Köpa Orion Office Reit Inc aktie (ONL) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex olika bolag och har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex bolag. Han har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare i Kungsbacka. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Fastighetsinvesteringsfonden Orion Office Reit engagerar sig i ägande, förvärv och förvaltning av en portfölj av huvudkontorsbyggnader. Bolaget fokuserar på förortsmarknaderna runt om i USA. Bolaget grundades 2021. ONL har idag sitt huvudkontor i Phoenix, Arizona. På den här sidan har vi samlat in all information om ONL för att kunna investera i bolaget och köpa ONL aktier.

Orion Office Reit Inc logo

BOLAGSNAMN

Orion Office Reit Inc

ADRESS

2325 East Camelback Road
Suite 850
Phoenix, AZ 85016

TICKER

ONL

SEKTOR & BRANSCH

Bostad & fastigheter

MARKNADSPLATS

NYSE

LAND

USA

Våra favoritmäklare!
Börja investera idag!
5.0

Vi rekommenderar Avanza bank för dig som vill investera långsiktigt och eToro för dig som vill börja handla aktier och värdepapper kortsiktigt (trading).

Vi använder själva båda plattformarna och kan därmed gå i god för att båda aktörerna är ett mycket bra val.

Fördelar:
  • Låga avgifter
  • Användarvänliga plattformar
  • Mycket bra produktutbud
  • Avanza: Bästa valet för långsiktiga investeringar
  • eToro: Bästa valet för traders
Öppna konto på Avanza.se Öppna konto på eToro.com
Disclaimer: 76% av privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos den här leverantören. eToro är en investeringsplattform för olika tillgångar där värdet på dina investeringar kan gå upp eller ner, du utsätter ditt kapital för risk.

Orion Office Reit Inc aktiekurs

Här nedanför visas Orion Office Reit Inc aktiekurs i realtid (fördröjt ca 15 minuter). Grafen gäller för Orion Office Reit Inc aktie som är noterad på den Amerikanska börsen.

Innehåll och snabbnavigering

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Orion Office Reit Inc?

Det finns en mängd anledningar till att en investering i Orion Office Reit Inc, eller ONL som det kan förkortas till, är en bra anledning. Vi ger våra tre främsta anledningar nedan. 

Ny aktie med stora förhoppningar

ONL:s aktie är ny, den första inledande försäljnings fasen har precis avslutats och de aktieägare som fortsatt hänger vid sina aktier kommer, som det ser ut nu, se värderingen höjas allt som tiden går. 

För varje dag som går blir värderingen allt mer attraktiv och i sinom tid kommer allt fler investerare ha svårt att säga nej till ett köp som det ser ut nu. 

Unika i sitt slag

ONL har sitt största fokus på nettouthyrning av kontorsfastigheter i förortsområden med en enstaka hyresgäst. Detta särskiljer Orion mot övriga konkurrenter i fastighetsbranschen vilket gör dem relativt unika i sitt slag. 

Förväntas ha en hög utdelning

Ännu vet man inte så mycket om Orions framtida utdelningssystem men om man ska gå ut efter liknande bolag och dess system så bör man inte se det som en överraskning att se dem satsa på en månatlig utdelning. Denna typ av utdelningssystem är känt bland investerare som en stor favorit. 

För inkomstsökande investerare kan därför ONL:s aktie vara en bra investering, inte bara tack vare dess förmodade utdelningssystem utan också för att det för varje dag blir en allt mer attraktiv investering. 

Så kan du Orion Office Reit Inc

Att investera i ONL är i regel väldigt enkelt oavsett om du planerar för ett långtidssparande eller en kortsiktig investering. Vi går igenom hur du går tillväga nedan.

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Det första steget mot att köpa Orion Office Reit Inc aktie är att öppna ett konto hos en nätmäklare. Planerar du för ett långtidssparande rekommenderar vi Avanza som är den ledande nätmäklaren i Sverige med hela 1 500 000 nöjda kunder från norr till söder.

Avanza har dessutom Sveriges bredaste utbud av aktier vilket i sin tur gör ditt aktiesparande enklare eftersom nästintill alla aktier finns på samma plats. 

Ska du däremot göra en korttidsinvestering kan eToro vara ett bättre val. Etoro är nämligen mer inriktade på kortsiktiga investeringar och har även dem ett brett utbud av aktier för dig att välja mellan. 

Våra favoritmäklare!
Börja investera idag!
5.0

Vi rekommenderar Avanza bank för dig som vill investera långsiktigt och eToro för dig som vill börja handla aktier och värdepapper kortsiktigt (trading).

Vi använder själva båda plattformarna och kan därmed gå i god för att båda aktörerna är ett mycket bra val.

Fördelar:
  • Låga avgifter
  • Användarvänliga plattformar
  • Mycket bra produktutbud
  • Avanza: Bästa valet för långsiktiga investeringar
  • eToro: Bästa valet för traders
Öppna konto på Avanza.se Öppna konto på eToro.com
Disclaimer: 76% av privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos den här leverantören. eToro är en investeringsplattform för olika tillgångar där värdet på dina investeringar kan gå upp eller ner, du utsätter ditt kapital för risk.

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto

Nästa steg är att öppna ett investeringssparkonto, eller ett ISK som det också kallas. När du börjar köpa aktier är det ett måste att ha ett konto att spara sin aktier i och där är ISK i regel det mest populära alternativet. 

Det finns en mängd fördelar med ett ISK, däribland att det är det mest smidiga kontot att öppna för privatpersoner eftersom det både är avgiftsfritt men en annan positiv egenskap är också att du inte behöver betala någon vinstskatt vid utdelning.

Med ett ISK behöver du inte heller deklarera dina affärer och du kan också öppna ett ISK för en minderårig som du vill spara åt. Utöver ovan nämnda fördelar kan det också vara bra att känna till att du endast behöver betala den lagstadgade schablonskatten som benämns utifrån statslåneräntan vilket som lägst bli 1,25 %. 

Steg 3: Sök efter Orion Office Reit Inc

När du väl har öppnat ett konto och skaffat ett ISK är det dags att hitta aktien du vill investera i. Detta gör du genom att klicka dig in på Avanza eller eToro och söka efter ONL. 

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

Väl på landningssidan för ONL kan du både välja att köpa och sälja aktien men också hitta information, läsa mer om företaget, hitta nyheter om aktien, se tidigare utdelningar och mycket mer. 

Du köper aktien genom att antingen logga in på ditt konto eller godkänna köpet med hjälp av BankID. Nedan följer en bild för hur ett köp av en aktie ser ut hos både Avanza och eToro. 

Så här ser landningssidan ut för ONL hos Avanza:

Orion Office Reit Inc aktie avanza
Så här ser landningssidan ut för Orion Office Reit Inc aktien hos Avanza. Du kan här se information och historisk data om aktien men även köpa eller sälja aktien.
Orion Office Reit Inc aktie etoro
Så här ser landningssidan ut för Orion Office Reit Inc aktien hos eToro. Du kan här se information och historisk data om aktien men även köpa eller sälja aktien.

Presentation av Orion Office Reit Inc

Fastighets Investeringsfonden Orion Office Reit Inc är engagerade i fastighetsbranschen där dem förvärvar, äger och förvaltar kontorsbyggnader i den Amerikanska förorten. Bolaget grundades ur ett annat bolag, Realty income under VEREIT fusionen och i en efterföljande spinoff utmynnande Orion Office. 

Nedan berättar vi mer om bolaget. 

Så tjänar Orion Office Reit Inc pengar

ONL uthyr kontorsfastigheter till enskilda verksamheter med sitt fokus i den Amerikanska förorten. Orion tjänar alltså sina pengar genom sitt förvaltande, ägande och sin uthyrning av deras egna fastigheter.

Så grundades Orion Office Reit Inc

ONL grundades så sent som 2021. Bolaget är inte ens ett år gammalt utan är ännu i sin startgrop. Dess inträde på börsen skedde i november 2021 och den första försäljningsfasen har precis avslutats. 

Bolaget verkar oberoende av dess grundare Realty Income Corporation och är idag baserat i Phoenix, Arizona. 

Investera i liknande bolag som Orion Office Reit Inc

Är du intresserad av fastighetsbranschen finns det en mängd bolag som liknar ONL. Vi ger tre exempel nedan. 

Realty Income Corp

Grundaren av Orion Office Reit Inc är ett Amerikanskt fastighetsinvesteringsförtroende. Bolaget äger, förvaltar och underhåller en stor portfölj av fastigheter främst i området runt Nordamerika. Utöver den huvudsakliga verksamheten erbjuder även bolaget diverse andra finansiella tjänster till sina kunder. 

Bolaget grundades redan år 1969 och har sitt huvudkontor i San Diego. 

Castellum

Castellum är ett Svenskt fastighetsbolag där den huvudsakliga verksamheten består av att förvalta och utveckla fastighetsprojekt runt om större tillväxtregioner. Portfolion utgörs av kommersiella lokaler, kontor, butiker, lager och industri där fastigheterna ägs och förvaltas under samma varumärke.

Castellums huvudkontor ligger i Göteborg.  

Wallenstam

Wallenstam är verksamma inom fastighetssektorn där bolaget både utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i storstadsområden. Portfolion består bland annat av butikslokaler, kontorslokaler men också bostadsfastigheter. 

Wallenstam är också duktiga på att projektera diverse nyproduktioner för bostadsfastigheter. Huvudkontoret ligger i Göteborg. 

Ska man investera i Orion Office Reit Inc?

Att investera i ONL kan mycket väl vara en bra idé men det kan vara bra att veta att det precis som det finns en mängd positiva fördelar också finns en del nackdelar med en sådan investering som kan vara bra att känna till. 

Vi berättar vilka de främsta fördelarna, men också nackdelarna, med en investering i ONL är nedan. 

Fördelar

Fördelarna med den här aktien:

Nackdelar

Som med alla aktier så finns det också nackdelar:

FAQ - Vanliga frågor om Orion Office Reit Inc

Vi förstår att det kan finnas frågetecken kring Orion OfficeReit Inc och en investering i bolaget. Nedan svarar vi på de tre vanligaste frågorna om ämnet. 

Finns Orion Office Reit Inc på börsen?

ONL är börsnoterat och återfinns på den amerikanska marknaden NYSE.

Vart kan jag investera i Orion Office Reit Inc?

Du kan antingen välja att investera i ONL via Avanza eller eToro. Om du planerar ett mer långsiktigt sparande rekommenderar vi Avanza men för en mer kortsiktig investering är eToro det bättre alternativet.

Hur mycket ska man investera i Orion Office Reit Inc?

Hur mycket du vill investera i ONL är helt upp till dig men vår rekommendation är att du aldrig investerar mer än du har råd att förlora, speciellt i en så pass oviss aktie. När man talar om aktiehandel och trading är det viktigt att komma ihåg att det aldrig är en självklarhet att du går med vinst. Svängningar i marknaden sker ständigt och det är viktigt att du som investerare är beredd på det.

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Picture of Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Artikeln är faktagranskad och publicerad av Anton Gustafsson, VD och grundare av Consilium Online AB som i sin tur äger Aktieskolan.se. Anton har startat och drivit olika företag sedan 18 års ålder och investerat pengar i aktier och fonder i över 15 år.

Artikeln är faktagranskad och publicerad i enlighet med vår Policy för faktagranskning och vår Redaktionella policy.