Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex olika bolag och har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Anton Gustafsson profilbild

Anton har varit egenföretagare och investerat pengar i över 15 år. I dagsläget är han aktiv delägare i sex bolag. Han har bland annat vunnit pris som Årets Unga Företagare i Kungsbacka. Förkortad disclaimer: Investeringar innebär att du utsätter ditt kapital för risk. Ingenting på Akteiskolan.se ska läsas som finansiella råd. Sidan innehåller affiliatelänkar till Aktieskolans partners.

Louis Vuitton Moët Hennessy är ett världsledande globalt holdingbolag inom lyxvaror. Vin, kosmetika, perfymer, accessoarer görs av aktörer under varumärket. Varumärken som finns i koncernen är exempelvis Don Perignon, Tag Huer och Christian Dior. 

LVHM grundades 1987 och har idag sitt huvudkontor i Paris. På den här sidan har vi samlat in all information om bolaget för att kunna investera i bolaget och köpa Louis Vuitton Moët Hennessy aktier.

Vi kommer även jämföra bolaget med konkurrenter och gå igenom olika varumärken i portföljen för att ge dig bästa förutsättningar innan du investerar i LVHM.

Louis Vuitton Moët Hennessy logo

BOLAGSNAMN

LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton

ADRESS

22, avenue Montaigne, 75008 Paris – France

TICKER

LVMH

SEKTOR & BRANSCH

Lyxproduktsbranschen

MARKNADSPLATS

Equiduct

LAND

Frankrike

Louis Vuitton Moët Hennessys aktiekurs

Här nedanför visas Louis Vuitton Moët Hennessys aktiekurs i realtid (fördröjt ca 15 minuter). Grafen gäller för Louis Vuitton Moët Hennessys  aktie som är noterad på den Amerikanska börsen.

Köp aktier & börja handla nu:

Sveriges bästa nätmäklare
Avanza bank
5.0
Fördelar:
 • Vi använder själva Avanza bank!
 • Stort utbud av spar- & investeringsmöjligheter
 • Gratis aktiehandel upp till 50.000kr
 • Vunnit "Årets nöjdaste sparare" +13 år i rad
 • Bra sidor för inspiration & utbildning
 • Insättningsgaranti & investeringsskydd
Nackdelar:
 • Erbjuder inte alla tjänster storbanker gör
 • Inte bästa alternativet för traders
Öppna konto Avanza recension
Affiliatelänk. *Läs fullständiga villkor på Avanza.se

Innehåll och snabbnavigering

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Louis Vuitton Moët Hennessy?

Att investera sina pengar i lyxartiklar från några av de mest framstående varumärkena som Louis Vuitton, Moët och Hennessy är något de allra flesta bara drömmer om men faktum är att det inte bara behöver vara det. Istället för att investera i det faktiska varorna från varumärkena kan du faktiskt istället välja att investera i företaget bakom lyxartiklarna. 

Att det är ett spännande och framförallt roligt bolag att investera i är bara två av många anledningar till att ett köp av aktier i företaget kan vara en bra idé men det finns även en hel del andra faktorer som faktiskt också gör det till en smart investering. Nedan går vi igenom tre utav dem. 

Starkt bolag med lång bakgrund

Trots den rådande pandemin har LVMH stått sig starka och detta har dem sin stabila grund att tacka för. Det är ett företag som har sin framgång i att visa välstånd och att alltid hålla en viss klass men också status. Det är ett lyxvarumärke av rang som också är etablerat i hela världen och trots motgångar har företaget alltid sitt namn att falla tillbaka på.  

Men faktum är att bolaget också visar på en stark tillväxt. Detta genom sina regelbundna uppköp av andra lyxmärken, däribland juveleraren Tiffany & Co år 2019 för drygt 154 miljarder kronor. Bolaget har i sig ett ojämförligt arv och en unik position i den globala smyckesvärlden vilket enligt LVMH själva kommer leda till bolaget stärker sin position och sin närvaro i USA på stort. 

Den sammantagna konsumtionen ökar mer och mer

Människors fortsatta törst i att investera i lyxartiklar är en trend som bara ser ut att växa sig starkare. Tillväxtmarknader, likt Kina, har även dem en växande försäljningsmarknad vilket även det i sin tur gynnar bolaget som redan nu har sin största marknad i Kina. 

Även om det med tiden blir allt mer fokus på att minska konsumtionen för att främja klimatet styrs också fokuset om till att istället köpa mer kvalitativa produkter vilket gynnar LVMH eftersom varumärket i sig står för kvalité i form av lyxprodukter.  

Smart att handla trots lägre pris

Trots att Covid-19 pandemin haft en viss inverkan på LVMH:s affärsresultat men också dess aktiepris behöver inte detta ses som något negativt för dig som aktiehandlare. Faktum är att du snarare bör dra nytta av dess nedsatta pris. 

Under Coronapandemin föll LVMH-aktiens pris med omkring 30 % vilket gjorde en del aktieägare oroliga och många valde därför att sälja sina aktier. Ett bra alternativ är att istället köpa aktier i det tillfället eftersom du då får aktien till ett lägre pris. 

Att investera i en så pass stark aktie som LVMH:s är tryggt och därför bör man ofta i kursrörelser bara hålla huvudet kallt och vänta på lugnare tider istället för att sälja direkt. Att köpa när kursen rör sig kan alltså vara positivt. 

Så kan du köpa Louis Vuitton Moët Hennessy aktier

Att investera i aktier från LVMH är enkelt och går i regel väldigt lätt. Den enklaste vägen att ta är genom att besöka Avanza.se som är Sveriges ledande nätmäklare. Vi berättar närmare hur du går tillväga nedan. 

Så här gör du för att köpa aktier i LVMH…

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

När du ska köpa aktier för första gången på nätet och hos Avanza börjar du först och främst med att öppna ett konto. 

Det finns flertalet nätmäklare online men om du vill ha den främsta och mest trygga mäklaren på nätet är det absolut Avanza du bör välja. Avanza har nämligen redan hela 1 500 000 nöjda kunder och erbjuder dessutom marknadens bredaste utbud av aktier. 

När du öppnar ett konto hos Avanza börjar du med att skriva in dina personliga uppgifter. När du väl skrivit in alla efterfrågade uppgifter väljer du ett lösenord och sedan skapas ett konto åt dig. Enkelt och tryggt. 

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto (ISK)

Efter att du har öppnat ditt konto måste du även starta ett investeringssparkonto som du sedan använder för att förvara dina aktier i. Det finns flera konton att välja mellan när du ska välja ett konto att spara dina aktier i men det absolut mest populära alternativet är att just välja ett investeringssparkonto eller ett ISK som det också brukar kallas. 

Ett ISK kännetecknas ofta som det mest smidiga kontot att välja för privatpersoner eftersom det dels är avgiftsfritt men något som många också ser som positivt är att du heller inte betalar någon vinstskatt vid utdelning.

Några andra positiva egenskaper för ISK är att: 

 • Du inte behöver deklarera dina affärer 
 • Det är ett smart konto att öppna både för dig men också för dina barn. 
 • Den enda skatten du betalar är den lagstadgade schablonskatten som benämns utifrån statslåneräntan. Denna kan som lägst bli 1,25 %Steg 3: Sök efter Louis Vuitton Moët Hennessy

När du har skapat ditt konto och öppnat ett konto att förvara dina aktier i är det dags att hitta LVMH:s aktie hos Avanza. Detta gör du enkelt genom att söka på Louis Vuitton Moët Hennessy i Avanzas sökruta på hemsidan för att sedan landa på undersidan för aktien. 

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

Väl på sidan för LVMH:s aktie kan du både välja att köpa och sälja aktien men du kan också läsa på mer om företaget i sig, se historik, värde men även föregående utdelning av aktien. 

Du genomför ditt köp av aktien genom att verifiera dig med BankID eller genom att logga in på ditt konto. Nedan följer en bild på hur sidan för LVMH:s aktie ser ut där du också genomför köpet. 

Presentation av Louis Vuitton Moët Hennessy

Det enormt framgångsrika bolaget Louis Vuitton Moët Hennessy, även kallt LVMH, är ett franskt holdingbolag inom lyxvaror. Bolaget omfattas av omkring 70 varumärken vilket alla faller inom ramen för lyxartiklar. Christian Dior, Dom perignon, Fresh, Guerlain, Tag Heuer och Tiffany & Co är bara några av varumärkena som omfattas av LVMH men bolaget investerar även i nya bolag kontinuerligt. Inom holdingbolaget produceras allt från, vin, kosmetika, parfymer, smycken, klockor och accessoarer. 

Så tjänar Louis Vuitton Moët Hennessy pengar

Den största inkomsten kommer från försäljning av allt från kläder, accessoarer, smink, smycken och skor. Men under bolaget säljs också andra lyxkonsumtionsprodukter likt vin, vodka, whiskey, rom och mycket mer. 

LVMH äger en enormt stor mängd av alla de lyxmärken vi idag har på vår marknad och det är genom dessa varumärken bolaget tjänar sina pengar. 

Utöver de allra mest lyxiga märkena finns även många andra namn i LVMH:s portfolio inom detaljhandeln. Sephora, Le Bon Marché, Miami Cruiseline Services är bara några utav dem. 

Så grundades Louis Vuitton Moët Hennessy

LVMH, Louis Vuitton Moët Hennessy, grundades redan 1987. Den första sammanslagningen var mellan champagneproducenten Moët et Chandon och den ledande cognacproducenten Hennessy. När Louis Vuitton år 1987 tillkom till skaran var holdingbolaget komplett och bolaget har sedan dess bara fortsatt att växa stadigt med nya tillskott av lyxmärken. 

Företaget har sedan start haft sitt säte i Paris och så även idag då huvudkontoret fortfarande är beläget i staden. 

Investera i liknande bolag som Louis Vuitton Moët Hennessy

Det är alltid en bra idé att investera i flera olika aktier samtidigt. Dels för att sprida risken men också för att du kan få en större utdelning. 

Det finns en mängd andra bolag likt LVMH som du kan investera i genom att köpa aktier dem. Vi presenterar tre utav dem nedan. 

Ferrari

Ferrari är en italiensk tillverkare av premiumbilar av lyxmodell. Utöver bilar erbjuder också företaget sina förmögna konsumenter runt om i världen accessoarer i form av klockor, hörlurar, väskor och liknande. 

Bolaget riktar sig främst mot förmögna privatpersoner globalt som söker efter den italienska lyx-livsstilen. Bolaget grundades i Italien och det är även där, i italienska Maranello, som huvudkontoret ligger idag. 

Hermés

Det franska modebolaget och modehuset Hermés erbjuder sina kunder exklusiva produkter i form av allt från kläder, väskor, parfymer, smycken, klockor och mycket mer. Den absolut mest kända av deras produkter är deras väskor i modellen Birkin och Kelly som setts bäras av allt från världskändisar till kungligheter runt om i världen. 

Hermés grundades redan år 1837 i Frankrike och det är även där deras huvudkontor återfinns idag. 

The Estée Lauder Companies

Företaget är verksamma inom skönhetsbranschen och återfinns på den globala marknaden. Bolaget producerar och tillverkar allt från hudvård, smink, doft och hårprodukter. The Estée Lauder Companies säljer sina produkter dels i egna butiker runt om i världen men också genom andra varumärken. De mest kända undervarumärkena är bland annat Clinique, Tommy Hilfiger, MAC och Tom Ford. 

Bolaget grundades redan år 1946 och de har sitt huvudkontor i New York. 

Ska man investera i Louis Vuitton Moët Hennessy?

Det finns en mängd olika fördelar med att investera i Louis Vuitton Moët Hennessy men också ett par nackdelar. Vi går igenom några faktorer som kan vara bra att känna till nedan. 

Fördelar

Fördelarna med den här aktien:

Nackdelar

Som med alla aktier så finns det också nackdelar:

FAQ - Vanliga frågor om Louis Vuitton Moët Hennessy

Här besvarar vi några av de mest ställda frågorna om aktie.

Finns Louis Vuitton Moët Hennessy på börsen?

LVMH är börsnoterat och återfinns på den Franska börsen (Equiduct).

Vart kan jag investera i Louis Vuitton Moët Hennessy?

Du kan investera i aktier från LVMH genom att ansluta dig till Avanza och köpa din eller dina aktier där. Att köpa aktier via Avanza är enkelt men även tryggt eftersom det dels är sveriges största nätmäklare online och det enda du behöver ha är ett konto och ett inlogg för att kunna köpa dina aktier hos LVMH.

Hur mycket ska man investera i Louis Vuitton Moët Hennessy?

Det är helt upp till dig hur mycket pengar du vill investera i Louis Vuitton Moët Hennessy men det kan vara bra att nämna att du bör försöka sprida riskerna något och inte investera allt för mycket av ditt kapital i ett och samma bolag. Ett bra tips är därför att äga aktier i olika typer av bolag. Kom också ihåg att du inte bör investera mer pengar än du har råd att förlora. Vid aktieköp finns alltid risken att du kan förlora pengar och därför bör du alltid säkerställa att du har råd med en förlust innan du faktiskt investerar.

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Avanza logo

Aktieskolan rekommenderar:

5/5
Picture of Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Artikeln är faktagranskad och publicerad av Anton Gustafsson, VD och grundare av Consilium Online AB som i sin tur äger Aktieskolan.se. Anton har startat och drivit olika företag sedan 18 års ålder och investerat pengar i aktier och fonder i över 15 år.

Artikeln är faktagranskad och publicerad i enlighet med vår Policy för faktagranskning och vår Redaktionella policy.