Nibble: Investera i europeiska P2P-lån

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex olika bolag och har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex bolag. Han har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare i Kungsbacka. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Innehållsförteckning

INTRODUKTION

Vilka är Nibble?

Nibble är en plattform för att investera i lån. Pengarna lånas ut till privatpersoner i Spanien och Ryssland av närstående företag till Nibble. Koncernen heter IT Smart Finance. Det är ett modernt fintechföretag som använder modern teknik för att skapa nya moderna tjänster. 

Genom Nibble kan vem som helst investera i privatlån. Det kallas för P2P lån. Tack vare ny teknik har det blivit en allt vanligare form av lån. Det finns även liknande tjänster i Sverige. 

Det finns stora fördelar med att investera i P2P lån, både för investerare och låntagare.  För investerare är det en ny marknad som blivit tillgänglig. Låntagarna får ett alternativ till banken. Genom att ingen bank medverkar i utlåningen kan förhoppningsvis båda parter få bättre villkor.

Nibble logo

Nibble (IT Smart Finance)

Legal address:
Maakri tn 19/2 Tallinn Harjumaa 10145

Back office and support team address:
Aribau 195 3E, Barcelona, Spain, 08021

+3726991410
support@nibble.finance

Kort presentation om tjänsten

Nibble är ett sätt att investera i privatlån. Pengarna som investeras i Nibble kommer att lånas ut genom privatlån i Ryssland och Spanien. Nibble är en del av den koncern som också sköter utlåningen av pengarna. Koncernen som driver Nibble är ett modernt fintechföretag. De skapar enkla och bra tjänster för både investerare och låntagare. 

Det finns flera fördelar med Nibble som investerare. De erbjuder tydliga investeringsalternativ, u väljer mellan att investera i mer trygga lån eller lån med chans till högre avkastning. Nibble analyserar alltid låntagarna noga. Du vet därför vilken kreditvärdighet de lån du väljer att investera i har.

Nibble logo

EXKLUSIVT ERBJUDANDE:

Få 2% bonus på dina första 3 insättningar under de första 3 månaderna!

NIbble-investera-i-spanska-ryska-privatlan

Du investerar i Spanska och Ryska privatlån (p2p)

Genom att investera i Nibble investerar du i privatlån i Spanien och Ryssland. Varför skall jag göra det frågar du dig kanske? Det är ett sätt att få möjlighet att investera i andra tillgångar än du redan gör idag. 

Lendify är den ledande aktören för P2P-lån i Sverige, men genom att investera i Spanska och Riska privatlån utöver de svenska så ökar du riskspridningen ännu mer.

Det innebär att du sprider dina risker i dina investeringar. Det är också ett sätt att få del av en avkastningen från den här sortens marknad.

9,70 - 19,00 % årlig avkastning (14,50% i snitt)

Det finns möjlighet till att få hög avkastning genom att investera genom Nibble. Det är viktigt att komma ihåg att det finns risk med alla investeringar. Enkelt uttryckt är risken högre ju större den förväntade avkastningen är. 

Nibble har tre olika investeringsstrategier. Du kan välja mellan en trygg strategi där Nibble garanterar att lånen betalas tillbaka. Du kan också välja att ta större risk med chans till högre avkastning. 

Sprid dina risker och investera inte större belopp än du är bekväm med i någon investering. Ett bra sätt är att börja med en mindre investering och lära sig mer om hur Nibble fungerar.

KOM IGÅNG

Så börjar du investera genom Nibble idag

Följ stegn här nedanför för att komma igång med dina P2P-investeringar redan idag. 

Nibble steg 1

Steg 1: Skapa ett konto på Nibble.finance.com

Det är lätt att skapa ett konto via Nibble.finance. När du skapar kontot kommer Nibble be dig att snabbt, enkelt och säkert att verifiera dig med hjälp av tjänsten Veriff.

Nibble steg 2

Steg 2: Sätt in pengar du vill investera

När du vill börja investera i Nibble för du över pengar till dem. Du kan föra över pengar från Visa eller Mastercard. Du kan också göra en banköverföring till Nibble. 

En stor fördel med Nibble är att du även kan investera mindre belopp. Minsta insättning är 10 Euro. Tänk dock på att minsta uttagsbelopp är 50 Euro.

Nibble steg 3 och 4

Steg 3: Välj en investeringsstrategi

Nibble erbjuder investerarna att välja mellan tre olika investeringsstrategier. De olika investeringsstrategierna innebär olika risknivåer. Väljer du en strategi med mer risk har du chans till högre avkastning. 

Den strategi som kallas “Classic” innebär en fast avkastning på 6,5% per år. Nibble garanterar återköp av lånen. Investeringstiden i “Classic” är upp till sex månader. Classic är den strategi med minst risk. På Nibble.finance kallas strategin för “riskfri”. 

För den som vill få möjlighet till högre avkastning finns strategin “Balanced”.  Investeringstiden i “Balanced” är 7 – 60 månader. Lånen har också sämre kreditvärdighet än lånen i “Classic”. Det finns ingen garanterad avkastning, men Nibble anger att den kommer vara 12-15% 

För den riktigt riskvilliga finns strategin “Special”. Det är lån med sämre kreditvärdighet. Investeringstiden i den här strategin är 12 – 60 månader. Det finns ingen garanterad avkastning men Nibble anger möjligheten till 17-19% per år. 

Steg 4: Fyll i hur mycket och hur länge du vill investera

För varje strategi kan du välja hur mycket du vill investera och vilken tidsperiod. Det är ett flexibelt sätt att investera. Du kan välja både risknivå och tidshorisont som passar dig bäst.

Nibble Steg 5

Steg 5: Klicka på "Create a portfolio"

När du gjort dina val klickar du på “Create a portfolio”. Så snart du satt in pengar på Nibble är du igång med dina investeringar genom dem.

Aktietips för investmentbolag

Välj mellan tre olika investeringsprofiler

När du investerar genom Nibble kan du välja mellan tre olika investeringsprofiler. Det som skiljer de olika profilerna åt är dess risk. Du kan alltså på ett enkelt sätt välja den risknivå som passar dig bäst.

Classic Strategy: 9,70% förväntad årsavkastning

Classic Strategy är den strategi med minst risk. Nibbles hemsida beskriver den till och med som “riskfri”. Kan inte låntagarna betala köper bolaget som gett ut lånet tillbaka lånen. Långivarna kan inte förlora pengar pga att låntagarna inte kan betala tillbaka sina lån. 

Investerarna är garanterad en fast ränta på 9,70% räknat på årsbasis. Investeringsperioden är max 6 månader.  Lånen ges till låntagare med hög kreditvärdighet.

Balanced Strategy: 12-15% förväntad årsavkastning

För den som är villig att ta mer risk i förhållande till förväntad avkastning finns Balanced Strategy. Investeringshorisonten är upp till 60 månader. Låntagarna har sämre kreditvärdighet än de i Classic. Det finns ingen garanterad avkastning. Den förväntade årliga avkastning är 12-15%

Special Strategy: 17-19% förväntad årsavkastning

För den som söker riktigt hög avkastning och är villig att ta större risk finns Special Strategy. Det är lån till de med sämre kredibetyg. Nibble anger själv att man kan förvänta sig 17-19% avkastning, men det finns inga garantier. De betonar dock att det finns risker med dessa lån. Dock hjälper den potentiellt höga avkastningen till att kompensera eventuella förluster.

Bra att vet om Nibble

Nibble är en del av företagsgruppen IT Smart Finance. Företagsgruppens affärsidé är att erbjuda lån till privatpersoner i bl a Ryssland och Spanien. Genom P2P plattformen Nibble kan privatpersoner vara med och investera i dessa privatlån. 

IT Smart Finance är ett modernt fintechföretag. De har smarta och smidiga lösningar för både långivare och låntagare. Genom att analysera data kan de på ett effektivt sätt bedömma kreditvärdigheten hos olika låntagare. 

Det finns motsvarande tjänster som Nibble på den svenska marknaden. De står under svenska myndighetrs övervakning. Det är en viss trygghet för investeare. Nibble står inte under svenska myndighers kontroll. Du måste själv göra en bedömning om Nibble är en bra investering för dig eller inte. 

Det är viktigt att veta att det finns en risk med alla investeringar. Det är spännande, intressant och förhoppningsvis lönsamt att investera via Nibble. Ett bra sätt är att börja investera en mindre summa för att lära sig mer om tjänsten och företgaget.

Nibble tar inga avgifter

Nibble tar inte ut några avgifter från investerare. De kostar inget att registrera sig och investera via Nibble. Nibble tar heller ingen del av den avkastning du får.

Alla låntagare går igenom en granskningsprocess

Pengarna som investeras i Nibble lånas ut till låntagare i Spanien och Ryssland. Alla låntagare granskas och får ett kreditbetyg, därefter sätts deras låneränta och din potentiella målavkastning.

Väljer du att investera efter en tryggare strategi lånas bara dina pengar ut till dem med högre kreditbetyg. Vill du ha chans till större avkastning lånas dina pengar ut till dem med sämre kreditbetyg. De med sämre kreditbetyg får betala en högre ränta som kompensation för att det är större risk att låna ut till dem.

Nibble erbjuder ersättning för eventuellt missade betalningar från låntagare

Nibble erbjuder investerare att investera enligt tre olika strategier. Den strategi som kallas “classic” investeras dina pengar i lån till människor med hög kreditvärdighet. Skulle någon av dem ändå inte kunna betala tillbaka garanterar Nibble de lånen. Långivarna kan inte förlora pengar i strategin “classic” pga att låntagarna inte klarar betala tillbaka sina lån. 

Det är endast i strategin “classic” som Nibble garanterar återbetalning av lånen. I strategierna “Balanced” och “Special” finns det risk att förlora pengar pga att låntagarna inte klarar amortera på sina lån. Det kompenseras förhoppningsvis av att möjlighetn till avkastning är betydligt högre i de strategierna.

Nibble logo

Innehållsförteckning

Disclaimer Handel med värdepapper innebär alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Ingenting som läses på Aktieskolan.se ska ses som rådgivning, vi skriver för att inspirera våra läsare till att skapa en bättre privatekonomi. Sidan innehåller samarbetslänkar till våra partners. Publiceras i samarbete med Nibble (IT Smart Finance)

INTRODUKTION

Vilka är Nibble?

Nibble är en plattform för att investera i lån. Pengarna lånas ut till privatpersoner i Spanien och Ryssland av närstående företag till Nibble. Koncernen heter IT Smart Finance. Det är ett modernt fintechföretag som använder modern teknik för att skapa nya moderna tjänster. 

Genom Nibble kan vem som helst investera i privatlån. Det kallas för P2P lån. Tack vare ny teknik har det blivit en allt vanligare form av lån. Det finns även liknande tjänster i Sverige. 

Det finns stora fördelar med att investera i P2P lån, både för investerare och låntagare.  För investerare är det en ny marknad som blivit tillgänglig. Låntagarna får ett alternativ till banken. Genom att ingen bank medverkar i utlåningen kan förhoppningsvis båda parter få bättre villkor.

Nibble logo

Nibble (IT Smart Finance)

Legal address:
Maakri tn 19/2 Tallinn Harjumaa 10145

Back office and support team address:
Aribau 195 3E, Barcelona, Spain, 08021

+3726991410
support@nibble.finance

Kort presentation om tjänsten

Nibble är ett sätt att investera i privatlån. Pengarna som investeras i Nibble kommer att lånas ut genom privatlån i Ryssland och Spanien. Nibble är en del av den koncern som också sköter utlåningen av pengarna. Koncernen som driver Nibble är ett modernt fintechföretag. De skapar enkla och bra tjänster för både investerare och låntagare. 

Det finns flera fördelar med Nibble som investerare. De erbjuder tydliga investeringsalternativ, u väljer mellan att investera i mer trygga lån eller lån med chans till högre avkastning. Nibble analyserar alltid låntagarna noga. Du vet därför vilken kreditvärdighet de lån du väljer att investera i har.

Nibble logo

EXKLUSIVT ERBJUDANDE:

Få 2% bonus på dina första 3 insättningar under de första 3 månaderna!

  • Investera i P2P-lån
  • 14,50% årlig avkastning i snitt
  • Få utbetalning flera gånger per år
Kom igång idag NIbble-investera-i-spanska-ryska-privatlan

Du investerar i Spanska och Ryska privatlån (p2p)

Genom att investera i Nibble investerar du i privatlån i Spanien och Ryssland. Varför skall jag göra det frågar du dig kanske? Det är ett sätt att få möjlighet att investera i andra tillgångar än du redan gör idag. 

Lendify är den ledande aktören för P2P-lån i Sverige, men genom att investera i Spanska och Riska privatlån utöver de svenska så ökar du riskspridningen ännu mer.

Det innebär att du sprider dina risker i dina investeringar. Det är också ett sätt att få del av en avkastningen från den här sortens marknad.

9,70 – 19,00 % årlig avkastning (14,50% i snitt)

Det finns möjlighet till att få hög avkastning genom att investera genom Nibble. Det är viktigt att komma ihåg att det finns risk med alla investeringar. Enkelt uttryckt är risken högre ju större den förväntade avkastningen är. 

Nibble har tre olika investeringsstrategier. Du kan välja mellan en trygg strategi där Nibble garanterar att lånen betalas tillbaka. Du kan också välja att ta större risk med chans till högre avkastning. 

Sprid dina risker och investera inte större belopp än du är bekväm med i någon investering. Ett bra sätt är att börja med en mindre investering och lära sig mer om hur Nibble fungerar.

KOM IGÅNG

Så börjar du investera genom Nibble idag

Följ stegn här nedanför för att komma igång med dina P2P-investeringar redan idag. 

Nibble steg 1

Steg 1: Skapa ett konto på Nibble.finance.com

Det är lätt att skapa ett konto via Nibble.finance. När du skapar kontot kommer Nibble be dig att snabbt, enkelt och säkert att verifiera dig med hjälp av tjänsten Veriff.

Nibble steg 2

Steg 2: Sätt in pengar du vill investera

När du vill börja investera i Nibble för du över pengar till dem. Du kan föra över pengar från Visa eller Mastercard. Du kan också göra en banköverföring till Nibble. 

En stor fördel med Nibble är att du även kan investera mindre belopp. Minsta insättning är 10 Euro. Tänk dock på att minsta uttagsbelopp är 50 Euro.

Nibble steg 3 och 4

Steg 3: Välj en investeringsstrategi

Nibble erbjuder investerarna att välja mellan tre olika investeringsstrategier. De olika investeringsstrategierna innebär olika risknivåer. Väljer du en strategi med mer risk har du chans till högre avkastning. 

Den strategi som kallas “Classic” innebär en fast avkastning på 6,5% per år. Nibble garanterar återköp av lånen. Investeringstiden i “Classic” är upp till sex månader. Classic är den strategi med minst risk. På Nibble.finance kallas strategin för “riskfri”. 

För den som vill få möjlighet till högre avkastning finns strategin “Balanced”.  Investeringstiden i “Balanced” är 7 – 60 månader. Lånen har också sämre kreditvärdighet än lånen i “Classic”. Det finns ingen garanterad avkastning, men Nibble anger att den kommer vara 12-15% 

För den riktigt riskvilliga finns strategin “Special”. Det är lån med sämre kreditvärdighet. Investeringstiden i den här strategin är 12 – 60 månader. Det finns ingen garanterad avkastning men Nibble anger möjligheten till 17-19% per år. 

Steg 4: Fyll i hur mycket och hur länge du vill investera

För varje strategi kan du välja hur mycket du vill investera och vilken tidsperiod. Det är ett flexibelt sätt att investera. Du kan välja både risknivå och tidshorisont som passar dig bäst.

Nibble Steg 5

Steg 5: Klicka på ”Create a portfolio”

När du gjort dina val klickar du på “Create a portfolio”. Så snart du satt in pengar på Nibble är du igång med dina investeringar genom dem.

Aktietips för investmentbolag

Välj mellan tre olika investeringsprofiler

När du investerar genom Nibble kan du välja mellan tre olika investeringsprofiler. Det som skiljer de olika profilerna åt är dess risk. Du kan alltså på ett enkelt sätt välja den risknivå som passar dig bäst.

Classic Strategy: 9,70% förväntad årsavkastning

Classic Strategy är den strategi med minst risk. Nibbles hemsida beskriver den till och med som “riskfri”. Kan inte låntagarna betala köper bolaget som gett ut lånet tillbaka lånen. Långivarna kan inte förlora pengar pga att låntagarna inte kan betala tillbaka sina lån. 

Investerarna är garanterad en fast ränta på 9,70% räknat på årsbasis. Investeringsperioden är max 6 månader.  Lånen ges till låntagare med hög kreditvärdighet.

Balanced Strategy: 12-15% förväntad årsavkastning

För den som är villig att ta mer risk i förhållande till förväntad avkastning finns Balanced Strategy. Investeringshorisonten är upp till 60 månader. Låntagarna har sämre kreditvärdighet än de i Classic. Det finns ingen garanterad avkastning. Den förväntade årliga avkastning är 12-15%

Special Strategy: 17-19% förväntad årsavkastning

För den som söker riktigt hög avkastning och är villig att ta större risk finns Special Strategy. Det är lån till de med sämre kredibetyg. Nibble anger själv att man kan förvänta sig 17-19% avkastning, men det finns inga garantier. De betonar dock att det finns risker med dessa lån. Dock hjälper den potentiellt höga avkastningen till att kompensera eventuella förluster.

Bra att vet om Nibble

Nibble är en del av företagsgruppen IT Smart Finance. Företagsgruppens affärsidé är att erbjuda lån till privatpersoner i bl a Ryssland och Spanien. Genom P2P plattformen Nibble kan privatpersoner vara med och investera i dessa privatlån. 

IT Smart Finance är ett modernt fintechföretag. De har smarta och smidiga lösningar för både långivare och låntagare. Genom att analysera data kan de på ett effektivt sätt bedömma kreditvärdigheten hos olika låntagare. 

Det finns motsvarande tjänster som Nibble på den svenska marknaden. De står under svenska myndighetrs övervakning. Det är en viss trygghet för investeare. Nibble står inte under svenska myndighers kontroll. Du måste själv göra en bedömning om Nibble är en bra investering för dig eller inte. 

Det är viktigt att veta att det finns en risk med alla investeringar. Det är spännande, intressant och förhoppningsvis lönsamt att investera via Nibble. Ett bra sätt är att börja investera en mindre summa för att lära sig mer om tjänsten och företgaget.

Nibble tar inga avgifter

Nibble tar inte ut några avgifter från investerare. De kostar inget att registrera sig och investera via Nibble. Nibble tar heller ingen del av den avkastning du får.

Alla låntagare går igenom en granskningsprocess

Pengarna som investeras i Nibble lånas ut till låntagare i Spanien och Ryssland. Alla låntagare granskas och får ett kreditbetyg, därefter sätts deras låneränta och din potentiella målavkastning.

Väljer du att investera efter en tryggare strategi lånas bara dina pengar ut till dem med högre kreditbetyg. Vill du ha chans till större avkastning lånas dina pengar ut till dem med sämre kreditbetyg. De med sämre kreditbetyg får betala en högre ränta som kompensation för att det är större risk att låna ut till dem.

Nibble erbjuder ersättning för eventuellt missade betalningar från låntagare

Nibble erbjuder investerare att investera enligt tre olika strategier. Den strategi som kallas “classic” investeras dina pengar i lån till människor med hög kreditvärdighet. Skulle någon av dem ändå inte kunna betala tillbaka garanterar Nibble de lånen. Långivarna kan inte förlora pengar i strategin “classic” pga att låntagarna inte klarar betala tillbaka sina lån. 

Det är endast i strategin “classic” som Nibble garanterar återbetalning av lånen. I strategierna “Balanced” och “Special” finns det risk att förlora pengar pga att låntagarna inte klarar amortera på sina lån. Det kompenseras förhoppningsvis av att möjlighetn till avkastning är betydligt högre i de strategierna.

Nibble logo Kom igång nu
Bild av Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Artikeln är faktagranskad och publicerad av Anton Gustafsson, VD och grundare av Consilium Online AB som i sin tur äger Aktieskolan.se. Anton har startat och drivit olika företag sedan 18 års ålder och investerat pengar i aktier och fonder i över 15 år.

Artikeln är faktagranskad och publicerad i enlighet med vår Policy för faktagranskning och vår Redaktionella policy.