Vi hjälper dig att spara och investera pengar

Aktieskolan har bland annat omnämnts på dessa sajterna:

Unga aktiesparare logotyp
Företagarna logotyp
Omni logotyp
Financer logotyp

Det finns ett antal goda skäl till varför det är vettigt att investera pengar. För det första kan investeringar hjälpa till att tjäna mer pengar på lång sikt genom att sätta dina besparingar i arbete på antingen aktiemarknaden eller andra typer av investeringar jämfört med att ha pengarna på ett sparkonto. Dessutom bidrar investeringar till att skydda mot inflation, eftersom högre inflationstakt tenderar att devalvera valutans köpkraft. Oavsett om du precis har börjat eller har investerat i flera år så finns det många fördelar med att placera sitt kapital i tillgångar. Läs vår guide och lär dig att investera och placera pengar.

Välkommen till Aktieskolan.se!

Vårt mål är att hjälpa dig att investera pengar i olika tillgångar och därmed maximera din privatekonomi. Jag har satt ihop 20 mailutskick (ett mail i veckan) fullproppade med investeringstips – du tar enkelt del av det helt gratis genom att registrera dig här nedanför:

Anton Gustafsson-Västkustinvesteraren-3-2250x2750
Anton Gustafsson, grundare av Aktieskolan.se

När du köper aktier i ett företag blir du delägare i företaget. I takt med att företaget växer och blir mer lönsamt kommer värdet på dina aktier sannolikt att öka. Detta innebär att aktier kan ge möjlighet till kapitaltillväxt, vilket är ökningen av värdet på en investering över tid. Dessutom betalar många företag utdelning till sina aktieägare, vilket innebär att du kan få regelbundna inkomster från din investering. Detta gör aktier till en attraktiv tillgång för investerare som vill öka sin förmögenhet på lång sikt. Lär dig mer om hur du kan köpa och investera i aktier.

Trading ger dig möjlighet att handla olika sorters tillgångar så som aktier, valutor (forex), index, råvaror och kryptovalutor. Vi har skrivit separata guider för varje enskild tillgång om du vill komma igång redan idag. Missa inte heller våra jämförelser av de olika tradingmäklarna på marknaden. Läs mer om hur du kan börja med daytrading som nybörjare.

En av Aktieskolans uppgifter är att testa och gå igenom olika plattformar och tjänster för investeringar. Vi skriver alltid våra egna ärliga omdömen och har i många fall både skapat konton och testat tjänsten. I vissa fall har vi t.o.m. gått så långt att vi har investerat en summa pengar för att kunna utvärdera plattformen fullt ut. Läs mer om våra recensioner och omdömen.

Vi publicerar 150+ nya artiklar varje år där vi berättar om hur du kan tänka för att maximera din privatekonomi. Aktieskolans huvudämne är investeringar, men vi går även igenom olika teman inom sparande och även hur du kan tjäna pengar. Se alla våra artiklar här.