TOPPLISTA

Tjäna pengar till laget genom lagförsäljning 2024

Tjäna pengar till laget genom lagförsäljning

Vill ni tjäna pengar till laget? Då har ni hittat rätt!

Att tjäna pengar till laget är idag enklare än någonsin. Vi har i denna artikeln listat 13 bästa metoderna och även utsett en vinnare. 

Läs hela artikeln (ca 6 minuters läsning) för att inte missa vilken metod vi tycker att ni bör använda för att samla pengar till laget. Vi berättar mer om varje bolag, vad de erbjuder och vad fördelarna är med deras produkter. Nu kör vi igång!

13 olika sätt att tjäna pengar till laget

Här nedanför kan ni läsa om 13 olika metoder och produkter som ni kan sälja för att tjäna pengar till laget. Vi tycker själva att sälja delikatesser via Finsmakarna.se är bästa metoden. Varför? De erbjuder lättsålda och prisvärda produkter som dessutom är mycket lättsåld hela året runt och ger er en hög vinstmarginal (t.o.m. den högsta vinsten per såld produkt). Kom igång med er lagförsäljning idag!

13 bästa metoderna för att tjäna pengar till laget:

 1. Sälj delikatesslådor med Finsmakarna.se
 2. Sälj ekologiskt kaffe med Fikakassan.se
 3. Sälj choklad med Chokladkassen.se
 4. Sälj tandborstar med Tandborstkungen.se
 5. Sälj kakor med Kakservice
 6. Sälj hushållsprodukter med Tvättmästarn.se
 7. Sälj olivolja med Olivprinsen.se
 8. Sälj blommor med Tulpankungen.se
 9. Sälj ost med Säljdirekt.se
 10. Sälj strumpor med Sockgrossisten.se
 11. Sälj grillsås med Gogrilla.se
 12. Sälj chips med Gardschips.se
 13. Sälj sport- & underkläder med Gutz.se

Bolagen som erbjuder högsta vinsten per såld produkt

 BolagUtbudVinst per produkt*VinstmarginalFörsäljningspris*
1.Finsmakarna (Gå till sidan)Delikatesser65,00 kr32,50%200,00 kr
2.FikakassanKaffe65,00 kr40,63%160,00 kr
3.ChokladkassenChoklad60,00 kr40,00%150,00 kr
4.OlivprinsenOlivolja60,00 kr33,50%179,00 kr
5.DelikatesskungenDelikatesser57,00 kr28,50%200,00 kr
6.RavelliKläder55,00 kr27,50%200,00 kr
7.NewbodyUnderkläder50,00 kr25,00%200,00 kr
8.KlasspengarKryddor45,00 kr32,14%140,00 kr
9.KakserviceKakor30,00 kr42,86%70,00 kr
10.HemmakvällGodis25,00 kr31,25%80,00 kr
11.PastapointPasta24,00 kr40,00%60,00 kr

*Flera aktörer erbjuder flera olika produkter med olika försäljningspriser och olika vinster per såld produkt. Vi har försökt sammanställa produkterna som har legat mitt i de olika utbudens prisspann (median). Jämför alltid själv om du vill veta exakta uppgifter. Vi friskriver oss också för att aktörerna kan ha justerat sitt utbud och sina priser.

1. Sälj delikatesslådor med Finsmakarna.se

Tjäna pengar till klassen och laget med Finsmakarna

Genom att sälja delikatesser så kan man förgylla folks vardag. Finsmakarna erbjuder flera olika delikatesslådor med produkter som t.ex. olivolja, praliner, kaffe och kakor. 

Kaffet, teet och chokladen är rättvisemärkt med KRAV, ekologiskt, Fairtrade och Rainforest Alliance i ryggen. 

Med Finsmakarna får du en valmöjligheten att välja mellan flera olika sorters paket att sälja med klassen – mycket smidigt, hög lönsamhet och mycket bra produkter.

Utmärkelser:

Pris för bästa klassförsäljning 2023
Pris för bästa företag för att tjäna pengar till klassen
Pris för bästa klassförsäljning 2022
Finsmakarna logo
5/5

Featured

2. Sälj ekologiskt kaffe med Fikakassan.se

Sälj kaffe med Fikakassan.se

Genom att sälja något så populärt som kaffe så kan man räkna med att göra en hög vinst. Idag är det aktuellt med Fairtrade-kaffe och särskilt ekologiskt sådant. Kaffet blir godare om man samtidigt vet att man gör en god gärning för kaffebönderna i exempelvis Etiopien, Brasilien eller Colombia. Fikakassan hjälper er att sälja lättsålda produkter som finns i alla hushåll och erbjuder er dessutom en hög vinst per såld produkt.

Utmärkelser:

Pris för bästa klassförsäljning 2023
Pris för bästa företag för att tjäna pengar till klassen
Pris för bästa klassförsäljning 2022
Fikakassan logo
5/5

Featured

3. Sälj choklad med Chokladkassen.se

Tjäna pengar med klassen - sälj choklad

Chokladkassan.se erbjuder ert lag ett kostnadsfritt startpaket som ni sedan använder för att sälja lättsålda och högkvalitativa produkter så som praliner, tryfflar och lakritskulor. Vinsten per såld produkt är 60kr vilket gör att ni enkelt kan tjäna ihop den summa pengar som behövs för ert lags ändamål.

Chokladkassen logo
5/5

Featured

4. Sälj tandborstar med Tandborstkungen.se

Tjäna pengar till klassen genom att sälja tandborstar

Tandborstkungen erbjuder lag och föreningar ett trevligt och riskfritt sätt att tjäna pengar till laget eller laget genom att sälja tandborstar! Tandborstarna är tillverkade i Sverige av det välkända märket TePe och håller högsta kvalitet. De är dessutom miljövänliga, prisvärda och lättsålda.

4.5/5

Featured

5. Sälj kakor med Kakservice.se

Sälja kakor med klassen

En kaka till kaffet går hand i hand med varandra. Samtidigt som du säljer kaffe kan du också sälja kakor, vilket gör fikat komplett. Man kan sälja massor med olika sorters kakor och det finns fler än sju sorters småkakor, nämligen mazariner, chokladbollar, havreflarn med flera.

Kakservice-Logo
4.5/5

6. Sälj hushållsprodukter med Tvättmästarn.se

Sälja tvättmedel och hushållsprodukter med klassen och laget

Alla behöver hushållsprodukter till sitt hem, de är en förutsättning för att hemmet ska vara rent och fint och för att människorna som bor där ska trivas. Det kan handla om allt från hushållspapper till tvättmedel. Med Tvättmästarns produkter kan era elever och lagkamrater sälja produkter som används i alla hushåll.

Tvättmästarn-logo
4/5

7. Sälj olivolja med Olivprinsen.se

Tjäna pengar till klassen genom Olivprinsen

Genom att sälja olivolja med Olivprinsen kan laget enkelt tjäna mycket pengar till lagkassan. Vår prisbelönta olivolja heter Merula. Den kommer från Spanien och håller högsta kvalitet. Det är en prisvärd och lättsåld produkt, något som alla använder!

Olivprinsen logotyp
4/5

Featured

8. Sälj blommor med Tulpankungen.se

Sälj blommor med klassen

”En enkel tulpan på bemärkelsedan” är en känd sång. Och den stämmer, en enkel blomma kan göra väldigt mycket för ens välmående och glädje oavsett om det är ens födelsedag eller bara en vanlig dag. 

Det man bör tänka på är att somliga är allergiska mot många eller enstaka blommor, därför bör man ha i åtanke att inte alla är villiga att köpa blommor. Vissa växter är också giftiga för våra kära husdjur.

Tulpankungen logo
4/5

9. Sälj ost med Säljdirekt.se

Sälj ost med klassen

Säljdirekt.se erbjuder ert lag att sälja olika sorters produkter. Vid artikelns publicering så erbjuds parmesanost, kryddor och handstöpta ljus. Det innebär att det är tre produkter som ofta går åt i de flesta hushåll. Det är viktigt för att produkterna ska vara så lättsålda som möjligt.

4/5

10. Sälj strumpor med Sockgrossisten.se

Sälja strumpor med klassen

Strumpor kommer i alla former och färger, vilket gör att man verkligen kan anpassa försäljningen efter kundens behov. Kostymprydda män vill helst ha finstrumpor medan en grovarbetare helst vill ha grovsockor i ull för att hålla värmen. Till sneakers är det vanligt att ha lågstrumpor. Sälj strumpor med laget och tjäna pengar till nästa träningsläger eller cup med laget.

Sockgrossisten logo
4/5

11. Sälj grillsås med Gogrilla.se

Sälj grillsås med klassen och laget

En mörad stek utan sås är ingen riktig stek, resonerar de flesta. Såsen förgyller maträtten samtidigt som den lättare slinker ner i halsen och ner till magsäcken. Såsen kan vara kryddad eller okryddad beroende på vad kunden vill ha för tillfället. Grillsås från Gogrilla känns som en lättsåld produkt under vår och sommar, men kanske inte lika bra under höst och vinter.

Gogrilla logo
3.5/5

12. Sälj chips med Gardschips.se

Sälj chips med klassen

Chips är en sak som förgyller de flesta fredagsmys, det är gott och samtidigt matigt. Med en passande dipp kan chipsen smaka mer, vilket ibland är att föredra. Med Gårdschips från Laholm kan ni välja mellan 12 olika smaker och två olika sorters chips; potatis och rotfrukt. Att sälja chips med laget fungerar bra året om.

Gårdschips logo
3.5/5

13. Sälj sport- och underkläder med Gutz.se

Säljs sportkläder med klassen

Många sportar för att hålla igång kroppen, och en del är elitidrottare. Oavsett vem man är och hur man sportar så är det bra att ha ordentliga sportkläder. Att ha bomull är ofta tabu i sportkläder då de suger åt sig fukt, vilket gör att man snabbt blir nedkyld. Ett bra sportplagg håller värmen samtidigt som svetten dunstar bort.

Gutz logo
3.5/5

3 bra tips inför att ni ska tjäna pengar till laget

Här nedanför har vi listat tre bra saker att tänka på inför att ni ska sälja produkter och tjäna pengar med laget.

1. Sälj populära och lättsålda produkter (t.ex. kaffe)

Genom att sälja populära och enkla produkter får du ett stort genomslag hos allmänheten. De allra flesta dricker kaffe både på jobbet och hemma. Knackar man på hemma hos någon så är chansen inte helt obetydlig att den som öppnar för tillfället har slut på kaffe hemma och därför vill handla av dig, istället för att åka till affären. 

Stunden kan också förgyllas genom att husägaren bjuder in dig och dina lagkamrater som står vid dörren till en fikapaus. Särskilt äldre människor kan vara i behov av social samvaro och det här kan vara en perfekt kombination – man gör samhällsnytta såväl som nytta för lagets skull.

2. Anpassa er (och produkterna) efter säsong

Om det är sommar är det kanske inte så välbehövligt att sälja isskrapor till bilen, och om det är vinter så är kanske inte fläktar något som man vill ha i hemmet. Det gäller att anpassa sin försäljning efter årstiderna så den förefaller naturlig. 

Det går förstås att sälja isskrapor till bilen på sommaren, men man måste då vara beredd att ta ett lägre (ibland betydligt lägre) pris än på vintern då efterfrågan helt enkelt inte matchar tillgången.

Ägnar man sig åt dörrknackning måste man förstås klä sig efter väder och vind. Går man i villaområden så kan man klä sig i bomullsunderställ eftersom man inte blir så svettig då. Men joggar man i trapphus kan ullunderställ vara att föredra då svetten lättare dunstar bort från plagget, vilket gör att du inte blir nedkyld lika lätt. 

Går ni i vintermörkret kan det också vara värt att införskaffa reflekterande västar så att alla trafikanter ser dig och dina lagkompisar. Det är en enkel livförsäkring.

3. Sätt rimliga mål

Genom att sätta realistiska mål behöver ni inte gå alltför besvikna ur en eventuellt misslyckad försäljning. Börja med att beställa några enstaka partier av exempelvis kaffe och utvärdera hur väl försäljningen lyckats. 

Beställer man en massa kaffe så är risken stor att man slängt pengar i sjön och får dricka upp kaffet hemma istället.

Vad kan man göra för träningsläger eller cup med pengarna ni har tjänat till laget?

Förmodligen har ni redan koll på vad ni vill göra med laget. Men för inspirationens skull så listar vi fyra populära saker att göra när ni har tjänat pengar till laget.

 • Åka på cup (ett minne för liver för spelarna)

 • Åka på träningsläger (ger både minnen och utvecklingsmöjligheter)

 • Nya matchsställ/kläder

Är det svårt att tjäna pengar till laget?

Det beror på många saker, men främst handlar det om hur initiativrik laget är och huruvida den inte viker sig för utmaningar. Det kan kännas svårt att se en ljusglimt när det går dåligt, och därför måste man hålla skenet uppe tills nästa försäljningstillfälle. 

Det beror också på i vilka kvarter man knackar dörr, många är väldigt köpstarka medan andra kanske inte har råd för tillfället. Det måste man ta i beaktande och samtidigt respektera.

Man ska aldrig gå in med inställningen att det är svårt, utan det är bättre att alltid ha en optimistisk inställning. En kund vill hellre köpa av en glad försäljare än en modstulen och bitter försäljare, det är fakta.

  Kaffe (Fikakassan) Kryddor Underkläder Kakor Salami
Försäljningspris 160,00 kr 100,00 kr 150,00 kr 60,00 kr 190,00 kr
Vinstmarginal 41,00% 27,00% 25,00% 42,00% 30,00%
Fri returrätt på osålda varor Ja Nej Nej Nej Nej
Fri frakt Ja  Nej Nej Ja
Nej
Varor med palmolja Nej Nej Nej Ja Ja

Informationen ovanför är hämtad från offentliga bolags hemsidor.

Engagera spelarna med enkla uträkningar och tydliga mål

Förklara att en såld korv för 20 kronor ger 100 kronor om man antar att en sådan säljs 5 gånger. Spelarna kan då snabbt inse att pengarna växer på hög om man bara är idog och ibland kan förhandla med kunden. 

Det kanske är bättre ur ett helhetsperspektiv att som försäljare vara villig att sälja korven till kunden för 15 kronor, istället för att säga nej till varje kund som vill pruta. Däremot ska man aldrig ta skambud av principiella skäl.

Finns det några risker att tänka på?

Det finns en hel del risker som man måste vara medveten om. Man ska aldrig synligt gå runt med pengar utomhus utan gärna stoppa ned dem i väskan så fort betalningen är klar. Har man ett Swishkonto så är det säkrast, då många kunder har Swish numera. Man ska också vara medveten om att inte alla kunder vill en väl, och om man märker något suspekt så ska man skyndsamt gå därifrån istället för att argumentera.

Det ska alltid finnas en vuxen person som har det övergripande ansvaret för försäljningen. Personer under 18 år är inte myndiga och får därför inte ingå avtal, därför är det den vuxne som står till svars om kunden vill ha tillbaka sina pengar.

Sist men inte minst så ska man också tänka på att vara bra klädd och ha reflexer när man rör sig ute. Barn är mindre än vuxna och rör sig inte alltid lika snabbt, därför kan det vara en bra och billig investering med reflexer.

Tjäna pengar till klassen och sampa pengar till klassresan

Såhär mycket kan ni tjäna om ni väljer att sälja kaffe

Här nedanför ser ni ett räkneexempel på hur mycket pengar ni kan tjäna med klassen om ni väljer att sälja kaffe genom Fikakassan. Det kan vara bra att veta att Fikakassan ägs utav Finsmakarna i Norden AB som har flera års erfarenhet av försäljning till klasser, lag och föreningar. Jag har dessutom köpt en mindre del av bolaget – så mycket går jag i god för produkterna och tjänsterna!

 5 paket per elev10 paket per elev15 paket per elev
20 paket per elev
15 deltagande elever4 125,00 kr8 250,00 kr12 375,00 kr16 500,00 kr
20 deltagande elever5 500,00 kr11 000,00 kr16 500,00 kr22 000,00 kr
25 deltagande elever6 875,00 kr13 750,00 kr20 625,00 kr27 500,00 kr
30 deltagande elever8 250,00 kr16 500,00 kr24 750,00 kr33 000,00 kr
35 deltagande elever9 625,00 kr19 250,00 kr28 875,00 kr38 500,00 kr
Fikakassan-logotyp

Läs mer om hur ni kan tjäna pengar

Vill ni hitta fler tips på hur ni kan tjäna pengar? Läs då vår stora guide om hur man kan tjäna pengar online och hemifrån. Guiden innehåller 13 olika sätt att skapa sig en extra inkomst. Läs även om hur ni kan tjäna pengar till klassen.

Disclaimer

Jag har runt 2 år efter att den här artikeln publicerades första gången fått erbjudandet att investera i Finsmakarna Norden AB och är numera delägare i bolaget bakom Fikakassan.se och Finsmakarna.se.