Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Så mycket pengar kan man tjäna på daytrading 2022

Hur mycket kan du tjäna på daytrading

Så mycket kan du tjäna på daytrading

Det är svårt att säga exakt hur mycket en daytrader tjänar i månaden men enligt Glassdoor economic research som har gjort en studie hur mycket i genomsnitt en daytrader tjänar så ligger det på ca 55 800 kr i månaden eller upp mot 670 000 kr om året.

Bra att ha i åtanke är att det finns människor som tjänar miljonbelopp, medans andra människor också bara förlorar pengar.

Innehållsförteckning

Hur mycket pengar krävs för att börja med daytrading?

För att börja med daytrading måste du såklart ha ett startkapital, annars kan du inte tjäna pengar. Idealet för en professionell daytrader ligger på flera hundratusen, men det behöver du inte för att tjäna pengar som privatperson.

Om det är framförallt aktier du ska handla, vilket de allra flesta privata daytraders fokuserar på, bör du ha minst 20 000 kronor. Det här behövs för att du ska kunna tjäna på små rörelser vilket är det man fokuserar på som daytrader. Du ska trots allt inte sitta med dina innehav längre än en dag.

Du kan däremot behöva mer eller mindre beroende på hur mycket hävstång du använder. Det här ökar den risk som du tar, men det kan också göra att du kan tjäna pengar på små rörelser på marknaden, utan att ha ett stort kapital.

För väldigt ambitiösa daytraders kan man rekommendera upp till 100 000 kronor, men det är alltså inte en fast siffra. Det är viktigt att du inte går in med alla dina besparingar, så gör en analys av hur mycket risk du kan och är villig att ta.

Vill du lära dig mer om startkapital för daytrading och vad som är nödvändigt innan du börjar med daytrading så rekommenderar jag vår artikel där vi går igenom allt om det.

Bästa mäklaren för daytrading

Om du ska börja som daytrader kommer du att behöva välja din mäklare med omsorg. En dålig mäklare kan påverka din avkastning, göra det onödigt dyrt och aktivt begränsa dina möjligheter. Det här är alltså det viktigaste steget tillsammans med att lära dig mer om daytrading och att ha ett bra startkapital.

När man arbetar som daytrader så använder man generellt CFD för att tjäna på sina investeringar. Det här ger dig möjligheten att använda hävstång och du behöver inte äga den underliggande tillgången. Så när du investerar i till exempel en aktie behöver du inte köpa aktien, utan du kan investera i ett certifikat som följer aktiens prisutveckling.

En bra mäklare får gärna ha bra verktyg för att göra analys, bra funktioner för trading och ska såklart inte ha onödigt höga avgifter. Höga avgifter kommer att påverka din avkastning och göra att du tjänar mindre pengar. Målet med din trading är trots allt att få mer pengar, inte mindre.

För ditt långsiktiga sparande rekommenderar vi en av Sveriges ledande nätmäklare, Avanza. Det är ingen dum idé att ha konton hos båda, ett för trading och ett för sparandet. Fördela dina pengar för att fördela risken.

1. eToro

eToro erbjuder bra finansiella instrument och CFD för den som ska börja med daytrading. Du kan använda deras verktyg för att göra en teknisk analys, du hittar ett stort utbud där det finns allt från aktier och index till råvaror, valutor och.

Samtidigt så är eToro bäst för trading och det är inte en rekommenderad sida för långsiktigt sparande. eToro är ganska billigt för trading med låga avgifter, ganska bra spread och billiga transaktioner.

Du kan också få hävstång på dina positioner. eToro erbjuder låga 5x på aktierna, vilket kanske är lågt för en professionell trader men det är faktiskt en rimlig siffra. Det här gör det möjligt att ta det försiktigt och du riskerar inte allt ditt kapital. Samtidigt så kan en väldigt liten rörelse i kursen ändå leda till en bra avkastning. På loppet av en dag kan du tjäna mer än du tror med 5x, samtidigt som risken är ganska rimlig.

Så för daytrading är eToro det bättre valet. Med det stora utbudet så finns det alltid något att investera dina pengar i och det är också en social plattform. Där kan du diskutera med andra användare om dina innehav, och få råd från proffs. Det finns också copy trading, vilket låter dig kopiera andras portföljer, du kan självklart se hur bra avkastning dessa har haft tidigare med sina investeringar.

etoro logo
5/5

2. Avanza

Avanza är Sveriges ledande plattform för småsparare. Det här är en sida där i princip alla kan bli nöjda, men det är däremot inte en plattform vi kan rekommendera för daytrading. Det finns helt enkelt inte några av de verktyg du kommer att behöva. Det är trots allt en plattform för investeringar och sparande, inte för aktiv trading.

Så det här är en bra sida för dina andra innehav. Även om du sysslar med CFD:er så kommer du troligtvis fortfarande vilja ha ett vanligt sparande. Då är Avanza ett otroligt bra val där du får väldigt låga avgifter och det finns mer eller mindre allt du kan tänka dig.

I utbudet hittar du det allra mesta som man kan tänkas vilja investera i. Det finns också goda möjligheter att köpa aktier i bolag som snart ska noteras, något som Avanza har gjort så enkelt som möjligt. Så det är inte bara småsparare som äger fonder med låg risk som bör använda Avanza, utan det är en bra mäklare för alla typer av investeringar.

Det är också enkelt att skapa ett konto och du kan vara igång på några minuter. Det finns också möjligheten att använda ett ISK. Ett investeringssparkonto är ett bra konto där du kan förvara dina innehav och på så vis få en låg skatt på hela innehavet.

Det här gör det väldigt bra för småsparare, men för traders så föredrar en del vanliga aktiekonton där man betalar en kapitalskatt på endast vinsten.

Avanza_logotyp
4/5