Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Köpa BlackBerry Ltd aktie (BB) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

BlackBerry Ltd aktie

Så kan du köpa aktier och investera i BlackBerry Ltd (BB)

IT bolaget BlackBerry Limited tillverkar, konstruerar och marknadsför trådlösa lösningar på den mobilkommunikationsmarknaden. Företaget jobbar med plattformar och lösningar för åtkomst till e-post, sms, Internet, telefon och intranät-baserade applikationer. Bolaget grundades ursprungligen 1984. BlackBerry har idag sitt huvudkontor i USA. På den här sidan har vi samlat in all information om BlackBerry för att kunna investera i bolaget och köpa BlackBerry aktier.

BlackBerry Ltd logo

BOLAGSNAMN

BlackBerry Ltd

ADRESS

3350 161St Ave SE Bellevue, WA, United States

TICKER

BB

SEKTOR & BRANSCH

Mjukvara

MARKNADSPLATS

NYSE

LAND

USA

Avanza logo
5/5

Avanza bank är en partner till Aktieskolan

BlackBerry Ltd aktiekurs

Här nedanför visas BlackBerry Ltd aktiekurs i realtid (fördröjt ca 15 minuter). Grafen gäller för BlackBerry Ltd aktie som är noterad på den Amerikanska börsen.

Välj nätmäklare utefter om du vill investera långsiktigt i bolaget eller om du vill handla aktien kortsiktigt
Vi rekommenderar Sveriges ledande nätmäklare Avanza bank för dig som vill investera långsiktigt och en av världens ledande tradingplattformar, eToro, för dig som vill köpa och sälja aktier mer frekvent.

Avanza logo
5/5

Bästa nätmäklaren för att spara långsiktigt på börsen.

etoro logo
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar.

Disclaimer: När du investerar dina pengar så utsätter du ditt kapital för risk. Sidan kan innehålla/innehåller annonslänkar och reklam. Läs full disclaimer längst ner på sidan.

Innehåll och snabbnavigering

INTRODUKTION

Varför ska man investera i BlackBerry Ltd?

Varför ska man egentligen investera i BlackBerry? Vi anser att det finns flera anledningar vilka vi radar upp nedan.

Slutit avtal med tjänsteföretaget Deloitte

I en artikel publicerad i oktober 2021 kan vi läsa att BB slutit avtal med professionella Deloitte för att hjälpa företag som är involverade i att bygga verksamhetskritiska applikationer av säkra sina programvarukedjor. Efter tillkännagivandet steg BB-aktierna nästan 3 % vilket såklart också ökade vinsterna i företaget.

Digital säkerhet förutspås accelerera

Enligt en artikel publicerad hos Avanza i slutet av oktober 2021 kan vi se att digital säkerhet förutspås accelerera sin tillväxt framöver. Detta är positivt för BB, speciellt efter tillkännagivandet av avtalet med Deloitte som arbetar med att säkra programvarukedjor.

Högre intäkter än vad analytikerna väntat sig

I en annan artikel publicerad på Dagens Industri kan vi läsa att Blackberry lade fram ett bättre resultat och visade högre intäkter än vad analytikerna hade förväntat sig för kvartalet (Q3). Blackberry lyfte nästan 14 procent. Det betyder dock inte att den positiva trenden kommer fortsätta vidare in i nästa kvartal.

Så kan du BlackBerry Ltd

Det är inte alls svårt att köpa aktier i BlackBerry. Nedan leder vi dig genom i processen i fyra enkla steg. 

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Avanza är den ledande nätmäklaren i Sverige för långtidssparande. Planerar du att långtidsspara rekommenderar vi dig att använda just Avanza när du genomför köp av aktier. 

Planerar du däremot att göra kortsiktiga investeringar rekommenderar vi istället att du använder den populära nätmäklaren eToro som specialiserar sig på just kortsiktiga investeringar. 

Det första du behöver göra är alltså att välja nätmäklare och därefter skapa ett konto hos den aktör du väljer. Att skapa ett konto tar inte mer än ett par minuter.

Bästa nätmäklaren långsiktiga investeringar!
Avanza logo
Aktieskolans omdöme:
5/5

Avanza bank är en partner till Aktieskolan.

Bästa nätmäklaren för trading!
etoro logo
Aktieskolans omdöme:
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos den här leverantören. CFD-handel innebär hög risk. eToro är en partner till Aktieskolan.

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto

Nu är det dags att skapa kontot där du kommer förvara dina aktier. Ett sådant konto kallas för investeringssparkonto (ISK). Detta kontot skapar du hos nätmäklaren. 

Steg 3: Sök efter BlackBerry Ltd

Då var det dags att hitta den aktie du vill köpa. Du hittar den genom att använda sökfunktionen hos nätmäklaren och söka efter “Blackberry”. Då kommer du direkt få en träff och kunna klicka dig in till landningssidan för aktien.

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

Köpet genomför du på landningssidan för aktien som du nu landat på. Hos Avanza finner du en tydlig köpknapp på landningssidan och hos eToro finner du en tydlig “handla” knapp som du använder. Därefter följer du de instruktionerna som uppkommer för att genomföra köpet. 

BlackBerry Ltd aktiekurs
Så här ser landningssidan ut för BB aktien hos Avanza. Du kan här se information och historisk data om aktien men även köpa eller sälja aktien.
BlackBerry Ltd aktiekurs etoro
Så här ser landningssidan ut för BB aktien hos eToro. För att köpa aktien klickar du på den tydliga “handla”-knappen högst upp till höger.

Presentation av BlackBerry Ltd

BlackBerry konstruerar, tillverkar och marknadsför trådlösa lösningar för den globala mobikommunikationsmarknaden. Bolaget erbjuder både plattformar och lösningar för att kunder ska komma åt e-post, telefon, SMS, internet och applikationer. 

Så tjänar BlackBerry Ltd pengar

BlackBerry tjänar pengar på sina tekniska lösningar för mobilmarknaden.

Så grundades BlackBerry Ltd

Bolaget grundades 1984 av Mike Lazaridis och Douglas Fregin.

Investera i liknande bolag som BlackBerry Ltd

Det finns flertalet bolag som liknar BB som också finns på börsen. Nedan radar vi upp tre liknande bolag som också går att köpa aktier i.

Apple Inc (AAPL)

Apple känner nog alla till. Jätten inom data och hemelektronik. Bolaget designar mobiler, datorer och surfplattor med varumärken såsom Macbook, iPhone, iPad och Apple TV. Utöver de mest använda produkterna erbjuds dessutom programvaror, kringutrustning och diverse nätverkslösningar. 

AVA Samsung Tracker

Detta är ett trackcertifikat i Samsung, den främsta konkurrenten till Apple som också erbjuder data, mobil och hemelektronik. Med ett trackcertifikat kan du via en vanlig aktiedepå investera i en mängd olika, oftast svårtillgängliga, marknader och tillgångar på börsen.

Telephone and Data Systems Inc

Telephone and Data Systems verkar huvudsakligen inom mobil-, telefon-, och kommunikationsmarknaden. Bolaget tillhandahåller telekommunikationstjänster i hela USA och säljer datorer, telefoner och diverse tillbehör.

Ska man investera i BlackBerry Ltd?

Nedan går vi igenom de fördelar och nackdelar som finns med att köpa Blackberry LTD aktie. Ta del av dessa för att avgöra om du bör genomföra investeringen eller ej. 

Fördelar

Fördelarna med den här aktien:

Nackdelar

Som med alla aktier så finns det också nackdelar:

FAQ - Vanliga frågor om BlackBerry Ltd

Här nedanför tar vi upp de vanligaste frågorna vi får om Blackberry aktien och svarar på dessa. 

Finns BlackBerry Ltd på börsen?

BlackBerry finns på NYSE och Toronto Stock Exchange under kortnamn BB.

Vart kan jag investera i BlackBerry Ltd?

Du kan välja mellan nätmäklaren Avanza för långsiktiga investeringar och mäklaren eToro för kortsiktiga investeringar.

Hur mycket ska man investera i BlackBerry Ltd?

Hur mycket du ska investera i BB är upp till dig beroende på hur din situation ser ut. Det är viktigt att du kommer ihåg att sprida dina risker genom att äga flera aktier. Du behöver också ha råd att förlora de pengar du investerar.

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Avanza logo

Aktieskolan rekommenderar:

5/5