Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Sigmastocks portföljer december 2022

Sigmastocks portföljer

Vill du lära dig vilka portföljer Sigmastocks erbjuder? 

Bra!

Sigmastocks är en aktierobot som investerar ditt kapital automatiskt till en låg avgift. Men Sigmastocks behöver du inte lyfta ett finger, för aktieroboten gör jobbet åt dig.

I denna artikel går vi igenom följande. 

  • Vad investerar Sigmastocks i och hur brett?
  • Så skräddarsyr Sigmastocks din portfölj efter dina önskningar
  • 3 olika portföljinriktningar

Häng med!

Artikelns innehållsförteckning

Vad investerar Sigmastocks i och hur brett?

Sigmastocks portföljer innehåller främst aktier men också räntor. Denna aktierobot är automatiserad och väljer ut aktier och räntor baserat på bland annat nyckeltal och prisinformation, det gör det möjligt att investera direkt i aktier. Utvalda börser är i Sverige, USA och utvalda europeiska länder.

Sammanlagt är det cirka 900 bolag som aktieutbudet består av, men exakt vad du investerar i beror på hur du sätter ihop din portfölj.

Sigmastocks portföljer 2

Så skräddarsyr Sigmastocks din portfölj efter dina önskningar

Med Sigmastocks har du mycket kontroll över dina investeringar och du kommer att få välja vilken marknad du vill fokusera på, vilka olika branscher du absolut inte vill investera i och vilken inriktning din portfölj ska ha.

Det leder till att Sigmastocks kan ordna en portfölj som passar dig och dina önskemål. Du kan redigera din portfölj så det du väljer i början är inte permanent.

Välj en marknad som du vill fokusera på

Sigmastocks låter dig välja om du vill fokusera på Sverige, Europa eller USA. Det går också att välja Standard, då får du 50% svenska aktier, 30% amerikanska och 20% från flertalet europeiska länder.

Markera branscher som du inte vill investera i

Många sparare har en del branscher som man inte vill investera i och du kan välja bort dessa så att ditt sparande hos Sigmastocks inte innehåller aktier i dessa. Det handlar om branscher som vapen & försvar, tobak, alkohol, casino & spel samt fossila bränslen.

Välj mellan 3 olika portföljinriktningar

Till slut är det dags att välja en inriktning för din portfölj. Vilket som är rätt val beror helt på hur du tänker kring ditt sparande och vad ditt mål är. Inriktning kommer att ske tillsammans med dina andra val kring branscher som du valt bort och marknadsfokus.

Standard

Standard är Sigmastocks standardval och med det alternativet investeras dina pengar för en optimerad portfölj med god avkastning och fördelning som mål. Det är ett bra alternativ om du inte har några djupare tankar kring din strategi, så det är ett bra alternativ för nya sparare och för den som bara vill komma igång med sitt sparande.

Tillväxt

Tillväxt innebär att du får fler tillväxtbolag i din portfölj jämfört med vad du får med Standard. Tillväxtbolag är framförallt mindre bolag som fokuserar på att växa eller som arbetar med att inta helt nya marknader.

Utdelning

Med det här alternativet får du fler bolag som har en hög direktavkastning. Alla utdelningar hos aktier du har genom Sigmastocks återinvesteras automatiskt i din portfölj, du får ingen avkastning utbetalad.

Övrigt bra att veta om Sigmastocks portfölj

Sigmastocks är väldigt enkelt att komma igång med och du får precis lagom mycket kontroll för att kunna optimera ditt sparande men utan att det blir för komplicerat eller att du får för mycket att tänka på.

Du kan alltid optimera ditt sparande om du ändrar dig i framtiden. Det kan till exempel hända att du ångrar dig kring en eller flera olika branscher som du valt bort, då går det alltid att ändra sig.

Portföljen ombalanseras också löpande, det gör Sigmastocks åt dig och du behöver inte göra något för att det ska ske. Du kan istället fokusera på portföljen och din utveckling.

Känner du nu att du vill lära dig ännu mer om Sigmastocks så rekommenderar vi att du läser vårt Sigmastocks omdöme & recension för att lära dig mer om tjänsten samt hur man öppnar ett konto och börjar investera.

Läs mer om Sigmastocks