Betterwealth historisk avkastning maj 2024

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex olika bolag och har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex bolag. Han har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare i Kungsbacka. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

När man ska jämföra olika portföljers historiska avkastning är det viktigt att man tittar på flera olika parametrar och att man tittar på en tillräckligt lång tidsperiod. En fondrobots historiska avkastning bör ses som en indikation på hur bra den underliggande förvaltningen av fonden eller portföljen är. Det är bra att ha koll på historisk avkastning innan du ska börja investera med Betterwealth.

I denna artikel går vi igenom Betterwealth historiska avkastning så att du har chans att se hur Betterwealth har presterat genom åren.

Häng med!

Artikelns innehållsförteckning

Så ser Betterwealth målavkastning per år ut

Utifrån Betterwealths historiska avkastning verkar tjänstens målavkastning ligga på ungefär 7-10%, vilket är standard hos marknadens fondrobotar. De senaste åren har emellertid tjänstens olika portföljer nått så höga höjder som 25,6%.

Betterwealth historiska avkastning

Betterwealths historiska avkastning har naturligtvis påverkats av börsen. År 2019 gav Betterwealths högriskportfölj en avkastning på 25,6%, medan lågriskportföljen gav en avkastning på 6,8%.

Läs mer om Betterwealths olika portföljer.

Betterwealth riskspridning

För att motverka börsens svängningar och till och med eventuella börsras utför Betterwealth rebalanseringar och re-optimerar även portföljer löpande. På detta sätt behöver inte spararna oroa sig. Dessutom innebär en fondportfölj automatiskt att du inte lägger alla ägg i samma korg, så att säga. Tjänsten har en god riskspridning som baserar sig på forskning och avancerade algoritmer.

Hur ser den senaste rapporterade avkastningen ut?

Den senaste rapporterade avkastningen har varit negativ som för marknadens andra fondrobotar. Börsen har under 2022 åkt rejält nedåt och portföljerna har följt samma riktning. Nu när marknaden svänger kommer antagligen portföljerna att göra det också.

Känner du nu att du vill lära dig ännu mer om Betterwealth så rekommenderar vi att du läser vårt Betterwealth omdöme & recension för att lära dig mer om tjänsten samt hur man öppnar ett konto och börjar investera.

Läs mer om Betterwealth

Picture of Aktieskolan

Aktieskolan

Artikel är skriven av Anton Gustafsson, VD och grundare till Consilium Online AB som i sin tur äger Aktieskolan.se. Vem är Anton? Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har hög kompetens inom aktier, fonder och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Anton bloggar och twittrar på fritiden på Västkustinvesteraren.se. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida. Vilka är Consilium Online AB? Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Aktieskolan är bolagets huvudsajt i nätverket som sedan består av mer nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier. Bolagsnamn: Consilium Online AB Organisationsnummer: 556014-6725 Hemsida: www.consiliumonline.se Mailadress: hello@consiliumonline.se

Artikeln är faktagranskad och publicerad i enlighet med vår Policy för faktagranskning och vår Redaktionella policy.