Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Köpa Avanza bank aktie (AZA) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

köpa avanza bank aktie

Så kan du köpa aktier och investera i Avanza bank Holding (AZA)

Avanza bank Holding är en bankverksamhet som levererar tjänster i former av sparande i aktier, fonder, sparkonton och diverse pensionserbjudanden. Avanza bank Holding bedriver sin verksamhet med störst närvaro i norden. Bolaget grundades 1999. Avanza bank Holding har idag sitt huvudkontor i Stockholm. På den här sidan har vi samlat in all information om Avanza bank för att kunna investera i bolaget och köpa Avanza aktier.

Avanza_logotyp

BOLAGSNAMN

Avanza bank

ADRESS

Regeringsgatan 103. 111 39, Stockholm

TICKER

AZA

SEKTOR & BRANSCH

Bank

MARKNADSPLATS

Stockholmbörsen

LAND

Sverige

Avanza logo
5/5

Avanza bank är en partner till Aktieskolan

Avanzas aktiekurs

Klicka här för att se Avanzas aktiekurs i realtid. Grafen gäller för Avanzas aktie som är noterad på den Svenska börsen

Välj nätmäklare utefter om du vill investera långsiktigt i bolaget eller om du vill handla aktien kortsiktigt
Vi rekommenderar Sveriges ledande nätmäklare Avanza bank för dig som vill investera långsiktigt och en av världens ledande tradingplattformar, eToro, för dig som vill köpa och sälja aktier mer frekvent.

Avanza logo
5/5

Bästa nätmäklaren för att spara långsiktigt på börsen.

etoro logo
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar.

Disclaimer: När du investerar dina pengar så utsätter du ditt kapital för risk. Sidan kan innehålla/innehåller annonslänkar och reklam. Läs full disclaimer längst ner på sidan.

Innehåll och snabbnavigering

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Avanza bank?

Det finns flera anledningar till att köpa Avanza Bank aktie. Lär dig mer om bolaget och varför det här kan vara en bra aktie att ha i portföljen.

Ledande nätmäklare

Avanza Bank Holding är Sveriges ledande nätmäklare och erbjuder dig möjligheten att köpa aktier, fonder och starta upp ditt sparande. Det är redan idag en av Sveriges stora plattformar för den som vill investera i värdepapper.

Växer stadigt

Avanza Bank har funnits väldigt länge på marknaden och växer stadigt. Idag har man över 1,3 miljoner användare.

Fler tjänster i framtiden

Avanza släpper kontinuerligt nya tjänster och det verkar som att det finns framtida planer på att släppa ännu fler. Idag kan du utöver ett sparande också bland annat söka lån genom plattformen.

Så kan du köpa Avanza bank aktier

Det är inte svårt att köpa aktier i Avanza Bank Holding. Till att börja med måste du ha ett konto hos en nätmäklare.

Så här gör du för att köpa aktier i Avanza bank…

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Vi rekommenderar att du använder Avanzas plattform för att köpa deras egen aktie. Att skapa ett konto går snabbt med BankID och du får då tillgång till deras stora utbud med aktier, fonder och andra värdepapper som du kan köpa.

Bästa nätmäklaren långsiktiga investeringar!
Avanza logo
Aktieskolans omdöme:
5/5

Avanza bank är en partner till Aktieskolan.

Bästa nätmäklaren för trading!
etoro logo
Aktieskolans omdöme:
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos den här leverantören. CFD-handel innebär hög risk. eToro är en partner till Aktieskolan.

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto (ISK)

För att förvara dina aktier måste du ha någon typ av aktiekonto. Ett ISK ger dig en låg skatt på din portfölj och Avanza sköter också deklarationen åt dig. Det här gör det enkelt och smidigt att ha ett sparande, samtidigt som det blir billigt då skatterna är väldigt förmånliga på ISK.

Steg 3: Sök efter Avanza bank

Nu har du ett konto hos Avanza och är redo att köpa dina första aktier. Längst upp till höger på deras sida ser du en sökfunktion, skriv in Avanza eller aktiens förkortning, AZA.

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

Inne på sidan för aktien ser du en hel del information om banken och deras aktie. Du ser bland annat P/S och P/E tal, information om utdelning, börsvärde, vinst, deras sektor och direktavkastning.

Du ser också knappar för köp och sälj. Vid ett köp anger du hur mycket du vill investera eller det antal aktier du vill köpa.

Presentation av Avanza bank

Avanza Bank Holding är Sveriges ledande nätmäklare och erbjuder även en del banktjänster. När du väljer om du ska göra en investering i bolaget så är det bra att först titta på själva bolaget. Utöver det så kan du läsa andras analyser på börsen om AZA.

Så tjänar Avanza bank pengar

Avanza är mest känt för sin verksamhet inom sparande, men är också verksamma inom pension och placeringar. Inom Avanza-koncernen ingår också företagen Avanza Bank, Pension, Fonder och Placera Media Stockholm AB.

Så grundades Avanza bank

1999 grundades HQ.se som 2001 men tog namnet Avanza 2001 i samband med att två företag slog ihop sig. På den tiden så hade man över 140 000 kunder och i samband med att företagen HQ.se, Avanza, Aktiespararnas Fondkommission och Aktiespar slog ihop sig så blev man redan då Sveriges största nätmäklare.

Investera i liknande bolag som Avanza bank

Om du tycker att Avanzas aktie är intressant så finns det andra bolag inom finans som kan vara intressanta. Här kommer tre förslag.

Är du mer intresserad av bankaktier så har vi skapat en artikel där vi listar 19 olika bankaktier som du kan investera i.

Nordnet

Nordnet är Avanzas största konkurrent och är således också en ledande nätmäklare. Bolaget har många likheter med Avanza och kan därför vara intressant att investera i.

SEB

SEB är en av Sveriges största och äldsta banker. Utöver banktjänster så erbjuder man även sparande, pension och dylikt.

Handelsbanken

Handelsbanken är precis som SEB en av storbankerna i Sverige och erbjuder ett stort antal banktjänster.

Ska man investera i Avanza bank?

Det är bara du som kan avgöra om det här är rätt aktie för dig, men här följer ett par för- och nackdelar med aktien.

Fördelar

Fördelarna med den här aktien:

Nackdelar

Som med alla aktier så finns det också nackdelar:

FAQ - Vanliga frågor om Avanza bank

Här kommer ett par vanliga frågor som investerare har om bolaget och svaren på dessa.

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Avanza logo

Aktieskolan rekommenderar:

5/5