Investera i padel

Investera i padel – Så kan du investera i padel på 6 olika sätt april 2024

Padel är den senaste heta sporten i både Sverige och utomlands. Det finns därför ett stort intresse i att investera i padel. Beroende på dig och dina möjligheter så finns det många olika sätt att bli involverad på.

Vi ska titta på vad padel är och varför många väljer att investera i padel. Sedan ska vi titta på 6 olika sätt du kan investera i och tjäna pengar på padel.

Vad är padel?

Vad är padel?

Padel är en väldigt enkel sport och kan jämföras med en blandning av tennis och squash. En riktig padelbana är 10m x 20m och är omringad av 3m höga glasväggar. Reglerna är enkla att lära sig och man behöver inte vara något proffs för att ha roligt med sporten.

Det finns flera anledningar till sportens popularitet men det är bland annat bra motion och är samtidigt en social sport. Den används också för att nätverka och har blivit populär bland entreprenörer och egenföretagare.

Därför kan det vara en bra idé att investera i padel

Padel är väldigt stort i Sydamerika och Sydeuropa. Sporten har bland annat över 4 miljoner spelare i Argentina. Men den spelas också mycket i Spanien, Italien, Portugal och Frankrike. De senaste åren har den också blivit väldigt stor i Sverige.

Det är en tävlingssport som har 19 länder som är med i det internationell förbundet. Sverige är ett av dessa länder.

Att den har blivit stor i Sverige innebär en bra chans för den som vill investera i sporten. Det innebär också att man kan bli involverad på flera olika sätt, även om man själv inte spelar padeltennis.

Hur mycket kapital du har tillgång till kommer att avgöra hur bra dina möjligheter är, men även om du inte har något riktigt kapital så kan du ändå börja tjäna pengar och investera i padel.

6 olika sätt du kan investera i och tjäna pengar på padel

Det finns många olika sätt att investera i padel beroende på din expertis, hur mycket pengar du har och så vidare. Vi ska titta på 6 olika sätt som du kan titta vidare på. Dessa är:

  • Bygg en padelbana för uthyrning
  • Bygg en padelhall för uthyrning
  • Hyr ut bollmaskiner
  • Starta en webshop för padelprodukter
  • Starta en egen hemsida och recensera padelracket (vi har gjort det)

Vi ska också titta på hur goda möjligheter du har med de olika metoderna. Fortsätt läsa här nedanför för att lära dig mer om de olika sätten.

1. Bygg en padelbana för uthyrning

En padelbana behöver inte vara ett överdrivet stort projekt. Exakt hur mycket det kostar att bygga en padelbana beror lite på var den ska vara placerad, hur mycket markarbete som krävs och hur hög kvalité den ska vara av.

Räkna med något mellan 200 000 – 500 000 kronor. Här kan det bli aktuellt med ett privatlån för att finansiera bygget.

Hur mycket du kan tjäna på en padelbana beror på hur mycket du kan hyra ut den. Är den med tak går det att hyra ut året om. Skulle du ta cirka 400 kronor per timme och hyra ut den 8 timmar om dagen skulle det då motsvara cirka 1,1 miljoner kronor om året.

Har den inte tak så är du begränsad till varmare delar av året och får då en begränsad inkomst. Du får då i värsta fall halvera intäkten, beroende på hur kallt året blir och hur snabbt snön kommer.

2. Bygg en padelhall för uthyrning

Du såg tidigare vår uträkning för vad en padelbana kan ta in per år. Bygger du en hel padelhall får du fler banor att hyra ut. Du kan då också börja erbjuda klippkort och medlemskap för din padelhall.

Samtidigt så kostar det också mycket mer att bygga en hel padelhall än en enskild bana. Det blir för de allra flesta personer svårt att göra utan investeringar utifrån.

3. Hyr ut bollmaskiner

Bollmaskiner används av padelspelare som vill öva och förbättra sitt spel. Det kostar en del att köpa in dessa, mellan 25 000 – 30 000 kronor beroende på märke och modell.

Du kan köpa in dessa och sedan hyra ut maskinerna till privatpersoner som vill öva. Du kan hyra ut maskinen för någon eller några hundralappar per dag.

4. Starta en webshop för padelprodukter

Ett lite större projekt är att du öppnar en webbutik för padelprodukter. Där kan du exempelvis sälja padelracket, bollar och annan utrustning. Padelspelare är seriösa med sin utrustning och det finns inte jättemånga butiker i Sverige ännu.

Det kostar samtidigt en del då du måste köpa in ett lager och komma igång med webbutiken. Kan du inte själv designa och marknadsföra en hemsida måste du göra det också. Ett privat- eller företagslån kan fungera.

5. Starta en hemsida och recensera padelracket (vi har gjort det)

En sak som vi själva har testat är att starta en hemsida där man recenserar olika padelracket och har annan information om padel. Det finns mycket annan utrustning man kan marknadsföra och det går sedan att tjäna en provision när man hjälper webbutiker att sälja deras produkter.

Vill du se ett exempel på hur en sådan sida kan se ut kan du titta på Elitepadel.se eller Elitepadel.com. Det är ett ganska enkelt upplägg men det blir till att skriva en hel del recensioner, antingen själv eller så anlitar/hyr man en skribent.

6. Bli padelinfluencer

Är du redan idag aktiv inom padel så finns det faktiskt en bra chans att bli en så kallade influencer inom padel. Det finns inte många idag i Sverige och det finns samtidigt många som är intresserade av sporten.

Att börja är egentligen ganska enkelt. Börja med att skapa personliga konton på exempelvis Instagram eller TikTok. Du kan sedan börja lägga upp foton och korta videor där du ger goda råd och tips om sporten. Det finns en del att lära som om att bli en influencer men det finns gott om gratis tips om det på nätet. Sveriges största padelinfluencer är Patric Persson.

Sammanfattning

Padel är en stor sport och det finns goda möjligheter för att den ska växa internationellt. När något fortfarande växer så finns det goda chanser att vara “tidig” med en verksamhet eller ett sidoprojekt inom det.

Sporten är redan populär så allra först blir du inte, men det är inte för sent att starta något och komma igång med exempelvis en egen padelbana eller en enkel hemsida. Spelar du redan så kan du lära andra om det, kanske kan du locka fler till att börja spela?

Senast uppdaterad

Artikeln är faktagranskad och publicerad av

About The Author