Avanza Auto avgifter juni 2024

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex olika bolag och har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex bolag. Han har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare i Kungsbacka. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Vill du lära dig vilka avgifter Avanza Auto har? Med Avanza Auto kan du investera med modern portföljteori och är ett nytt grepp på Avanza fonder. Till skillnad från deras andra fonder som innehåller aktier så är det här mer som fond-i-fond. Med en låg avgift får du mer pengar från ditt sparande och kan börja spara i fonder på ett väldigt automatiserat sätt.

I denna artikel går vi igenom Avanza Autos olika avgifter.

Vilka avgifter tillkommer med Avanza Auto?

När du har ett konto hos Avanza och ska börja spara med deras Avanza Auto så väljer du ett av deras fondalternativ, det finns allt från auto 1 till auto 6. Avgiften kan variera en aning mellan dessa men ligger mellan 0,34% och 0,36%.

Det här är lägre än hos många konkurrenter vilket innebär ett billigt sparande och lägre kostnad än när du ska investera i aktier eller andra tillgångar. Du kan när som helst logga in och se dina kostnader för din fond hos Avanza.

Förvaltningsavgifter

Förvaltningsavgiften ligger på cirka 0,20% totalt. Det här innebär att kostnader för ombalansering, förvaltning och allt annat. Utöver förvaltningsavgiften har du också kostnaderna för fonderna som tillkommer.

Huruvida förvaltningsavgifterna kommer att bli högre i framtiden eller ej är svårt att säga. Målet med Avanza Auto var till viss del att erbjuda en “fondrobot” som var billigare än konkurrenterna, så det är inte troligt att den kommer att gå upp i pris inom en nära framtid.

Kostnader

Utöver förvaltningskostnaderna har du också avgifterna för deras olika fonder som är inkluderade i din fond. Dessa får aldrig kosta mer än 0,15% vilket sätter en gräns för hur dyrt ditt sparande kan bli.

Det här innebär att din totalkostnad blir runt 0,35%. Det gäller oavsett vilken fond du har valt eller kan tänkas välja i framtiden. Det gör också Avanza Auto billigare än att spara i aktier då du har lägre avgifter.

Hur ser avgiften ut gentemot andra liknande tjänster?

FondrobotAvgift till fondrobotTotal avgiftPartnerlänkar
Lysa0,15-0,24%0,30-0,41%Till erbjudandet
Avanza0,20%0,33-0,37%Öppna konto
Sigmastocks0,35%0,35-0,39%Öppna konto
Nordnet0,34%0,34%Öppna konto
Opti0,50%0,82-0,88%Öppna konto
Better Wealth0,09-0,65%0,25-0,93%Öppna konto
Fundler0,15-0,49%0,22-1,23%Öppna konto

Känner du nu att du vill lära dig ännu mer om Avanza så rekommenderar vi att du läser vårt Avanza omdöme & recension för att lära dig mer om tjänsten samt hur man öppnar ett konto och börjar investera.

Läs mer om Avanza Auto

Picture of Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Artikeln är faktagranskad och publicerad av Anton Gustafsson, VD och grundare av Consilium Online AB som i sin tur äger Aktieskolan.se. Anton har startat och drivit olika företag sedan 18 års ålder och investerat pengar i aktier och fonder i över 15 år.

Artikeln är faktagranskad och publicerad i enlighet med vår Policy för faktagranskning och vår Redaktionella policy.