Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Öppna enkelt ett Fundler konto för företag 2022

Fundler för företag

Är du intresserad av att investera överflödigt kapital genom Fundler med ditt företag? 

Bra!

Fundler är en fondrobot som investerar ditt kapital automatiskt till en låg avgift. Men Fundler behöver du inte lyfta ett finger, för fondroboten gör jobbet åt dig. Det är även möjligt för företag att skapa konto och använda fondroboten. Fundler för företag är ett smart val för företag som automatiskt vill investera i fonder. 

I denna artikeln kommer vi gå igenom följande:

  • Öppna ett konto företagskonto
  • Så fungerar ett företagskonto
  • Avgifter
  • Olika kontotyper 

Häng med!

Fundler fondrobot

4,3 av 5 | Betyg på Trustpilot

4.3/5

Kom igång på bara 5 minuter

Artikelns innehållsförteckning

Så öppnar man ett företagskonto

Att öppna ett företagskonto är inte svårt och Fundler sköter det allra mesta åt dig. Du kan komma igång antingen på din dator eller direkt genom deras app.

1. Ladda ner Fundler appen eller och registrera dig online

Det första du behöver göra är att skapa ett konto på Sigmastocks. När du går in på sigmastocks.com finns på översta raden till höger en knapp där det står “För företag”. Tryck på den knappen. Tryck sedan på “Bli företagskund”. 

Webbsidan kommer nu att ställa en rad med frågor om ditt företag för att säkerställa att företaget uppfyller de villkor som Sigmastocks ställer, men det borde inte ta längre än en kvart. Under denna process ska du även fylla i relevanta uppgifter avseende företaget.

2. Välj kontotyp

Fundler hjälper dig att välja rätt kontotyp men du kan också välja själv beroende på din strategi.

3. Öppna en kapitalförsäkring

Investeringen sker genom en kapitalförsäkring som företagare. Denna öppnas hos Fundler genom Futur Pension och en avgift tillkommer på 0,20% för den.

Hur fungerar Fundler genom att företag?

Fundler har mer än fem års förvaltningshistorik och kombinerar mänsklig kompetens med avancerad digital teknik. Det är enkelt att investera pengar genom deras app eller direkt på hemsidan.

Kommer man få bekräftelse för insättning/underlag till revisorn?

Du har full insyn gällande det ekonomiska direkt genom kontot och när det gäller rapportering så sköts det automatiskt enligt Skatteverkets regelverk så att man slipper pappersarbetet.

Vilka avgifter och kostnader finns det?

Man har en låg avgift på Fundlers portföljer som är på 0,20% – 0,49% och gäller oavsett om du sparar som privatperson eller företag. Du har också den underliggande fondavgiften för portföljen och som företagare betalar du också en låg avgift på 0,20% för din kapitalförsäkring hos Futur Pension.

Vilken kontotyp gäller när du investerar med ett företag?

När du ska börja använda tjänsten måste du också bestämma dig för en investeringsstrategi. Det finns flera olika portföljer och man hjälper dig att välja rätt kontotyp genom deras frågor. Du kan också välja själv om du känner att deras förslag inte passar dig.

Du kan också titta på riskinformation, historisk utveckling av portföljerna och så vidare. Historisk utveckling är ingen garanti på framtida utveckling och all investering i värdepapper, fonder och dylikt kan både öka och minska i värde.

Försiktig

Försiktig är en av Fundlers Smart Index-portföljer och den med lägst risk med endast 2 av 7 i riskbetyg. Fokus är på räntor och cirka 90% av innehavet är i obligationer, så den har lägre avkastning än andra portföljer hos Fundler men mycket lägre risk än andra alternativ.

Stabil

Stabil är en annan Smart Index-portfölj och denna har en risk på 3 av 7. Innehaven är lite mer balanserade än Försiktig, denna har 65% obligationer och 35% aktier. Det här gör den bättre för långa och medellånga placeringar. Det finns också en Real Vision-portfölj med lika hög risk.

Tillväxt

Tillväxt finns både som Smart Index-portfölj och som en Smart Hedge-portfölj hos Fundler, båda har 4 av 7 i risk. Smart Index Tillväxt fokuserar på framförallt aktier och har 70% aktier i framförallt stora och växande bolag, resterande 30% är i obligationer.

Potential

Potential finns också som två portföljer, en Smart Index och en Hållbar Framtid, båda har 5 av 7 i risk. Smart Index har 100% aktier i tillväxt- och teknikföretag och rekommenderas framförallt för innehav på lång sikt. Hållbar Framtid har fokus på hållbarhet och jämställdhet.

Känner du nu att du vill lära dig ännu mer om Fundler så rekommenderar vi att du läser vårt Fundler omdöme & recension för att lära dig mer om tjänsten samt hur man öppnar ett konto och börjar investera.

Läs mer om Fundler