Opti portföljer 2024

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex olika bolag och har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex bolag. Han har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare i Kungsbacka. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Vill du lära dig mer om de olika portföljerna Opti erbjuder?

Bra!

Optis portfölj är väldigt diversifierad och det menas med att Opti kommer att investera dina pengar brett i många olika områden som aktier, räntor och råvaror.

I denna artikeln kommer jag gå igenom de olika portföljerna som går att välja mellan samt erbjuda dig vårt exklusiva specialerbjudande som ger dig 50% rabatt på Optis avgift i 3 månader!

Häng med!

Innehållsförteckning

Vilka olika portföljer går att välja?

Opti erbjuder 10 olika portföljer. Dessa kallas:

  • Opti 1
  • Opti 2
  • Opti 3
  • Opti 4
  • Opti 5
  • Opti 6
  • Opti 7
  • Opti 8
  • Opti 9
  • Opti 100% aktier

När du fyller i frågorna om dina ekonomiska mål kommer Opti att räkna ut vilken portfölj som passar dig bäst. Portföljerna är rankade från lägst till högst risk, eller med tanke på aktieinnehållet. Ju större andel aktier innebär högre risk. Du kan givetvis ändra själv om du inte tycker att Optis val är optimalt för dig.

Hur brett investerar Optis fondrobot?

Att skapa en bred investeringsportfölj kallas i finansvärlden för att diversifiera. Diversifiering är bra, eller till och med nödvändigt för en lyckad investeringsportfölj. 

Opti säger sig erbjuda en högre diversifiering än andra alternativ, som egenbyggda portföljer blandfonder, och andra fondrobotar/robotrådgivare. Det betyder att Opti investerar i ett brett utbud av tillgångar, med varierande risk och avkastning. 

Opti erbjuder till exempel aktier från hela världen, och inte bara från de stora börsmarknaderna. De investerar också i obligationer och krediter från både stora och små företag i olika länder, samt i råvaror. Råvarorna är allt möjligt mellan guld och råolja till sojabönor och kakao.

Hur brett investerar Optis fondrobot
Läs mer om Opti fondrobot
Picture of Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Artikeln är faktagranskad och publicerad av Anton Gustafsson, VD och grundare av Consilium Online AB som i sin tur äger Aktieskolan.se. Anton har startat och drivit olika företag sedan 18 års ålder och investerat pengar i aktier och fonder i över 15 år.

Artikeln är faktagranskad och publicerad i enlighet med vår Policy för faktagranskning och vår Redaktionella policy.