Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Köpa Salesforce aktie (CRM) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

Salesforce aktie

Salesforce är ett Amerikanskt IT bolag som erbjuder molnbaserade lösningar. Salesforce levererar idag sina produkter via mobila webbläsare och internet. Salesforce verksamhet återfinns på en global nivå. Bolaget grundades 1999. Företaget har idag sitt huvudkontor i San Francisco. På den här sidan har vi samlat in all information om Salesforce för att kunna investera i bolaget och köpa Salesforce aktier.

Salesforce logo

BOLAGSNAMN

Salesforce Inc

ADRESS

Tower 415 Mission Street, 3rd Floor San Francisco, CA 94105

TICKER

CRM

SEKTOR & BRANSCH

IT

MARKNADSPLATS

NYSE

LAND

USA

Avanza logo
5/5

Avanza bank är en partner till Aktieskolan

Salesforce aktiekurs

Här nedanför visas Salesforces aktiekurs i realtid (fördröjt ca 15 minuter). Grafen gäller för Salesforces aktie som är noterad på den Amerikanska börsen.

Välj nätmäklare utefter om du vill investera långsiktigt i bolaget eller om du vill handla aktien kortsiktigt
Vi rekommenderar Sveriges ledande nätmäklare Avanza bank för dig som vill investera långsiktigt och en av världens ledande tradingplattformar, eToro, för dig som vill köpa och sälja aktier mer frekvent.

Avanza logo
5/5

Bästa nätmäklaren för att spara långsiktigt på börsen.

etoro logo
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar.

Disclaimer: När du investerar dina pengar så utsätter du ditt kapital för risk. Sidan kan innehålla/innehåller annonslänkar och reklam. Läs full disclaimer längst ner på sidan.

Innehåll och snabbnavigering

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Salesforce?

Salesforce.com är ett intressant bolag och samtidigt en aktie som många hoppar över. Den har inte riktigt samma spänning som de riktigt stora techbolagen, trots att deras aktie faktiskt är väldigt köpvärd sett till deras aktiekurs.

Det finns en rad olika skäl till varför du bör överväga att köpa aktien och det är dessa vi ska gå igenom. Här kommer därför tre väldigt bra skäl till att köpa Salesforce aktie och ha den i din portfölj. Lär dig mer om bolaget och varför CRM är ett intressant bolag även för framtiden.

Klarar lågkonjunktur väldigt väl

Salesforce.com har redan visat sig vara en stark aktie som klarar av lågkonjunktur. Senast vi hade en så gick deras aktie stark och bolaget hade en helt okej verksamhet. Det här är en fördel som du får med aktier inom bransch för molnteknik.

Det här hjälper företag att göra sina verksamheter mer effektiva och är alltså inte något som försvinner bara för att det är lågkonjunktur, tvärtom, för en del företag är det här svaret på hur man ska spara in pengar.

Stabil tillväxt

Företagets aktiekurs växer stadigt och framstår som lite mer stabilt än andra företag i samma bransch. Samtidigt så har Salesforce.com stora planer gällande deras tillväxt, vilket talar om en ljus framtid om man klarar av sina egna mål. Man har tidigare lyckats klara av sina mål snabbare än man själva beräknat och det återstår att se om samma sak händer igen.

Företagets omsättning växer ganska stadigt och tittar du på börsvärde så ser man Salesforce.com är en ganska rimlig aktie sett till priset. Jämför du med deras konkurrenter så ser man snabbt att dessa bolag ofta är värderade väldigt mycket mer. Under starten av 2021 så handlades till exempel C3.ai till 70 gånger deras beräknade inkomst. Jämför med Salesforce.com som under samma period endast handlades för en bit under 8 gånger deras inkomst.

Ett IT-företag som inte är kontroversiellt

När man talar om “Big Tech” så tänker många på restriktioner och konkurrensbegränsning, något som kan komma att drabba stora teknikbolag som Alphabet, Apple och så vidare. Det här påverkar kontinuerligt deras börsvärde och kursen på börsen, vilket gör att en del undviker deras aktier.

Salesforce.com är istället raka motsatsen och är inte aktuella för att drabbas av eventuella åtgärder i framtiden. Tvärtom så har detta företag uttalat sig negativt mot företag och deras affärsmetoder, inte minst Facebook har man kritiserat.

Så kan du köpa Salesforce aktier

Det är inte svårt att komma igång så att du kan köpa Salesforce.com och du kan köpa din första aktie redan idag om du vill det. Investerare i Sverige kan enklast hitta aktier för bolaget genom svenska mäklare som Avanza.

Så här gör du för att köpa aktier i Salesforce…

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

För att börja köpa aktier i Salesforce.com måste du ha ett konto hos en mäklare och vi rekommenderar Sveriges ledande aktör, Avanza.

Att skapa ditt konto tar bara någon minut och du ska sedan öppna ett aktiekonto, till exempel ett ISK. Du kan sedan köpa din första aktie.

Bästa nätmäklaren långsiktiga investeringar!
Avanza logo
Aktieskolans omdöme:
5/5

Avanza bank är en partner till Aktieskolan.

Bästa nätmäklaren för trading!
etoro logo
Aktieskolans omdöme:
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos den här leverantören. CFD-handel innebär hög risk. eToro är en partner till Aktieskolan.

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto (ISK)

För att kunna köpa aktier, fonder och andra värdepapper så behöver du ha ett konto för detta. Det finns flera alternativ men ett ISK ger dig en förmånlig skatt på hela din portfölj och alla dina finansiella uppgifter skickas in av Avanza till Skatteverket, så det blir enklare för dig att göra din deklaration. På så sätt kan du fokusera på ditt sparande och vilka aktier du ska köpa.

Steg 3: Sök efter Salesforce

När du är på Avanza kan du längst upp i högra hörnet se en sökfunktion. Där kan du skriva in till exempel Salesforce.com eller förkortningen för aktien, CRM. När du sedan trycker på alternativet kommer du till Avanzas sida för aktien, där du hittar mycket viktig information och nyheter om bolaget.

Där ser du bland annat saker som P/E och P/S tal, direktavkastning, utdelning, information om börsvärde och pris för aktien, kapital och mycket annat. Det går också att läsa lite om deras tjänster och du kan se vilken utveckling aktien har haft. Det här är viktig information som du kan använda för att göra en bättre och mer utförlig analys, till exempel där du försöker räkna ut om aktiens pris ska gå upp eller ned kortsiktigt.

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

På sidan för den här aktien ser du också om hur andra tänker kring köp och sälj. Du ser även knappar för just köp och sälj, du använder dessa när du ska köpa dina aktier i Salesforce.com.

Att lägga din order tar bara någon minut och du kan då på en gång se i din valuta vad ditt köp kommer att gå för. Det går också att välja om du ska beställa ett visst antal aktier eller om du vill investera en specifik summa och köpa andelar i CRM.

Presentation av Salesforce

När det gäller finansiella instrument så är det alltid viktigt att man vet så mycket som möjligt. För att du ska få en bättre inblick i Salesforce.com och aktien ska vi därför gå igenom bolaget och den verksamhet som man driver.

Företaget erbjuder och arbetar med molnbaserade tjänster, men du behöver för den delen inte vara en expert i området. Det kan däremot inte skada att förstå bättre var företagets inkomst kommer ifrån, det här gör det lättare att räkna ut vad ett rimligt börsvärde för aktien är.

Vi ska också gå igenom företagets historia och hur det grundades, vilket kan vara bra att veta för att förstå den utveckling som företaget har upplevt. Salesforce.com är ett ganska gammalt företag och har funnits i branschen längre än vad många tror, men mycket har hänt i företaget sedan dess.

Så tjänar Salesforce pengar

Salesforce.com är framförallt specialiserade i utvecklingen av molnbaserade tjänster och CRM-program. Med åren så har företaget utvecklats och i framtiden kommer troligtvis en del av deras pengar att komma från deras andra verksamheter.

Det största förvärv man har gjort än så länge är köpet av Slack. Det här kan med tiden leda till en utveckling av deras verksamhetsområde, men det är troligtvis fortfarande tjänster inom molnteknik som kommer att vara den stora delen av det.

Så grundades Salesforce

Salesforce.com grundades redan 1999 i San Francisco, Kalifornien. Det var Marc Benioff som grundades företaget. Han var innan det högt uppsatt i Oracle, ett annat IT-företag som på den tiden hade sitt kontor i Kalifornien, däremot inte i San Francisco utan i Redwood Shores. Utöver Marc Benioff så var även Parker Harris, Dave Moellenhoff och Frank Dominguez med.

Redan 2004 blev det en IPO på NYSE där man fick in 110 miljoner USD. Man fick då sin ticker CRM som också är en del av deras verksamhet med utvecklingen av program för Customer Relationship Management, CRM-program med andra ord.

Marc Benioff är fortfarande en del av bolaget och är VD tillsammans med Bret Taylor.

Investera i liknande bolag som Salesforce

Om du tycker det är intressant med bolag som Salesforce.com så finns det andra intressant bolag du också kan titta på. Här kommer tre förslag som kan vara värda att titta på.

C3.ai

Bolaget är verksamma inom AI och har fått en hel del uppmärksamhet. Aktien är också mer rimligt värderad idag än när den lanserades, då den var otroligt övervärderad på börsen.

C3.ai är listat på NYSE precis som Salesforce.com. Bolaget har ingen utdelning och således ingen direktavkastning, så ingen skillnad från CRM.

Zendesk Inc

Zendesk arbetar med liknande saker som CRM gör. Man utvecklar CRM-program som Zendesk Support, ett program som gör det möjligt att spåra, prioritera och lösa olika kundärenden. Det är med andra ord en konkurrent till Salesforce.com.

Bolaget är listat på NYSE och har inte heller någon utdelning.

Veeva Systems Inc

Veeva är ett företag som arbetar med molnteknik precis som CRM. Bolaget utvecklar framförallt företagsapplikationer och lösningar för kundrelationer och organisation.

Även Veeva är listat på NYSE precis som CRM och andra bolag i den här listan. Aktien har inte heller någon utdelning.

Ska man investera i Salesforce?

Innan du går in som investerare så är det bra att se över vilka för- och nackdelar deras aktie har. Vi ska därför gå igenom lite grundläggande information som du bör ha i åtanke.

Fördelar

Fördelarna med den här aktien:

Nackdelar

Som med alla aktier så finns det också nackdelar:

FAQ - Vanliga frågor om Salesforce

Innan du köper några aktier i Salesforce.com så kan det vara bra att lära dig lite mer om bolaget. Vi ska därför gå igenom en del vanliga frågor som andra sparare har haft om företaget. Lär dig mer om verksamheten genom svaren vi ger på frågorna.

Finns Salesforce på börsen?

Salesforce.com finns listat på NYSE i USA. Själva företaget har sedan sin verksamhet i San Francisco precis som många andra techbolag i landet.

Vart kan jag investera i Salesforce?

För köp och sälj av Salesforce.com så måste du ha ett konto hos en mäklare som erbjuder aktien. Det finns många alternativ men vi rekommenderar Sveriges ledande mäklare, Avanza Bank.

Hur mycket ska man investera i Salesforce?

Hur mycket du ska gå in med är upp till dig och din ekonomi. Det är däremot viktigt att du inte går in med mer pengar än du har råd att förlora, aktier kan alltid gå ned och ingen vet vad som händer med en aktie i framtiden. Det är också viktigt att du fördelar risken genom att inte ha allt ditt kapital på ett och samma bolag. Längre upp listade vi ett par aktier som liknar Salesforce.com, dessa kan vara intressanta att titta på.

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Avanza logo

Aktieskolan rekommenderar:

5/5