3M Co

Köpa 3M Co aktie (MMM) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

Så kan du köpa aktier och investera i 3M Co (MMM)

Det Amerikanska gloabala konglomeratet 3M Co är verksamma i flera olika marknader. 3M Co producerar tillbehör till exempelvis hälsovården som elektroder och stetoskop. Till industrin sektorn så levereras tejp, tryckluftdrivna pistoler, slipband och för privatkunder finns det saxar, block och skyddsglasögon. Bolaget grundades ursprungligen 1902. 3M Co har idag sitt huvudkontor i St. Paul, USA. På den här sidan har vi samlat in all information om 3M Co för att kunna investera i bolaget och köpa 3M Co aktier.

3M Co logo

BOLAGSNAMN

3M Co

ADRESS

St. Paul, MN 55144-1000

TICKER

MMM

SEKTOR & BRANSCH

Industri

MARKNADSPLATS

NYSE

LAND

USA

Avanza logo
5/5

Avanza bank är en partner till Aktieskolan

3M Co aktiekurs

Här nedanför visas 3M Co aktiekurs i realtid (fördröjt ca 15 minuter). Grafen gäller för 3M Co aktie som är noterad på den Amerikanska börsen.

INTRODUKTION

Varför ska man investera i 3M Co?

3M är ett bolag som tillverkar lite allt möjligt. Man tillverkar produkter inom hygien, sjukvård, bilindustrin, elektronik och mycket mer. Det här innebär att bolaget har en bred portfölj med många typer av produkter, många av dessa är inom viktiga segment.

Det finns flera skäl till att köpa den här aktien. Bolaget är inte det mest spännande, men aktien är otroligt värd att ha i sin portfölj när man vill ha en aktie för ett långsiktigt innehav.

Stabilt bolag

Aktien har inte ofta några större rörelser. Det här har gjort den till en populär aktie för ett långsiktigt innehav. Att man producerar produkter inom väldigt många industrier gör också att bolaget är en gigant med ett välkänt varumärke.

Perfekt utdelningsaktie

3M är inte känd för att vara en spännande aktie, men den är ganska populär bland utdelningsjägare. Den har ökat sin utdelning varje år i över 60 år. Det gör den till en så kallad utdelningskung, en aktie som ökar sin utdelning årligen i minst 50 år.

Bred portfölj

Huvudområden för deras mer än 60 000 produkter är Säkerhet och Industri, Transport och Elektronik, Konsumentprodukter och Hälsovård. Med en bred portfölj av produkter har företaget svårare att bli utkonkurrerade och oavsett trender så fortsätter företaget att sälja. Man har också fabriker i stora delar av världen, bland annat USA, Asien och Europa.

Så kan du köpa 3M Co

Det är inte svårt att köpa 3M Co aktie och du kan komma igång redan idag. Det finns flera nätmäklare som erbjuder deras aktie men vi rekommenderar Avanza, en av de stora svenska nätmäklarna.

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Avanza är den ledande nätmäklaren i Sverige och erbjuder svenska sparare ett enormt utbud av aktier, fonder och andra värdepapper. Det är ett bra sätt att få igång ett sparande och är rekommendationen för långsiktigt sparande.

För mer kortsiktiga investeringar borde du istället titta på eToro. Deras utbud och verktygen som plattformen har är perfekta för mer aktiv trading på olika marknader.

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto

När du ska börja investera så måste du ha ett konto att ha dina aktier och fonder i. Då kommer ett investeringssparkonto att vara väldigt förmånligt. Du får en låg skatt på hela ditt innehav och förlorar då mindre av ditt kapital och den vinst du gör.

Steg 3: Sök efter 3M Co

Nu är det dags att hitta 3M Co. Om du använder Avanza så ser du ett sökfält längst upp i högra hörnet som du kan använda för att söka efter “3M Co” eller aktiens förkortning “MMM”. Du kommer då till Avanzas sida för aktien, en sida du nu ska bekanta dig med.

Det är här du hittar mer information om bolaget, vilket är väldigt viktigt när det gäller finansiella instrument. Du hittar bland annat saker som kursen, omsättning, börsvärde, P/E-tal och mycket annat som investerare kan använda. Du ser även att aktien är listad på NYSE, hur mycket utdelning man får och du kan se pressmeddelanden från bolaget.

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

När du är på sidan för aktien kan du också se knappar för köp och sälj. Genom att använda den här knappen kan du ange hur många aktier du vill köpa eller hur mycket pengar du vill investera.

3M Co aktiekurs avanza
Så här ser landningssidan ut för 3M Co aktien hos Avanza. Du kan här se information och historisk data om aktien men även köpa eller sälja aktien.
3M Co aktiekurs etoro
Så här ser landningssidan ut för 3M Co aktien hos eToro. För att köpa aktien klickar du på den tydliga “handla”-knappen högst upp till höger.

Presentation av 3M Co

3M Co är en gigant inom tillverkning och det är många som känner till varumärket och deras olika produkter. När man finns i så många olika marknader så är det lätt att etablera sitt varumärke.

Om du funderar på att göra en investering kan det vara bra att känna till mer om företaget och deras verksamhet. Vi ska därför gå igenom vad deras verksamhet gör och företagets historia.

Innan du går in i aktier så är det bra att lära dig så mycket som möjligt om företaget. Att lära sig mer om verksamheten är bra men det är också bra att titta på aktiens finansiella uppgifter. Du kan till exempel hos Avanza titta på hur 3M ser ut på börsen.

Det här är minst lika viktigt för att du ska få en bra helhetsbild av bolaget innan du gör några investeringar. Investerare gör alltid det här för att förstå bolaget så bra som det bara går.

Så tjänar 3M Co pengar

Företaget tjänar sina pengar genom en mängd olika marknader där man säljer produkter. Verksamheten är framförallt känd i USA där man också listade på börsen, men deras produkter säljs i stora delar av världen och det är också därför man har fabriker i Asien och Europa. Deras 60 000 produkter är fördelade över en mängd olika varumärken.

Så grundades 3M Co

3M grundades redan 1902, då som Minnesota Mining and Manufacturing Company med syftet att bryta korund. Det gick däremot dåligt och förändringar skedde företaget, man började bland annat utveckla och tillverka sandpapper. Redan 1916 blev företaget finansiellt stabilt och kunde göra sin första utdelning.

Investera i liknande bolag som 3M Co

Det finns en mängd olika aktier som kan vara intressanta att titta på om du gillar 3M.

Johnson & Johnson

J&J är ett globalt holdingbolag som bland annat äger varumärken som Neutrogena och Clean & Clear, men många andra varumärken utöver dessa. På många sätt liknar deras verksamhet 3M. Det är också en ganska populär aktie för dess utdelning.

Coca-Cola Company

Coca-Cola känner nog alla till. Det är ett stort bolag som tillverkar mer än bara Cola. Man äger bland annat Powerade och Dasani. Aktien är inte överdrivet spännande men det är ett ganska stabilt bolag med en relativt bra utdelning.

Procter & Gamble Co

Procter & Gamble Co äger bland annat varumärken som Pampers, Always och Ariel. Deras verksamhet är fokuserad på dagligvaruhandel och är multinationellt. Aktien har utdelning men kursen gör inte några större rörelser, men är precis som andra bolag i listan väldigt stabila i sin verksamhet.

Ska man investera i Oatly?

Innan du väljer att investera i ett bolag genom att köpa aktier hos dem är det viktigt att du först och främst läser på noga om företaget och dess aktie. När du analyserar en aktie bör du både väga in fördelar men också nackdelar i din bedömning. 

För att göra analysen lättare för dig har vi nedan tagit fram både ett par fördelar med en investering i Oatly men också ett par nackdelar. Vi presenterar dessa nedan.

Fördelar

Fördelarna med den här aktien:

Nackdelar

Som med alla aktier så finns det också nackdelar:

FAQ - Vanliga frågor om Oatly

Här nedanför tar vi upp de vanligaste frågorna vi får om Oatly Group AB aktien och svarar på dessa. 

Finns Oatly på börsen?

Oatly börsnoterades 2021 och är noterat på den Amerikanska börsen NYSE.

Vart kan jag investera i Oatly?

Du kan antingen investera i Oatly genom att köpa deras aktie hos Avanza eller eToro. Planerar du ett långsiktigt sparande är Avanza vår främsta rekommendation men är det snarare en kortsiktig investering du ska göra är eToro ett bättre alternativ.

Hur mycket ska man investera i Oatly?

Det är helt upp till dig för hur mycket pengar du ska investera i Oatly men ett gott råd är att aldrig investera mer pengar än du har råd att förlora. Aktiemarknaden har en tendens att svänga och det finns aldrig några garantier för att du faktiskt går med vinst.

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Avanza logo

Aktieskolan rekommenderar:

5/5

About The Author