Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Betterwealth historisk avkastning december 2022

Betterwealth historisk avkastning

Är du osäker på om Betterwealth är rätt val för dig? 

Bra!

När man ska jämföra olika portföljers historiska avkastning är det viktigt att man tittar på flera olika parametrar och att man tittar på en tillräckligt lång tidsperiod. En fondrobots historiska avkastning bör ses som en indikation på hur bra den underliggande förvaltningen av fonden eller portföljen är. Det är bra att ha koll på historisk avkastning innan du ska börja investera med Betterwealth.

I denna artikel går vi igenom Betterwealth historiska avkastning så att du har chans att se hur Betterwealth har presterat genom åren.

Häng med!

Artikelns innehållsförteckning

Så ser Betterwealth målavkastning per år ut

Utifrån Betterwealths historiska avkastning verkar tjänstens målavkastning ligga på ungefär 7-10%, vilket är standard hos marknadens fondrobotar. De senaste åren har emellertid tjänstens olika portföljer nått så höga höjder som 25,6%.

Betterwealth historiska avkastning

Betterwealths historiska avkastning har naturligtvis påverkats av börsen. År 2019 gav Betterwealths högriskportfölj en avkastning på 25,6%, medan lågriskportföljen gav en avkastning på 6,8%.

Läs mer om Betterwealths olika portföljer.

Betterwealth riskspridning

För att motverka börsens svängningar och till och med eventuella börsras utför Betterwealth rebalanseringar och re-optimerar även portföljer löpande. På detta sätt behöver inte spararna oroa sig. Dessutom innebär en fondportfölj automatiskt att du inte lägger alla ägg i samma korg, så att säga. Tjänsten har en god riskspridning som baserar sig på forskning och avancerade algoritmer.

Hur ser den senaste rapporterade avkastningen ut?

Den senaste rapporterade avkastningen har varit negativ som för marknadens andra fondrobotar. Börsen har under 2022 åkt rejält nedåt och portföljerna har följt samma riktning. Nu när marknaden svänger kommer antagligen portföljerna att göra det också.

Känner du nu att du vill lära dig ännu mer om Betterwealth så rekommenderar vi att du läser vårt Betterwealth omdöme & recension för att lära dig mer om tjänsten samt hur man öppnar ett konto och börjar investera.

Läs mer om Betterwealth