Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Köpa Take-Two Interactive Software aktie (TTWO) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

Take-two interactive

Spelutvecklaren Take-Two Interactive är ett amerikanskt bolag som erbjuder ett brett utbud av spel för diverse konsolsystem. Några av de mest kända spelen är Grand Theft Auto, Manhunt och BioShock. Bolaget grundades 1993. Företaget har idag sitt huvudkontor i New york. På den här sidan har vi samlat in all information om Take-Two Interactive för att kunna investera i bolaget och köpa Take-Two Interactive aktier.

Take-two interactive logo

BOLAGSNAMN

Take-Two Interactive Inc

ADRESS

110 West 44th Street
New York, NY 10036

TICKER

TTWO

SEKTOR & BRANSCH

Spelutvecklare

MARKNADSPLATS

NASDAQ

LAND

USA

Avanza logo
5/5

Avanza bank är en partner till Aktieskolan

Take-Two Interactive aktiekurs

Här nedanför visas Take-Two Interactive aktiekurs i realtid (fördröjt ca 15 minuter). Grafen gäller för Take-Two Interactive aktie som är noterad på den Amerikanska börsen.

Välj nätmäklare utefter om du vill investera långsiktigt i bolaget eller om du vill handla aktien kortsiktigt
Vi rekommenderar Sveriges ledande nätmäklare Avanza bank för dig som vill investera långsiktigt och en av världens ledande tradingplattformar, eToro, för dig som vill köpa och sälja aktier mer frekvent.

Avanza logo
5/5

Bästa nätmäklaren för att spara långsiktigt på börsen.

etoro logo
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar.

Disclaimer: När du investerar dina pengar så utsätter du ditt kapital för risk. Sidan kan innehålla/innehåller annonslänkar och reklam. Läs full disclaimer längst ner på sidan.

Innehåll och snabbnavigering

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Take-Two Interactive Software?

Här är några riktigt bra anledningar till att investera i Take-Two Interactive Software Inc. 

Marknaden för TV-spel växer fortfarande

Konsolspel förväntas generera 49,2 miljarder dollar 2021, och Take-Two tjänar mer än 74 % av sina intäkter från konsolspel. Investeringprognosen enligt analytiker är att TTWO fortfarande är ett köp. Marknaden för TV-spel, konsollspel, datorspel och spelinnehåll växer fortfarande globalt på alla marknader. Detta är en av de huvudsakliga anledningarna till varför TTWO-aktien fortfarande anses vara köpbar. Den solida långsiktiga intäktstillväxten har inneburit att Take-Twos aktie ökat med hela 109% mellan 2017-2021.

TV-spel står för mer än 74% av Take-Twos intäkter. Det betyder bokstavligt talat att försäljningen av konsolspel bidrar med den största majoriteten av TTWO:s årliga intäkter. Dessa intäkter räknas 2021 som hela 3,373 miljarder dollar. För investerare som är intresserade av att köpa TTWO är det därför viktigt att hålla koll på trender inom spelmarknaden. 

Take Two Interactive Inc. berörs inte för mycket av Kinas åtsmitande restriktioner för speltillverkare

En annan anledning till varför TTWO är ett bra köp för den som vill investera i spelinnehåll är att den kinesiska regeringen nyligen försvårat för konkurrenterna som verkar på den kinesiska marknaden, och har sin bas i Kina.

I Kina är det sedan 2021 förbjudet för barn och ungdomar under 18 år att spela TV- eller dataspel i mer än 3 timmar per vecka. Detta har hindrat tillväxt och intäkter från just Kina, vilket är en enormt stor marknad för konsolspel. 

Visserligen har Take-Two också drabbats av intäktsförlusterna som restriktionerna orsakat, men bolaget har lyckats hålla sig flytande och relativt opåverkade, tack vare nyförvärv inom främst mobilspel. En starkare mobilspelsstrategi har implementerats av TTWO genom att köpa andra företag. Nordeus, Ruffian Games, Playdots och HB Studios är de senaste förvärven 2021. Spel från dessa nya företag kan minska Take-Twos beroende av konsolspel framöver.

Exempel på två andra bolag som hindras av dessa restriktioner är Tencent (OTCPK: TCEHY) och NetEase (NTES). 

En bättre investering än konkurrenten Electronic Arts

TTWO är billigare att äga än Electronic Arts (EA). Take-Two har också ett bättre P/E-tal som ligger på 58,54, i jämförelse med EA:s som ligger på 71,44. Om vi fortsätter att jämföra TTWO med EA, vilket vi bör göra då de är konkurrenter, ser vi alltså att Take Two-aktien är undervärderad, samtidigt som företaget har en betydligt bättre lönsamhetsstatistik än konkurrenten.

Nettovinstmarginalen för EA är 11,82% 2021, medan nettovinstmarginalen för TTWO är hela 19,45% samma år. Vidare är lönsamheten för aktieägare högre generellt, då avkastningen för eget kapital investerat är 20,75% hos Take Two Interactive, i jämförelse med 8,72%.

Pitotroskiskalan mäter ett företags ekonomiska styrka och effektivitet. Det högsta Piotroski-betyget är 9, och TTWO har 2021 ett Piotroskibetyg på 7. Jämförelsevis ligger EA på 3.

Så kan du köpa Take-Two Interactive Software aktier

Du köper Take-Two Interactive genom din nätmäklare. Vi rekommenderar Avanza, som är Sveriges ledande nätmäklare med mängder av finansiella instrument.

Så här gör du för att köpa Take Two Interactive aktie:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Börja med att skapa ett konto hos Avanza. Det tar endast ett par minuter och är helt kostnadsfritt. 

Du kan även öppna ett konto hos eToro där du kan börja med trading. eToro är ett bättre val om du skulle vilja handla aktien och andra aktier mer kortsiktigt.

Bästa nätmäklaren långsiktiga investeringar!
Avanza logo
Aktieskolans omdöme:
5/5

Avanza bank är en partner till Aktieskolan.

Bästa nätmäklaren för trading!
etoro logo
Aktieskolans omdöme:
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos den här leverantören. CFD-handel innebär hög risk. eToro är en partner till Aktieskolan.

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto (ISK)

För att handla med värdepapper, som aktier, behöver du ett investeringssparkonto. Härifrån sköter du dina investeringar, ser dina besparingar, gör insättningar och uttag, samt får hjälp med skatter och avgifter. När du öppnat ISK kan du sätta in de pengar som du tänkt investera.

Steg 3: Sök efter Take-Two Interactive Software

Skriv in Take-Two Interactive Software Inc. i sökfältet. Aktien förkortas TTWO och finns på amerikanska NASDAQ. 

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

När du klickat på Take-Two Interactive Software Inc. aktiesida kan du läsa all nödvändig information om bolaget. Här finns mängder av kunskap att ta del av, som bolagets P/E-tal, börsvärde, finansiella analyser, utdelning till aktieägare, direktavkastning, etc. När du känner dig nöjd klickar du helt enkelt på “köp” för att lägga din beställning. 

Så här ser landningssidan ut på Avanza för Take-Two Interactive-aktien. Till höger finns köp-knappen där du trycker för att köpa aktien.

Presentation av Take-Two Interactive Software

Take-Two Interactive Software, Inc. är en världsledande, global producent, utvecklare och distributör av interaktiva mjukvaruspel. Spelen säljs under etiketterna Take-Two, Rockstar Games, Gathering of Developers, TalonSoft, Pop-Top och Global Star.

Så tjänar Take-Two Interactive Software pengar

Take-Two är ledande inom sitt område och har global räckvidd, med publicerings- och distributionsverksamhet i Kanada, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Danmark, Italien, Australien och Japan. Företaget erbjuder produkter, antingen skapade internt eller förvärvade av tredjepartsutvecklare, för alla större spelkonsoler (inklusive Sonys PlayStation 2, Nintendos GameCube och Microsofts Xbox), såväl som för persondatorer och handhållna datorenheter. 

Take-Two’s distributionsdotterbolag, Jack of All Games, är USA:s främste distributör av konsolspel och säljer till stora kunder som Wal-Mart, Toys ’R’ Us, Target, Kmart, Blockbuster och Amazon. Under de senaste åren har Take-Two etablerat sig inom multiplayer online, vilket verkar bli ett framtida tillväxtområde inom den hårt konkurrerande spelindustrin. Det mest välkända spelet i portföljen idag är utan tvekan GTO, eller Grand Theft Auto. 

Så grundades Take-Two Interactive Software

Take-Twos grundades hösten 1993, av den då 21-årige entreprenören Ryan Brant. Från början var Take-Two en dator- och videospelsutvecklare på jakt efter en genomslagsprodukt. Det blev sedan ett av de första spelutvecklingsföretagen som använde sig av berömda personer för sina live-action segment. Men det var inte förrän Take Two lyckades ro hem ett avtal med Sony som genomslaget på marknaden var uppenbart. 

IPO skedde 1997 och då lanserades aktien för 5 amerikanska dollar.

Investera i liknande bolag som Take-Two Interactive Software

För dig som är intresserad av att investera i liknande bolag som Take Two Interactive Software, finns flera intressanta bolag inom spelutvecklingsbranschen att titta närmare på. Här rekommenderar vi tre stycken. 

Electronic Arts Inc

Electronic Arts Inc. utvecklar, marknadsför, publicerar och distribuerar spel, innehåll och tjänster för spelkonsoler, PC, mobiltelefoner och surfplattor över hela världen. Välkända spel är Battlefield, The Sims, Apex Legends, Need for Speed och Plants vs. Zombies. Electronic Arts Inc. bildades 1982 och har sitt huvudkontor i Redwood City, Kalifornien.

NetEase Inc

NetEase, Inc. grundades 1997 och har sitt huvudkontor i Hangzhou, Folkrepubliken Kina. NetEase, Inc. tillhandahåller onlinetjänster med fokus på spel, kommunikation och handel i Kina och internationellt. Företaget utvecklar och driver PC- och mobilspel, samt erbjuder spel licensierade från andra spelutvecklare.

Företagets produkter och tjänster inkluderar Youdao Dictionary, ett kunskapsverktyg med smarta enheter, såsom Youdao Smart Pen, Youdao Dictionary Pen, Youdao Pocket Translator och Youdao Cloud Pen.

Dess produkter och tjänster inkluderar även NetEase Cloud Music, NetEase Mail och NetEase CC Livestreaming. Företaget var tidigare känt som NetEase.com, Inc. och bytte namn till NetEase, Inc. i mars 2012.

G5 Entertainment

G5 Entertainment AB grundades 2001 och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige. Bolaget utvecklar spel för smartphones, surfplattor och persondatorer. Dess primära spelportfölj inkluderar Hidden City, Jewels of Rome, Mahjong Journey, The Secret Society, Homicide Squad och Wordplay.

Företaget distribuerar spel via Apple App Store, Google Play, Amazon Appstore, Microsoft Windows Store och Mac App Store, såväl som via sin egenutvecklade butik.

Ska man investera i Take-Two Interactive Software?

Att investera i Take-Two Interactive Software Inc. har både för- och nackdelar. Här är de främsta enligt oss.

Fördelar

Fördelarna med den här aktien:

Nackdelar

Som med alla aktier så finns det också nackdelar:

FAQ - Vanliga frågor om Take-Two Interactive Software

Här är svaren på några vanliga frågor om Take Two Interactive Software Inc.

Finns Take-Two Interactive Software på börsen?

Take Two Interactive Software handlas på amerikanska NASDAQ.

Vart kan jag investera i Take-Two Interactive Software?

Du kan investera i Take Two Interactive Software hos din nätmäklare. Vi rekommenderar Avanza för svenska sparare.

Hur mycket ska man investera i Take-Two Interactive Software?

Du bör sprida dina risker genom att investera i flera olika bolag. Väljer du att bara investera i Grand Theft Auto-tillverkaren riskerar du att förlora dina investeringar om aktiekursen skulle gå ner. Investera bara så mycket som du har råd att förlora.

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Avanza logo

Aktieskolan rekommenderar:

5/5