Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

SaveLend avgifter – Så ser SaveLends avgifter ut december 2022

SaveLend avgifter

Är du osäker på om SaveLend är rätt val för dig? 

Bra!

SaveLend är en investeringsplattform där privatpersoner och företag kan investera i krediter. Genom att investera i krediter på SaveLends plattform så sprider du ut riskerna och ökar chansen till en bra totalavkastning.

I denna artikel går vi igenom följande. 

  • Avgifter
  • Skattekostnader
  • Savelends bonussystem

Häng med!

Artikelns innehållsförteckning

Avgifter som tillkommer med SaveLend

SaveLend har en standardavgift på 10% av din avkastning på investerat kapital. Företaget tjänar pengar på användarnas avkastningar. Resten av din vinst får du i olika krediter hos SaveLend. Standardavgiften på 10% är dock en jämförelsevis låg avgift med tanke på att investeringar hos SaveLend ger en god årlig avkastning på dina pengar. 

SaveLend har en genomsnittlig historisk avkastning på runt 9%. SaveLends målavkastning per år ligger på ungefär 9%, så till och med under pandemin har företaget lyckats uppnå målet. En ytterligare avgift som tillkommer, fastän det i sig inte är en avgift, är att du förstås måste sätta in pengar för att kunna investera hos plattformen.

Fördelar utan avgifter

Genom att investera på ditt konto hos SaveLend får en låg avgift, god riskspridning, tillgång till verktyget smartinvest, ett tryggt sätt att investera pengar och möjlighet att investera dina pengar i olika kredittyper. Smartinvest gör jobbet åt dig. 

Du kan även placera dina pengar genom att skräddarsy din investeringsstrategi för till exempel månadssparande eller investeringar i krediter för att förbättra din framtida avkastning. Välj månadssparande eller engångsinsättning och börja investera automatiskt med ditt SaveLend konto.

Läs om fler fördelar i vår artikel om för- & nackdelar med SaveLend.

Skattekostnaden

En annan kostnad som tillkommer för all typ av kapitalvinst är naturligtvis skatten. Som privatinvesterare på plattformen dras din skatt automatiskt när du får ränta för en av dina investeringar. Som företagskund eller större investerare dras ingen skatt på din investering, i stället får du så kallad ränta-på-ränta på all din avkastning. När du investerar på ditt konto är det lätt att redan efter din första insättning få en god vinst.

SaveLends bonussystem

SaveLend erbjuder alla sina användare tillgång till ett roligt bonussystem för att hjälpa både privatpersoner och företag att tjäna pengar och minska standardavgiften på avkastningen. Genom att exempelvis investera i krediter eller lån vill företaget med bonussystemet hjälpa dig att få mer tillbaka och öka dina investeringsmöjligheter på plattformen.

SaveLend bonussystem

Hur fungerar bonussystemet?

Bonussystemet via SaveLend erbjuder plattformens investerare förmånliga avgifter. För aktieägare grundar sig bonusen på antalet aktier du äger och för investerare på det kapital du har på plattformen. Lär dig hur man öppnar ett konto med ett företag hos SaveLend.

Hur använder man bonussystemet?

För att få tillgång till bonusar och för att kunna klättra upp i bonustrappan är allt du behöver göra att uppfylla ett av de uppställda villkoren (att du har ett insatt kapital eller att du har ett visst antal ägda aktier). Bonusnivåerna för investeringar i till exempel krediter eller lån kan du se i bonustrappan.

Känner du nu att du vill lära dig ännu mer om SaveLend så rekommenderar vi att du läser vårt SaveLend omdöme & recension för att lära dig mer om tjänsten samt hur man öppnar ett konto och börjar investera.