Köpa Paypal Holdings aktie (PYPL) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex olika bolag och har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex bolag. Han har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare i Kungsbacka. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Paypal Holdings är ett världsledande teknikbolag som erbjuder betalningslösningar där kunder kan använda plattformen för att betala och köpa varor eller tjänster. Bolaget grundades 1998. Paypal Holdings har idag sitt huvudkontor i San Jose, Kalifornien. På den här sidan har vi samlat in all information om Paypal Holdings för att kunna investera i bolaget och köpa Paypal aktier.

Paypal Holdings logo

BOLAGSNAMN

Paypal Holdings Inc

ADRESS

2211 North First StreetSan Jose, California 95131

TICKER

PYPL

SEKTOR & BRANSCH

IT

MARKNADSPLATS

NASDAQ

LAND

USA

Avanza logo
5/5

Avanza bank är en partner till Aktieskolan

Paypal Holdings aktiekurs

Här nedanför visas Paypal Holdings aktiekurs i realtid (fördröjt ca 15 minuter). Grafen gäller för Paypals aktie som är noterad på den Amerikanska börsen.

Välj nätmäklare utefter om du vill investera långsiktigt i bolaget eller om du vill handla aktien kortsiktigt
Vi rekommenderar Sveriges ledande nätmäklare Avanza bank för dig som vill investera långsiktigt och en av världens ledande tradingplattformar, eToro, för dig som vill köpa och sälja aktier mer frekvent.

Avanza logo
5/5

Bästa nätmäklaren för att spara långsiktigt på börsen.

etoro logo
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar.

Disclaimer: När du investerar dina pengar så utsätter du ditt kapital för risk. Sidan kan innehålla/innehåller annonslänkar och reklam. Läs full disclaimer längst ner på sidan.

Innehåll och snabbnavigering

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Paypal Holdings?

Paypal är ett av världens största bolag inom fintech och gör det enkelt för privatpersoner och företag att föra över pengar till andra. Det är också en betalningstjänst som företag kan använda så att kunderna enkelt ska kunna betala för varor och tjänster över nätet.

När allt fler handlar över nätet så kommer företag som Paypal att bli allt mer intressanta på börsen då deras aktier kan gå upp. Samtidigt gäller det att lära känna dessa bolag då mycket händer inom fintech, en del stora bolag idag kommer eventuellt inte att finnas i framtiden när bättre konkurrenter tar över. Vi ska därför börja med att gå igenom tre anledningar till varför du bör investera i Paypal Holdings Inc.

En jätte inom fintech

PayPal Holdings Inc är redan idag ett enormt bolag och är etablerat i större delen av världen som den huvudsakliga betalningsleverantören på nätet. Man har redan idag över 300 miljoner användare, som utför flera miljarder transaktioner varje år.

Aggressiv strategi

PayPal är ett ganska aggressivt företag vilket man snabbt ser när man tittar på förvärv. Senaste åren har man köpt flertalet bolag där du bland annat hittar tjänster som Honey. Det ser inte ut som att PayPal Holdings Inc är färdiga med sina förvärv heller. I deras strategi för framtiden ser det ut som att man har planer på fler.

Stora framtidsplaner

PayPal Holdings Inc har planer för väldigt många år framåt. Man har bland annat från och med 2022 ett treårigt kontrakt med Amazon där PayPals betaltjänst Venmo ska börja användas. Kontraktet kan sedan väntas förlängas. Introduceringen av Venmo till Amazon kan innebär att tjänsten, som idag har cirka 80 miljoner användare, kan få ett ordentligt tillskott med många fler användare.

Så kan du köpa Paypal Holdings aktier

Det är inte svårt att köpa PayPal Holdings aktie då bolaget är stort och listat på Nasdaq. För att kunna köpa aktien måste du först få tillgång till en mäklare som erbjuder den. Vi rekommenderar Avanza som är en av Sveriges största mäklare för köp och sälj av aktier och fonder.

Så här gör du för att köpa aktier i Paypal…

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Avanza är Sveriges ledande mäklare och är väldigt populär bland svenska investerare för deras stora utbud och förmånliga avgifter. Plattformen har redan idag ett stort antal användare och genom att äga ett konto där så kan du enkelt börja köpa aktier som PYPL.

När du använder ditt BankID så tar det inte många minuter att skapa ett konto på plattformen.

Bästa nätmäklaren långsiktiga investeringar!
Avanza logo
Aktieskolans omdöme:
5/5

Avanza bank är en partner till Aktieskolan.

Bästa nätmäklaren för trading!
etoro logo
Aktieskolans omdöme:
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos den här leverantören. CFD-handel innebär hög risk. eToro är en partner till Aktieskolan.

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto (ISK)

När du har öppnat ett konto så ska du logga in. Sedan måste du också ha ett aktiekonto hos Avanza Bank, vilket du kan öppna på någon minut. Ett ISK kommer med väldigt förmånliga skattevillkor och du kan där förvara alla dina aktier och fonder som du köper genom Avanza.

Steg 3: Sök efter Paypal Holdings

När du har skapat ett konto och har ditt ISK så är det dags att hitta dina aktier. Längst upp hos Avanza ser du en sökfunktion där du kan skriva in till exempel PayPal eller aktiens förkortning PYPL. När du sedan väljer aktien så tas du till Avanzas sida för aktien.

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

När du är inne på Avanzas sida för PYPL så blir du mött med en hel del information. Där kan du se bland annat om aktien har utdelning, P/S och P/E tal direktavkastning, börsvärde, eget kapital per aktie och även vilken kurs aktien har.

Det finns även en del information om aktien, bland annat om volym, volatilitet och mycket mer. All den här informationen är viktig för att du ska kunna göra din egen analys.

Du hittar också knappar för köp och sälj. När du trycker på köp så är det bara att ange den information som efterfrågas, bland annat hur många aktier du vill köpa. Du kan sedan bekräfta att allting ser rätt ut innan du lägger din order.

paypal aktiekurs

Presentation av Paypal Holdings

PayPal är ett stort och välkänt bolag som erbjuder snabba och billiga betalningar. Genom deras tjänst så kan du föra över pengar till andra människor som har ett PayPal-konto. Det går också att överföra från och till ditt bankkonto eller kort.

Utöver att överföra pengar så kan deras tjänst också användas för att betala för tjänster och varor. Transaktioner är i vanliga inte gratis men billiga och beroende på syftet bakom transaktionen så kan den i vissa fall vara gratis.

Sedan 2021 så finns det också en förnyad app som går att använda för att snabbt utföra transaktioner via mobilen, vilket till viss del liknar den tjänst som man i Sverige får genom appen Swish.

Så tjänar Paypal Holdings pengar

PayPal tjänar i första hand sina pengar genom transaktionsavgifter. Med över miljarden transaktioner per år så blir det en hel del pengar. Storleken på transaktionerna kan också variera kraftigt då det finns både privatpersoner och stora bolag som använder deras tjänst.

Utöver betaltjänsten PayPal så äger bolaget också andra bolag där man får in en inkomst. Ett exempel på sådan är appen Venmo som erbjuder mobilbetalningar och Honey, en tjänst för att få rabatt på sina köp där bolaget får in reklamintäkter.

Så grundades Paypal Holdings

PayPal hette ursprungligen Confinity och grundades 1998 av Peter Thiel, Luke Nosek och Max Levchin. Man arbetade då med att utveckla säkerhetsmjukvara till handhållna enheter. Det här gick däremot dåligt och 1999 började man utveckla ett digitalt betalningssystem.

2000 slog man ihop sig med x.com som ägdes av Elon Musk som han grundade 1999. Han var optimistisk kring digitala betalningssystem och inte minst det som Confinity arbetade på. 2001 så döpte man om företaget till PayPal och 2002 så listades man på börsen. När man listades på börsen så kostade en aktie $13 och man drog in 61 miljoner dollar.

Investera i liknande bolag som Paypal Holdings

Om du tycker att PayPal är en intressant investering så finns det några andra bolag som kan vara intressanta. Betaltjänster är en stor marknad och den har en ljus framtid där det kommer att finnas en enorm potential för bolagen som är flexibla och som anpassar sig efter den allt mer mobila värld vi lever i.

Square

Square är den konkurrent som står allra närmast PayPal, inte minst då deras verksamhet liknar varandras. Square fokuserar uteslutande på betalningstjänster och deras nya Cash App som släpptes 2018 är också en direkt konkurrent till PayPals Venmo.

Shopify

Shopify är i grunden en plattform som gör det möjligt för företag att enkelt erbjuda en betalningslösning till sina kunder på nätet, detta genom att göra det enkelt att bygga en hel webbutik genom deras plattform. Inte en lika nära konkurrent till PayPal utan istället ett bolag inom samma marknad som erbjuder liknande instrument.

Apple

Apple erbjuder sina egna betalningslösningar och Apple-kunder som använder deras tjänster är därför inte i samma typ av behov av PayPals lösningar. Det är samtidigt ett enormt bolag som fokuserar på att alltid utveckla sina egna tekniska tjänster.

Ska man investera i Paypal Holdings?

Det finns många goda skäl till att investera en del av sitt kapital i PayPal, men det betyder däremot inte att aktien är perfekt. Alla aktier kan gå ned och har sina egna risker, så det är viktigt att man tänker på det innan en investering. För att du lättare ska kunna ta ett beslut så listar vi därför olika för- och nackdelar som du bör tänka på innan du köper några aktier.

Fördelar

Fördelarna med den här aktien:

Nackdelar

Som med alla aktier så finns det också nackdelar:

FAQ - Vanliga frågor om Paypal Holdings

Här kommer några vanliga frågor som investerare har om bolaget och svaren på dessa.

Finns Paypal Holdings på börsen?

PayPal är listat på Nasdaq sedan långt tillbaka. Det ingår också i S&P 500.

Vart kan jag investera i Paypal Holdings?

Du kan köpa deras aktie hos de allra flesta mäklare. Vi rekommenderar Avanza som är Sveriges ledande nätmäklare för aktier.

Hur mycket ska man investera i Paypal Holdings?

Innan du går in med eget kapital så är det viktigt att du sprider dina risker, så gå inte in med allt i ett enda bolag. Längre upp listade vi ett par andra företag som kan vara intressanta om du gillar PayPal. Investera aldrig pengar du inte har råd att förlora. Oavsett hur intressant en aktie verkar så kan även ett bolag som PYPL gå ned i värde.

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Avanza logo

Aktieskolan rekommenderar:

5/5
Picture of Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Artikeln är faktagranskad och publicerad av Anton Gustafsson, VD och grundare av Consilium Online AB som i sin tur äger Aktieskolan.se. Anton har startat och drivit olika företag sedan 18 års ålder och investerat pengar i aktier och fonder i över 15 år.

Artikeln är faktagranskad och publicerad i enlighet med vår Policy för faktagranskning och vår Redaktionella policy.