Opti för företag 2024

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex olika bolag och har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex bolag. Han har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare i Kungsbacka. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Letar du efter att kunna investera överflödig likviditet i ditt företag?

Bra!

Att investera i en fondrobot kan vara ett grymt bra sätt att sprida riskerna och sätta pengarna i arbete istället för att ha dem liggandes på ett konto.

Vi har valt att skapa den här artikeln för att hjälpa dig förstå hur det funkar om du vill öppna ett företagskonto och investera med bolagets pengar. Vi kan även erbjuda detta exklusiva specialerbjudande som ger dig 50% rabatt på Optis avgift i 3 månader!

Häng med!

Opti fondrobot
+450 röster
4.6/5

Betyg i App store

Koden AKTIESKOLAN50 ger dig 50% rabatt på avgiften i 3 månader!

Innehållsförteckning

SÅ FUNKAR DET

Hur fungerar Opti genom att företag?

Opti för företag fungerar på samma sätt som Opti för privatpersoner, med några få skillnader. Opti för företag erbjuder samma smidiga fondrobot via appen, som är kompatibel med både iOS och Android. 

Ditt företagskonto kan delas med flera personer, så att ni tillsammans kan övervaka portföljen. 

Vilken kontotyp gäller när du investerar med ett företag?

För företag som investerar med Opti är det en kapitalförsäkring som gäller. Denna tecknas via Futur Pension. Fördelen med KF för företag är att flera personer kan hålla koll på portföljen, något som inte är aktuellt för privatpersoner.

Kommer man få bekräftelse för insättning/underlag till revisorn?

All skattemässig redovisning finns tillgänglig i appen och som underlag som skickas till Skatteverket. Att fondspara i Opti för företag innebär betydligt mindre redovisningsarbete, än att spara i individuella fonder via en bank. 

För att hitta samtliga transaktionsbekräftelser loggar du in på appen, väljer “avtal” och därifrån finns alla nödvändiga uppgifter  i PDF-format.

Vilka avgifter och kostnader tillkommer?

Opti marknadsför sig som betydligt billigare än andra investeringsalternativ, men det finns ändå kostnader att hålla koll på. 

Kostnaden för en portfölj är 0,9% per år, vilket inkluderar alla avgifter för förvaltning, underhåll och regelbundna balanseringar. Sedan tillkommer en avgift för kapitalförsäkringen, Futur Pension, vilket är en extra kostnad på 0,2%.

STEP BY STEP

Så öppnar man ett företagskonto

Att öppna ett företagskonto gå snabbt och enkelt. Följ dessa tre steg för att komma igång.

Steg 1. Ladda ner Opti appen

Appen finns tillgänglig via App Store och Google Play. Det tar bara några minuter att komma igång med nedladdningen och installationen.

Opti-bygg en portfölj

Steg 2. Skapa en portfölj

Enligt Opti tar det bara tre minuter att skapa en portfölj. Detta förutsätter att ditt företag tänkt igenom de finansiella mål och den risktolerans ni vill ta i förväg. Appen kommer ställa några frågor gällande era ekonomiska mål för att kunna föreslå den bästa kombinationen av fonder för just er.

Opti-starta nytt sparande

Steg 3. Öppna en kapitalförsäkring

För att investera i fonder för företag krävs en kapitalförsäkring. Detta görs direkt i appen, och är det sista steget för att komma igång med sparandet.

Opti portföljallokering
Läs mer om Opti fondrobot
Picture of Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Artikeln är faktagranskad och publicerad av Anton Gustafsson, VD och grundare av Consilium Online AB som i sin tur äger Aktieskolan.se. Anton har startat och drivit olika företag sedan 18 års ålder och investerat pengar i aktier och fonder i över 15 år.

Artikeln är faktagranskad och publicerad i enlighet med vår Policy för faktagranskning och vår Redaktionella policy.