Köpa Alibaba Group Holding aktie (BABA) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex olika bolag och har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex bolag. Han har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare i Kungsbacka. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Alibaba är ett världsledande bolag inriktade mot onlineförsäljning samt diverse tekniska onlinetjänster. Alibaba erbjuder också flertal olika molnbaserade tjänster. Bolaget grundades 1999. Alibaba har idag sitt huvudkontor i Hangzhou, Kina. På den här sidan har vi samlat in all information om Alibaba Group Holding för att kunna investera i bolaget och köpa Alibaba aktier.

Alibaba Group Holding

BOLAGSNAMN

Alibaba Group Holding Ltd

ADRESS

 969 West Wen Yi Road, Yu Hang District, Hangzhou, 311121, Kina

TICKER

BABA

SEKTOR

IT / E-handel

MARKNADSPLATS

NYSE

LAND

USA

Våra favoritmäklare!
Börja investera idag!
5.0

Vi rekommenderar Avanza bank för dig som vill investera långsiktigt och eToro för dig som vill börja handla aktier och värdepapper kortsiktigt (trading).

Vi använder själva båda plattformarna och kan därmed gå i god för att båda aktörerna är ett mycket bra val.

Fördelar:
 • Låga avgifter
 • Användarvänliga plattformar
 • Mycket bra produktutbud
 • Avanza: Bästa valet för långsiktiga investeringar
 • eToro: Bästa valet för traders
Öppna konto på Avanza.se Öppna konto på eToro.com
Disclaimer: 76% av privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos den här leverantören. eToro är en investeringsplattform för olika tillgångar där värdet på dina investeringar kan gå upp eller ner, du utsätter ditt kapital för risk.

Alibaba Group Holding aktiekurs

Här nedanför visas Alibaba Group Holdings aktiekurs i realtid (fördröjt ca 15 minuter). Grafen gäller för Alibabas aktie som är noterad på den Amerikanska börsen.

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Alibaba?

Här är tre anledningar till varför Alibaba-aktier kan vara värt ett köp.

Innehåll och snabbnavigering

Öka din portföljs internationella exponering.

Att investera i Alibaba kan ge dig ett enkelt sätt att öka din portföljs internationella exponering.

Alibaba ett av de största e-handelskonglomeraten i världen.

Bolaget har dominans över den kinesiska marknaden, och planer på att fortsätta expandera utomlands.

Stora vinster i bolaget

År 2020 ökade Alibaba sina intäkter med 41 %, till 109 miljarder dollar. Mycket beroende på det ökade intresset för e-handel under pandemiåret. Under sitt första kvartal 2021 (som slutar i juni) växte företaget snabbt och redovisade intäkter på nästan 32 miljarder dollar, en ökning med 34 % från 2020. Alibaba förväntas stänga året på 143 miljarder dollar i intäkter, en ökning med hela 30 %.

Så kan du köpa Alibaba aktier

Om du har handlat på aktiemarknaden tidigare, känner du förmodligen redan till hur det går till att investera i Alibaba. Aktiedepån handlas på New York Stock Exchange. Välj en mäklare.

Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Börja med att skapa ett konto hos Avanza. Avanza.se är Sveriges största och mest pålitliga nätmäklare, de erbjuder också andra förmåner, utbildningsresurser, analysverktyg och mer.

Våra favoritmäklare!
Börja investera idag!
5.0

Vi rekommenderar Avanza bank för dig som vill investera långsiktigt och eToro för dig som vill börja handla aktier och värdepapper kortsiktigt (trading).

Vi använder själva båda plattformarna och kan därmed gå i god för att båda aktörerna är ett mycket bra val.

Fördelar:
 • Låga avgifter
 • Användarvänliga plattformar
 • Mycket bra produktutbud
 • Avanza: Bästa valet för långsiktiga investeringar
 • eToro: Bästa valet för traders
Öppna konto på Avanza.se Öppna konto på eToro.com
Disclaimer: 76% av privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos den här leverantören. eToro är en investeringsplattform för olika tillgångar där värdet på dina investeringar kan gå upp eller ner, du utsätter ditt kapital för risk.

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto (ISK)

Ett ISK, eller investeringssparkonto, är valet för dig som ska handla med värdepapper. Det kostar ingenting att öppna ett ISK.

Steg 3: Sök efter Alibaba

Använd sökfunktionen och skriv in Alibaba Group Holding LTD. Du kan också hitta aktien genom aktielistan, om väljer att visa aktielistan från USA.

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

Hur många aktier vill du köpa? Känn dig inte pressad att köpa ett stort antal aktier direkt. De flesta nätmäklare har slutat ta ut schablonmässiga provisioner, och många erbjuder nu gratis handel. Börja gärna med en enda andel av BABA — du kan alltid investera mer senare.

Klicka på köp och invänta bekräftelsen på att köpet gått igenom. Du kan följa dina transaktioner och se dina tillgångar när du är inloggad på Avanza. 

Alababa group holding aktiekurs

Presentation av Alibaba

Alibaba höll sitt börsintroduktion (IPO) i september 2014 och samlade då in 25 miljarder USD, vilket gav företaget en uppskattad värdering på över 230 miljarder USD. Hittills har detta varit den största börsintroduktionen i New York Stock Exchanges historia. Sedan dess har intresset för Alibabas många webbprodukter och finansiella erbjudanden vuxit. Priset på aktien nådde sin högsta peak någonsin med 319 USD i oktober 2020.

Så tjänar Alibaba pengar

Alibabas kärna e-handelssegment genererar den största andelen av de totala intäkterna.

Alibaba Group Holding Ltd. (BABA) är ett holdingbolag med laglig hemvist på Caymanöarna. De bedriver sin e-handelsverksamhet genom kinesiska dotterbolag. Dess primära verksamhet är att erbjuda en digital marknadsplats där konsumenter och handlare kan ansluta och köpa och sälja av varandra. 

Alibaba driver sin verksamhet genom fyra primära segment, där den gigantiska e-handeln är den största inkomstgeneratorn.

Alibabas främsta konkurrenter är andra etablerade kinesiska e-handels- och internetföretag, såsom Tencent Holdings Ltd., samt globala och regionala e-handelsföretag, såsom Amazon.com Inc. (AMZN). Alibaba konkurrerar också med företag inom molndatalagring, digital underhållning och media.

Alibaba tjänar pengar genom fyra huvudsakliga affärssegment:

 1. Commerce (tidigare Core Commerce)
 2. Molntjänster
 3. Digitala medier och underhållning
 4. Innovationsinitiativ och utveckling av infrastruktur

Så grundades Alibaba

Alibaba Group är ett kinesiskt internationellt konglomerat som specialiserat sig på detaljhandel, internettjänster och teknisk utveckling. Alibaba grundades 1999 och erbjuder ett mycket brett utbud av konsument- och företagstjänster som administreras genom en rad webbplatser och appar. Alibaba är för närvarande ett av de största e-handelsföretagen i världen.

Investera i liknande bolag som Alibaba

Tre liknande bolag som konkurrerar med Alibaba. 

Amazon.com Inc. (AMZN)

Den amerikanska e-handelsjätten som konkurrerar tillsammans med Alibaba om världsdominans på e-handelsmarknaden. 

eBay (EBAY)

Också en riktigt stor E-handelsplattform för köp och sälj, både B2C och C2C. 

JD.COM INC

JD är en kinesisk e-handelsplattform som konkurrerar med Alibaba på den kinesiska marknaden. I maj 2019 stod JD.com för 16,7% av e-handelsförsäljningen i Kina, medan Alibaba stod för 55,9 %.

Ska man investera i Alibaba?

Det är helt och hållet upp till dig om du väljer att investera i Alibaba. Bolagets aktie har många fördelar, men också många nackdelar. Några av dessa är:

Fördelar

Nackdelar

FAQ - Vanliga frågor om Alibaba

De vanligaste frågorna om att köpa Alibaba Group Holding-aktie. 

Finns Alibaba på börsen?

Du kan investera i Alibaba med hjälp av din nätmäklare och hos andra finansiella plattformar.

Hur mycket kostar det att investera i Alibaba?

Aktiekursen ligger i början av november på ca 150 USD. Men du kan köpa delar av aktien, och därför investera så lite som 10 kronor i bolaget om din nätmäklare tillåter.

Hur mycket ska man investera i Alibaba?

Du bestämmer själv hur mycket av ditt eget kapital som du vill investera. Det är viktigt att komma ihåg att alla typer av tillgångar kan minska i värde när som helst. Investera aldrig mer pengar än du har råd att förlora på en enskild tillgång och diversifiera alltid din portfölj med totala marknadsinvesteringar.

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Picture of Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Artikeln är faktagranskad och publicerad av Anton Gustafsson, VD och grundare av Consilium Online AB som i sin tur äger Aktieskolan.se. Anton har startat och drivit olika företag sedan 18 års ålder och investerat pengar i aktier och fonder i över 15 år.

Artikeln är faktagranskad och publicerad i enlighet med vår Policy för faktagranskning och vår Redaktionella policy.