Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Köpa Zaptec aktie (ZAP) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

Köpa zaptec aktier

Det norska bolaget Zaptec är verksamma inom fordonsindustrin. Zaptec är specialiserade inom den tekniska utvecklingen av laddningsstationer för elbilar. Tekniken används allt från privata aktörer till små- och medelstora företagskunder. Bolaget grundades 2012. På den här sidan har vi samlat in all information om Zaptec för att kunna investera i bolaget och köpa Zaptecaktier.

Innehåll och snabbnavigering

zaptec aktier

BOLAGSNAMN

Zaptec

TICKER

ZAP

SEKTOR

Fordonsindustrin

MARKNADSPLATS

Merkur Market

LAND

Norge

Zaptec
Professor Olav Hanssens vei 7A
4021 Stavanger

Zaptec aktiekurs

Här nedanför visas Zaptecs aktiekurs i realtid (fördröjt ca 15 minuter). Grafen gäller för Zaptecs aktie som är noterad på den Amerikanska börsen.

Avanza logo
5/5

Bästa nätmäklaren för att spara långsiktigt på börsen.

etoro logo
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar.

Disclaimer: När du investerar dina pengar så utsätter du ditt kapital för risk. Sidan kan innehålla/innehåller annonslänkar och reklam. Läs full disclaimer längst ner på sidan.

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Zaptec?

Zaptec är ett norskt företag som arbetar med att utveckla laddstationer och mjukvara till elbilar. Det här är en bransch som växer väldigt snabbt just nu och dessa laddstationer är inte ett alternativ, det är ett måste för den som äger en elbil.

Samtidigt har företaget visat en enorm tillväxt med mycket potential. Om du är intresserad av att investera i elbilar eller en närliggande bransch så är Zaptec alltså ett väldigt bra alternativ.

Växer tillsammans med elbilarna

Att säga att elbilar är heta just nu är en underdrift. Allt fler biltillverkare fokuserar på elbilar och det finns ett konstant ökande intresse att skaffa en bland privatpersoner. Zaptec ligger rätt i tiden och har samtidigt visat sig ha bra produkter för elbilsägare. När marknaden för elbilar blir större, kommer också Zaptec ha en god chans att växa med den.

Är internationella

Företaget kommer från Norge men har vuxit ganska snabbt. Där är man marknadsledande och man växer hela tiden i Sverige och Schweiz. Vidare så har man en återförsäljare i Storbritannien Nederländerna, Belgien, Tyskland, Portugal, Island och Frankrike. Man har även en partner i Irland. Man arbetar också på etablering i Danmark med företaget Spirii.

Planen är expansion i Europa och mycket tyder på att man framförallt arbetar med Tyskland, där man har letat efter personal.

Prisvinnande företag

Under åren har Zaptec AS vunnit flera priser. 2015 vann man Norway Tech Award. 2016 tog man hem Vebjørn Tandberg Award som är ett av Norges finaste pris inom elektronikbranschen. 2017 tog man hem två priser, Telenor Greenovation Award och man blev också regionvinnare i Made in Norway 2017.

Så kan du köpa Zaptec aktier

För att köpa aktien måste du först ha ett konto hos en aktiemäklare. Sveriges största alternativ är Avanza och det är nätmäklaren vi rekommenderar.

Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto på Avanza.se

Avanza är Sveriges ledande nätmäklare med finansiella instrument och ett enormt utbud av aktier, inklusive ZAP. Det tar bara någon minut att öppna ett konto med BankID och sedan är du redo att sätta in pengar och börja köpa aktier.

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto (ISK)

När du registrerar dig på Avanza så kan du öppna ett ISK. Det är en typ av aktiekonto där du förvarar dina aktier och betalar en låg skatt på hela ditt innehav. Med ett vanligt aktiekonto måste du istället betala 30% skatt på den vinst du gör.

Steg 3: Sök efter Zaptec

När du väl har satt in pengar på ditt konto så är du redo att söka upp ZAP. I översta högra hörnet på Avanza kan du se ett sökfält, skriv där in Zaptec eller ZAP.

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

På Avanzas sida för ZAP hittar du information om P/S och P/E tal, aktiekursen, utdelning, börsvärde och mycket annat om företaget. Till höger kan du se knappen för köp och sälj. Där anger du hur många aktier du vill köpa, eller för hur mycket pengar du ska köpa Zaptec aktie.

Zaptec aktiekurs
Avanza logo
5/5

Bästa nätmäklaren för att spara långsiktigt på börsen.

etoro logo
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar.

Presentation av Zaptec

Innan du köper aktien så kan det vara bra att lära dig mer om Zaptec AS och deras verksamhet. Vi ska därför gå igenom hur Zaptec tjänar sina pengar och hur bolaget kom till.

Så tjänar Zaptec pengar

Zaptec designar, tillverkar och säljer laddstationer för elbilar. Man har laddstationer för parkeringar och företag, laddstationer för privatpersoner och sedan tjänster som Zaptec Portal, en molntjänst för hanteringen av laddstationer.

Så grundades Zaptec

Bolaget startades 2012 och har sitt huvudkontor i Stavanger, men har idag filialer i både Oslo och Stockholm. Totalt har man runt 32 anställda på bolaget. I början hade man lite olika planer för vad företaget skulle fokusera på, men 2017 tog man beslutet att endast fokusera på laddstationer.

Investera i liknande bolag som Zaptec

Om du är intresserad av Zaptec AS så kan det vara värt att titta på företagen nedan, som har liknande verksamhet och kan ha ett värde för dig. Utöver informationen nedan kan det vara värt att titta på deras P/S och P/E tal samt börsvärde innan ett köp av aktien.

Garo

Garo utvecklar produkter inom elektronik och där finner man bland annat laddboxar till elbilar. Det är ett etablerat företag på denna marknad och är väldigt framgångsrikt, men väldigt lite av deras omsättning kommer från laddboxar.

Blink Charging Co

Liknande bolag som främst finns i USA där man idag har över 5700 offentliga laddstationer och över 10 000 privata sådana. Bolaget skapade rubriker i november 2020 när man gick upp 246% på sex dagar.

ChargePoint Holdings

Ett amerikanskt bolag som sysslar med elnät, laddningsnätverk och laddningslösningar med fokus på just den amerikanska marknaden. Ett väldigt nytt bolag och som har hoppat en del på börsen.

Ska man investera i Zaptec?

Huruvida du ska investera i Zaptec är upp till dig, men det finns både för- och nackdelar med den här aktien. Nedan kan du läsa om dessa lite mer.

Fördelar

Nackdelar

FAQ - Vanliga frågor om Zaptec

Nedan ser du vanliga frågor om ZAP och deras aktie, och svaren på dessa.

Finns Zaptec på börsen?

Zaptec finns listade på Merkur Market i Oslo. Det här gör deras aktie lättillgänglig för svenska investerare.

Vart kan jag investera i Zaptec?

Avanza är Sveriges ledande nätmäklare och där finner du ZAP och deras aktie, och även andra från till exempel Oslo och USA.

Hur mycket kostar det att investera i Zaptec?

Priset förändras hela tiden och Zap har en ganska bra utveckling sett från när man listades. Titta alltid på totalpriset för din investering då det tillkommer avgifter.

Hur mycket ska man investera i Zaptec?

Investera aldrig mer kapital än du har råd att förlora, det kan alltid hända oväntade saker även med en aktie man tror på. Fördela också risken genom att köpa olika aktier i branschen. Längre upp gick vi igenom lite olika alternativ som är värda att titta på.

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Avanza logo

Aktieskolan rekommenderar:

5/5