Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Maximera din pension med Pensionsflytten.se

Samla tjänstepensionen-Pensionsflytten

Efter många år så är lagändringen äntligen här och den träder i kraft så snart som den 1 april. Men vad innebär det egentligen för din pension? Hur mycket kan du maximera din tjänstepension?

I den här artikeln går vi igenom hur du kan samla dina fribrev och maximera din avkastning samtidigt som du minimerar dina avgifter tillsammans med Pensionsflytten.se.

Let’s go!

Pensionsflytten-logotyp-2

Lagändringen den 1 april ger dig följande fördelar:

Artikeln är publicerad i samarbete med Pensionsflytten.se

Innehållsförteckning

INTRODUKTION

Varför ska man samla sina fribrev?

Det finns flera fördelar med att samla sina fribrev (gamla tjänstepensioner) på ett och samma ställe. Har man flera fribrev som ligger hos olika aktörer kan det vara svårt att hålla reda på dem och vilka avgifter man betalar för att ha sparandet hos flera olika aktörer. Nedan har vi samlat tre viktiga punkter:

  • Minska avgifterna
    Pensionsbolagen tjänar pengar på de avgifter vi betalar för att få ha våra pensionspengar hos dem. Genom att samla alla sina pensionsförsäkringar kan man välja en aktör med låga eller lägre avgifter och på så sätt kan man spara mycket pengar som annars försvinner i avgifter.
  • Maximera avkastningen
    Samlar man sitt sparande blir det lättare att få en bra överblick hur det ser ut för just dig. Det blir då lättare att se vilken risk man tar och hur man ligger placerad och utifrån det göra eventuella förändringar för att få mer eller mindre risk på sitt sparande beroende på hur din situation ser ut och när du planerar att gå i pension.
  • Optimera ditt pensionssparande
    Genom att samla allt på ett ställe får du bättre förutsättningar att hålla koll på ditt sparande. Det blir enklare att se vilken risk du har och hur du ligger placerad. Beroende på hur lång du har kvar till din pension får du bättre förutsättningar för att kunna anpassa din risknivå till ditt totala sparande.
Pensionsflytten-logotyp-2
Pensionsflytten

Vad är Pensionsflytten?

Via Pensionsflytten.se kan du få hjälp med att samla din tjänstepension till ett och samma ställe. Du som har haft flera arbetsgivare kan ha stor nytta av att samla allt på ett och samma ställe. 

Du kan kostnadsfritt få en analys över just din situation och om du skulle gynnas av att nyttja din flytträtt. Det ger dig också en bild över om du betalar onödigt höga avgifter och hur du skulle kunna minska dem.

Hjälper dig att flytta gamla pensionsförsäkringar

Genom pensionsflytten.se kan du få hjälp med en analys över hur det ser ut för dig och hur din situation skulle kunna förbättras. 

Genom en informationsrik text får du ta del av all information du behöver för att samla din tjänstepension på ett och samma ställe. Du behöver själv ingen kunskap för att kunna genomföra det, utan får all information du behöver.

Genom att enkelt fylla i dina uppgifter så får du sedan en kostnadsfri utvärdering om vad du kan få hjälp med för att maximera din avkastning och minimera dina utgifter. 

FÖRDJUPNING

Vad är ett fribrev?

Fribrev innebär att försäkringen avslutas i samband med att inbetalningar till försäkringen upphör, detta i samband med att man byter arbetsgivare eller slutar på sitt arbete. 

Pengarna som ligger i försäkringen finns kvar men vissa av de försäkringsmoment som har ingått avslutas eller skriv ner, detta kan innebära att man får ett lägre efterlevandeskydd än tidigare. 

När försäkringen lags i fribrev har man möjlighet att flytta den om man önskar. Det kan finnas flera fördelar med att samla allt på ett ställe och framförallt får man en tydligare översyn över sitt total pensionskapital.

Det här beskedet är dåliga nyheter för de företag som genom höga avgifter försökt hindra konsumenter att flytta sitt sparande.

Finansmarknadsminister, Per Bolund

Flytträtten förbättras den 1:a april 2021

Från och med den 1 april blir det enklare att flytta sin tjänstepension. Eftersom det tidigare varit både svårt och kostsamt att flytta sin pension kommer det nu att regleras, en pensionsflytt får kosta max 600 kr. 

Det kommer leda till att det blir både enklare och billigare att flytta och samla pensionen på ett ställe samtidigt som man slipper betala onödigt höga avgifter hos aktörer som tidigare låst in kunderna med höga avgifter.

En pensionsflytt får max kosta 600kr

I samband med att en maxkostnad på 600 kr fås ta ut för att flytta pensionen kommer också konkurrensen öka. Det kommer inte längre vara möjligt för bolagen att låsa in kunder med höga avgifter, vilket tidigare hindrat många från att flytta pensionen då det varit allt för kostsamt.

Pensionsflytten-logotyp-2