Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Bästa 5G aktierna att köpa i november 2022 [Topplista]

Bästa 5G aktierna

För dig som är intresserad av att börja investera i 5G så är denna artikeln perfekt för dig. 5G utvecklingen ökar i rask takt och kommer fortsättas expanderas. Vi kommer i denna artikeln lista 7 olika aktier som jobbar med 5G på olika sätt för att du ska få chansen att investera i 5G tekniken.

Vi kommer även gå igenom 3 olika anledningar varför man bör investera samt 3 olika nätmäklare för att du ska på enklast sätt kunna investera i dessa aktier..

Avanza_logotyp
5 av 5
5/5

Vårt betyg för Avanza

Innehållsförteckning

Bästa 5G-aktierna

Om du är sugen på att investera i 5G måste du fortfarande bestämma dig för vilken typ av 5g-aktier som är de bästa för dig. Det finns ett flera sätt att välja: vissa investerare riktar in sig på billiga 5G-aktier, vissa letar efter företag i specifika länder eller regioner, och andra föredrar startups eller mer etablerade företag.

Ett annat sätt att förstå de olika typerna av 5G-företag är att fundera över vilken aspekt av 5G de arbetar i. De huvudsakliga alternativen är:

  • Chiptillverkare
  • Infrastrukturföretag
  • 5G-nätverk

Vi granskar här ett urval av 5G-aktier som är direkt relaterade till både uppbyggnaden och införandet av 5G-nätverket, infrastrukturen samt tillverkningen. Informationen nedan bör användas som en guide för att hjälpa dig att avgöra vilka aktier du tycker är intressanta, och det är viktigt att du sedan gör din egen research innan du investerar. Dessa aktier inom 5G är några vi tycker är extra intressanta (ska inte ses som rekommendation eller rådgivning) Följande aktier har rankats från 1-7 beroende på hur hög avkastning dem har gett de senaste 3 åren. Du kan även läsa mer om varje bolag längre ner.

Är du istället intresserad vilka de bästa aktierna är för nybörjare är? Då tycker jag du ska läsa vår artikel där vi listar de 52 bästa nybörjaraktierna.

 Bolag/AktieAvkastning senaste 3 åren
1Nvidia Corporation 567.24%
2Qualcomm, Inc248.09%
3NXP Semiconductors125:05%
4Qorvo, Inc99.22%
5Skyworks Solutions, Inc66.53%
6LM Ericsson42.09%
7Nokia -7.16%

1. Nvidia Corporation

Nvidia är ett annat av dessa enorma teknikföretag som många kanske inte inser att de är inflytelserika inom 5G. Nvidias AI på 5G-plattform erbjuder nätverksinfrastruktur med hög bandbredd och låg latens.

Det håller på att bli en aktör i företags 5G-nätverk där kunder kan distribuera kraftfulla AI-applikationer över ett ultrasnabbt, privat 5G trådlöst nätverk. Nvidia har också tillkännagett partnerskap med ledande cloud service-leverantörer för att distribuera AI på 5G för projekt, som bland annat smarta städer, sjukhus och butiker med självutcheckning.

En annan aspekt av Nvidias 5G-verksamhet är dess molnbaserade speltjänst GeForce NOW. Tjänsten används som hävstång för 5G-inflytande, eftersom spel är beroende av nätverk med hög hastighet och låg latens.

Bland 5G-aktier är Nvidia ytterligare ett exempel på att företagen bakom tekniken presterar bättre än företagen som använder den. Även efter att ha sjunkit från sin rekordhöga stängning i slutet av november, har NVDA-aktien fortfarande varit ett tillväxtmonster 2021, med en ökning på 142 % vid årets slut.

2. Qualcomm, Inc

Qualcomm är ett teknikföretag med huvudkontor i San Diego, Kalifornien. De designar och skapar mjukvara och chips för användning i trådlös utrustning, som mobiltelefoner. Qualcomm utvecklar och kommersialiserar även trådlös teknik och har tidigare licensierat många tekniker relaterade till 3G- och 4G-teknik.

När 5G-tekniken växer resulterar det i fler anslutna enheter, vilket ger större intäkter för Qualcomm, på grund av tillväxten i licensförsäljningen. Förra året tecknade Qualcomm ett flerårigt avtal med Apple om leverans av deras styrkrets, vilket konkretiserade den avgörande rollen Qualcomm kan spela inom 5G-teknik. Eftersom 5G går längre än mobiltelefoner, innebär det en stor möjlighet för Qualcomm. Deras chips möjliggör nämligen kommunikation i allt från IoT-enheter till självkörande bilar.

Qualcomm är ett lönsamt företag med ett börsvärde på cirka 91 miljarder dollar, och de har betalat en konsekvent utdelning till investerare, även under Covid-19-pandemin. Företaget har en stark balansräkning med massor av kontanter till hands för att kunna klara svåra tider och driva innovationen framåt.

3. NXP Semiconductors

Den 10 november tillkännagav NXPI ett samarbete med Ford Motor Company, för att leverera förbättrade förarupplevelser, bekvämlighet och tjänster för Fords fordon globalt.

NXPI:s intäkter ökade 2021 med 26,2 %, jämfört med föregående år till 2,86 miljarder USD för det tredje kvartalet som slutade den 3 oktober 2021. Dess icke-GAAP-rörelseintäkter ökade med 63,7 % jämfört med föregående år till 959 MUSD, medan dess justerade EBITDA ökade med 51,9 % under året -över året till 1,11 miljarder dollar.

Analytiker förväntar sig att NXPI:s intäkter kommer att öka med 28 % jämfört med föregående år till 11,03 miljarder USD under räkenskapsåret 2021. Dess vinst per aktie förväntas växa med 73,2 % jämfört med föregående år, till 10,62 USD under innevarande år. Dessutom överträffade det Street EPS-uppskattningar i vart och ett av de efterföljande fyra kvartalen.

4. Qorvo, Inc

QRVO utvecklar och kommersialiserar teknologier och produkter för trådlös och trådbunden uppkoppling över hela världen. Företaget verkar inom två segment: Mobila produkter och Infrastruktur och försvarsprodukter.

Den 3 november 2021 meddelade QRVO att de hade förvärvat Princeton, New Jersey-baserade United Silicon Carbide (UnitedSiC). Tillägget av United Silicon Carbide utökar avsevärt företagets marknadsmöjligheter inom högeffektiva applikationer. Detta förvärv gör det möjligt för Qorvo att leverera intelligenta kraftfulla lösningar som täcker effektomvandling, rörelsekontroll och skydd för kretslopp.

För räkenskapsåret 2022 förväntar sig analytiker att QRVO:s intäkter kommer att växa med 15 %, till 4,62 miljarder dollar. Dessutom förväntas bolagets vinst per aktie öka med 22,1 % jämfört med föregående år till 11,89 USD under innevarande år. Dessutom överträffade aktien konsensus EPS-beräkningarna i vart och ett av de fyra avslutande kvartalen.

5. Skyworks Solutions, Inc

Skyworks Solutions säljer de grundläggande komponenterna som driver smartphones. De designar frekvenschip som gör att en telefon kan ansluta till ett mobilt nätverk. Därför har uppgången i 5G-antagande varit en välsignelse för företaget.

Skyworks använder nu sitt kunnande för att komma in i andra sektorer, inklusive virtuell verklighet, smarta hemenheter, uppkopplad industriell utrustning och medicinsk utrustning. De stärkte sin närvaro med köpet av Silicon Labs (NASDAQ:SLAB) fordons- och nätverks- infrastruktur 2021. Även om de är den minsta chiptillverkaren på denna lista har Skyworks en sund balansräkning och är ett mycket lönsamt företag med en stark tillväxt.

6. Telefonaktiebolaget LM Ericsson (ERIC)

Svenska Ericsson är ett företag som länge verkat inom telekommunikationsutrustning och tjänster med huvudkontor i Stockholm. De erbjuder tjänster, mjukvara och infrastruktur inom informations- och kommunikationsteknik, och företaget har cirka 27 % marknadsandel av infrastrukturen inom 2G/3G och 4G. Det är alltså ingen överraskning att Ericsson investerar hårt i 5G-revolutionen.

Ericsson bidrar med den hårdvara och de tjänster som hjälper till att uppgradera nätverken för att tillgodose hastighetsökningarna som 5G-teknik kräver, med 81 avtal undertecknade i februari 2020. Utöver de avtal som Ericsson stoltserar med är 25 av dess nätverk också live och i bruk. När det gäller 5G har Ericsson en stark position, som det första företaget att distribuera 5G-nätverk över fyra kontinenter, och de hävdar att de har det största utbudet av fungerande enheter för 5G-anslutningar.

Ericsson är ett lönsamt företag med ett börsvärde på cirka 29 miljarder dollar. ERIC har också betalat en ganska konsekvent utdelning och noterat att Covid-19 hade en begränsad inverkan på både rörelseresultat och kassa. Med sin starka position har Ericsson chansen att ligga i framkant av 5G utvecklingen.

7. Nokia (NOK)

Nokia är ett telekommunikations- och elektronikföretag med huvudkontor i Esbo, Finland. Strax efter Ericsson har Nokia säkrat 67 5G-kontrakt, och har för närvarande 19 live-nätverk. Nokia har för närvarande en marknadsandel på cirka 27 % utanför Kina, och stoltserar med att de har vunnit 100 % av kontrakten som de har ansökt om utanför Kina, och 90 % i Kina.

Nokia är ett framgångsrikt företag med ett börsvärde på cirka 24 miljarder dollar och ger en stark utdelning för företagets positionering. Med tanke på dessa faktorer kan Nokia vara en bra 5G-aktie att köpa som inte är marknadsledande. Aktier som utmanar marknaden kan vara en intressant investeringsmöjlighet eftersom de ibland kan överträffa marknadens förväntningar.

Varför ska man investera i 5G-aktier?

Det snabba 5G-nätverket kommer att fortsätta expandera under 2022. Enligt prognoser förväntas globala 5G-abonnemang att fördubblas och kan överstiga 1 miljard i år. Samtidigt kan utgifterna för 5G-infrastruktur som behövs för att stödja förändringen öka med 22 % i år, till över 23 miljarder USD globalt.

Det kommer att ta flera år att slutföra denna enorma teknikutbyggnad. Det kommer att omfatta breda delar av den globala ekonomin, eftersom utvecklingen av 5G-nätverk kommer att ha betydande överlappning med saker som sträcker sig från bilteknik till videospel och virtuell verklighet (en del av ”the metaverse”).

Konsumenter och företag kommer att behöva uppgradera smartphones och andra enheter för att ansluta till 5G-nätverk, vilket gör uppgraderingscykeln till ett toppinvestering för 2022 och framåt. 

Om det inte vore nog, här kommer topp 3 anledningar att investera i de bästa 5G-aktierna:

1. Bra för långsiktig investering

Medan tidigare uppgraderingar av telekomnätverk möjliggjorde smartphone- och boomen för mobila enheter, förankrar 5G-teknik digital teknik ännu mer i det dagliga livet.

Det överlappar med cloud computing då många människor nu arbetar hemifrån, och det låser också upp nya former av underhållning som högupplöst video, streaming av videospel och virtuell verklighet. Investerare som har tålamod under utbyggnaden av 5G, kommer sannolikt att se attraktiv långsiktig avkastning.

2. Investera i framtiden

För många investerare är den största anledningen till att köpa 5G- aktier att bli en del av dagens mest växande teknologier. Men 5G-aktier rymmer så mycket mer än så. 5G-anslutningar kan nå längre än 4G/LTE-nätverk, och bära starkare, mer stabila signaler, vilket innebär att de kan ge tillförlitligt, internet med hög hastighet till hela världen. 

3. Investera i en bättre verklighet

Att investera i 5G innebär att investera i verkligheten. 5G är inte science fiction, så när du väljer 5G-aktier att köpa investerar du inte bara i en framtidsdröm. Telecombolag konkurrerar redan om marknadsandelar, med ultra-höghastighets 5G i drift i dussintals städer.

Smarta fabriker växer fram i Japan, Tyskland, USA och Irland, för att nämna några länder, och Kanada har en av de första smarta städerna i Kelowna, BC, där LIDAR-sensorer på trafikljus delar data på 5G-nätverket för att förbättra transportinfrastruktur.

Vart kan jag köpa 5G-aktier?

Det finns många onlinemäklare som erbjuder handel med 5G-aktier. Här är tre som vi gillar:

1. Avanza

Avanza Bank är en digital bank som är verksam i Sverige. Banken betonar sin onlinestrategi för lägre kostnader för sina kunder. Banken tar inte ut fasta avgifter eller insättningsavgifter. Däremot får investerare betala vid transaktioner, främst genom courtage från värdepappershandel, räntenetto från in- och utlåning, och fondprovisioner.

Fördelar

Nackdelar

Avanza_logotyp
5/5

Vårt betyg för Avanza är 5,0 av 5,0

2. eToro

eToro erbjuder nybörjare och erfarna traders en attraktiv plattform som är anmärkningsvärt enkel att använda. Utbildningsresurser är lätta att hitta, och du får tillgång till en stor community med erfarna traders.

Läs mer om på vårt omdöme & recension om eToro.

Fördelar

Nackdelar

etoro logo
5/5
Disclaimer: 78% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.

3. IG

Med över 178 000 kunder på fem kontinenter, en omfattande produktkatalog, konkurrenskraftiga avgifter, långvarig affärsverksamhet och ett utmärkt branschrykte är det inte förvånande att IG är en global ledare inom trading, och för närvarande är IG rankad som världens främsta CFD-leverantör.

IG erbjuder en välorganiserad och navigerbar webbplats, ett orubbligt engagemang för kundutbildning och användbara researchsverktyg. 

IG passar för alla som vill handla med CFD:er. De erbjuder låga spridningskostnader, betoning på kundservice och utbildning, praktisk forskning och funktionella användargränssnitt, vilket gör denna mäklare väl lämpad till att konkurrera på mäklarmarknaden online.

Läs mer om IG i vårt omdöme & recension om IG.

Fördelar

Nackdelar

IG Markets logo
4/5
Disclaimer: 79% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.
Disclaimer

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 78%-79% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital. Aktieskolan.se har ett partnerskap tillsammans med IG.com.