Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Öppna enkelt ett SaveLend konto för företag 2022

SaveLend för och nackdelar

Är du osäker på om SaveLend är rätt val för dig? 

Bra!

SaveLend är en investeringsplattform där både privatpersoner och företag kan investera i peer-to-peer-lån. I denna artikel går vi igenom fördelar och nackdelar med SaveLend.

Häng med!

Savelend-Investera i p2p lån
5 av 5
5/5

Vårt betyg för SaveLend

Kom igång på bara 5 minuter

Artikelns innehållsförteckning

Öppna ett företagskonto genom SaveLend

SaveLend har gjort det väldigt enkelt för företagskunder att öppna ett konto och börja investera i olika krediter. SaveLend är för företag ett tryggt och säkert sätt att investera och spara sitt kapital. Kom igång med SaveLend i fyra snabba steg:

1. Skapa ett konto hos SaveLend

Det allra första du som företagskund behöver göra för att skapa ett företagskonto är att skapa ett konto först som privatperson. Du klickar enkelt på knappen här nedanför “Öppna ett konto” som kommer ta dig till SaveLends webbsida.

2. Överför valfritt belopp

Följande steg är enkelt. Överför valfritt belopp. SaveLend rekommenderar en minimiinsättning på 2000kr, men det är inget måste. Det är upp till dig hur mycket pengar du vill satsa. Innan du som investerare början handla med olika kredittyper är det dock rekommenderat att du först undersöker de tillgångar som du tänker investera i.

3. Välj investeringsstrategi

Nu kan du investera i hundratals olika krediter hos SaveLend. När du ska investera i krediter kan du välja mellan SaveLends standardinställningar eller en skräddarsydd investeringsstrategi för att göra investeringar i krediter. 

Beroende på vilka kredittyper du vill satsa på, hur stora risker ditt företag är villig att ta och hur mycket pengar ditt företag har till förfogande kommer din investeringsstrategi att variera. 

Kom igång med SaveLend för företag genom att skräddarsy din investeringsstrategi för att minimera risker och öka avkastning på investerat kapital hos SaveLend.

4. Dina pengar investeras automatiskt

Allt du behöver göra nu är att luta dig tillbaka och se ditt kapital växa. Ditt företags pengar investeras automatiskt på plattformen med SmartInvest, och nu får du vänta på avkastning från dina kredittyper.

Allt du behöver göra nu är att luta dig tillbaka och se ditt kapital växa. Ditt företags pengar investeras automatiskt på plattformen med SmartInvest, och nu får du vänta på avkastning från dina kredittyper.

Så kan du som företagskund investera i SaveLend

SaveLend är en bra plattform att investera på, oavsett om du är privatperson eller företagskund. Som företagskund på plattformen får du dessutom din avkastning i form av utbetald ränta. SaveLend ger dig som företagskund möjlighet att välja att skräddarsy din investeringsstrategi efter ditt företags mål och förutsättningar. 

SaveLends årliga målavkastning för plattformens investerare ligger på ungefär 7-9%. Målavkastningen kan variera med börsen, naturligtvis. Men även under hårda ekonomiska tider och globala kriser har SaveLend lyckats nå den uppställda målavkastningen. SaveLend har genom åren levererat en genomsnittlig avkastning på 9,40%. 

SaveLend lägger aldrig alla ägg i samma korg, utan investerar i stället ditt kapital i hundratals olika tillgångar och därmed sprids dina risker. SaveLend har satsat ordentligt på diversifiering så att du inte behöver ligga vaken om nätterna och oroa dig över att du ska förlora dina pengar. SaveLend är en trygg och säker plattform att investera på för alla.

Lär dig mer om hur SaveLend har presterat historiskt sätt.

Så fungerar det som företagskund hos SaveLend

Hos SaveLend är det lika enkelt för alla investerare att börja investera i krediter. På investeringsplattformen kan företagskunder exportera rapporter och annan detaljerad information för alla gjorda transaktioner. Det är alltså inget extra krångel med att investera med SaveLend som företagskund.

Bekräftelse för insättning/underlag till revisorn

Informationen som ditt företag får från SaveLend kan du som företagskund sedan använda som underlag för ditt företags bokföring. Med SaveLend behöver du inte lägga ner många timmar på att kontrollera alla gjorda investeringar eller samla in information över dina transaktioner med olika krediter.

SaveLend har haft företagskunder i bakhuvudet när de har designat plattformen. Bokföringen för ditt företag är gjord så enkel som den bara kan vara för att du ska kunna fokusera på dina investeringar och ha roligt när du ska investera i krediter.

Vilka avgifter och kostnader har SaveLend?

SaveLend har förmånliga avgifter för alla investerare. Som företagskund dras automatiskt ingen skatt på dina investeringar, utan du får i stället ränta-på-ränta på all din avkastning. Plattformen tar dock en standardavgift på 10% av all intjänad ränta.

Alla investerare får även möjligheten att ta del av ett bonussystem för att därigenom minska standardavgiften med ungefär hälften. När du investerar i olika bonusnivåer på plattformen eller i exempelvis aktieägande ger SaveLend dig möjligheten att få mer avkastning på dina investeringar.

En överblick av bonussystemet och hur du kan öka dina investeringar finns på SaveLend-webbsidan. Bonussystemet är ett sätt för SaveLend att belöna sina kunder, och för dig att tjäna mer pengar!

Med bonussystemet minskar alltså avgifterna när du gör investeringar i krediter. Bonussystemet är med andra ord ett sätt för SaveLend att ge dig chansen att investera i krediter med ett snäppet större kapital.

Varför ska man investera i SaveLend med sitt företag?

SaveLend erbjuder dig många fördelar som företag och det finns således flera anledningar till varför just du borde investera ditt kapital i krediter hos SaveLend. Vill du lära dig om fler för- & nackdelar med SaveLend så har vi skapat en artikel där vi listar 14 fördelar samt 7 nackdelar. Genom att investera i krediter hos SaveLend får du även ett förmånligt pris. Här listar vi några bra anledningar till varför SaveLend är en suverän investeringsplattform:

God och stabil avkastning på investerat kapital

SaveLends årliga målavkastning ligger för både privatpersoner och företag på ungefär 7-9%. Till och med under coronapandemin, som har slagit hårt mot både ekonomin och börsen, har SaveLend lyckats nå målavkastningen. SaveLend har genom åren levererat en genomsnittlig årlig avkastning på investeringar i krediter på 9,40%.

Utmärkt riskspridning på ditt kapital

När SaveLend ska investera i krediter med ditt kapital lägger plattformen aldrig alla ägg i samma korg. SaveLend har satsat rejält på riskspridning, eller diversifiering, så att du inte behöver oroa dig över att förlora dina pengar. SaveLend är alltså en säker plattform för att växa ditt företags kapital.

SmartInvest är smart på riktigt

Både privatpersoner och företag har tillgång till det smarta verktyget SmartInvest när de ska investera i krediter. Dina pengar investeras automatiskt med verktyget, oavsett vilka olika kredittyper du har satsat på. 

Det smarta verktyget innebär inte större risker än vanligt, och du har chans att få god avkastning med hjälp av verktyget. Genom att investera med verktyget behöver du inte fundera på vad du ska göra näst, verktyget gör det åt dig.

SmartInvest investerar dina pengar och lånar ut dem löpande. Detta sparar tid åt alla investerare, eftersom man slipper gå in och manuellt välja nya lån att investera i.

Ingen investerare vill ju att pengarna ligger “likvida”, alltså att de inte är investerade, utan för att maximera avkastningen är det viktigt att pengarna är utlånade via till exempel krediter på plattformen.

Känner du nu att du vill lära dig ännu mer om SaveLend så rekommenderar vi att du läser vårt SaveLend omdöme & recension för att lära dig mer om tjänsten samt hur man öppnar ett konto och börjar investera.