Köpa Moderna aktie (MRNA) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex olika bolag och har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex bolag. Han har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare i Kungsbacka. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Moderna är ett världsledande bioteknik-bolag som utvecklar läkemedel och vacciner. Moderna specialiserar sig på infektionssjukdomar, immunonkologi, hjärtkärlsjukdomar samt andra sällsynta sjukdomar. Bolaget grundades 2010. På den här sidan har vi samlat in all information om Moderna för att kunna investera i bolaget och köpa Moderna aktier.

Innehåll och snabbnavigering

BOLAGSNAMN

Moderna Inc

TICKER

MRNA

SEKTOR

Läkemedel och sjukvård

MARKNADSPLATS

NASDAQ

LAND

USA

Moderna Inc
Cambridge, MA 02139
USA

Moderna aktiekurs

Här nedanför visas Modernas aktiekurs i realtid (fördröjt ca 15 minuter). Grafen gäller för Modernas aktie som är noterad på den Amerikanska börsen.

Avanza logo
5/5

Bästa nätmäklaren för att spara långsiktigt på börsen.

etoro logo
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar.

Disclaimer: När du investerar dina pengar så utsätter du ditt kapital för risk. Sidan kan innehålla/innehåller annonslänkar och reklam. Läs full disclaimer längst ner på sidan.

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Moderna?

Moderna är ett stort läkemedelsbolag som arbetar med mRNA-teknik. Det här är en relativt ny teknik som Moderna vill använda för att utveckla olika typer av effektiva vacciner. Bolaget har fortfarande inte många produkter men har blivit populärt bland investerare och det finns goda skäl till att köpa aktier i Moderna.

Relativt nytt bolag

Moderna är faktiskt inte något gammalt bolag som har funnits länge på aktiemarknaden. Man registrerades på börsen så sent som slutet av 2018. Bolaget i sig grundades 2010, så jämfört med många andra läkemedelsbolag är det ett rätt nytt företag.

Det här kan såklart också vara en nackdel, men fördelen är att bolaget fortfarande har långt att gå och det finns därför en bra möjlighet att tjäna pengar på aktien. Att företaget däremot inte har många produkter på marknaden än höjer såklart risken.

Aktien har gått starkt uppåt

Aktien har gått starkt sedan den dök upp på börsen. Det här är såklart inte en garanti för någonting och till viss del har den gått upp en hel del på grund av deras vaccin mot Covid-19. Det här kan alltså vara temporära framgångar, men det visar också på att deras produkter har en plats på marknaden.

Intressant teknik med mycket potential

Om du vill göra en investering i ett företag som har en intressant teknik så kan det vara värt att köpa Moderna aktie. Samtidigt så är mRNA inte ett välkänt område och det är värt att först ordna mer information om hur den fungerar innan du går in med något kapital. Du måste knappast bli en expert men att göra en egen analys och förstå grunderna bakom deras vaccin är det minsta du bör göra.

Så kan du köpa Moderna aktier

Det är väldigt lätt att köpa värdepapper i Sverige, oavsett om du ska köpa aktier i ett svenskt eller utländskt bolag. Modernas aktier finns hos flera mäklare men det bästa alternativet är Avanza.

Det är en av Sveriges största nätmäklare och du får all information du behöver inför ditt köp av Moderna Inc.

Avanza erbjuder finansiella instrument för över en miljon svenskar och är samtidigt en säker aktör att använda sig av. Om du inte redan har ett konto på deras sida så kan du följa stegen nedan.

Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto på Avanza.se

Avanza är som sagt Sveriges ledande nätmäklare och erbjuder allt du kan tänkas behöva för att göra en investering eller två. Det är också en otroligt bra mäklare om du vill sätta upp ett sparande i till exempel fonder.

För att öppna ett konto så går du bara in på deras sida och trycker på “Bli Kund” längst upp i högra hörnet. Väl där måste du ange ditt personnummer. Du ska sedan bekräfta din identitet vilket görs med hjälp av BankID. Du slipper då fylla i en massa uppgifter manuellt, utan det sköts åt dig och uppgifterna hämtas från banken.

När du sedan gjort det så måste du genomföra en kundkännedom så att Avanza vet vem du är och att din identitet stämmer. När du har gjort det så är du färdig och redo för att öppna ditt ISK.

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto (ISK)

Ett ISK är ett konto där du kan förvara dina aktier. Det är den vanligaste kontotypen och när du har ett ISK så betalar du en väldigt låg skatt på hela ditt innehav. Du betalar alltså inte 30% på den vinst du gör, vilket gäller för andra typer av aktiekonton.

Det här är mer förmånligt och för småsparare så är det enklare och billigare. När du har skapat ditt konto hos Avanza så kan du logga in och sedan välja att skapa ett ISK. Enklare än så blir det knappast och ditt ISK skapas omedelbart, du måste alltså inte vänta på det.

Steg 3: Sök efter Moderna (MRNA)

Nu är du inloggad och har ditt ISK så är det dags att köpa aktier i Moderna. Längst uppe i högra hörnet så har du ett sökfält där du helt enkelt skriver in Moderna, du får då upp bolaget i söklistan och då det bara finns ett bolag med det namnet så kan du inte välja fel.

När du kommer in på Modernas aktiesida så får du också tillgång till en väldig massa annan information som P/S och P/E tal, vilket pris aktien har och hur dess utveckling ser ut. Du kan också se vilken utdelning en aktie har, där kan du alltså se att Moderna inte har någon utdelning. All den här informationen och aktiekursen är bra att titta på innan du köper en aktie.

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

Du ser nu till höger att du kan göra köp och sälj. Här trycker du för att köpa MRNA och du får då ange hur många aktier du ska köpa och kan se vilket pris det blir för köpet.

Tänk på att du kommer att behöva ha pengar på ditt konto för att kunna genomföra köpet. Du kan enkelt fylla på ditt Avanza-konto med hjälp av olika betalningsmetoder, bland annat går det att använda Swish för att fylla på med mobilen.

Moderna aktiekurs
Avanza logo
5/5

Bästa nätmäklaren för att spara långsiktigt på börsen.

etoro logo
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar.

Presentation av Moderna

Moderna är ett stort och välkänt bolag som även fick en hel del uppmärksamhet i samband med Covid-19. Det var bland annat deras vaccin som började användas här i Sverige. Bolaget är nyare än många andra kända läkemedelsbolag och deras inriktning är lite snävare än exempelvis AstraZeneca eller Pfizer.

I samband med Covid-19 så såg även deras aktiekurs en rejäl utveckling, men har sedan dess haft sina upp- och nedgångar. Aktien är listad hos NASDAQ och är även en del av S&P 500.

Så tjänar Moderna pengar

Moderna jobbar med så kallad mRNA-vaccin. Det här är en speciell typ av vaccin som till stor del är teoretisk. Moderna tjänar med andra ord inte jättemycket pengar, då deras enda kommersiella produkt är deras vaccin mot Covid-19. Man jobbar däremot med att ta fram mRNA-vaccin mot en mängd andra sjukdomar, bland annat HIV, influensa och RSV.

Deras vaccin mot C19 har däremot varit framgångsrikt och har gett bolaget en hel del uppmärksamhet på marknaden. Den har också märkts hos mäklare där användare fått ett ökat intresse för deras aktie. Företaget har också framgångsrikt fått in mer kapital under sina år.

Så grundades Moderna

Moderna Inc grundades i första hand för att kommersialisera forskningen som stamcellsbiologen Derrick Rossi utfört. Redan 2013 skrev man ett femårigt optionsavtal med AstraZeneca gällande att upptäcka och utveckla mRNA-behandlingar inom de terapeutiska områden kardiovaskulära, metaboliska, njursjukdomar och vissa typer av cancer.

Utöver vaccinet mot C19 så har man 2021 påbörjat fas 1 kliniska studier av MRNA-1010, vilket är kodnamnet för deras influensavaccin.

Investera i liknande bolag som Moderna

Det finns många läkemedelsbolag på marknaden och det är bra om du fördelar riskerna genom att köpa flera olika, istället för att lägga allt kapital på ett enda bolag. Det kan bli väldigt riskfyllt och kan leda till onödiga förluster.

Det finns såklart många fler alternativ än bolagen vi listar men dessa kan vara en bra start för att få lite jämnare fördelning. Moderna har inte lika många kommersiella produkter ännu så rekommendationen är att du också tar in något bolag som redan har etablerade produkter på marknaden.

Pfizer

Pfizer är ett stort och välkänt bolag på marknaden som också är världens absolut största läkemedelsbolag. Man äger många kända mediciner och har även arbetat med att ta fram vacciner, bland annat mot Covid-19.

Bolaget är också känt för bland annat Lyrica, en medicin mot kronisk nervsmärta. Utöver det har man Prevnar-13, ett vaccin mot lunginflammation och Ibrance som används inom kemoterapi vid bröstcancer. Deras aktie har utdelning. Läs vår guide som förklarar hur du kan köpa Pfizer aktier och investera i bolaget.

AstraZeneca

AstraZeneca är ett av våra större läkemedelsbolag och var i grunden ett svenskt och ett brittiskt företag som slog ihop sig. Idag är det ett av marknadens större och i Södertälje så produceras över 30 olika läkemedel för 100 olika marknader.

AstraZeneca är också ett av bolagen som utvecklade ett vaccin mot Covid-19. Deras aktie erbjuder en utdelning och har varit populär bland svenska småsparare i många år. Läs vår guide som förklarar hur du kan köpa AstraZeneca aktier och investera i bolaget.

Novartis AG

Novartis är ett schweiziskt bolag som är verksamt på den globala marknaden. Man är bland annat kända för varumärket Sandoz, som du eventuellt själv har stött på när du köper medicin. Det är en större konkurrent till Pfizer, så det är ingen liten och obetydlig aktör.

Med en bred produktportfölj så får du en god exponering genom den här aktien och den har också utdelning. Den ser sällan större rörelser så aktien rekommenderas för lång sikt, vilket ofta gäller för etablerade företag på läkemedelsmarknaden.

Ska man investera i Moderna?

Om du vill göra en investering i läkemedelsbranschen så kan Moderna Inc vara ett bra alternativ. Det kan däremot vara bra att fördela dina risker en aning då Moderna inte har överdrivet många lanserade produkter.

Samtidigt gör det bolaget nästan mer intressant, man har fortfarande en rejäl bit kvar på sin resa vilket kan öppna upp för en hel del vinster i framtiden om deras studier ger positiva resultat. Det här är också anledningen till att Moderna Inc är lite mer riskfyllt än exempelvis Pfizer eller Astra.

Fördelar

Nackdelar

FAQ - Vanliga frågor om Moderna

Innan du investerar något i Moderna så kan det vara bra att lära dig lite mer om företaget. Nedan kan du se vanliga frågor som investerare har om bolaget och vårt svar på dessa frågor.

Innan du gör ett köp så är det bra att göra din egen analys och lära dig mer om bolagen som du köper aktier i. Svaren nedan kan däremot vara en bra start för nybörjare

Finns Moderna på börsen?

Moderna handlas på NASDAQ i USA som knappast behöver introduceras. Det här betyder däremot inte att du måste handla hos en amerikansk mäklare för att kunna investera dina pengar i Moderna.

Vart kan jag investera i Moderna?

Som svensk investerare så hittar du enklast Modernas aktier hos Avanza. De allra flesta stora mäklare här i lande har däremot deras aktier.

Hur mycket kostar det att investera i Moderna?

Priset hos Moderna skiftar såklart hela tiden då det är ett stort bolag som många har ett intresse för. Kursen har gått upp kontinuerligt sedan 2018 då man dök upp på börsen.

Hur mycket ska man investera i Moderna?

Det finns såklart inget minsta eller högsta belopp som du ska investera i något. Till att börja med så är det viktigt att du endast går in med pengar du har råd att förlora, då alla aktier är förknippade med risk. Det är också viktigt att du inte investerar allt i en enda aktie. För att fördela dina risker bör du istället investera dina pengar i flera olika aktier.

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Moderna är ett världsledande bioteknik-bolag som utvecklar läkemedel och vacciner. Moderna specialiserar sig på infektionssjukdomar, immunonkologi, hjärtkärlsjukdomar samt andra sällsynta sjukdomar. Bolaget grundades 2010. På den här sidan har vi samlat in all information om Moderna för att kunna investera i bolaget och köpa Moderna aktier.

Innehåll och snabbnavigering

BOLAGSNAMN

Moderna Inc

TICKER

MRNA

SEKTOR

Läkemedel och sjukvård

MARKNADSPLATS

NASDAQ

LAND

USA

Moderna Inc
Cambridge, MA 02139
USA

Moderna aktiekurs

Här nedanför visas Modernas aktiekurs i realtid (fördröjt ca 15 minuter). Grafen gäller för Modernas aktie som är noterad på den Amerikanska börsen.

MRNA Stock Price Today by TradingView Avanza logo 5/5
 • Investera långsiktigt

Bästa nätmäklaren för att spara långsiktigt på börsen.

Köp aktier nu etoro logo 5/5
 • Bäst för daytrading

78% av privata investerare förlorar pengar.

Handla nu

Disclaimer: När du investerar dina pengar så utsätter du ditt kapital för risk. Sidan kan innehålla/innehåller annonslänkar och reklam. Läs full disclaimer längst ner på sidan.

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Moderna?

Moderna är ett stort läkemedelsbolag som arbetar med mRNA-teknik. Det här är en relativt ny teknik som Moderna vill använda för att utveckla olika typer av effektiva vacciner. Bolaget har fortfarande inte många produkter men har blivit populärt bland investerare och det finns goda skäl till att köpa aktier i Moderna.

Relativt nytt bolag

Moderna är faktiskt inte något gammalt bolag som har funnits länge på aktiemarknaden. Man registrerades på börsen så sent som slutet av 2018. Bolaget i sig grundades 2010, så jämfört med många andra läkemedelsbolag är det ett rätt nytt företag.

Det här kan såklart också vara en nackdel, men fördelen är att bolaget fortfarande har långt att gå och det finns därför en bra möjlighet att tjäna pengar på aktien. Att företaget däremot inte har många produkter på marknaden än höjer såklart risken.

Aktien har gått starkt uppåt

Aktien har gått starkt sedan den dök upp på börsen. Det här är såklart inte en garanti för någonting och till viss del har den gått upp en hel del på grund av deras vaccin mot Covid-19. Det här kan alltså vara temporära framgångar, men det visar också på att deras produkter har en plats på marknaden.

Intressant teknik med mycket potential

Om du vill göra en investering i ett företag som har en intressant teknik så kan det vara värt att köpa Moderna aktie. Samtidigt så är mRNA inte ett välkänt område och det är värt att först ordna mer information om hur den fungerar innan du går in med något kapital. Du måste knappast bli en expert men att göra en egen analys och förstå grunderna bakom deras vaccin är det minsta du bör göra.

Så kan du köpa Moderna aktier

Det är väldigt lätt att köpa värdepapper i Sverige, oavsett om du ska köpa aktier i ett svenskt eller utländskt bolag. Modernas aktier finns hos flera mäklare men det bästa alternativet är Avanza.

Det är en av Sveriges största nätmäklare och du får all information du behöver inför ditt köp av Moderna Inc.

Avanza erbjuder finansiella instrument för över en miljon svenskar och är samtidigt en säker aktör att använda sig av. Om du inte redan har ett konto på deras sida så kan du följa stegen nedan.

Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto på Avanza.se

Avanza är som sagt Sveriges ledande nätmäklare och erbjuder allt du kan tänkas behöva för att göra en investering eller två. Det är också en otroligt bra mäklare om du vill sätta upp ett sparande i till exempel fonder.

För att öppna ett konto så går du bara in på deras sida och trycker på “Bli Kund” längst upp i högra hörnet. Väl där måste du ange ditt personnummer. Du ska sedan bekräfta din identitet vilket görs med hjälp av BankID. Du slipper då fylla i en massa uppgifter manuellt, utan det sköts åt dig och uppgifterna hämtas från banken.

När du sedan gjort det så måste du genomföra en kundkännedom så att Avanza vet vem du är och att din identitet stämmer. När du har gjort det så är du färdig och redo för att öppna ditt ISK.

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto (ISK)

Ett ISK är ett konto där du kan förvara dina aktier. Det är den vanligaste kontotypen och när du har ett ISK så betalar du en väldigt låg skatt på hela ditt innehav. Du betalar alltså inte 30% på den vinst du gör, vilket gäller för andra typer av aktiekonton.

Det här är mer förmånligt och för småsparare så är det enklare och billigare. När du har skapat ditt konto hos Avanza så kan du logga in och sedan välja att skapa ett ISK. Enklare än så blir det knappast och ditt ISK skapas omedelbart, du måste alltså inte vänta på det.

Steg 3: Sök efter Moderna (MRNA)

Nu är du inloggad och har ditt ISK så är det dags att köpa aktier i Moderna. Längst uppe i högra hörnet så har du ett sökfält där du helt enkelt skriver in Moderna, du får då upp bolaget i söklistan och då det bara finns ett bolag med det namnet så kan du inte välja fel.

När du kommer in på Modernas aktiesida så får du också tillgång till en väldig massa annan information som P/S och P/E tal, vilket pris aktien har och hur dess utveckling ser ut. Du kan också se vilken utdelning en aktie har, där kan du alltså se att Moderna inte har någon utdelning. All den här informationen och aktiekursen är bra att titta på innan du köper en aktie.

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

Du ser nu till höger att du kan göra köp och sälj. Här trycker du för att köpa MRNA och du får då ange hur många aktier du ska köpa och kan se vilket pris det blir för köpet.

Tänk på att du kommer att behöva ha pengar på ditt konto för att kunna genomföra köpet. Du kan enkelt fylla på ditt Avanza-konto med hjälp av olika betalningsmetoder, bland annat går det att använda Swish för att fylla på med mobilen.

Moderna aktiekurs Avanza logo 5/5
 • Investera långsiktigt

Bästa nätmäklaren för att spara långsiktigt på börsen.

Köp aktier nu etoro logo 5/5
 • Bäst för daytrading

78% av privata investerare förlorar pengar.

Handla nu

Presentation av Moderna

Moderna är ett stort och välkänt bolag som även fick en hel del uppmärksamhet i samband med Covid-19. Det var bland annat deras vaccin som började användas här i Sverige. Bolaget är nyare än många andra kända läkemedelsbolag och deras inriktning är lite snävare än exempelvis AstraZeneca eller Pfizer.

I samband med Covid-19 så såg även deras aktiekurs en rejäl utveckling, men har sedan dess haft sina upp- och nedgångar. Aktien är listad hos NASDAQ och är även en del av S&P 500.

Så tjänar Moderna pengar

Moderna jobbar med så kallad mRNA-vaccin. Det här är en speciell typ av vaccin som till stor del är teoretisk. Moderna tjänar med andra ord inte jättemycket pengar, då deras enda kommersiella produkt är deras vaccin mot Covid-19. Man jobbar däremot med att ta fram mRNA-vaccin mot en mängd andra sjukdomar, bland annat HIV, influensa och RSV.

Deras vaccin mot C19 har däremot varit framgångsrikt och har gett bolaget en hel del uppmärksamhet på marknaden. Den har också märkts hos mäklare där användare fått ett ökat intresse för deras aktie. Företaget har också framgångsrikt fått in mer kapital under sina år.

Så grundades Moderna

Moderna Inc grundades i första hand för att kommersialisera forskningen som stamcellsbiologen Derrick Rossi utfört. Redan 2013 skrev man ett femårigt optionsavtal med AstraZeneca gällande att upptäcka och utveckla mRNA-behandlingar inom de terapeutiska områden kardiovaskulära, metaboliska, njursjukdomar och vissa typer av cancer.

Utöver vaccinet mot C19 så har man 2021 påbörjat fas 1 kliniska studier av MRNA-1010, vilket är kodnamnet för deras influensavaccin.

Investera i liknande bolag som Moderna

Det finns många läkemedelsbolag på marknaden och det är bra om du fördelar riskerna genom att köpa flera olika, istället för att lägga allt kapital på ett enda bolag. Det kan bli väldigt riskfyllt och kan leda till onödiga förluster.

Det finns såklart många fler alternativ än bolagen vi listar men dessa kan vara en bra start för att få lite jämnare fördelning. Moderna har inte lika många kommersiella produkter ännu så rekommendationen är att du också tar in något bolag som redan har etablerade produkter på marknaden.

Pfizer

Pfizer är ett stort och välkänt bolag på marknaden som också är världens absolut största läkemedelsbolag. Man äger många kända mediciner och har även arbetat med att ta fram vacciner, bland annat mot Covid-19.

Bolaget är också känt för bland annat Lyrica, en medicin mot kronisk nervsmärta. Utöver det har man Prevnar-13, ett vaccin mot lunginflammation och Ibrance som används inom kemoterapi vid bröstcancer. Deras aktie har utdelning. Läs vår guide som förklarar hur du kan köpa Pfizer aktier och investera i bolaget.

AstraZeneca

AstraZeneca är ett av våra större läkemedelsbolag och var i grunden ett svenskt och ett brittiskt företag som slog ihop sig. Idag är det ett av marknadens större och i Södertälje så produceras över 30 olika läkemedel för 100 olika marknader.

AstraZeneca är också ett av bolagen som utvecklade ett vaccin mot Covid-19. Deras aktie erbjuder en utdelning och har varit populär bland svenska småsparare i många år. Läs vår guide som förklarar hur du kan köpa AstraZeneca aktier och investera i bolaget.

Novartis AG

Novartis är ett schweiziskt bolag som är verksamt på den globala marknaden. Man är bland annat kända för varumärket Sandoz, som du eventuellt själv har stött på när du köper medicin. Det är en större konkurrent till Pfizer, så det är ingen liten och obetydlig aktör.

Med en bred produktportfölj så får du en god exponering genom den här aktien och den har också utdelning. Den ser sällan större rörelser så aktien rekommenderas för lång sikt, vilket ofta gäller för etablerade företag på läkemedelsmarknaden.

Ska man investera i Moderna?

Om du vill göra en investering i läkemedelsbranschen så kan Moderna Inc vara ett bra alternativ. Det kan däremot vara bra att fördela dina risker en aning då Moderna inte har överdrivet många lanserade produkter.

Samtidigt gör det bolaget nästan mer intressant, man har fortfarande en rejäl bit kvar på sin resa vilket kan öppna upp för en hel del vinster i framtiden om deras studier ger positiva resultat. Det här är också anledningen till att Moderna Inc är lite mer riskfyllt än exempelvis Pfizer eller Astra.

Fördelar

 • Moderna är fortfarande tidigt i sin resa och det här innebär att du kan vara med på tåget. Det är såklart om det ens blir ett tåg, men vi har åtminstone sett en del av deras arbete genom vaccinet mot Covid-19.
 • Med vaccin mot en mängd andra sjukdomar planerade så finns det goda förutsättningar att det här kan bli en framtida stor aktör på marknaden. Trots all uppmärksamhet som företaget får så har man trots allt inte många produkter på marknaden ännu.
 • Du får samtidigt investera i ett stort bolag som handlas på NASDAQ och S&P 500. Aktier här brukar ofta ha en hel del potential, men det är såklart ingen garanti för någonting.

Nackdelar

 • Moderna har som sagt inte många produkter på marknaden så deras framtida utveckling är ganska osäker. Man har däremot gått med en del vinst tack vare vaccinet mot C19. Man har också påbörjat studier för ett influensavaccin under 2021, men det är osäker hur det kommer att gå.
 • Det här gör Moderna Inc till en mer riskfylld investering för ditt kapital än till exempel Pfizer eller Astra. Risken finns att ett eller flera av deras framtida vaccin inte blir av eller att något går fel med det, då kommer det också att sluta väldigt illa för bolaget.
 • Det här är en risk som du måste ha i åtanke innan du investerar i Moderna. Många anser däremot att bolaget har en enorm potential och att det kan vara en framtida gigant inom läkemedelsbranschen. Man hänvisar bland annat till den potential som mRNA-tekniken har och att Moderna är ett av marknadens större aktörer som aktivt arbetar med den tekniken.

FAQ – Vanliga frågor om Moderna

Innan du investerar något i Moderna så kan det vara bra att lära dig lite mer om företaget. Nedan kan du se vanliga frågor som investerare har om bolaget och vårt svar på dessa frågor.

Innan du gör ett köp så är det bra att göra din egen analys och lära dig mer om bolagen som du köper aktier i. Svaren nedan kan däremot vara en bra start för nybörjare

Finns Moderna på börsen?

Moderna handlas på NASDAQ i USA som knappast behöver introduceras. Det här betyder däremot inte att du måste handla hos en amerikansk mäklare för att kunna investera dina pengar i Moderna.

Vart kan jag investera i Moderna?

Som svensk investerare så hittar du enklast Modernas aktier hos Avanza. De allra flesta stora mäklare här i lande har däremot deras aktier.

Hur mycket kostar det att investera i Moderna?

Priset hos Moderna skiftar såklart hela tiden då det är ett stort bolag som många har ett intresse för. Kursen har gått upp kontinuerligt sedan 2018 då man dök upp på börsen.

Hur mycket ska man investera i Moderna?

Det finns såklart inget minsta eller högsta belopp som du ska investera i något. Till att börja med så är det viktigt att du endast går in med pengar du har råd att förlora, då alla aktier är förknippade med risk. Det är också viktigt att du inte investerar allt i en enda aktie. För att fördela dina risker bör du istället investera dina pengar i flera olika aktier.

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Avanza logo

Aktieskolan rekommenderar:

5/5 Köp aktier på Avanza.se
 • Sveriges bästa nätmäklare
 • +1 miljon kunder i Sverige
 • Gratis aktiehandel upp till 50.000 kr
Avanza logo

Aktieskolan rekommenderar:

5/5
Picture of Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Artikeln är faktagranskad och publicerad av Anton Gustafsson, VD och grundare av Consilium Online AB som i sin tur äger Aktieskolan.se. Anton har startat och drivit olika företag sedan 18 års ålder och investerat pengar i aktier och fonder i över 15 år.

Artikeln är faktagranskad och publicerad i enlighet med vår Policy för faktagranskning och vår Redaktionella policy.