Investera med Lysa företagskonto

Lysa företagskonto → Så kan du automatisera ditt företags investeringar

lysa logo
4,9 av 5
5/5

Betyg på Trustpilot

Kom igång på bara 5 minuter

Vill du lära dig hur du kan investera företagets pengar med tjänsten lysa?

Genom att investera med sparroboten Lysa så kan du skapa avkastning på ditt överskottslikvid i bolaget.

I den här artikeln går vi igenom vilka Lysa är, vilket betyg de har fått och hur du kan öppna ett konto i 5 enkla steg. 

Let’s go!

INTRODUKTION

Därför bör du investera företagets kapital

Som företagare vet du vikten av att använda alla företagets resurser för att växa och skapa avkastning. Har du lyckats bygga upp ett kapital i ditt företag är det också en resurs som skall ge avkastning. 

Det gör du genom att investera företagets överskottslikvid. Det är ett kapital du har jobbat hårt för att bygga upp. Därför skall du förvalta och investera det på ett klokt sätt. 

Den första frågan du bör ställa dig är på vilken tidshorisont du investerar. Kanske har bolaget inte behov av pengarna för investeringar. Då kan du förvalta dem på en längre sikt. Tror du att företaget behöver dem inom en kortare tidsperiod måste du placera dem med hänsyn till det.

Vad är Lysa?

Lysa är ett företag som driver en så kallad fondrobot. Lysa startades med målet att erbjuda privatpersoner och företag en möjlighet att spara och investera på ett bra sätt. Det innebär att pengarna skall förvaltas enligt en professionell strategi till så låga kostnader som möjligt. 

Traditionellt har de flesta varit hänvisade till sin bank och deras råd om hur kapital skall förvaltas. Kunderna har då oftast tvingats investera i de produkter banken rekommenderat. Ibland har det varit i produkter banken velat sälja och inte alltid det som är bäst för kunden. Namnet Lysa kommer ifrån att grundarna ville “lysa upp” finansbranschen.

Vad är en fondrobot och robotrådgivare?

En fondrobot är enkelt uttryckt ett datorprogram som är programmerat att förvalta pengar. Fondroboten är programmerad att agera enligt en professionell investeringsstrategi. I Lysas fall bygger deras strategi på akademisk forskning som är bevisad lönsam på historisk data. 

Namnet fondrobot kommer från att fondrobotar investerar i olika former av fonder. De flesta fondrobotar strävar efter att välja fonder med så låga avgifter som möjligt. 

Det finns stora fördelar med att investera genom en fondrobot. Du får ditt kapital automatiskt förvaltat enligt en professionell strategi. Det sker dessutom till låga kostnader.

lysa logo
4.9/5
Investera genom Lysa med företag

Investera genom Lysa med företag

De fördelar en fondrobot har kan även företag ta del av. Lysa vänder sig till både privatpersoner och företag som vill förvalta sina pengar. Det finns flera fördelar att investera företagets kapital i Lysa. 

De förvaltar företagets pengar enligt en professionellt framtagen strategi. Att spara via Lysa är billigt, deras avgift blir maximalt 0,6% per år. Företag kan välja mellan att använda sig av traditionell värdepappersdepå eller företagsägd kapitalförsäkring.

Automatisera företagets investeringar

Att förvalta pengar kräver tid, kunskap och intresse. Som företagare är du säkert fullt sysselsatt med att driva och utveckla ditt företag. Lysa förvaltar företagets pengar automatiskt. Lysa kräver lite tid av dig när du blir kund hos dem. 

Då får du svara på några frågor om det kapital du vill förvalta hos Lysa. Det är för att Lysa skall investera företagets pengar på bästa sätt efter era förutsättningar. 

Det är speciellt två viktiga frågor du måste ta ställning till när ditt företag blir kund hos Lysa. På vilken tidshorisont vill du investera företagets pengar? Vilken risk är du villig att ta med företagets kapital? 

Att ta risk är en förutsättning för att få avkastning. På längre sikt kan du ta mer risk. Det innebär att andelen aktier kommer att vara större i din portfölj. Du skall aldrig ta mer risk än vad som känns rätt för dig. Det är ditt företags pengar som du arbetat hårt för att tjäna ihop. 

När du svarat på frågorna får du ett placeringsförslag från Lysa. Väljer du att börja investera efter det sköter Lysa automatiskt förvaltningen av det kapital du valt att förvalta hos dem.

Få avkastning på ert kapital

Har du lyckats bygga upp ett kapital i ditt företag är det viktigt att det förvaltas bra. Det kan finnas olika skäl till att behålla kapitalet i företaget. Det kan förr eller senare behövas för kommande investeringar som du planerar göra. Det är också skönt att ha kapital i företaget om det kommer sämre tider. Det kan också vara svårt att ta ut pengarna ur bolaget på ett skattemässigt bra sätt. 

Under tiden är det viktigt att du får avkastning på företagets pengar. Att ha dem stående på ett företagskonto är ingen bra idé. Det ger i stort sett ingen avkastning alls. Att förvalta dem själv kan ta mycket tid i anspråk. 

Ett bra sätt att förvalta dem är via en fondrobot som Lysa. Det är en relativt ny möjlighet att förvalta kapital. Det sker enligt en professionell strategi till låga kostnader. Det är lätt att komma igång med att investera genom Lysa. Därefter behöver du i stort sett inte lägga någon tid alls på att investera företagets pengar.

Så börjar du investera med företaget genom Lysa idag

Så börjar du investera med företaget genom Lysa idag

Det är lätt och det går snabbt att öppna företagskonto hos Lysa. Du gör det direkt på Lysas hemsida. Som ägare eller firmatecknare legitimerar du dig med Mobilt BankID. 

Steg 1. Öppna konto på Lysa.se

Du öppnar företagskonto direkt på Lysas hemsida. Välj “Lysa för företag i meny” och därefter “Bli företagskund.” Du loggar in med mobilt bank-ID. Du kommer till att börja med behöva bekräfta en del uppgifter. 

När du bekräftat företagets uppgifter kommer Lysa att ställa några frågor till dig. Det är en enkel process, men se till att du har tid att fundera igenom frågorna.

Bli företagskund

Steg 2. Svara på Lysas frågor för att utforma den portfölj som passar ert bolag bäst

Alla som sparar och investerar har olika förutsättningar. Vi har olika sparhorisont och vi har olika syn på risk. För att Lysa skall erbjuda bästa möjliga förvaltning av företagets pengar får du svara på olika frågor. Det handlar om sparhorisont och din syn på risk. 

Ta god tid på dig och fundera igenom svaren på de olika frågorna. Det viktigaste är vad du har för plan med det kapital du placerar. Gör du det på kort sikt för att du vet att företaget behöver dem till exempelvis en investering? Eller vill du förvalta företagets kapital på längre sikt? 

Att ta risk är en förutsättning för att få avkastning. Men du skall bara ta lite mer risk om du investerar på längre sikt. Mer risk innebär att det kommer vara en större andel aktier i din portfölj. Det är också viktigt att du inte tar större risk än du själv tycker känns bra. 

När du svarat på frågorna får du ett investeringsförslag av Lysa. Du har möjlighet att ändra på det. Men tänk på att Lysa baserar investeringsförslaget på de svar du gett. Lysa har en väl beprövad strategi för vilken fördelning mellan aktier och räntor som är bäst med den risk du är villig att ta och din investeringshorisont.

Läs mer om Lysas fondportfölj och hur den fungerar.

Steg 3. Välj hur mycket företaget vill investera från start

Du kan nu börja att investera i Lysa enligt det investeringsförslag som du fått. Du avgör själv vilket belopp du vill börja att investera. Vill du börja med en mindre investering för att se hur Lysa fungerar går det utmärkt. Du kan när som helst öka upp din investering. 

Steg 4. Välj hur mycket företaget ska investera i månaden

Har du ett företag som genererar överskott varje månad kan du starta en månadsinvestering. Det finns flera fördelar med att investera regelbundet. Den största fördelen är att du då kommer att köpa både billigt och dyrt. 

På sikt kommer marknaden med all sannolikhet att gå upp. Men på kort sikt kan det röra sig både upp och ned. Genom att investera regelbundet kommer du att få ett bra snitt på dina investeringar.

Steg 5. Fokusera på verksamheten medans Lysa investerar era pengar

Att investera via fondrobotar som Lysa är en ganska ny företeelse. Fondrobotar har tillkommit genom att förena ny teknik med akademisk forskning. Det ger många fördelar. Fondrobotar förvaltar kapitalet automatiskt enligt en professionell strategi. De gör det dessutom till låga kostnader. 

Det går snabbt att komma igång med Lysa. Efter att du startat dina investeringar hos dem behöver du i stort sett inte lägga någon tid alls på företagets investeringar. Du kan ägna dig åt att driva och sköta ditt företag. 

Genom att få tid att utveckla och driva företagets affärer kan det växa ännu mer. Din fritid kan du ägna åt din familj, vänner och intressen.

lysa logo
4.9/5
7 fördelar med Lysa för företag

7 fördelar med Lysa för företag

Det är inte svårt att se de fördelarna med att låta Lysa förvalta företagets kapital. Det sker till låga kostnader enligt en professionell strategi. Men det finns fler fördelar. 

Anpassad portföljförvaltning

När ditt företag börjar investera hos Lysa får du börja med att svara på några frågor. Det är för att Lysa skall förvalta ditt företags kapital som passar dig och ditt företag bäst. De två avgörande frågorna är på vilken tidshorisont du investerar och vilken risk du är villig att ta. 

Investerar du på kort sikt skall du vara mycket försiktig med risk. En portfölj med högre risk kommer att innehålla mer aktier. Det passar bättre på lång sikt. Du skall inte ta mer risk med företagets pengar än att du sover gott om natten.

Flexibelt

Alla företag fungerar olika. Det kan vara säsongsvariationer eller andra aspekter som påverkar ett företag. Du känner ditt företag bäst och kan bedöma hur företagets överskottslikviditet investeras bäst. En stor fördel med Lysa är att det är lätt att placera flexibelt efter ditt företags behov. 

Det kan vara klokt att dela upp företagets investeringar i Lysa på olika konton. En del av företagets kapital vill du kanske kunna investera på riktigt lång sikt. Funderar du på att göra investeringar i företaget i relativ närtid kan du placera dem på ett annat sätt med mindre risk. Det är heller inte fel att ha en del buffert med riktigt låg risk för mer akuta behov i företaget.

Välj mellan kapitalförsäkring eller klassiskt Aktie- & fondkonto

Som företag kan du välja mellan att investera i företagsägd kapitalförsäkring eller ett traditionellt aktie & fondkonto hos Lysa. Företagsägd kapitalförsäkring är i regel skattemässigt förmånlig. Det är också ett mycket smidigt sätt att investera. 

Låga avgifter

En stor fördel med fondrobotar är deras låga avgifter. Lysa är inget undantag. De totala avgifterna för att spara via Lysa som företag är mellan 0,4% och 0,6% per år. I den avgiften ingår det både avgift till Lysa, kapitalförsäkring och avgift till de fonder Lysa investerar i. 

Att det inte går att säga avgiften exakt beror på att Lysa placerar med olika inriktningar. En del portföljer innehåller kanske bara räntefonder andra enbart aktiefonder. Alla fonder har olika avgifter.

Få avkastning på företagets överlikviditet

Att bygga upp ett företag som ger ett överskott och överlikviditet är en stor bedrift. Kapitalet är en otroligt viktig tillgång som du skall förvalta väl. Genom att skapa avkastning på det bidrar ytterligare till din och ditt företags framgång. 

Du har jobbat hårt för företagets vinst och att det finns kapital att placera. Förvalta det väl. Ta inte mer risk än du själv känner dig trygg och nöjd med.

Fungerar lika bra för både stora och små företag

Att investera genom Lysa passar de allra flesta. Det är ett mycket bra alternativ för både större och mindre företag. Lysa är flexibelt, lättanvänt och kräver minimalt av tid från dig som företagare. 

Kom igång enkelt

Det är lätt och det går snabbt att komma igång att investera med Lysa. Det är viktigt att du först har bestämt dig hur du vill investera dina pengar. Är det på kort eller lång sikt? Vilken risk känns bäst för dig att ta? När du tagit ställning till det sköter Lysa resten. 

AVGIFTER

Avgifter för Lysas företagstjänst

Avgifter för Lysas företagstjänst

Den totala avgiften för att investera i Lysa med företag är 0,4 – 0,6% Då ingår automatisk förvaltning av företagets pengar enligt Lysas investeringsstrategi. I avgiften är även kapitalförsäkring och avgift till de fonderna Lysa investerar i medräknad. 

Avgift till fondroboten

Avgiften till Lysa är 0,24% Då ingår automatisk förvaltning enligt Lysas strategi. Lysa väljer också ut de bästa fonderna att investera dina pengar i. 

Fondavgifter

Lysa investerar ditt företags pengar i fonder. Fonderna tar ut en avgift. Olika fonder tar ut olika avgifter. Lysa anger på sin hemsida att fondernas avgifter är upp till knappt 0,13%.

Transaktionsavgifter

Lysa kommer att regelbundet ombalansera din portfölj. Det gör att de köper och säljer fonder och ETFer. För att täcka de transaktionskostnaderna tar de ut en liten avgift för det. Den är liten, i ett exempel på Lysas hemsida är den upp till 0,03%

Totala avgifter

Eftersom olika fonder har olika avgifter går det på förhand inte säga exakt vad den totala avgiften blir. Lysa skriver på sin hemsida att för företag som investerar genom kapitalförsäkring blir avgiften ca 0,4 – 0,6%

lysa logo
4.9/5

FAQ

Vanliga frågor om Lysa för företag

Vanliga frågor om Lysa för företag (FAQ)

Fondrobotar som Lysa är ett ganska nytt fenomen. Vanliga frågor som andra ställt om Lysa är:

Vad investerar Lysa i för tillgångar?

Lysa investerar i aktier och räntor. I tillgångsslagen finns det en mängd olika underkategorier. Det kan vara småbolag, svenska företag eller amerikanska aktier. Inom räntor finns det statspapper, företagsobligationer mm. 

Aktier är historiskt ett av de bästa sätten att få avkastning på sitt kapital. Det är också ett bra skydd mot inflation. Men aktier innebär också risk. Aktiemarknad rör sig också mer med både upp och nedgångar jämfört med ex räntor. 

Räntor är i regel mer tryggt än aktier att investera i. Men den förväntade avkastning är också mindre.

Aktier och räntor fördelas efter era förutsättningar

När du öppnar konto hos Lysa får du svara på olika frågor. Det handlar om med vilken tidshorisont du vill investera företagets pengar. Det handlar också om din syn på risk. Baserat på dina svar tar 

Lysa fram ett investeringsförslag. Är du villig att ta lite mer risk kommer det att vara en större andel aktier i ditt förslag. Är du mer försiktig kommer Lysa föreslå en större andel räntor i placeringsförslaget. 

Omfördelar fondroboten automatiskt?

Eftersom tillgångar utvecklas olika kommer din portfölj ändra fördelning. Då ombalanserar Lysa automatiskt din portfölj så att den har samma fördelning som ditt ursprungliga placeringsförslag. Detta är en viktig del i Lysas strategi. 

lysa logo
4.9/5

OMDÖME & BETYG

Lysa omdöme

Det är viktigt att utvärdera en produkt eller tjänst så noga som möjligt. En del i utvärderingen är att ta reda på vad andra som använder tjänsten tycker. På Trustpilot är det många av Lysas kunder som lämnat omdöme. Lysa får genomgående mycket höga betyg. Snittbetyget är 4,9 av 5.

Många kunder beskriver Lysa som enkelt, smidigt och billigt. För en fondrobot är det ett toppbetyg!

Risker

Alla former av investeringar innebär någon form av risk. Det vet du inte minst som företagare. En del investeringar är mer riskabla. Gör du en stor investering i ditt företag måste den bli lönsam. Annars riskerar du hela eller delar av företagets existens. Har du gjort en noggrann kalkyl och marknadsundersökningar minskar du risken med investeringen. Då vet du att det finns efterfrågan och att du kan hantera investeringen ekonomiskt. 

På samma sätt finns det risker med att investera i aktier, räntor och fonder. Men även här finns det sätt att minimera risken. Ett sätt att minska risken är att investera i olika tillgångar. När du investerar i Lysa kommer de att sprida dina investeringar bland många fonder med olika inriktningar. Det gör de oavsett vilken risknivå du väljer. 

Ett annat sätt att minska risken är att investera regelbundet. Marknaden rör sig upp och ned på kort sikt. På lång sikt kommer den med all sannolikhet att gå upp. Genom att köpa regelbundet kommer du att ibland köpa dyrt och ibland billigt. På sikt blir det en bra investering för dig och ditt företag.

lysa logo 4,9 av 5 5/5

Betyg på Trustpilot

Kom igång på bara 5 minuter

  • Investera automatiskt i en fondrobot​
  • Totala avgiften: 0,4 – 0,6%
  • Investera företagets överskottslikvid
Kom igång idag

Vill du lära dig hur du kan investera företagets pengar med tjänsten lysa?

Genom att investera med sparroboten Lysa så kan du skapa avkastning på ditt överskottslikvid i bolaget.

I den här artikeln går vi igenom vilka Lysa är, vilket betyg de har fått och hur du kan öppna ett konto i 5 enkla steg. 

Let’s go!

Innehållsförteckning

Disclaimer Handel med värdepapper innebär alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Ingenting som läses på Aktieskolan.se ska ses som rådgivning, vi skriver för att inspirera våra läsare till att skapa en bättre privatekonomi. Artikeln innehåller annonslänkar till Sigmastocks.

INTRODUKTION

Därför bör du investera företagets kapital

Som företagare vet du vikten av att använda alla företagets resurser för att växa och skapa avkastning. Har du lyckats bygga upp ett kapital i ditt företag är det också en resurs som skall ge avkastning. 

Det gör du genom att investera företagets överskottslikvid. Det är ett kapital du har jobbat hårt för att bygga upp. Därför skall du förvalta och investera det på ett klokt sätt. 

Den första frågan du bör ställa dig är på vilken tidshorisont du investerar. Kanske har bolaget inte behov av pengarna för investeringar. Då kan du förvalta dem på en längre sikt. Tror du att företaget behöver dem inom en kortare tidsperiod måste du placera dem med hänsyn till det.

Vad är Lysa?

Lysa är ett företag som driver en så kallad fondrobot. Lysa startades med målet att erbjuda privatpersoner och företag en möjlighet att spara och investera på ett bra sätt. Det innebär att pengarna skall förvaltas enligt en professionell strategi till så låga kostnader som möjligt. 

Traditionellt har de flesta varit hänvisade till sin bank och deras råd om hur kapital skall förvaltas. Kunderna har då oftast tvingats investera i de produkter banken rekommenderat. Ibland har det varit i produkter banken velat sälja och inte alltid det som är bäst för kunden. Namnet Lysa kommer ifrån att grundarna ville “lysa upp” finansbranschen.

Vad är en fondrobot och robotrådgivare?

En fondrobot är enkelt uttryckt ett datorprogram som är programmerat att förvalta pengar. Fondroboten är programmerad att agera enligt en professionell investeringsstrategi. I Lysas fall bygger deras strategi på akademisk forskning som är bevisad lönsam på historisk data. 

Namnet fondrobot kommer från att fondrobotar investerar i olika former av fonder. De flesta fondrobotar strävar efter att välja fonder med så låga avgifter som möjligt. 

Det finns stora fördelar med att investera genom en fondrobot. Du får ditt kapital automatiskt förvaltat enligt en professionell strategi. Det sker dessutom till låga kostnader.

lysa logo 4.9/5 Kom igång nu Investera genom Lysa med företag

Investera genom Lysa med företag

De fördelar en fondrobot har kan även företag ta del av. Lysa vänder sig till både privatpersoner och företag som vill förvalta sina pengar. Det finns flera fördelar att investera företagets kapital i Lysa. 

De förvaltar företagets pengar enligt en professionellt framtagen strategi. Att spara via Lysa är billigt, deras avgift blir maximalt 0,6% per år. Företag kan välja mellan att använda sig av traditionell värdepappersdepå eller företagsägd kapitalförsäkring.

Automatisera företagets investeringar

Att förvalta pengar kräver tid, kunskap och intresse. Som företagare är du säkert fullt sysselsatt med att driva och utveckla ditt företag. Lysa förvaltar företagets pengar automatiskt. Lysa kräver lite tid av dig när du blir kund hos dem. 

Då får du svara på några frågor om det kapital du vill förvalta hos Lysa. Det är för att Lysa skall investera företagets pengar på bästa sätt efter era förutsättningar. 

Det är speciellt två viktiga frågor du måste ta ställning till när ditt företag blir kund hos Lysa. På vilken tidshorisont vill du investera företagets pengar? Vilken risk är du villig att ta med företagets kapital? 

Att ta risk är en förutsättning för att få avkastning. På längre sikt kan du ta mer risk. Det innebär att andelen aktier kommer att vara större i din portfölj. Du skall aldrig ta mer risk än vad som känns rätt för dig. Det är ditt företags pengar som du arbetat hårt för att tjäna ihop. 

När du svarat på frågorna får du ett placeringsförslag från Lysa. Väljer du att börja investera efter det sköter Lysa automatiskt förvaltningen av det kapital du valt att förvalta hos dem.

Få avkastning på ert kapital

Har du lyckats bygga upp ett kapital i ditt företag är det viktigt att det förvaltas bra. Det kan finnas olika skäl till att behålla kapitalet i företaget. Det kan förr eller senare behövas för kommande investeringar som du planerar göra. Det är också skönt att ha kapital i företaget om det kommer sämre tider. Det kan också vara svårt att ta ut pengarna ur bolaget på ett skattemässigt bra sätt. 

Under tiden är det viktigt att du får avkastning på företagets pengar. Att ha dem stående på ett företagskonto är ingen bra idé. Det ger i stort sett ingen avkastning alls. Att förvalta dem själv kan ta mycket tid i anspråk. 

Ett bra sätt att förvalta dem är via en fondrobot som Lysa. Det är en relativt ny möjlighet att förvalta kapital. Det sker enligt en professionell strategi till låga kostnader. Det är lätt att komma igång med att investera genom Lysa. Därefter behöver du i stort sett inte lägga någon tid alls på att investera företagets pengar.

Kom igång nu Så börjar du investera med företaget genom Lysa idag

Så börjar du investera med företaget genom Lysa idag

Det är lätt och det går snabbt att öppna företagskonto hos Lysa. Du gör det direkt på Lysas hemsida. Som ägare eller firmatecknare legitimerar du dig med Mobilt BankID. 

Steg 1. Öppna konto på Lysa.se

Du öppnar företagskonto direkt på Lysas hemsida. Välj “Lysa för företag i meny” och därefter “Bli företagskund.” Du loggar in med mobilt bank-ID. Du kommer till att börja med behöva bekräfta en del uppgifter. 

När du bekräftat företagets uppgifter kommer Lysa att ställa några frågor till dig. Det är en enkel process, men se till att du har tid att fundera igenom frågorna.

Bli företagskund

Steg 2. Svara på Lysas frågor för att utforma den portfölj som passar ert bolag bäst

Alla som sparar och investerar har olika förutsättningar. Vi har olika sparhorisont och vi har olika syn på risk. För att Lysa skall erbjuda bästa möjliga förvaltning av företagets pengar får du svara på olika frågor. Det handlar om sparhorisont och din syn på risk. 

Ta god tid på dig och fundera igenom svaren på de olika frågorna. Det viktigaste är vad du har för plan med det kapital du placerar. Gör du det på kort sikt för att du vet att företaget behöver dem till exempelvis en investering? Eller vill du förvalta företagets kapital på längre sikt? 

Att ta risk är en förutsättning för att få avkastning. Men du skall bara ta lite mer risk om du investerar på längre sikt. Mer risk innebär att det kommer vara en större andel aktier i din portfölj. Det är också viktigt att du inte tar större risk än du själv tycker känns bra. 

När du svarat på frågorna får du ett investeringsförslag av Lysa. Du har möjlighet att ändra på det. Men tänk på att Lysa baserar investeringsförslaget på de svar du gett. Lysa har en väl beprövad strategi för vilken fördelning mellan aktier och räntor som är bäst med den risk du är villig att ta och din investeringshorisont.

Läs mer om Lysas fondportfölj och hur den fungerar.

Steg 3. Välj hur mycket företaget vill investera från start

Du kan nu börja att investera i Lysa enligt det investeringsförslag som du fått. Du avgör själv vilket belopp du vill börja att investera. Vill du börja med en mindre investering för att se hur Lysa fungerar går det utmärkt. Du kan när som helst öka upp din investering. 

Steg 4. Välj hur mycket företaget ska investera i månaden

Har du ett företag som genererar överskott varje månad kan du starta en månadsinvestering. Det finns flera fördelar med att investera regelbundet. Den största fördelen är att du då kommer att köpa både billigt och dyrt. 

På sikt kommer marknaden med all sannolikhet att gå upp. Men på kort sikt kan det röra sig både upp och ned. Genom att investera regelbundet kommer du att få ett bra snitt på dina investeringar.

Steg 5. Fokusera på verksamheten medans Lysa investerar era pengar

Att investera via fondrobotar som Lysa är en ganska ny företeelse. Fondrobotar har tillkommit genom att förena ny teknik med akademisk forskning. Det ger många fördelar. Fondrobotar förvaltar kapitalet automatiskt enligt en professionell strategi. De gör det dessutom till låga kostnader. 

Det går snabbt att komma igång med Lysa. Efter att du startat dina investeringar hos dem behöver du i stort sett inte lägga någon tid alls på företagets investeringar. Du kan ägna dig åt att driva och sköta ditt företag. 

Genom att få tid att utveckla och driva företagets affärer kan det växa ännu mer. Din fritid kan du ägna åt din familj, vänner och intressen.

lysa logo 4.9/5 Kom igång nu 7 fördelar med Lysa för företag

7 fördelar med Lysa för företag

Det är inte svårt att se de fördelarna med att låta Lysa förvalta företagets kapital. Det sker till låga kostnader enligt en professionell strategi. Men det finns fler fördelar. 

Anpassad portföljförvaltning

När ditt företag börjar investera hos Lysa får du börja med att svara på några frågor. Det är för att Lysa skall förvalta ditt företags kapital som passar dig och ditt företag bäst. De två avgörande frågorna är på vilken tidshorisont du investerar och vilken risk du är villig att ta. 

Investerar du på kort sikt skall du vara mycket försiktig med risk. En portfölj med högre risk kommer att innehålla mer aktier. Det passar bättre på lång sikt. Du skall inte ta mer risk med företagets pengar än att du sover gott om natten.

Flexibelt

Alla företag fungerar olika. Det kan vara säsongsvariationer eller andra aspekter som påverkar ett företag. Du känner ditt företag bäst och kan bedöma hur företagets överskottslikviditet investeras bäst. En stor fördel med Lysa är att det är lätt att placera flexibelt efter ditt företags behov. 

Det kan vara klokt att dela upp företagets investeringar i Lysa på olika konton. En del av företagets kapital vill du kanske kunna investera på riktigt lång sikt. Funderar du på att göra investeringar i företaget i relativ närtid kan du placera dem på ett annat sätt med mindre risk. Det är heller inte fel att ha en del buffert med riktigt låg risk för mer akuta behov i företaget.

Välj mellan kapitalförsäkring eller klassiskt Aktie- & fondkonto

Som företag kan du välja mellan att investera i företagsägd kapitalförsäkring eller ett traditionellt aktie & fondkonto hos Lysa. Företagsägd kapitalförsäkring är i regel skattemässigt förmånlig. Det är också ett mycket smidigt sätt att investera. 

Låga avgifter

En stor fördel med fondrobotar är deras låga avgifter. Lysa är inget undantag. De totala avgifterna för att spara via Lysa som företag är mellan 0,4% och 0,6% per år. I den avgiften ingår det både avgift till Lysa, kapitalförsäkring och avgift till de fonder Lysa investerar i. 

Att det inte går att säga avgiften exakt beror på att Lysa placerar med olika inriktningar. En del portföljer innehåller kanske bara räntefonder andra enbart aktiefonder. Alla fonder har olika avgifter.

Få avkastning på företagets överlikviditet

Att bygga upp ett företag som ger ett överskott och överlikviditet är en stor bedrift. Kapitalet är en otroligt viktig tillgång som du skall förvalta väl. Genom att skapa avkastning på det bidrar ytterligare till din och ditt företags framgång. 

Du har jobbat hårt för företagets vinst och att det finns kapital att placera. Förvalta det väl. Ta inte mer risk än du själv känner dig trygg och nöjd med.

Fungerar lika bra för både stora och små företag

Att investera genom Lysa passar de allra flesta. Det är ett mycket bra alternativ för både större och mindre företag. Lysa är flexibelt, lättanvänt och kräver minimalt av tid från dig som företagare. 

Kom igång enkelt

Det är lätt och det går snabbt att komma igång att investera med Lysa. Det är viktigt att du först har bestämt dig hur du vill investera dina pengar. Är det på kort eller lång sikt? Vilken risk känns bäst för dig att ta? När du tagit ställning till det sköter Lysa resten. 

Kom igång nu

AVGIFTER

Avgifter för Lysas företagstjänst

Avgifter för Lysas företagstjänst

Den totala avgiften för att investera i Lysa med företag är 0,4 – 0,6% Då ingår automatisk förvaltning av företagets pengar enligt Lysas investeringsstrategi. I avgiften är även kapitalförsäkring och avgift till de fonderna Lysa investerar i medräknad. 

Avgift till fondroboten

Avgiften till Lysa är 0,24% Då ingår automatisk förvaltning enligt Lysas strategi. Lysa väljer också ut de bästa fonderna att investera dina pengar i. 

Fondavgifter

Lysa investerar ditt företags pengar i fonder. Fonderna tar ut en avgift. Olika fonder tar ut olika avgifter. Lysa anger på sin hemsida att fondernas avgifter är upp till knappt 0,13%.

Transaktionsavgifter

Lysa kommer att regelbundet ombalansera din portfölj. Det gör att de köper och säljer fonder och ETFer. För att täcka de transaktionskostnaderna tar de ut en liten avgift för det. Den är liten, i ett exempel på Lysas hemsida är den upp till 0,03%

Totala avgifter

Eftersom olika fonder har olika avgifter går det på förhand inte säga exakt vad den totala avgiften blir. Lysa skriver på sin hemsida att för företag som investerar genom kapitalförsäkring blir avgiften ca 0,4 – 0,6%

lysa logo 4.9/5 Kom igång nu

FAQ

Vanliga frågor om Lysa för företag

Vanliga frågor om Lysa för företag (FAQ)

Fondrobotar som Lysa är ett ganska nytt fenomen. Vanliga frågor som andra ställt om Lysa är:

Vad investerar Lysa i för tillgångar?

Lysa investerar i aktier och räntor. I tillgångsslagen finns det en mängd olika underkategorier. Det kan vara småbolag, svenska företag eller amerikanska aktier. Inom räntor finns det statspapper, företagsobligationer mm. 

Aktier är historiskt ett av de bästa sätten att få avkastning på sitt kapital. Det är också ett bra skydd mot inflation. Men aktier innebär också risk. Aktiemarknad rör sig också mer med både upp och nedgångar jämfört med ex räntor. 

Räntor är i regel mer tryggt än aktier att investera i. Men den förväntade avkastning är också mindre.

Aktier och räntor fördelas efter era förutsättningar

När du öppnar konto hos Lysa får du svara på olika frågor. Det handlar om med vilken tidshorisont du vill investera företagets pengar. Det handlar också om din syn på risk. Baserat på dina svar tar 

Lysa fram ett investeringsförslag. Är du villig att ta lite mer risk kommer det att vara en större andel aktier i ditt förslag. Är du mer försiktig kommer Lysa föreslå en större andel räntor i placeringsförslaget. 

Omfördelar fondroboten automatiskt?

Eftersom tillgångar utvecklas olika kommer din portfölj ändra fördelning. Då ombalanserar Lysa automatiskt din portfölj så att den har samma fördelning som ditt ursprungliga placeringsförslag. Detta är en viktig del i Lysas strategi. 

lysa logo 4.9/5 Kom igång nu

OMDÖME & BETYG

Lysa omdöme

Det är viktigt att utvärdera en produkt eller tjänst så noga som möjligt. En del i utvärderingen är att ta reda på vad andra som använder tjänsten tycker. På Trustpilot är det många av Lysas kunder som lämnat omdöme. Lysa får genomgående mycket höga betyg. Snittbetyget är 4,9 av 5.

Många kunder beskriver Lysa som enkelt, smidigt och billigt. För en fondrobot är det ett toppbetyg!

Risker

Alla former av investeringar innebär någon form av risk. Det vet du inte minst som företagare. En del investeringar är mer riskabla. Gör du en stor investering i ditt företag måste den bli lönsam. Annars riskerar du hela eller delar av företagets existens. Har du gjort en noggrann kalkyl och marknadsundersökningar minskar du risken med investeringen. Då vet du att det finns efterfrågan och att du kan hantera investeringen ekonomiskt. 

På samma sätt finns det risker med att investera i aktier, räntor och fonder. Men även här finns det sätt att minimera risken. Ett sätt att minska risken är att investera i olika tillgångar. När du investerar i Lysa kommer de att sprida dina investeringar bland många fonder med olika inriktningar. Det gör de oavsett vilken risknivå du väljer. 

Ett annat sätt att minska risken är att investera regelbundet. Marknaden rör sig upp och ned på kort sikt. På lång sikt kommer den med all sannolikhet att gå upp. Genom att köpa regelbundet kommer du att ibland köpa dyrt och ibland billigt. På sikt blir det en bra investering för dig och ditt företag.

Kom igång nu

About The Author