Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Fundler portföljer – Dessa fondportföljer erbjuder Fundler 2022

Fundler portföljer

Vill du lära dig vilka portföljer Fundler erbjuder? 

Bra!

Fundler är en fondrobot som investerar ditt kapital automatiskt till en låg avgift. Men Fundler behöver du inte lyfta ett finger, för fondrobot gör jobbet åt dig.

I denna artikel går vi igenom följande. 

  • Vad investerar Fundler i och hur brett?
  • Alla de olika portföljerna som går att välja mellan

Häng med!

Artikelns innehållsförteckning

Vad investerar Fundler i och hur brett?

Fundler har flera olika indexportföljer med varierande risknivåer och avkastningspotential. Läs vidare nedan för att ta reda på mer om varje portfölj.

Smart Index Försiktig

Portföljen har låg risknivå och består av 90 procent obligationer och 10 procent aktier. Den ger bra förutsättningar för ditt kapital att växa, och den ger bättre avkastning än sparkontot och vanliga fonder. De tre senaste åren har avkastningen varit 1,43%. Portföljens avgift är 0,36%.

Smart Index Stabil

Denna ger sparare stabil avkastning till en relativt låg risknivå. Indexportföljen består av 65 procent obligationer och 35 procent aktier och den lämpar sig för de som vill få bättre avkastning över tid än och öka sina pengar. De tre senaste åren har avkastningen varit 8,92%. Portföljens avgift är 0,37%.

Smart Index Tillväxt

Denna indexportfölj ger sparare högre avkastning till högre risknivå. Portföljen lämpar sig för de som vill investera i medellånga placeringar på minst fem år. De tre senaste åren har avkastningen varit 16,13%. Portföljens avgift är 0,39%.

Smart Index Potential

Indexportföljen Potential är den med högst risknivå av alla deras indexportföljer: den ger sparare hög avkastning till högre risknivå. Den satsar 100 procent på aktiemarknaden i tillväxt- och teknikföretag från hela världen. De tre senaste åren har avkastningen varit 29,06%. Portföljens avgift är 0,37%.

Global Framtid Potential

Denna indexportfölj har en risknivå på 5 av 7. Den investerar helt i aktier med fokus på den globala framtiden. Denna portfölj har gett högst avkastning av alla Fundlers portföljer. Avkastningen för de senaste tre åren har legat på 40,35 procent. Portföljens avgift är 0,63%.

Real Vision Stabil

Detta är en portfölj som ger sparare bra avkastning utan hög risk. Den investerar i ungefär 65 procent obligationer, 30 procent aktier och 5 procent optioner. Placeringarna investeras i företag med stora reala tillgångar som skog, fastigheter och infrastruktur. De tre senaste åren har avkastningen varit 6,55%. Portföljens avgift är 0,95%.

Hållbar Framtid Potential

Detta är en av Fundlers avancerade portföljer som har fokus på hållbarhet och jämställdhet, med risknivån på 5 av 7. Portföljen består av 100 procent aktier. De tre senaste åren har avkastningen varit 33,15 procent. Portföljens avgift är 0,68%.

Global Framtid - Potential

Denna indexportfölj har en risknivå på 5 av 7. Den investerar helt i aktier med fokus på den globala framtiden. Denna portfölj har gett högst avkastning av alla Fundlers portföljer. Avkastningen för de senaste tre åren har legat på 40,35 procent. Portföljens avgift är 0,63%.

Smart Hedge - Tillväxt

Smart Hedge är tillväxtportfölj med mindre risk. Den fokuserar på börstillväxt men skyddas av investeringar i guld. Ungefär 60 procent av portföljen är investerad i aktiemarknaden, 25 procent i guld och 10% i obligationer. De tre senaste åren har avkastningen varit 33,79 procent. Portföljens avgift är 0,72%.

Övrigt bra att veta om Fundlers portföljer

Tidigare hög avkastning är ingen garanti för framtiden. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Investera försiktigt.

Känner du nu att du vill lära dig ännu mer om Fundler så rekommenderar vi att du läser vårt Fundler omdöme & recension för att lära dig mer om tjänsten samt hur man öppnar ett konto och börjar investera.

Läs mer om Fundler