Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Köpa Lucid Group aktie (LCID) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

Lucid Group aktie

Elbilstillverkaren Lucid Group utvecklar och tillverkar elbilar. Lucid Group erbjuder även kringtjänster som att designa en egen bil samt ett nätverk som erbjuder service och laddning. Bolaget grundades 2007. Företaget har idag sitt huvudkontor i Newark. På den här sidan har vi samlat in all information om Lucid Group för att kunna investera i bolaget och köpa Lucid Group aktier.

Lucid-Group-Logo

BOLAGSNAMN

Lucid Group Inc

ADRESS

Newark, California

TICKER

LCID

SEKTOR & BRANSCH

Fordonstillverkare

MARKNADSPLATS

NASDAQ

LAND

USA

Avanza logo
5/5

Avanza bank är en partner till Aktieskolan

Lucid Group aktiekurs

Här nedanför visas Lucid Groups aktiekurs i realtid (fördröjt ca 15 minuter). Grafen gäller för Lucid Groups aktie som är noterad på den Amerikanska börsen.

Välj nätmäklare utefter om du vill investera långsiktigt i bolaget eller om du vill handla aktien kortsiktigt
Vi rekommenderar Sveriges ledande nätmäklare Avanza bank för dig som vill investera långsiktigt och en av världens ledande tradingplattformar, eToro, för dig som vill köpa och sälja aktier mer frekvent.

Avanza logo
5/5

Bästa nätmäklaren för att spara långsiktigt på börsen.

etoro logo
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar.

Disclaimer: När du investerar dina pengar så utsätter du ditt kapital för risk. Sidan kan innehålla/innehåller annonslänkar och reklam. Läs full disclaimer längst ner på sidan.

Innehåll och snabbnavigering

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Lucid Group Inc?

Det finns flertalet anledningar till att köpa aktier i Lucid. Nedan tar vi upp de tre främsta fördelarna enligt oss. 

Utmanare till Tesla

Tesla känner de allra flesta till. Men faktum är att Lucid tar snabb mark och utmanar nu Teslas ledarställning. De är inte uppe på samma nivå än men de anses absolut som en utmanare. 

Verksamma på en växande marknad

Elbilsmarknaden är större än någonsin. Det är en fördel för Lucid och dess aktie.

Inlett kommersiell produktion i oktober 2021

Planen var att komma igång med produktionen 2018. Detta har länge blivit framflyttat men nu, i oktober 2021, har den kommersiella produktionen äntligen kommit igång. Något som kan påverka Lucid aktien mycket positivt. 

Så kan du köpa Lucid Group Inc aktier

Det är enkelt att köpa aktier i Neonode. Nedan guidar vi dig genom processen uppdelad i fyra simpla steg.  

Så här gör du för att köpa Neonode aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Det är ingen svår process att koa LCID aktier. Låt oss gå igenom hur du genomför köpet i 4 enkla, snabba steg. 

Du kan även öppna ett konto hos eToro där du kan börja med trading. eToro är ett bättre val om du skulle vilja handla aktien och andra aktier mer kortsiktigt.

Bästa nätmäklaren långsiktiga investeringar!
Avanza logo
Aktieskolans omdöme:
5/5

Avanza bank är en partner till Aktieskolan.

Bästa nätmäklaren för trading!
etoro logo
Aktieskolans omdöme:
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos den här leverantören. CFD-handel innebär hög risk. eToro är en partner till Aktieskolan.

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto (ISK)

Det första du behöver göra är att öppna ett konto hos en nätmäklare. Här finns det olika alternativ. För långtidssparande rekommenderar vi att använda Avanza som är den ledande nätmäklaren i Sverige men för kortsiktiga investeringar rekommenderar vi att du använder eToro som är en annan populär nätmäklare.

Steg 3: Sök efter Lucid Group Inc

Nu är det dags att leta upp aktien, det vill säga LCID. Det gör du enklast genom att använda sökfunktionen och skriva in “LCID”. Då kommer du få en träff och kommer kunna klicka dig in till landningssidan för aktien. 

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

Det sista steget är att du genomför köpet av aktien. Det gör du direkt på sidan du landat på. Du klickar på “köp”-knappen och följer därefter instruktionerna. Du kommer bland annat få välja hur många aktier du vill köpa. 

Lucid Group aktiekurs
Så här ser landningssidan ut på Avanza för Lucid-aktien. Till höger finns köp-knappen där du trycker för att köpa aktien.

Presentation av Lucid Group Inc

Lucid är verksamma inom fordonsindustrin där de tillverkar och utvecklar elfordon. De producerar inte bara vanliga, mer traditionella elfordon utan även lyx- och sportbilar. Dessutom erbjuder de diverse kringtjänster såsom att designa din egen bil men också servicenätverk och laddning. 

Så tjänar Lucid Group Inc pengar

Lucid tjänar pengar på sina elbilar och kringtjänster.

Så grundades Lucid Group Inc

Lucid grundades 2007. Först i december 2016 offentliggjorde Lucid en prototypbil vid namn Lucid Air. Elbilen var planerad att produceras 2018 vilket blev förlängt till 2021. I oktober 2021 påbörjade kommersiell produktion av elbilen men kapaciteten att få ut bilar är något låg. 

Investera i liknande bolag som Lucid Group Inc

Kanske du är sugen på att investera i liknande bolag som Lucid. Vi förstår dig, elbilsmarknaden är verkligen intressant och hållbart att investera i. Nedan presenterar vi tre bolag som liknar LCID aktien. 

Tesla Inc (TSLA)

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare som är välkänd över i princip hela världen. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon. De erbjuder också olika laddstationer och laddboxar till sina elbilar. Tesla grundades 2003 och huvudkontoret ligger i Palo Alto, Kalifornien. 

Zaptec (ZAP)

Ett norskt bolag som verkar inom fordonsindustrin med specialisering inom teknisk utveckling av laddstationer för elfordon. Zaptecs tjänster används både av privatpersoner men också små- och medelstora företag. Företaget grundades 2012 och huvudkontoret ligger i Stavanger, Norge men de har även filialer i Stockholm och Oslo. 

CTEK (CTEK)

CTEK är verksamma globalt inom batteriladdningsbranschen där de levererar laddare och tillbehör för elfordonsladding. Företagets kunder är både privatpersoner och företag. De typer av företag som är kunder hos CTEK är främst fordonstillverkare, fordonsverkstäder, återförsäljare, parkeringsplatser och fastighetsägare. CTEK har sitt huvudkontor i Vikmanshyttan i Dalarna och grundades 1997. 

Ska man investera i Lucid Group Inc?

Frågan du förmodligen ställer dig själv – bör jag köpa aktier i LCID? För att avgöra det bör du gå igenom de fördelar och nackdelar som finns med aktien. Ta del av just detta nedan. 

Fördelar

Fördelarna med den här aktien:

Nackdelar

Som med alla aktier så finns det också nackdelar:

FAQ - Vanliga frågor om Lucid Group Inc

Nedan radar vi upp de vanligaste frågorna vi får om LCID.

Finns Lucid Group Inc på börsen?

Lucid finns på NASDAQ under kortnamnet LCID.

Vart kan jag investera i Lucid Group Inc?

Du kan investera hos olika nätmäklare men vi rekommenderar att använda Avanza som är Sveriges främsta nätmäklare. Där är det smidigt och säkert att göra investeringar.

Hur mycket ska man investera i Lucid Group Inc?

Det allra viktigaste är att du sprider dina risker genom att göra investeringar i olika bolag men också att du har råd att förlora beloppet du investerar. Om du inte har råd att förlora pengarna finns det en risk att du överskuldsätter dig själv.

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Avanza logo

Aktieskolan rekommenderar:

5/5