Köpa Taiwan Semicond Mfg Co aktie (TSM) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex olika bolag och har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex bolag. Han har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare i Kungsbacka. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Elektronikbolaget Taiwan Semicond Mfg Co tillverkar och konstruerar integrerade kretsar. Bolaget erbjuder flertal olika uppsättningar av processer för integrerad kretsfabrikation för tillverkning av CMOS logik, blandat läge, flyktigt och icke flyktigt minne. 

Bolaget grundades ursprungligen 1987. Taiwan Semicond Mfg Co har idag sitt huvudkontor i Taiwan. På den här sidan har vi samlat in all information om Taiwan Semicond Mfg Co för att kunna investera i bolaget och köpa Taiwan Semicond Mfg Co aktier.

Taiwan Semicond Mfg Co

BOLAGSNAMN

Taiwan Semicond Mfg Co

ADRESS

Hsinchu Science Park, Hsinchu City

TICKER

TSM

SEKTOR & BRANSCH

IT

MARKNADSPLATS

NYSE

LAND

USA

Taiwan Semicond Mfg Co aktiekurs

Här nedanför visas Taiwan Semicond Mfg Co aktiekurs i realtid (fördröjt ca 15 minuter). Grafen gäller för Taiwan Semicond Mfg Co aktie som är noterad på den Amerikanska börsen.

 


Innehåll och snabbnavigering

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Taiwan Semicond Mfg Co?

Är du ute efter att investera i ett av Asiens ledande elektronikföretag så kan Taiwan Semicond Mfg Co, eller TSM som det förkortas som, vara något för dig. Det finns en mängd fördelar med att investera i TSM, vi ger dig våran topp tre lista nedan.

Ett bolag med stort fokus på hållbarhet

Idag är det allt mer viktigt att ett bolag inte bara fokuserar på att öka sin tillväxt, hållbarhetsperspektivet blir nämligen än mer viktigt. Företag som ännu inte startat sin omväxling mot ett mer hållbart företagande och producerande riskerar tids nog att avskräcka både investerare och men kanske även kunder. 

TSM har påbörjat omväxling och försöker hela tiden arbeta för ett mer hållbart sätt att företaga. Bolaget tar bland annat vara på allt regnvatten och återvinner allt vatten som används i bolagets fabriker, de använder också i så stor utsträckning som möjligt förnybar energi där det är möjligt.  

Har en marknadsandel på över 50 procent

TSM är det största bolaget inom marknaden globalt för kontraktstillverkade halvledare i en bransch värderad till över 40 miljarder dollar. TSM äger över hela 50 % av den marknaden vilket gör bolaget till den dominerande spelaren.

Ledande avseende ny teknologisk standard

TSM:s produkt, alltså deras dator chip, är en nyckelkomponent i nästan all typ av elektronisk utrustning runt om i världen. Det finns flertalet konkurrenter men inget chip är så pass avancerat som TSM:s. Detta gör i sin tur att det är en kritisk leverantör för den kund som vill ha det mest avancerade datachippet som finns på marknaden. 

Bolaget är marknadsledande men också ledande inom teknologisk standard. Ingen konkurrent kan idag mäta sig med TSM:s datachip. 

Så kan du Taiwan Semicond Mfg Co

Är du intresserad av att investera i Taiwan Semicond Mfg Co men inte riktigt vet hur du ska gå tillväga kan du vara lugn, vi berättar nämligen stegvis hur det går till nedan. 

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Det första steget mot att investera i TSM är att välja vilken nätmäklare du ska handla, spara och öppna konto hos. Beroende för vilken typ av investering du ska göra har vi två rekommendationer. 

Planerar du att långtidsspara dina aktier är Avanza den ledande nätmäklaren i Sverige. Avanza har redan 1 500 000 nöjda kunder i Sverige och är också den nätmäklare med marknadens bredaste utbud av aktier idag. 

Är det är mer kortsiktig investering du planerar att göra är dock eToro ett bättre val. Etoro är även de ledande inom trading online men de är också den nätmäklare specialiserade på just kortsiktiga investeringar. 

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto

När du väl valt vilken nätmäklare du ska handla hos är det dags att öppna ett investeringssparkonto eller ett ISK som det också brukar kallas. Det är ett måste att öppna ett konto innan du börjar handla aktier eftersom du måste ha något att förvara dina aktier i där ISK är det mest populära valet.

Ett ISK har en mängd fördelar däribland att det ofta kännetecknas som ett smidigt konto att välja för privatpersoner eftersom det dels är avgiftsfritt men något som många också ser som positivt är att du heller inte betalar någon vinstskatt vid utdelning.

Några andra positiva egenskaper hos ISK är att du inte heller behöver deklarera några av dina affärer, du betalar endast den lagstadgade schablonskatten som benämns utifrån statslåneräntan vilket som lägst bli 1,25 % samt att du också kan öppna ett ISK för en minderårig. 

Steg 3: Sök efter Taiwan Semicond Mfg Co

När du väl har öppnat ett konto är det dags att hitta aktien du vill investera i. Du hittar aktien hos den nätmäklare du valt genom att söka efter Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. När du väl hittar rätt aktie klickar du dig in på sidan och genomför sedan köpet där.

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

På sidan där du kan köpa Taiwan semicond mfg co aktie kan du också välja att läsa mer om aktien, titta på historik, se tidigare utdelning samt hitta mer information om både aktien och företaget. På sidan kan du också välja att sälja din eller dina aktier. 

Du genomför köpet av din eller dina aktier genom att verifiera dig med BankID eller genom att logga in på ditt konto. Nedan följer en bild för hur ett köp av en aktie ser ut hos både Avanza och eToro. 

Så här ser landningssidan för Taiwan semiconductor manufacturing hos Avanza:

Så här ser landningssidan ut för TSM aktien hos Avanza. Du kan här se information och historisk data om aktien men även köpa eller sälja aktien.
Så här ser landningssidan ut för TSM aktien hos eToro. För att köpa aktien klickar du på den tydliga “handla”-knappen högst upp till höger.

Presentation av Taiwan Semicond Mfg Co

Det globala, marknadsledande företaget Taiwan semiconductor manufacturing company är inte bara hjärnan bakom smarta mobiler, datorer, AI och spelkonsoler utan är också nyckelkomponenter i nästan all typ av elektronisk utrustning i världen.

Några av dess kunder är företag som Apple, Sony, Nvida, Mediatek, Qualcomm och Broadcom, vilket gör Taiwan semiconductor manufacturing till världens främsta företag inom just integrerade kretsar. 

Nedan berättar vi mer om företaget. 

Så tjänar Taiwan Semicond Mfg Co pengar

Taiwan semiconductor manufacturing tjänar sina pengar genom försäljning av företagets produkter i form av datachip. Taiwan semiconductor manufacturing har med sin teknologiska standard på sina datachip och interagerande kretskort skapat sig en enormt kundportfölj där all produktion sker på kontraktsbasis.

Företaget är marknadsledande med sin avancerade teknik som gör TSM till en kritisk leverantör i produktionskedjan för en mängd bolag. 

Så grundades Taiwan Semicond Mfg Co

Taiwan semiconductor manufacturing Co grundades redan år 1987 av Morris Chang som då var världens första dedikerade halvledargjuteri. År 1993 noterades företaget på den Taiwanesiska börsen och år 1997 blev företaget det första Taiwanesiska bolaget som noterades på den Amerikanska börsen New York Stock Exchange. Idag är företaget världens mest värdefulla halvledarföretag och ett av Taiwans största företag. 

Företaget är än idag beläget med sitt huvudkontor och sina fabriker i Taiwan men TSM har också fabriker i både Kina och USA.

Investera i liknande bolag som Taiwan Semicond Mfg Co

Det är alltid en bra idé att investera i flera bolag, dels för att sprida risken något men också för att det kan ge en större avkastning. Är du intresserad av just elektronikbolag finns flera alternativ. Vi ger tre exempel nedan.

Globalfoundries Bolag

Globalfoundries är ett Amerikanskt multinationellt kontraktstillverknings- och designföretag för halvledarkontrakt. Företaget tillverkar datachip till allt från mobiler, fordon, datorer och egentligen all typ av elektronisk utrustning. 

Företaget börsnoterades i oktober 2021 och är idag den fjärde största halvledartillverkaren med omkring 7 % av marknaden. 

United Microelectronics

United Microelectronics, eller UMC som det förkortas som, är ett Taiwanesiskt elektronikbolag som konstruerar, tillverkar och marknadsför integrerade kretsar och relaterade elektroniska produkter globalt. Precis som för TSM så är företaget beläget i Taiwan där dem också har sin huvudsakliga tillverkning samt sitt huvudkontor. 

Bland företagets produkter finns bland annat IC-enheter, minneskretsar, och kommunikationskretsar. Bolaget grundades 1980 och är en av TSM:s främsta konkurrenter i Taiwan. 

Intel Corp

Det kända Amerikanska IT-bolaget Intel är även det ett företag inriktade mot utveckling och tillverkning av processorer för data- och nätverkskommunikation. Deras främsta kunder är privata aktörer men i kundportföljen återfinns även en del större företagskunder. 

Det är ett företag som verkar globalt som grundades redan år 1968 och som än idag har sin huvudkontor i Santa Clara, Kalifornien. 

Ska man investera i Taiwan Semicond Mfg Co?

Det är alltid viktigt att vara påläst innan man investerar i ett företag genom att köpa aktier. Kom även ihåg att aktier, precis som så mycket annat, både har fördelar men också negativa aspekter du som investerare bör ha full koll på innan du genomför ett köp. Nedan ger vi några exempel på dels fördelar men också nackdelar med ett aktieköp i TSM. 

Fördelar

Fördelarna med den här aktien:

Nackdelar

Som med alla aktier så finns det också nackdelar:

FAQ - Vanliga frågor om Taiwan Semicond Mfg Co

Här nedanför tar vi upp de vanligaste frågorna vi får om Taiwan Semicond Mfg Co aktien och svarar på dessa. 

Finns Taiwan Semicond Mfg Co på börsen?

Taiwan Semiconductor manufacturing både finns på den Taiwanesiska börsen, TWSE, men sedan 1997 finns också TSM på den Amerikanska börsen, NYSE.

Vart kan jag investera i Taiwan Semicond Mfg Co?

Du kan bland annat investera i TSM via Avanza men också via eToro. Är det ett långsiktigt sparande du önskar så är Avanza det bättre valet men är det en kortare investering du planerar så är eToro ett vinnande val.

Hur mycket ska man investera i Taiwan Semicond Mfg Co?

Hur mycket du väljer att investera i TSM är helt upp till dig men ett tips är att aldrig investera mer än vad du har råd att förlora. Trading och handel av aktier kan vara riskfyllt eftersom du alltid riskerar att kursen svajar och det kan sluta med att du förlorar pengar.

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Elektronikbolaget Taiwan Semicond Mfg Co tillverkar och konstruerar integrerade kretsar. Bolaget erbjuder flertal olika uppsättningar av processer för integrerad kretsfabrikation för tillverkning av CMOS logik, blandat läge, flyktigt och icke flyktigt minne. Bolaget grundades ursprungligen 1987. Taiwan Semicond Mfg Co har idag sitt huvudkontor i Taiwan. På den här sidan har vi samlat in all information om Taiwan Semicond Mfg Co för att kunna investera i bolaget och köpa Taiwan Semicond Mfg Co aktier.

Taiwan Semicond Mfg Co

BOLAGSNAMN

Taiwan Semicond Mfg Co

ADRESS

Hsinchu Science Park, Hsinchu City

TICKER

TSM

SEKTOR & BRANSCH

IT

MARKNADSPLATS

NYSE

LAND

USA

Avanza logo 5/5
 • Investera långsiktigt
 • Sveriges bästa nätmäklare
 • +1 miljon kunder i Sverige
 • Gratis aktiehandel upp till 50.000 kr
Köp aktier i bolaget

Avanza bank är en partner till Aktieskolan

Taiwan Semicond Mfg Co aktiekurs

Här nedanför visas Taiwan Semicond Mfg Co aktiekurs i realtid (fördröjt ca 15 minuter). Grafen gäller för Taiwan Semicond Mfg Co aktie som är noterad på den Amerikanska börsen.

 TSM Kurser från TradingView


Välj nätmäklare utefter om du vill investera långsiktigt i bolaget eller om du vill handla aktien kortsiktigt
Vi rekommenderar Sveriges ledande nätmäklare Avanza bank för dig som vill investera långsiktigt och en av världens ledande tradingplattformar, eToro, för dig som vill köpa och sälja aktier mer frekvent.

Avanza logo 5/5
 • Investera långsiktigt

Bästa nätmäklaren för att spara långsiktigt på börsen.

Köp aktier nu etoro logo 5/5
 • Bäst för daytrading

78% av privata investerare förlorar pengar.

Handla nu

Disclaimer: När du investerar dina pengar så utsätter du ditt kapital för risk. Sidan kan innehålla/innehåller annonslänkar och reklam. Läs full disclaimer längst ner på sidan.

Innehåll och snabbnavigering

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Taiwan Semicond Mfg Co?

Är du ute efter att investera i ett av Asiens ledande elektronikföretag så kan Taiwan Semicond Mfg Co, eller TSM som det förkortas som, vara något för dig. Det finns en mängd fördelar med att investera i TSM, vi ger dig våran topp tre lista nedan.

Ett bolag med stort fokus på hållbarhet

Idag är det allt mer viktigt att ett bolag inte bara fokuserar på att öka sin tillväxt, hållbarhetsperspektivet blir nämligen än mer viktigt. Företag som ännu inte startat sin omväxling mot ett mer hållbart företagande och producerande riskerar tids nog att avskräcka både investerare och men kanske även kunder. 

TSM har påbörjat omväxling och försöker hela tiden arbeta för ett mer hållbart sätt att företaga. Bolaget tar bland annat vara på allt regnvatten och återvinner allt vatten som används i bolagets fabriker, de använder också i så stor utsträckning som möjligt förnybar energi där det är möjligt.  

Har en marknadsandel på över 50 procent

TSM är det största bolaget inom marknaden globalt för kontraktstillverkade halvledare i en bransch värderad till över 40 miljarder dollar. TSM äger över hela 50 % av den marknaden vilket gör bolaget till den dominerande spelaren.

Ledande avseende ny teknologisk standard

TSM:s produkt, alltså deras dator chip, är en nyckelkomponent i nästan all typ av elektronisk utrustning runt om i världen. Det finns flertalet konkurrenter men inget chip är så pass avancerat som TSM:s. Detta gör i sin tur att det är en kritisk leverantör för den kund som vill ha det mest avancerade datachippet som finns på marknaden. 

Bolaget är marknadsledande men också ledande inom teknologisk standard. Ingen konkurrent kan idag mäta sig med TSM:s datachip. 

Så kan du Taiwan Semicond Mfg Co

Är du intresserad av att investera i Taiwan Semicond Mfg Co men inte riktigt vet hur du ska gå tillväga kan du vara lugn, vi berättar nämligen stegvis hur det går till nedan. 

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Det första steget mot att investera i TSM är att välja vilken nätmäklare du ska handla, spara och öppna konto hos. Beroende för vilken typ av investering du ska göra har vi två rekommendationer. 

Planerar du att långtidsspara dina aktier är Avanza den ledande nätmäklaren i Sverige. Avanza har redan 1 500 000 nöjda kunder i Sverige och är också den nätmäklare med marknadens bredaste utbud av aktier idag. 

Är det är mer kortsiktig investering du planerar att göra är dock eToro ett bättre val. Etoro är även de ledande inom trading online men de är också den nätmäklare specialiserade på just kortsiktiga investeringar. 

Bästa nätmäklaren långsiktiga investeringar!
Avanza logo Aktieskolans omdöme: 5/5
 • Sveriges bästa nätmäklare
 • +1 miljon kunder i Sverige
 • Gratis aktiehandel upp till 50.000 kr
Köp aktier på Avanza.se

Avanza bank är en partner till Aktieskolan.

Bästa nätmäklaren för trading!
etoro logo Aktieskolans omdöme: 5/5
 • En av världens ledande plattformar för trading
 • +12 miljon kunder i världen
 • Handla bl.a. aktier, råvaror, index och valutor
Börja handla nu

78% av privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos den här leverantören. CFD-handel innebär hög risk. eToro är en partner till Aktieskolan.

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto

När du väl valt vilken nätmäklare du ska handla hos är det dags att öppna ett investeringssparkonto eller ett ISK som det också brukar kallas. Det är ett måste att öppna ett konto innan du börjar handla aktier eftersom du måste ha något att förvara dina aktier i där ISK är det mest populära valet.

Ett ISK har en mängd fördelar däribland att det ofta kännetecknas som ett smidigt konto att välja för privatpersoner eftersom det dels är avgiftsfritt men något som många också ser som positivt är att du heller inte betalar någon vinstskatt vid utdelning.

Några andra positiva egenskaper hos ISK är att du inte heller behöver deklarera några av dina affärer, du betalar endast den lagstadgade schablonskatten som benämns utifrån statslåneräntan vilket som lägst bli 1,25 % samt att du också kan öppna ett ISK för en minderårig. 

Steg 3: Sök efter Taiwan Semicond Mfg Co

När du väl har öppnat ett konto är det dags att hitta aktien du vill investera i. Du hittar aktien hos den nätmäklare du valt genom att söka efter Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. När du väl hittar rätt aktie klickar du dig in på sidan och genomför sedan köpet där.

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

På sidan där du kan köpa Taiwan semicond mfg co aktie kan du också välja att läsa mer om aktien, titta på historik, se tidigare utdelning samt hitta mer information om både aktien och företaget. På sidan kan du också välja att sälja din eller dina aktier. 

Du genomför köpet av din eller dina aktier genom att verifiera dig med BankID eller genom att logga in på ditt konto. Nedan följer en bild för hur ett köp av en aktie ser ut hos både Avanza och eToro. 

Så här ser landningssidan för Taiwan semiconductor manufacturing hos Avanza:

Så här ser landningssidan ut för TSM aktien hos Avanza. Du kan här se information och historisk data om aktien men även köpa eller sälja aktien.
Så här ser landningssidan ut för TSM aktien hos eToro. För att köpa aktien klickar du på den tydliga “handla”-knappen högst upp till höger.

Presentation av Taiwan Semicond Mfg Co

Det globala, marknadsledande företaget Taiwan semiconductor manufacturing company är inte bara hjärnan bakom smarta mobiler, datorer, AI och spelkonsoler utan är också nyckelkomponenter i nästan all typ av elektronisk utrustning i världen.

Några av dess kunder är företag som Apple, Sony, Nvida, Mediatek, Qualcomm och Broadcom, vilket gör Taiwan semiconductor manufacturing till världens främsta företag inom just integrerade kretsar. 

Nedan berättar vi mer om företaget. 

Så tjänar Taiwan Semicond Mfg Co pengar

Taiwan semiconductor manufacturing tjänar sina pengar genom försäljning av företagets produkter i form av datachip. Taiwan semiconductor manufacturing har med sin teknologiska standard på sina datachip och interagerande kretskort skapat sig en enormt kundportfölj där all produktion sker på kontraktsbasis.

Företaget är marknadsledande med sin avancerade teknik som gör TSM till en kritisk leverantör i produktionskedjan för en mängd bolag. 

Så grundades Taiwan Semicond Mfg Co

Taiwan semiconductor manufacturing Co grundades redan år 1987 av Morris Chang som då var världens första dedikerade halvledargjuteri. År 1993 noterades företaget på den Taiwanesiska börsen och år 1997 blev företaget det första Taiwanesiska bolaget som noterades på den Amerikanska börsen New York Stock Exchange. Idag är företaget världens mest värdefulla halvledarföretag och ett av Taiwans största företag. 

Företaget är än idag beläget med sitt huvudkontor och sina fabriker i Taiwan men TSM har också fabriker i både Kina och USA.

Investera i liknande bolag som Taiwan Semicond Mfg Co

Det är alltid en bra idé att investera i flera bolag, dels för att sprida risken något men också för att det kan ge en större avkastning. Är du intresserad av just elektronikbolag finns flera alternativ. Vi ger tre exempel nedan.

Globalfoundries Bolag

Globalfoundries är ett Amerikanskt multinationellt kontraktstillverknings- och designföretag för halvledarkontrakt. Företaget tillverkar datachip till allt från mobiler, fordon, datorer och egentligen all typ av elektronisk utrustning. 

Företaget börsnoterades i oktober 2021 och är idag den fjärde största halvledartillverkaren med omkring 7 % av marknaden. 

United Microelectronics

United Microelectronics, eller UMC som det förkortas som, är ett Taiwanesiskt elektronikbolag som konstruerar, tillverkar och marknadsför integrerade kretsar och relaterade elektroniska produkter globalt. Precis som för TSM så är företaget beläget i Taiwan där dem också har sin huvudsakliga tillverkning samt sitt huvudkontor. 

Bland företagets produkter finns bland annat IC-enheter, minneskretsar, och kommunikationskretsar. Bolaget grundades 1980 och är en av TSM:s främsta konkurrenter i Taiwan. 

Intel Corp

Det kända Amerikanska IT-bolaget Intel är även det ett företag inriktade mot utveckling och tillverkning av processorer för data- och nätverkskommunikation. Deras främsta kunder är privata aktörer men i kundportföljen återfinns även en del större företagskunder. 

Det är ett företag som verkar globalt som grundades redan år 1968 och som än idag har sin huvudkontor i Santa Clara, Kalifornien. 

Ska man investera i Taiwan Semicond Mfg Co?

Det är alltid viktigt att vara påläst innan man investerar i ett företag genom att köpa aktier. Kom även ihåg att aktier, precis som så mycket annat, både har fördelar men också negativa aspekter du som investerare bör ha full koll på innan du genomför ett köp. Nedan ger vi några exempel på dels fördelar men också nackdelar med ett aktieköp i TSM. 

Fördelar

Fördelarna med den här aktien:

 • TSM är den dominerande spelaren på marknaden. Med marknadsandelar på över 50 % globalt är det få konkurrenter som har en chans mot ett så pass stort bolag.
 • Stor tillväxt de senaste åren. Bolaget har inte bara öppnat ett utan 18 toppmoderna nya fabriker under de senaste tre decennierna. Företaget har också två fabriker i Kina och en fabrik i USA.
 • Med sin avancerade teknik är TSM en nödvändig leverantör. De absolut främsta företagen inom teknik idag vill och behöver TSM som leverantör eftersom bolaget i sig är den främsta leverantören för så pass avancerad teknik.

Nackdelar

Som med alla aktier så finns det också nackdelar:

 • Ständigt hot från konkurrenter. Det är många konkurrenter som vill utmana TSM. Ännu är ingen konkurrent något större hot mot TSM:s stora marknadsandelar men flera bolag växer ständigt däribland Samsung som idag är den största tillverkaren av halvledare.
 • Konkurrenter hotar med stämning. Senast 2019 stämdes Taiwan semiconductor manufacturing av den mindre Amerikanska konkurrenten Globalfoundries för patentintrång. Företaget i sig ville att TSM skulle förbjudas att exportera sina varor till USA. Hotet från konkurrenter som vill vinna marknadsandelar är ständigt existerande.
 • Ryssland under utveckling med egen teknologi. En stor kund till TSM är Ryssland som likt många andra länder är beroende av utländska tillverkare av halvledare. Detta vill dock Ryssland ändra genom att utveckla deras inhemska elektroniska industri. Detta kan komma att bli ett hot mot TSM som kan komma att tappa andelar på den Ryska marknaden.

FAQ – Vanliga frågor om Taiwan Semicond Mfg Co

Här nedanför tar vi upp de vanligaste frågorna vi får om Taiwan Semicond Mfg Co aktien och svarar på dessa. 

Finns Taiwan Semicond Mfg Co på börsen?

Taiwan Semiconductor manufacturing både finns på den Taiwanesiska börsen, TWSE, men sedan 1997 finns också TSM på den Amerikanska börsen, NYSE.

Vart kan jag investera i Taiwan Semicond Mfg Co?

Du kan bland annat investera i TSM via Avanza men också via eToro. Är det ett långsiktigt sparande du önskar så är Avanza det bättre valet men är det en kortare investering du planerar så är eToro ett vinnande val.

Hur mycket ska man investera i Taiwan Semicond Mfg Co?

Hur mycket du väljer att investera i TSM är helt upp till dig men ett tips är att aldrig investera mer än vad du har råd att förlora. Trading och handel av aktier kan vara riskfyllt eftersom du alltid riskerar att kursen svajar och det kan sluta med att du förlorar pengar.

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Avanza logo

Aktieskolan rekommenderar:

5/5 Köp aktier på Avanza.se
 • Sveriges bästa nätmäklare
 • +1 miljon kunder i Sverige
 • Gratis aktiehandel upp till 50.000 kr
Avanza logo

Aktieskolan rekommenderar:

5/5
Picture of Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Artikeln är faktagranskad och publicerad av Anton Gustafsson, VD och grundare av Consilium Online AB som i sin tur äger Aktieskolan.se. Anton har startat och drivit olika företag sedan 18 års ålder och investerat pengar i aktier och fonder i över 15 år.

Artikeln är faktagranskad och publicerad i enlighet med vår Policy för faktagranskning och vår Redaktionella policy.