Köpa Gores Guggenheim Inc aktie (GGPI) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex olika bolag och har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex bolag. Han har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare i Kungsbacka. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Bolaget Gores Guggenheim jobbar med att förvärva ett eller flertal bolag och tillhörande tillgångar inom finansmarknaden. Bolaget gör detta via börsnoteringar, förvärv, fusioner, större omorganisationer och aktieköp. Bolaget grundades 2020. Gores Guggenheim har idag sitt huvudkontor i Boulder, Colorado, USA. På den här sidan har vi samlat in all information om Gores Guggenheim för att kunna investera i bolaget och köpa Gores Guggenheim aktier.

Gores Guggenheim Inc logo

BOLAGSNAMN

Gores Guggenheim Inc

ADRESS

Boulder, Colorado, USA

TICKER

GGPI

SEKTOR & BRANSCH

Finansiella tjänster

MARKNADSPLATS

NASDAQ

LAND

USA

Avanza logo
5/5

Avanza bank är en partner till Aktieskolan

Gores Guggenheim Inc aktiekurs

Här nedanför visas Gores Guggenheim Inc aktiekurs i realtid (fördröjt ca 15 minuter). Grafen gäller för Gores Guggenheim Inc aktie som är noterad på den Amerikanska börsen.

Innehåll och snabbnavigering

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Gores Guggenheim Inc?

En investering i detta bolag kan innebära både vinst och förlust, och det är viktigt att överväga ett köp noggrant, så att du får valuta för pengarna. Här är några bra anledningar till varför GGPI är en intressant investeringsmöjlighet.

Nytt aktiebolag 2021

Börsintroduktionen skedde 2021, och redan är bolaget ett av de mest omskrivna i den finansiella världen. Många investerare som föredrar att “vara med från start” har investerat i GGPI med både kortsiktiga och långsiktiga investeringsmål.

Förvärv av Polestar

Att elbilstillverkaren nu är en del av GGPI gav aktien en enorm skjuts uppåt på index. Sedan hypen svalnade av har aktien lugnat ner sin volatilitet något, men marknadens reaktion på förvärvet kan tolkas som att det finns enorm entusiasm för elbilsindustrin. 

Långsiktiga investeringsmöjligheter

Även om aktien som sagt betett sig volatil sedan IPO, finns det signaler som tyder på att bolaget framöver kommer växa med index och på så vis vara en god investeringsmöjlighet för både fonder, privatpersoner, och andra finansiella instrument. 

Så kan du Gores Guggenheim Inc

Att köpa aktier är idag relativt enkelt, och det tar inte heller speciellt lång tid. Så här gör du:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

För investeringar och långtidssparande är Avanza den bästa nätmäklaren. För kortsiktiga köp och andra trading verktyg är eToro det självklara valet. Välj det som passar dina behov, och registrera dig som kund. 

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto

Ett investeringskonto är namnet på kontot där du kan handla med aktier, och det är nödvändigt för att genomföra ett aktieköp.

Steg 3: Sök efter Gores Guggenheim Inc

Sök efter företaget som du vill investera i. Använd sökfältet, eller aktielistan. 

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

När du hittat rätt aktiebolag är det dags att titta igenom informationen som finns på akties översikt. Några viktiga saker att lägga märke till är analyser, index data, nyheter, p/e tal, volym och andra relevanta data. Är trading nytt för dig är detta ett bra tillfälle att studera de finansiella hållpunkterna, för att kunna göra bra investeringar framöver. 

När all data känns okej, är det dags att klicka på Köp. Då anger du hur mycket pengar du vill handla tillgångar för lägger du din order. Du får sedan en orderbekräftelse, och när aktierna inhandlats kan du se dom i ditt ISK.

Så här ser landningssidan ut för Gores Guggenheim Inc aktien hos Avanza. Du kan här se information och historisk data om aktien men även köpa eller sälja aktien.

Presentation av Gores Guggenheim Inc

Gores Guggenheim Inc., är ett förvärvsföretag bildat av dotterbolag till Gores Group och Guggenheim Capital. Börsintroduktionen på Nasdaq Capital Market skedde under våren 2021, med ett värde av 750 miljoner dollar, där en enhet kostade 10 dollar styck.

En enhet består av en aktie av bolagets stamaktie, och en femtedel av en teckningsoption. Varje hel teckningsoption ger köparen möjlighet att köpa ytterligare en andel av företagets aktie för 11,50 USD per aktie. Deutsche Bank Securities Inc., Citigroup Global Markets Inc. och Morgan Stanley var huvudansvariga för erbjudandet.

Sedan IPO har det skrivits mycket om förvärvsbolaget, både i traditionell media och i sociala medier. En hype skapades runt förvärvet av Polestar, vilket inte var speciellt oväntat kanske. Då Polestar är en av världens mest framgångsrika elbilstillverkare sågs förvärvet som ett stort kliv in på en redan krattad manege, Polestar är nämligen leverantören till Volvos elbilar. 

Företagets verkar genom förvärvs- och värdeskapande, där de identifierar, förvärvar och bygger upp ett företag. Inriktningen är på branscher och sektorer som kompletterar erfarenheter från ledningsgruppen, som kan dra nytta av ledningens expertis. 

Så tjänar Gores Guggenheim Inc pengar

Bolaget är ett investeringsföretag, vilket innebär att de förvärvar och driver mindre företag som till exempel är på väg att ta sig fram på marknaden. Det mest profilerade förvärvet skedde 2021 när man absorberade den elektriska biltillverkaren Polestar.

Företaget har en bred portfölj av förvärv, med representation från många olika sektorer. I Guggenheims portfölj finns exempelvis varumärken inom telekommunikation (Alpheus Communications), konsumentvaror (MEXX), teknologi (Equinox Payments, Compudye), industri (Cosmo Specialty Fibers Inc), och hälso-sjukvård (Diagnostic Health). Portföljen är tjock och detta är endast några exempel på innehållande varumärken. 

Så grundades Gores Guggenheim Inc

Alec Gores, grundare och verkställande direktör för Gores Group, blev ordförande, och Mark Stone som är VD för Gores Group, är företagets verkställande direktör. President/direktör i bolaget är Andrew Rosenfield, VD för Guggenheim Partners.

Gores Group grundades 1987 i Beverly Hills, Kalifornien. Företaget arbetar med förvärv och partnerskap med växande företag. Gores lanserade sin första SPAC associerad med Gores Group 2015. Hittills har Gores med dotterbolag genomfört fem företagsförvärv med ett transaktionsvärde på mer än 25 miljarder USD.

Läs mer om SPAC bolag i vår artikel där vi listar de 10 mest intressanta SPAC.

Guggenheim Partners är baserat i Chicago. Det är ett investerings- och rådgivningsföretag som förvaltar mer än 310 miljarder USD i tillgångar, och har 2 400 anställda på 17 olika kontor.

Syftet med att sammanföra Gores och Guggenheim var de fördelarna som kommer genom att utnyttja nätverken och branscherfarenheter hos vart och ett av företagsförvärven och investeringarna som tidigare gjorts separat i bolagen. Medlemmarna i ledningsgruppen har sedan länge utvecklat ett brett nätverk av kontakter och företagsrelationer, dessa är tänkta att fungera som källor till framtida förvärvsmöjligheter.

Investera i liknande bolag som Gores Guggenheim Inc

Liknande bolag kan vara intressanta både för investerare som är intresserade av förvärvsbolag och elbilstillverkare. Då GGPI främst blivit intressant på grund av sitt förvärv av elbilstillverkaren Polestar, tipsar vi här om två andra företag inom EV-sektorn, samt ett förvärvsbolag. Tänk på att dessa är endast är tips på företag att undersöka närmare för den som är intresserad, och ska inte ses som rekommendationer. 

Lucid Motors (LCID)

Lucid Group, Inc., ett teknik- och fordonsföretag, utvecklar teknik för elfordon (EV). Företaget designar, konstruerar och bygger elfordon, elbilar och batterisystem. Den 30 juni 2021 drev det åtta detaljhandelsbutiker i USA. Företaget har sitt huvudkontor i Newark, Kalifornien.

Arrival (ARVL)

Arrival fokuserar på design, montering och distribution av kommersiella elfordon (EV) över hela världen. Dess portfölj av elbilar inkluderar kommersiella elbilar, bussar och personbilar. Företaget grundades 2015 och är baserat i Howald, Luxemburg.

Austerlitz Acquisition Corporation

Austerlitz Acquisition Corporation fokuserar på förvärv, aktiebyte, tillgångsförvärv, aktieköp, omorganisationer och andra liknande företagsförvärv. Företaget var tidigare känt som Foley Trasimene Acquisition Corporation III. Austerlitz Acquisition Corporation I grundades 2020 och är baserat i Las Vegas, Nevada.

Ska man investera i Gores Guggenheim Inc?

Att investera i en aktie kräver en hel del research. Här är de främsta för- och nackdelarna med just den här aktien:

Fördelar

Fördelarna med den här aktien:

Nackdelar

Som med alla aktier så finns det också nackdelar:

FAQ - Vanliga frågor om Gores Guggenheim Inc

De vanligaste frågorna om GGPI. hittar du svaren till här.

Finns Gores Guggenheim Inc på börsen?

Aktien handlas på NASDAQ under tickern/förkortningen GGPI.

Vart kan jag investera i Gores Guggenheim Inc?

Investera i aktier hos din nätmäklare. För att kunna köpa aktien ska du välja en aktiemäklare som erbjuder handel på amerikanska Nasdaq, och kan hantera valuta i USD.

Hur mycket ska man investera i Gores Guggenheim Inc?

Tänk på att ett aktieköp kan leda till förlust, och det innebär alltid en risk att investera i värdepapper. Det är aldrig en bra idé att endast köpa aktier i ett företag, sprid istället investeringarna mellan flera aktier, då minskar risken.

Bolaget Gores Guggenheim jobbar med att förvärva ett eller flertal bolag och tillhörande tillgångar inom finansmarknaden. Bolaget gör detta via börsnoteringar, förvärv, fusioner, större omorganisationer och aktieköp. Bolaget grundades 2020. Gores Guggenheim har idag sitt huvudkontor i Boulder, Colorado, USA. På den här sidan har vi samlat in all information om Gores Guggenheim för att kunna investera i bolaget och köpa Gores Guggenheim aktier.

Gores Guggenheim Inc logo

BOLAGSNAMN

Gores Guggenheim Inc

ADRESS

Boulder, Colorado, USA

TICKER

GGPI

SEKTOR & BRANSCH

Finansiella tjänster

MARKNADSPLATS

NASDAQ

LAND

USA

Avanza logo 5/5
 • Investera långsiktigt
 • Sveriges bästa nätmäklare
 • +1 miljon kunder i Sverige
 • Gratis aktiehandel upp till 50.000 kr
Köp aktier i bolaget

Avanza bank är en partner till Aktieskolan

Gores Guggenheim Inc aktiekurs

Här nedanför visas Gores Guggenheim Inc aktiekurs i realtid (fördröjt ca 15 minuter). Grafen gäller för Gores Guggenheim Inc aktie som är noterad på den Amerikanska börsen. GGPI Aktiepris idag från TradingView

Välj nätmäklare utefter om du vill investera långsiktigt i bolaget eller om du vill handla aktien kortsiktigt
Vi rekommenderar Sveriges ledande nätmäklare Avanza bank för dig som vill investera långsiktigt och en av världens ledande tradingplattformar, eToro, för dig som vill köpa och sälja aktier mer frekvent.

Avanza logo 5/5
 • Investera långsiktigt

Bästa nätmäklaren för att spara långsiktigt på börsen.

Köp aktier nu etoro logo 5/5
 • Bäst för daytrading

78% av privata investerare förlorar pengar.

Handla nu

Disclaimer: När du investerar dina pengar så utsätter du ditt kapital för risk. Sidan kan innehålla/innehåller annonslänkar och reklam. Läs full disclaimer längst ner på sidan.

Innehåll och snabbnavigering

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Gores Guggenheim Inc?

En investering i detta bolag kan innebära både vinst och förlust, och det är viktigt att överväga ett köp noggrant, så att du får valuta för pengarna. Här är några bra anledningar till varför GGPI är en intressant investeringsmöjlighet.

Nytt aktiebolag 2021

Börsintroduktionen skedde 2021, och redan är bolaget ett av de mest omskrivna i den finansiella världen. Många investerare som föredrar att “vara med från start” har investerat i GGPI med både kortsiktiga och långsiktiga investeringsmål.

Förvärv av Polestar

Att elbilstillverkaren nu är en del av GGPI gav aktien en enorm skjuts uppåt på index. Sedan hypen svalnade av har aktien lugnat ner sin volatilitet något, men marknadens reaktion på förvärvet kan tolkas som att det finns enorm entusiasm för elbilsindustrin. 

Långsiktiga investeringsmöjligheter

Även om aktien som sagt betett sig volatil sedan IPO, finns det signaler som tyder på att bolaget framöver kommer växa med index och på så vis vara en god investeringsmöjlighet för både fonder, privatpersoner, och andra finansiella instrument. 

Så kan du Gores Guggenheim Inc

Att köpa aktier är idag relativt enkelt, och det tar inte heller speciellt lång tid. Så här gör du:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

För investeringar och långtidssparande är Avanza den bästa nätmäklaren. För kortsiktiga köp och andra trading verktyg är eToro det självklara valet. Välj det som passar dina behov, och registrera dig som kund. 

Bästa nätmäklaren långsiktiga investeringar!
Avanza logo Aktieskolans omdöme: 5/5
 • Sveriges bästa nätmäklare
 • +1 miljon kunder i Sverige
 • Gratis aktiehandel upp till 50.000 kr
Köp aktier på Avanza.se

Avanza bank är en partner till Aktieskolan.

Bästa nätmäklaren för trading!
etoro logo Aktieskolans omdöme: 5/5
 • En av världens ledande plattformar för trading
 • +12 miljon kunder i världen
 • Handla bl.a. aktier, råvaror, index och valutor
Börja handla nu

78% av privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos den här leverantören. CFD-handel innebär hög risk. eToro är en partner till Aktieskolan.

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto

Ett investeringskonto är namnet på kontot där du kan handla med aktier, och det är nödvändigt för att genomföra ett aktieköp.

Steg 3: Sök efter Gores Guggenheim Inc

Sök efter företaget som du vill investera i. Använd sökfältet, eller aktielistan. 

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

När du hittat rätt aktiebolag är det dags att titta igenom informationen som finns på akties översikt. Några viktiga saker att lägga märke till är analyser, index data, nyheter, p/e tal, volym och andra relevanta data. Är trading nytt för dig är detta ett bra tillfälle att studera de finansiella hållpunkterna, för att kunna göra bra investeringar framöver. 

När all data känns okej, är det dags att klicka på Köp. Då anger du hur mycket pengar du vill handla tillgångar för lägger du din order. Du får sedan en orderbekräftelse, och när aktierna inhandlats kan du se dom i ditt ISK.

Så här ser landningssidan ut för Gores Guggenheim Inc aktien hos Avanza. Du kan här se information och historisk data om aktien men även köpa eller sälja aktien.

Presentation av Gores Guggenheim Inc

Gores Guggenheim Inc., är ett förvärvsföretag bildat av dotterbolag till Gores Group och Guggenheim Capital. Börsintroduktionen på Nasdaq Capital Market skedde under våren 2021, med ett värde av 750 miljoner dollar, där en enhet kostade 10 dollar styck.

En enhet består av en aktie av bolagets stamaktie, och en femtedel av en teckningsoption. Varje hel teckningsoption ger köparen möjlighet att köpa ytterligare en andel av företagets aktie för 11,50 USD per aktie. Deutsche Bank Securities Inc., Citigroup Global Markets Inc. och Morgan Stanley var huvudansvariga för erbjudandet.

Sedan IPO har det skrivits mycket om förvärvsbolaget, både i traditionell media och i sociala medier. En hype skapades runt förvärvet av Polestar, vilket inte var speciellt oväntat kanske. Då Polestar är en av världens mest framgångsrika elbilstillverkare sågs förvärvet som ett stort kliv in på en redan krattad manege, Polestar är nämligen leverantören till Volvos elbilar. 

Företagets verkar genom förvärvs- och värdeskapande, där de identifierar, förvärvar och bygger upp ett företag. Inriktningen är på branscher och sektorer som kompletterar erfarenheter från ledningsgruppen, som kan dra nytta av ledningens expertis. 

Så tjänar Gores Guggenheim Inc pengar

Bolaget är ett investeringsföretag, vilket innebär att de förvärvar och driver mindre företag som till exempel är på väg att ta sig fram på marknaden. Det mest profilerade förvärvet skedde 2021 när man absorberade den elektriska biltillverkaren Polestar.

Företaget har en bred portfölj av förvärv, med representation från många olika sektorer. I Guggenheims portfölj finns exempelvis varumärken inom telekommunikation (Alpheus Communications), konsumentvaror (MEXX), teknologi (Equinox Payments, Compudye), industri (Cosmo Specialty Fibers Inc), och hälso-sjukvård (Diagnostic Health). Portföljen är tjock och detta är endast några exempel på innehållande varumärken. 

Så grundades Gores Guggenheim Inc

Alec Gores, grundare och verkställande direktör för Gores Group, blev ordförande, och Mark Stone som är VD för Gores Group, är företagets verkställande direktör. President/direktör i bolaget är Andrew Rosenfield, VD för Guggenheim Partners.

Gores Group grundades 1987 i Beverly Hills, Kalifornien. Företaget arbetar med förvärv och partnerskap med växande företag. Gores lanserade sin första SPAC associerad med Gores Group 2015. Hittills har Gores med dotterbolag genomfört fem företagsförvärv med ett transaktionsvärde på mer än 25 miljarder USD.

Läs mer om SPAC bolag i vår artikel där vi listar de 10 mest intressanta SPAC.

Guggenheim Partners är baserat i Chicago. Det är ett investerings- och rådgivningsföretag som förvaltar mer än 310 miljarder USD i tillgångar, och har 2 400 anställda på 17 olika kontor.

Syftet med att sammanföra Gores och Guggenheim var de fördelarna som kommer genom att utnyttja nätverken och branscherfarenheter hos vart och ett av företagsförvärven och investeringarna som tidigare gjorts separat i bolagen. Medlemmarna i ledningsgruppen har sedan länge utvecklat ett brett nätverk av kontakter och företagsrelationer, dessa är tänkta att fungera som källor till framtida förvärvsmöjligheter.

Investera i liknande bolag som Gores Guggenheim Inc

Liknande bolag kan vara intressanta både för investerare som är intresserade av förvärvsbolag och elbilstillverkare. Då GGPI främst blivit intressant på grund av sitt förvärv av elbilstillverkaren Polestar, tipsar vi här om två andra företag inom EV-sektorn, samt ett förvärvsbolag. Tänk på att dessa är endast är tips på företag att undersöka närmare för den som är intresserad, och ska inte ses som rekommendationer. 

Lucid Motors (LCID)

Lucid Group, Inc., ett teknik- och fordonsföretag, utvecklar teknik för elfordon (EV). Företaget designar, konstruerar och bygger elfordon, elbilar och batterisystem. Den 30 juni 2021 drev det åtta detaljhandelsbutiker i USA. Företaget har sitt huvudkontor i Newark, Kalifornien.

Arrival (ARVL)

Arrival fokuserar på design, montering och distribution av kommersiella elfordon (EV) över hela världen. Dess portfölj av elbilar inkluderar kommersiella elbilar, bussar och personbilar. Företaget grundades 2015 och är baserat i Howald, Luxemburg.

Austerlitz Acquisition Corporation

Austerlitz Acquisition Corporation fokuserar på förvärv, aktiebyte, tillgångsförvärv, aktieköp, omorganisationer och andra liknande företagsförvärv. Företaget var tidigare känt som Foley Trasimene Acquisition Corporation III. Austerlitz Acquisition Corporation I grundades 2020 och är baserat i Las Vegas, Nevada.

Ska man investera i Gores Guggenheim Inc?

Att investera i en aktie kräver en hel del research. Här är de främsta för- och nackdelarna med just den här aktien:

Fördelar

Fördelarna med den här aktien:

 • Efter sammanslagningen med Polestar är GGPI en av de främsta elbilstillverkare
 • För swingtraders kan aktiens volatilitet ge höga vinster
 • Möjlighet till stor avkastning över tid. Även om tillväxten inte är stor ännu, kommer EV (Electric Vehicles) att allt mer dominera fordonsmarknaden framöver

Nackdelar

Som med alla aktier så finns det också nackdelar:

 • Volatil aktie som sett ett kraftigt fluktuerande börsvärde allt sedan IPO
 • Aktien är sårbar för amerikanska ränteregleringar, som anpassning för inflation
 • Många börsanalytiker anser att aktien är övervärderad, och spår ett värdetapp i framtiden

FAQ – Vanliga frågor om Gores Guggenheim Inc

De vanligaste frågorna om GGPI. hittar du svaren till här.

Finns Gores Guggenheim Inc på börsen?

Aktien handlas på NASDAQ under tickern/förkortningen GGPI.

Vart kan jag investera i Gores Guggenheim Inc?

Investera i aktier hos din nätmäklare. För att kunna köpa aktien ska du välja en aktiemäklare som erbjuder handel på amerikanska Nasdaq, och kan hantera valuta i USD.

Hur mycket ska man investera i Gores Guggenheim Inc?

Tänk på att ett aktieköp kan leda till förlust, och det innebär alltid en risk att investera i värdepapper. Det är aldrig en bra idé att endast köpa aktier i ett företag, sprid istället investeringarna mellan flera aktier, då minskar risken.

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Avanza logo

Aktieskolan rekommenderar:

5/5 Köp aktier på Avanza.se
 • Sveriges bästa nätmäklare
 • +1 miljon kunder i Sverige
 • Gratis aktiehandel upp till 50.000 kr

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Avanza logo

Aktieskolan rekommenderar:

5/5
Picture of Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Artikeln är faktagranskad och publicerad av Anton Gustafsson, VD och grundare av Consilium Online AB som i sin tur äger Aktieskolan.se. Anton har startat och drivit olika företag sedan 18 års ålder och investerat pengar i aktier och fonder i över 15 år.

Artikeln är faktagranskad och publicerad i enlighet med vår Policy för faktagranskning och vår Redaktionella policy.