterwealth

About The Author