Sigmastocks för företag

Öppna enkelt ett Sigmastocks konto för företag 2024

Sigmastocks är en aktierobot som investerar ditt kapital automatiskt till en låg avgift. Men Sigmastocks behöver du inte lyfta ett finger, för aktieroboten gör jobbet åt dig. Det är även möjligt för företag att skapa konto och använda aktieroboten. Sigmastocks för företag är ett smart val för företag som automatiskt vill investera i aktier istället för fonder. 

I denna artikeln kommer vi gå igenom följande:

  • Öppna ett konto
  • Så fungerar ett företagskonto
  • Avgifter
  • Varför ska man investera i Sigmastocks 
Sigmastocks-logotyp
4.5/5

4,5 av 5 | Betyg på Google

Kom igång på bara 5 minuter!

Öppna ett företagskonto genom Sigmastocks

Att öppna ett företagskonto på Sigmastocks är busenkelt, det fungerar på samma sätt som hos vanliga handelsplattformar och sparrobotar. Nedan hittar du alla steg i registreringsprocessen.

1. Skapa ett konto hos Sigmastocks

Det första du behöver göra är att skapa ett konto på Sigmastocks. När du går in på sigmastocks.com finns på översta raden till höger en knapp där det står “För företag”. Tryck på den knappen. Tryck sedan på “Bli företagskund”. 

Webbsidan kommer nu att ställa en rad med frågor om ditt företag för att säkerställa att företaget uppfyller de villkor som Sigmastocks ställer, men det borde inte ta längre än en kvart. Under denna process ska du även fylla i relevanta uppgifter avseende företaget.

2. Överför valfritt belopp

När du väl har skapat ett konto är det dags att överföra ett valfritt belopp. Fastän det inte finns något krav på minimiinsättning är det rekommenderat att sätta in helst över 2000 kr. 

Ju högre belopp du sätter in som företagskund, desto större avkastning har du chans att få. Det lönar sig med andra ord att sätta in ett så stort belopp som möjligt. 

Du kan även välja att överföra ett belopp månatligen från ditt företag, vilket innebär att ursprungsbeloppet kommer att kontinuerligt öka.

3. Välj investeringsstrategi

Aktierobotens portföljförvaltning sker på dina villkor. Du kan välja en investeringsstrategi som passar dig och dina sparmål, samtidigt som du också kan välja bort branscher som du finner oetiska eller inte är intresserad av. 

Du kan med andra ord säkerställa att portföljen följer företagets värderingar för hållbarhet. Som företagskund kan du även välja vilken risknivå du vill ha.

4. Dina pengar investeras automatiskt

Nu kommer dina pengar att investeras automatiskt med låga avgifter. Du kan syssla med annat istället för att känna att du behöver hålla koll på aktiemarknaden dygnet runt. 

Aktieroboten använder avancerade algoritmer som ständigt analyserar aktiemarknaden. Du kan enkelt hålla koll på hur det går för din portfölj genom att logga in på webbsidan. Där ser du allt du behöver. Läs mer om de olika Sigmastocks portföljerna.

Så fungerar det som företagskund hos Sigmastocks

Sigmastocks för företag gör det enkelt för dig att investera. När du är företagskund får du flera förmåner och fördelar. Läs mer om för- & nackdelar med Sigmastocks. Sigmastocks för företag har låga avgifter och har dessutom gjort det enkelt för dig att anskaffa underlag till din revisor. Läs vidare nedan.

Bekräftelse för insättning/underlag till revisorn

Sigmastocks har gjort det enkelt för dig som företagskund. Aktieroboten hjälper dig att enkelt anskaffa allt material och all information som behövs som underlag till företagets revisor. Du behöver med andra ord inte lyfta ett finger.

Vilka avgifter och kostnader har Sigmastocks?

Aktieroboten har låga avgifter. Sigmastocks avgifter är 0,28-0,32% beroende på en rad olika faktorer.

För kapitalförsäkring hos Idun Liv tillkommer en avgift på 0,2%, vilket innebär att robotens totala avgifter blir 0,48-0,52% per år. 

Denna totalkostnad inkluderar förvaltning, courtage, valutaväxling och kapitalförsäkring.

Läs mer om Sigmastocks avgifter.

Varför ska man investera i Sigmastocks med sitt företag?

Frågan återstår: varför ska du investera i Sigmastocks med ditt företag? Det finns många fördelar med aktieroboten och den skiljer sig dessutom från vanliga sparrobotar i och med att den endast fokuserar på börsaktier. 

Aktieroboten har exempelvis låga avgifter. Sigmastocks för företag har låga avgifter och är ett smart alternativ för de som vill ha chans till högre avkastning på sitt kapital. Nedan listar vi tre anledningar till varför Sigmastocks för företag kan vara ett alternativ för dig.

Ha tid att fokusera på det som är viktigt

Att hålla koll på aktiemarknaden kräver tid och kunskap, och det är inte alla som har tid (eller lust) att ständigt hålla koll på aktiemarknaden. Genom att använda aktieroboten istället för att handla med andra finansiella instrument kan du låta företagets sparande sköta sig själv och istället fokusera på det som är viktigt.

Aktier ger generellt bättre avkastning än fonder

Aktier innebär lite mer risk, men sparande med aktier ger också generellt större avkastning. Sigmastocks kunder kan således ta del av aktierobotens goda avkastning. Att välja denna aktierobot är således ett smart val.

Historiskt stabil avkastning

Fastän en historisk avkastning inte är en garanti för en framtida god avkastning, kan den historiska avkastningen ändock ge en indikation för framtiden. 

Sigmastocks för företag har haft en stabil tillväxt på den svenska marknaden och ditt företag kan således känna att det ligger i goda händer.

Känner du nu att du vill lära dig ännu mer om Sigmastocks så rekommenderar vi att du läser vårt Sigmastocks omdöme & recension för att lära dig mer om tjänsten samt hur man öppnar ett konto och börjar investera. Läs mer om fondrobotar och robotrådgivare.

About The Author