Jobba hemifrån – 16 enkla sätt att skaffa sig en extra inkomst 2023 [GUIDE]

Förkortad disclaimer: Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Ingenting ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till olika partners vilket innebär att vi erhåller en finansiell ersättning när du öppnar ett konto eller köper produkter genom våra länkar. Artiklar märkta med ”Partnerartikel” är annonser. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner.

Jobba hemifrån tips

16 TIPS PÅ HUR DU KAN

Jobba hemifrån

Ska du jobba hemifrån? Bra, för i den här artikeln får du bland annat lära dig följande:

Artikelns innehållsförteckning

Jobba hemifrån och skapa en extra inkomst

Det finns många anledningar till att jobba hemifrån och skapa en extrainkomst. Genom att få in lite mer pengar varje månad så ökar man sina möjligheter att uppnå sina finansiella mål och att ha råd med att göra allt det där som man vill. 

Extrainkomster kan också hjälpa till att bättre kunna klara perioder av finansiella svårigheter. Kanske blir ekonomin någon gång under ens karriär drabbad av en lågkonjunktur som leder till att man förlorar jobbet. 

En extra inkomst kan då vara väldigt bra att kunna falla tillbaka på, så att åtminstone inte hela ens inkomst faller bort om man skulle råka bli uppsagd från sitt jobb.

Lättare att nå finansiella mål

Den som har stora sparmål – till exempel att kunna köpa sin drömbil eller att få ihop en kontantinsats till en villa eller lägenhet – gynnas också av att jobba hemifrån och tjäna extra pengar. 

Varje extra tusenlapp som man får in och kan spara undan gör att man kommer ett litet steg närmare sitt mål. En lukrativ extrainkomst kan tillsammans med ett bra jobb göra att man lyckas spara ihop ganska stora summor pengar på en relativt kort tidsperiod. 

Och även om det skulle ta flera år att spara ihop till sitt mål så gör extrainkomsten att man kan spara undan en större summa som med tiden får dra nytta av ränta på ränta effekten.

KOM IGÅNG

Är det enkelt att arbeta hemifrån?

Det är idag otroligt enkelt att jobba och tjäna pengar hemifrån. Aldrig tidigare har det funnits så mycket möjligheter att tjäna pengar med hjälp av bara en dator och en internetuppkoppling som det finns idag. 

Det finns en rad olika saker man kan göra hemifrån för att tjäna pengar. Det kan vara till exempel att utföra tjänster åt småföretagare. Är du bra på till exempel bokföring, webbdesign eller programmering så är det perfekta tjänster att försöka sälja. 

Den som är duktig på investeringar kan också satsa på att tjäna pengar på olika typer av värdepappershandel. Detta kräver dock i regel ett väldigt stort startkapital för att kunna bygga upp en större extrainkomst utan att behöva ta onödigt hög risk med sina pengar.

The sky is the limit

I slutändan så är det nästan bara fantasin som sätter gränserna. Det finns otroligt mycket arbete som har potential att kunna utföras på distans. 

Det gäller bara att hitta vad man vill sälja – och framför allt att ta fram en strategi för hur man ska kunna sälja produkten eller tjänsten till sina kunder. 

Lyckas man med sitt hemmajobb så finns stora möjligheter att kunna dra in ganska stora summor pengar på sidan om sitt ordinarie jobb. 

Arbeta hemifrån med en hobby eller ditt intresse

Att arbeta hemifrån tar förstås en hel del energi. Speciellt jobbigt är det ju förstås om man gör det på sidan om en heltidsanställning. Då har man redan gjort en hel arbetsdag när man ska hem och fortsätta med att jobba på sin lilla sidosysselsättning. 

Det kan ibland kännas ganska tufft – särskilt om man har mycket annat som händer i livet i övrigt. Det är därför viktigt att man arbetar hemifrån med något som man tycker är roligt och inspirerande. 

Tycker man om det man gör så ökar chansen markant för att man ska orka med även när det känns tufft och jobbigt. Försök därför att se om du har någon hobby som du skulle kunna dra nytta av. Kanske har du till exempel någon kunskap eller färdighet som andra kan vara villig att betala för att lära sig?

Rekommenderad läsning:
Jobba hemifrån

TOPPLISTA

16 tips på hur du kan jobba hemifrån

Det finns otroligt många sätt som man kan tjäna pengar på hemifrån. För att komma igång och jobba hemifrån krävs det bara att man hittar vad man vill göra och börjar jobba mot att göra sin idé lönsam. 

Ibland kan det dock vara väldigt svårt att veta exakt vad det är man vill göra. Därför har vi nedan listan 16 tips på olika sätt att jobba hemifrån. Kanske kommer du känna att något av dem kan passa just dig. 

Om inte så har de förhoppningsvis gett dig lite mer inspiration över vad du kan göra för att dra in lite extra pengar genom att jobba hemifrån.

16 tips på hur du kan jobba hemifrån:

 1. Aktier
 2. Fonder
 3. Valutahandel
 4. Affiliatemarknadsföring
 5. Instagram
 6. Youtube
 7. Bli skribent online
 8. Sälj dina bilder och foton
 9. Podcast
 10. Testa fysiska produkter
 11. Hyr ut dina prylar
 12. Sälj dina prylar på Tradera eller Blocket
 13. Hyr ut din bostad
 14. Genomför betalda undersökningar online
 15. Testa hemsidor och programvara
 16. Läs in ljudböcker

1. Aktier

Aktier är en av de mest populära sätten att investera. Över långa tidsperspektiv så har nämligen aktier varit den typ av investering som gett bäst avkastning. Blir man duktig på att köpa och sälja aktier så finns det potential att tjäna väldigt mycket pengar. 

Det kan dock vara svårt att år efter år lyckas få en väldigt hög avkastning (mätt i procent). Det underlättar därför om den som vill tjäna pengar på aktier har en ganska stor summa pengar att börja med. 

Oavsett så gäller det dock att läsa på och lära sig tillräckligt om aktieinvesteringar innan man sätter igång. För den som saknar kunskapen så kan aktieinvesteringar ibland leda till större förluster. 

Läs mer om hur du kan köpa aktier.

2. Fonder

Fonder skiljer sig en hel del från att investera direkt i aktier. Fonder är en typ av investeringsportfölj som innehåller många olika värdepapper. Exempelvis så innehåller en aktiefond aktier i en rad olika företag. 

Men det finns även räntefonder, fastighetsfonder och en rad andra typer av specialfonder. Gemensamt för de flesta fonder är att värdepapperen som fonden investerar i väljs ut av en professionell fondförvaltare. Att investera i fonder är alltså oftast ett bättre val för den som inte kan så mycket om investeringar. 

Men precis som med aktier så kan det vara svårt att tjäna några större summor på att investera i fonder ifall man inte har någon större summa kapital att starta med. 

Lär dig investera i fonder.

3. Valutahandel

Valutahandel är ytterligare en investeringsform som man kan använda för att tjäna pengar hemifrån. Till skillnad från aktier och fonder så krävs i regel lite lägre startkapital för att komma igång och tjäna pengar på valutahandel. 

Anledningen till detta är att många av aktörerna som tillhandahåller valutahandel, till exempel den ledande aktören IG.com, erbjuder stor hävstång på sin valutahandel. Ofta kan man handla valutor med en hävstång som är så pass stor som 100 eller i  vissa fall ännu högre. En hävstång på 100 skulle innebära att man för varje 1 kr av sitt eget kapital kan köpa valutor för 100 kr. 

Det gör att man kan göra enorma vinster på bara små procentuella förändringar i valutakursen. Men samtidigt blir risken förstås väldigt stor att man förlorar stora delar av eller hela sitt satsade kapital. Att handla med hävstång kan liknas med att handla med belåning, och det är något man bör låta bli ifall man inte är helt insatt i vad man gör. 

4. Affiliatemarknadsföring genom blogg och hemsida

Affiliatemarknadsföring är ett populärt sätt att tjäna pengar för dem som har någon form av närvaro på nätet. Affiliatemarknadsföring handlar i grund och botten om att marknadsföra andra produkter. 

Det kan vara genom en annons eller ett inlägg på sin blogg, hemsida eller på sin profil på något socialt medium. När ens läsare/följare sedan interagerar med annonsen så får man betalt. Ibland så kan man få betalt varje gång någon klickar på annonsen. 

Dock är det mycket vanligare att man får en procentsats i provision varje gång någon som klickat in sig via din länk köper något. Har man en stor skara följare så är detta ett mycket effektivt sätt att tjäna pengar. Särskilt om man kan marknadsföra produkter och tjänster som är relevanta för ens följare. 

Har man ingen närvaro på nätet och ingen redan uppbyggd följarskara så är affiliatemarknadsföring lite klurigare att komma igång med. Det kan ta tid att bygga upp ett tillräckligt stort antal följare för att affiliatemarknadsföring ska blir riktigt lukrativt. För den som har tiden och tålamodet att lägga ned det arbete som krävs så kan dock den finansiella belöningen i slutändan bli stor. 

5. Instagram

Instagram har skapat stora förmögenheter för många av de mest populära profilerna. Men man behöver inte vara någon superstjärna för att kunna tjäna pengar på Instagram. Det krävs dock att du har ett visst antal följare för att det ska finnas potential att tjäna några märkbara summor pengar. 

Hur många följare man behöver beror främst på hur pass engagerade dina följare är. Har man väldigt engagerade följare så kan det räcka med några tusental följare för att på ett bra sätt kunna moniterisera sin Instagramprofil. 

För den som inte har fullt lika engagerade följare så kan det dock krävas hundratusentals följare för att tjäna några pengar. Så se till att skapa en Instagramprofil med tilltalande content och jobba hårt för att växa din följarskara. 

6. Youtube

Youtube är precis som Instagram ett bra sätt att kunna jobba hemifrån och tjäna lite extra pengar. Det gäller att skapa populära videos som kan tilltala många. Det kan nämligen krävas rätt mycket views på dina videos för att kunna tjäna pengar på Youtube. 

När man väl fått upp antalet tittare så finns det dock flera olika sätt att kunna monetisera dessa på. Dels kan man gå med i Youtube´s Partner Program. Då kan man få betalt baserat på hur många tittare man har. Intäkterna kommer då ifrån de annonser som visas i samband med ens video. 

Men det går även att själv i sin videos aktivt marknadsföra produkter och tjänster. Antingen andras produkter och tjänster genom affiliatemarknadsföring. Eller varför inte skapa sina egna produkter som man kan marknadsföra till sina tittare? 

7. Bli skribent online

Gillar man att skriva så är att bli skribent online ett perfekt sätt att jobba hemifrån. Det underlättar förstås om man hittar kunder som låter en skriva om ämnen som man själv tycker är intressanta. Annars finns det risk att det blir tungt att producera en massa text. 

Skribentjobb kan man hitta förslagsvis genom att kontakta olika småföretagare som driver hemsidor och bloggar och erbjuda sina tjänster till dem. 

Har du ett brinnande intresse för privatekonomi och investeringar? Kontakta gärna oss, vi söker alltid nya duktiga skribenter!

8. Sälj dina bilder och foton

Den som gillar att fotografera kan dra nytta av det genom att börja sälja bilder och foton. Det finns många olika hemsidor som låter dig registrera dig och ladda upp foton till försäljning. Exempel på en sådan sida är världsledande Shutterstock.

Vill du tjäna pengar på dina bilder så kan det löna sig att läsa på vad för motiv som säljer bra för tillfället. Man bör också se till att man har en bra fotoutrustning och att man tar bilder av tillräckligt hög kvalitet. 

9. Podcast

Podcasts har blivit allt mer populärt under de senaste åren. Allt fler människor drar igång sina egna podcasts, och för den som lyckas med att attrahera många lyssnare så finns goda möjligheter att tjäna pengar. 

Ett väldigt vanligt sätt att tjäna pengar på sin podcast är genom att skaffa sponsorer. En sponsor kan betala dig en viss summa för att du i ditt podcast-avsnitt presenterar sponsorn och kanske ger en kort beskrivning av sponsorföretagets produkter och tjänster. 

Men en podcast kan också vara en bra grund för att sälja sina egna produkter och tjänster. Eller för att driva sina lyssnare vidare till exempelvis en hemsida eller en profil på något socialt medium.

10. Testa fysiska produkter

Testa produkter kan vara ett kul sätt att jobba hemifrån. Varför inte ta chansen att få betalt för att testa lite nya prylar? Beroende på vad det är för prylar man får testa så kan man också få behålla dem efteråt. 

Detta typ av jobb är sällan det mest lukrativa. Men det kan vara väldigt kul ifall man gillar att testa prylar och att dela med sig av sina åsikter om dem. 

11. Hyr ut dina prylar

De flesta har en massa prylar som de sällan använder. Det kan därför vara en idé att fundera på ifall man skulle kunna tjäna pengar genom att hyra ut sina prylar. Att hyra blir allt mer populärt i takt med att fler vill värna om miljön och minska på sin konsumtion. 

Det finns därför en stor efterfrågan på att hyra till exempel verktyg, maskiner och andra typer av prylar som man i regel använder väldigt sällan. Det kan därmed finns goda möjligheter att tjäna pengar om man är villig att hyra ut sina prylar till andra. 

12. Sälj dina prylar på Tradera eller Blocket

Det är lätt att samla på sig alldeles för mycket prylar. Istället för att låta dem ta upp en massa plats i hemmet, eller att rätt och slätt slänga bort dem – testa att sälja dem på Tradera eller Blocket. Det finns många som letar efter begagnade prylar på dessa sajter. 

Chansen är alltså stor att du kommer att hitta någon som är beredd att betala för de prylar som du inte längre använder. Det kan vara enkelt att dra in flera tusenlappar på att sälja av lite av de prylar som man samlat på sig med åren. 

13. Hyr ut din bostad

Bostaden utgör den största kostnaden i de flesta hushåll. Det kan därför vara bra att försöka använda sin bostad till att dra in lite mer pengar. Har man möjlighet att hyra ut sin bostad så är det alltså något som man bör testa. Bor man på ett bra läge i någon större stad så finns goda möjligheter att tjäna bra med pengar på att hyra ut sin bostad. 

Dock så kan det förstås vara problematiskt att hyra ut bostaden om man inte har något annat ställe att vara på under tiden. Men kan man bo hos en familjemedlem, eller kanske i en sommarstuga som man äger, så kan det förstås funka bra. 

Har man ingen boendelösning som skulle kunna fungera under tiden man hyr ut sin bostad så kan man fundera ifall man skulle kunna hyra ut bara en del av bostaden. Kanske har man något extra sovrum som man egentligen inte behöver? 

14. Genomför betalda undersökningar online

Precis som att vissa företag är villiga att betala för att du ska testa deras produkter så finns det också många företag som är beredda att betala för att få in åsikter från oss konsumenter. 

Det finns flera sidor som tillhandahåller betalda undersökningar. Exempel är M3Panel, Din åsikt och Toluna. Genom att registrera dig där och svara på några frågor om dig själv så kan du bli matchad mot undersökningar som passar din profil. 

15. Testa hemsidor och programvara

Flera företag kan vara villiga att betala användare för att testa deras hemsida eller programvara. De kan ha behov av att få feedback på vad som är bra eller dåligt så att de bättre vet hur de kan förbättra och vidareutveckla för att tilltala användarna mer. 

Gillar man att testa olika program med mera så kan detta vara ett bra sätt att tjäna lite extra pengar hemifrån. 

16. Läs in ljudböcker

Har man en bra röst och gillar tanken på att läsa in ljudböcker så kan man försöka få uppdrag inom detta område. Allt fler lyssnar på ljudböcker och det finns därför ett stort behov av att läsa in böcker. 

Dessa uppdrag kan förstås vara kluriga att få, och många av dem betalar inte allt för bra. Men har man bara viljan så kommer det att gå vägen.

LEV ETT BÄTTRE LIV

Öka livskvalitén genom att arbeta extra hemifrån

Genom att arbeta extra hemifrån så kan man komplettera den inkomst man får från sitt vanliga jobb. En stor del av lönen kan för många gå åt till olika mer eller mindre fasta kostnader så som boende, bil, barn och så vidare. 

Därför skulle alla extrainkomster som kommer in kunna ses som ren bonus. Det vill säga de “behövs” inte – utan kan läggas på till exempel extra sparande eller på något kul som förgyller ens tillvaro. Extrainkomster är alltså ett väldigt bra sätt att öka livskvaliteten på.

Varför ska man jobba extra?

Det finns många anledningar och motiv bakom varför man bör välja att arbeta hemifrån och tjäna lite extra pengar. Vissa kanske gör det av behov. Det vill säga att ens vanliga lön kanske inte riktigt räcker till. Man kanske enbart har lyckats få tag på ett deltidsjobb. Då kan det vara väldigt nyttigt att kunna tjäna lite extra pengar hemifrån. 

Men även för den som har ett heltidsjobb med en okej lön så kan det vara intressant att ha ett extra arbete hemifrån. Man kanske vill kunna spara mer. Antingen sparande till något specifikt mål – såsom en större bostad, en dyr bil, en lyxig utlandsresa etc. Eller sparande för att öka ens finansiella trygghet. 

Man kanske vill bygga upp ett större kapital för att ha något att falla tillbaka på om man förlorar jobbet eller blir sjuk. Att tappa sin huvudsakliga inkomst kan ju förstås bli väldigt jobbigt om man inte har lite pengar att röra sig med tills situationen vänt till det bättre igen.

Säkra upp din ekonomiska situation

När man jobbar extra hemifrån och får in mer pengar så är det en väldigt bra idé att säkra upp sin ekonomiska situation. Det extra inflödet av pengar är en bra grundsten för att öka sitt sparande och om man inte redan har någon – bygga upp en rejäl buffert. 

Det är trots allt viktigt att ha lite pengar undanstoppade för svårare tider. Lågkonjunkturer, sjukdomar, kraftiga räntehöjningar och andra liknande saker som avsevärt kan försämra ens ekonomi är svåra att förutse. 

Det är därför viktigt att se till att ha lite kapital att falla tillbaka på ifall det väl händer. Man bör gärna ha några månadslöner undanstoppade i ett buffertsparande så att man kan klara sig ett tag även i det värsta fallet att man tappar hela eller en stor del av sin inkomst. 

 

Ät bättre och godare mat eller varför inte se världen?

Det finns många saker man skulle kunna göra om man hade lite mer pengar. Därför är det bra att tjäna lite extra pengar genom att jobba hemifrån. Man skulle till exempel kunna börja äta bättre och godare mat. Det kan vara både nyttigare och mer miljövänligt att börja köpa mer ekologiska produkter på mataffären. 

Dessutom kan man med en lite högre matbudget också undvika alla lågprismärken och istället köpa produkter av högre kvalitet. Dessa mer exklusiva produkter har ofta lite bättre smak – men de är inte sällan också nyttigare. Dyrare produkter kan nämligen ha mindre onyttiga tillsatser och mer naturliga ingredienser vilket gör att livsmedlet blir mer hälsosamt för kroppen. 

Vidare så kan det också med lite mer pengar i hushållskassan vara värt att unna sig att äta ute lite oftare. Att äta på restaurang är ett bra sätt att skämma bort sig själv och att öka sitt välbefinnande. Det kan vara guld värt att få uppleva bra sällskap, god mat i en exklusiv miljö och att slippa arbetsinsatsen i att laga maten och att diska undan efteråt.

Resor är ytterligare en grej som pengarna sällan brukar räcka till. Det är ju trots allt i regel ganska dyrt att resa. Dessutom tenderar det att gå åt allt för många semesterdagar ifall man gillar att resa mycket. En extrainkomst genom att jobba hemifrån kan därför vara bra på flera sätt. Dels så får man in mer pengar som man kan använda till resorna. Dessutom så kan man också använda en del av extrapengar som man får in för att kompensera ifall man överskrider sina ordinarie semesterdagar och behöver ta ut en eller flera obetalda semesterdagar. 

Pengar som man lägger på resor och semestrar är i regel väldigt väl spenderade pengar. Det sägs ofta att just resor och andra upplevelser är mycket mer värt att satsa på än materialistiska prylar – eftersom att resorna och upplevelserna kommer att ge bestående minnen. De prylar man köper kommer dock förr eller senare att gå sönder, och man kommer mest troligt glömt bort dem helt 20 år senare. 

Lev livet precis som du vill tack vare din extra inkomst

Oavsett vad man vill göra i livet så är en extra inkomst ett bra sätt för att kunna göra precis det som man själv vill. Oavsett om det handlar om att få mer pengar över till nöjen, att kunna köpa en större bostad, uppgradera sin bil eller resa mer. Det kan också vara något så enkelt som att kunna spara och lägga undan mer pengar så att man känner sig tryggare över sin finansiella framtid. 

Nästan alla personer kan komma på något de skulle vilja göra ifall de fick några extra tusenlappar in på kontot varje månad. Även om man inte tjänar några stora summor på sitt extrajobb hemifrån så gör varje krona skillnad. Extrainkomsten kanske inte räcker till att uppfylla alla ens önskemål som man har rörande sin levnadsstandard. Men det kommer oavsett att göra att man kommer komma betydligt närmare sina mål i alla fall. 

Alla borde därför överväga att jobba hemifrån och skaffa sig en extrainkomst. Att ha ett extrajobb kan också ses som en typ av pensionssparande. När man tjänar mer pengar så sätts mer pengar av till ens pension via arbetsgivaravgifterna – och via tjänstepensionen ifall man har en sådan. Jobbar man extra hemifrån kommer man alltså att förbättra sin pension. Detta förutsätter dock att man får ut sin inkomst som just lön. Jobbar man till exempel via sitt eget aktiebolag och tar utdelning istället för lön så sker inga pensionsavsättningar på de utbetalningarna.

INVESTERA PENGAR

Sätt pengarna i arbete så de jobbar för dig

En stor fördel med att jobba extra hemifrån är att man kan få mer pengar över till sparande. De pengar som man lyckas lägga undan varje månad bör man sätta i arbete. Det vill sig få pengarna att börja generera avkastningen så att man kan få en bra tillväxt på ens kapital. 

Man bör undvika att samla alla sparpengar på ett vanligt sparkonto. Där får man nämligen ingen eller väldigt låg avkastning. Istället är det bättre att investera pengarna. Det finns en rad olika investeringsformer och värdepapper att placera i. 

Aktier och fonder tillhör dock de allra vanligaste, och de är också investeringsformer som över tid genererat väldigt bra avkastning för investerarna.

Investera i aktier och fonder

Aktier och fonder har som sagt sett över längre tidsperioder genererat väldigt bra avkastning. Det har förstås funnits en rad tillfällen då börsen av olika anledningar gått sämre och då aktier och fonder därmed haft en låg eller till och med negativ avkastning. Dessa perioder har dock brukat efterföljas av perioder med starkt positiv avkastning. 

Detta har gjort att sett som ett genomsnitt så har ändå aktier och aktiefonder presterat väldigt bra över tid. Dessa typer av investeringar är också de som oftast blir rekommenderade för de som sparar på lång sikt. Behöver man inte pengarna inom den närmsta tiden så gör ju risken för kortsiktiga börsfall inte någon större inverkan på den slutliga avkastningen. Det är dock viktigt att se till att man kommer igång med sina investeringar så snart som möjligt. 

En av de stora fördelarna med investeringar är att kunna dra nytta av ränta-på-ränta effekten – och den gör mest nytta om man har möjlighet att spara och låta kapitalet växa till sig under många år. Har du inte redan börjat investera så är alltså nu den rätta tiden att börja.

Investera i P2P-lån

P2P-lån är en ny typ av investeringsprodukt som växt sig väldigt populär under de senaste åren. P2P-lån eller “Peer-to-Peer”-lån innebär lån som förmedlas mellan privatpersoner. Det är så att säga en vanlig person som står för att tillgodose kapitalet istället för en bank. 

Normalt sett sker ju finansieringen av lånen ut så att privatpersoner sätter in pengar på ett konto, medan banken samtidigt kan låna ut pengar till en mycket högre ränta än vad man får för att  ha pengar på ett konto hos banken. 

Genom att kapa banken som mellanhand så är tanken att kunna ge bättre villkor för både låntagaren och långivaren. Den som lånar kan få schyssta villkor på sitt lån samtidigt som långivaren också kan få en bra ränta på det kapital som lånas ut.

Läs vår omdöme om Lendify som är marknadsledande på P2P-lån i Sverige.

Ger dig ett stabilt kassaflöde

När man investerar i P2P-lån får man i regel själv välja sin risknivå. Väljer man att låna ut till mer “riskfyllda” låntagare så kommer räntan bli högre än om man håller en låg risk i sin utlåning. 

Den högre ränta man kan få genom att låna ut till riskfyllda låntagare leder dock i regel till en högre nivå av kreditförluster. 

Men den totala avkastningen ska i slutändan med stor sannolikhet ändå bli högre desto högre risknivå man väljer. Det gäller bara att fundera över vilken risknivå man är bekväm med när det kommer till sina investeringar.

TJÄNA EXTRA PENGAR

Intresset för att tjäna pengar online och hemifrån växer lavinartat

Fler och fler inser att det finns goda möjligheter att tjäna pengar online hemifrån. Det finns stora fördelar med att jobba extra hemifrån. För det första så är det oftast väldigt flexibelt att jobba hemifrån. Det gör att det är ett bra sätt att få in lite pengar utöver sitt ordinarie jobb. 

Man kan helt enkelt lägga upp sitt extrajobb efter när det passar en själv. Man kanske kan lägga några timmar per kväll under veckan och på så sätt få in lite extra pengar varje månad utan att behöva offra ledigheten på helgerna. 

Flexibiliteten och möjligheten att tjäna pengar på en rad olika saker gör att många lockas av att tjäna pengar på nätet. För den som har tid och energi att hitta sin nisch och bli duktig så finns stora möjligheter för att skapa en stor inkomstkälla utöver sin vanliga lön.

Börsen är bästa sättet att tjäna pengar för den som inte vill jobba extra

Trots alla fördelar med att jobba hemifrån så är det inte alltid enkelt att faktiskt göra det. Speciellt inte om man redan har ett krävande heltidsjobb. Man kanske även har familj eller pojkvän/flickvän som gör att ens fritid också är fylld med aktiviteter och planer. Det gör att det för vissa kan bli för mycket att ta på sig extrajobb utöver de förpliktelser man redan har. 

Det är dock inte omöjligt att tjäna pengar även om man har brist på tid. Investeringar är ett exempel på sätt att tjäna pengar utan att behöva lägga ned någon tid. Eller åtminstone väldigt lite tid. Att investera på börsen har historiskt sett hjälpt väldigt många att bygga upp stora förmögenheter. Börsen är därför ett bra ställe att starta sin väg mot ökade inkomster på. 

För att tjäna mycket pengar på börsen krävs dock att man har ett ganska stort kapital. Har man inte det så är det bästa alternativet att starta ett kontinuerligt månadssparande så att man med tiden kan bygga upp en större summa kapital. 

FÖRDELAR OCH NACKDELAR

Fördelar med att arbeta hemifrån

Det finns ganska många fördelar med att arbeta hemifrån. Främst så är flexibiliteten med hemmajobb väldigt värdefullt ifall man har ett heltidsjobb med fasta tider och måste kunna anpassa sitt extrajobb till då man har tid över. 

Sen är det förstås väldigt mycket värt att kunna tjäna lite extra pengar varje månad. Beroende på hur ens ekonomiska situation ser ut så kan det extra tusenlapparna man drar in göra stor skillnad. Men det finns fler fördelar än bara pengar med att jobba extra hemifrån. 

Extrajobbet gör också att man kan lära sig nya saker och ger även värdefulla erfarenheter, och kanske också nya kontakter som kan gynna ens karriär i framtiden.

Nackdelar

Även om det finns mycket som är positivt med att jobba och tjäna pengar hemifrån så finns det ju som med det mesta annat också en rad nackdelar. Det är till exempel lätt att ett extrajobb blir allt för tidskrävande om man redan har en annan heltidssysselsättning. 

En annan nackdel med att jobba hemifrån är också att man inte har kollegor på samma sätt som på en fysisk arbetsplats. Det gör att man inte får lika mycket socialt utbyte och inte heller kan knyta lika många kontakter. 

Beroende på hur duktig man är på att fokusera och strukturera sig kan det också vara en nackdel att behöva ha hemmet som sin arbetsplats. Där är det ofta lättare att man tappar fokus från jobbet, eller att man inte har all kontorsutrustning som man skulle haft på ett “riktigt” kontor och så vidare.

Risker

Några särskilda risker med att jobba hemifrån är svårt att se. De typer av jobb och uppdrag man kan utföra hemifrån är dock sällan i anställningsform. 

Det gör att inkomsten blir ganska osäker – vilket självklart gör att det finns en större risk att tappa sin extrainkomst. 

Men å andra sidan, har man en fast anställning i grund och botten så är man förhoppningsvis inte beroende av sin extrainkomst för att klara privatekonomin.

Vi skickar inget spam, säljer inte dina uppgifter och du kan avregistrera dig när du vill längst ner i senaste mailet.

Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Artikeln är faktagranskad och publicerad av Anton Gustafsson, VD och grundare av Consilium Online AB som i sin tur äger Aktieskolan.se. Anton har startat och drivit olika företag sedan 18 års ålder och investerat pengar i aktier och fonder i över 10 år.