Opti portföljer 2023

Förkortad disclaimer: Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Ingenting ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till olika partners vilket innebär att vi erhåller en finansiell ersättning när du öppnar ett konto eller köper produkter genom våra länkar. Artiklar märkta med ”Partnerartikel” är annonser. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner.

Opti fondrobot portföljer

Vill du lära dig mer om de olika portföljerna Opti erbjuder?

Bra!

Optis portfölj är väldigt diversifierad och det menas med att Opti kommer att investera dina pengar brett i många olika områden som aktier, räntor och råvaror.

I denna artikeln kommer jag gå igenom de olika portföljerna som går att välja mellan samt erbjuda dig vårt exklusiva specialerbjudande som ger dig 50% rabatt på Optis avgift i 3 månader!

Häng med!

Innehållsförteckning

Vilka olika portföljer går att välja?

Opti erbjuder 10 olika portföljer. Dessa kallas:

  • Opti 1
  • Opti 2
  • Opti 3
  • Opti 4
  • Opti 5
  • Opti 6
  • Opti 7
  • Opti 8
  • Opti 9
  • Opti 100% aktier

När du fyller i frågorna om dina ekonomiska mål kommer Opti att räkna ut vilken portfölj som passar dig bäst. Portföljerna är rankade från lägst till högst risk, eller med tanke på aktieinnehållet. Ju större andel aktier innebär högre risk. Du kan givetvis ändra själv om du inte tycker att Optis val är optimalt för dig.

Hur brett investerar Optis fondrobot?

Att skapa en bred investeringsportfölj kallas i finansvärlden för att diversifiera. Diversifiering är bra, eller till och med nödvändigt för en lyckad investeringsportfölj. 

Opti säger sig erbjuda en högre diversifiering än andra alternativ, som egenbyggda portföljer blandfonder, och andra fondrobotar/robotrådgivare. Det betyder att Opti investerar i ett brett utbud av tillgångar, med varierande risk och avkastning. 

Opti erbjuder till exempel aktier från hela världen, och inte bara från de stora börsmarknaderna. De investerar också i obligationer och krediter från både stora och små företag i olika länder, samt i råvaror. Råvarorna är allt möjligt mellan guld och råolja till sojabönor och kakao.

Hur brett investerar Optis fondrobot
Läs mer om Opti fondrobot

Vi skickar inget spam, säljer inte dina uppgifter och du kan avregistrera dig när du vill längst ner i senaste mailet.

Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Artikeln är faktagranskad och publicerad av Anton Gustafsson, VD och grundare av Consilium Online AB som i sin tur äger Aktieskolan.se. Anton har startat och drivit olika företag sedan 18 års ålder och investerat pengar i aktier och fonder i över 10 år.