fbpx

Vilka är de mest ägda aktierna 2019?

Vi har listat de mest ägda aktierna bland Avanzas kunder på börsen. Artikeln är en stor guide över vilka de mest ägda aktierna är i följande länder; Sverige, USA, Danmark, Norge, Finland, Kanada, Belgien, Frankrike, Italien, Nederländerna, Portugal och Tyskland.

Bland Avanzas ägare så är Investor, Hennes & Mauritz och Swedbank de överlägset mest ägda aktierna med +80,000 delägare.

Är de mest ägda aktierna samma sak som de bästa aktierna?

Nej, så är det givetvis inte. Men listorna kan vara bra ur ett inspirationssyfte när du letar efter nya bolag till din aktieportfölj. Du kan enkelt få en överblick över vilka bolag och branscher som är populära bland andra investerare och därmed kunna gräva djupare i en egen analys (Viktigt!) innan du köper aktien.

Lär dig mer om hur du gör en aktieanalys i vår aktieskola!

Mest ägda aktierna

TOPPLISTOR

Sveriges mest ägda aktier

Här nedanför ser du de mest ägda aktierna bland Avanza banks kunder. Tänk på att siffrorna är ungefärliga då de ändras dag för dag. Senaste uppdateringen ser du längst upp i artikelns datum.

I topplistan över de populäraste aktierna nedanför så ser man tydligt att banker, investmentbolag och svenska storbolag toppar listorna.

 Bolag/AktieAntal ägare (cirka)
1Investor B85000
2Hennes & Mauritz B83000
3Swedbank A82000
4Kinnevik B59000
5Nordea Bank Abp54000
6Volvo B49000
7Latour B42000
8Ericsson B38000
9Castellum37000
10Telia Company37000
Mest ägda utländska aktierna

TOPP 20

Mest ägda utländska aktierna

Här nedanför ser du de mest ägda utländska aktierna bland Avanza banks kunder. Tänk på att siffrorna är ungefärliga då de ändras dag för dag. Senaste uppdateringen ser du längst upp i artikelns datum. 

Listan av de populäraste utländska aktierna toppas av Aurora Cannabis framför Sampo och Apple. Listan i sin helhet är mycket varierande och dessutom innehåller den bolag från fem olika länder.

Mest ägda aktierna i USA och amerika

TOPP 10

Mest ägda amerikanska aktierna

Här nedanför ser du de mest ägda amerikanska aktierna bland Avanza banks kunder. Tänk på att siffrorna är ungefärliga då de ändras dag för dag. Senaste uppdateringen ser du längst upp i artikelns datum.

RISKMINIMERA

Svenska aktiesparandet ökar

Svenskarna sparar allt fler i aktier och fonder. Däremot är det många som inte riskminimerar genom diversifiering. Det innebär att alldeles för många småsparare äger 1-4 aktier i portföljen. Det innebär att de utsätter sitt sparkapital för stor risk.

Vi rekommenderar att du äger cirka 10-15 bolag i 5-6 olika branscher för extra riskspridning.

Artikelns innehållsförteckning: