Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Fundler historisk avkastning december 2022

Fundler historisk avkastning

Är du osäker på om Fundler är rätt val för dig? 

Bra!

När man ska jämföra olika portföljers historiska avkastning är det viktigt att man tittar på flera olika parametrar och att man tittar på en tillräckligt lång tidsperiod. En fondrobots historiska avkastning bör ses som en indikation på hur bra den underliggande förvaltningen av fonden eller portföljen är. Det är bra att ha koll på historisk avkastning innan du ska börja investera med Fundler.

I denna artikel går vi igenom Fundler historiska avkastning så att du har chans att se hur Fundler har presterat genom åren.

Häng med!

Artikelns innehållsförteckning

Fundlers avkastning senaste 3 åren

När vi nu ska jämföra den historiska avkastningen för Fundlers fondrobot och portföljer ska vi också därför gå tillräckligt långt bak i tiden. Vi kommer därför att titta på de senaste tre åren hos Fundler.

Jämför avkastning på fundlers portföljer

Smart Index - Försiktig

Denna Smart Index-portfölj är en försiktig indexportfölj med låg risk för de som vill investera utan huvudbry. Smart Index-portföljen består av 90 procent obligationer och 10 procent aktier i främst nordiska och amerikanska företag. Fonden ger goda förutsättningar för att dina pengar ska växa, och den ger bättre avkastning än sparkontot och vanliga fonder. Avkastningen för de senaste tre åren har legat på 1,43 procent. Portföljens avgift är 0,36%.

Smart Index - Stabil

Smart Index Stabil ger dig stabil avkastning till låg risk. Risken är lite högre än för den förra indexportföljen: nivå 3 av 7. Smart Index-portföljen består av 65 procent obligationer och 35 procent aktier i främst nordiska och amerikanska företag, och den lämpar sig bäst för medellånga placeringar på minst tre år för de som vill få bättre avkastning över tid och öka sina pengar snabbare än hos vanliga fonder. Avkastningen för de senaste tre åren har legat på 8,92 procent. Portföljens avgift är 0,37%.

Smart Index - Tillväxt

Denna Smart Index-portfölj ger dig högre avkastning till högre risk. Risknivån är 4 av 7 och består av 30 procent obligationer och 70 procent aktier i stora och växande företag från hela världen. Denna portfölj lämpar sig bäst för de som vill investera i medellånga placeringar på minst fem år, för de som vill få hög avkastning men som inte vill ta allt för höga risker. Avkastningen för Smart Index-portföljen har de senaste tre åren varit 16,13 procent, vilket är högre än många vanliga fonder. Portföljens avgift är 0,39%.

Smart Index - Potential

Denna Smart Index-portfölj är den med högst risk av alla Fundlers portföljer: den ger hög avkastning till högre risk, med en risknivå på 5 av 7. Smart Index-portföljen satsar 100 procent på aktiemarknaden i tillväxt- och teknikföretag från hela världen. Denna Smart Index-portfölj ger kunderna hög avkastning på sitt sparande. Avkastningen för de senaste tre åren har legat på 29,06 procent, vilket är högre än många vanliga fonder. Portföljens avgift är 0,37%.

Real Vision - Stabil

Från urvalet av Fundlers avancerade portföljer finns fyra stycken att välja mellan. Den första är Real Vision, en portfölj som ger bra avkastning utan hög risk. Den investerar i ungefär 65 procent obligationer, 30 procent aktier och 5 procent optioner. 

Placeringarna satsas främst på företag som äger stora reala tillgångar som skog, fastigheter och infrastruktur. Avkastningen för de senaste tre åren har legat på 6,55 procent. Portföljens avgift är 0,95%.

Hållbar Framtid - Potential

Denna avancerade portfölj har fokus på hållbarhet och jämställdhet, och har en risknivå på 5 av 7. Denna passar för dig som vill ha en lägre riskprofil inom sektorerna teknologi, finans och industri med exponering mot USA, tillväxtmarknader och Sverige eller Norden. Portföljen består av 100 procent aktier. Avkastningen för de senaste tre åren har legat på 33,15 procent. Portföljens avgift är 0,68%.

Global Framtid - Potential

Global framtid-portföljen har en risknivå på 5 av 7. Den investerar helt i aktier med fokus på den globala framtiden. Denna portfölj har gett högst avkastning av alla Fundlers portföljer. Placeringarna sprids över teknikföretag och stora och medelstora bolag inom hälsovårdssektorn. 

Denna portfölj lämpar sig för långa placeringar på minst sju år. Avkastningen för de senaste tre åren har legat på 40,35 procent. Denna utveckling är ingen garanti för framtiden – kom ihåg det. Portföljens avgift är 0,63%.

Smart Hedge - Tillväxt

Denna är en smart tillväxtportfölj med snäppet mindre risk. Den har en risknivå på 4 av 7 och fokuserar på börstillväxt men skyddas av investeringar i guld. Ungefär 60 procent av portföljen är investerad i aktiemarknaden, 25 procent i guld och 10% i obligationer. Avkastningen för de senaste tre åren har legat på 33,79 procent. Portföljens avgift är 0,72%.

Känner du nu att du vill lära dig ännu mer om Fundler så rekommenderar vi att du läser vårt Fundler omdöme & recension för att lära dig mer om tjänsten samt hur man öppnar ett konto och börjar investera.

Läs mer om Sigmastocks